luni, 3 februarie 2025

Mi-e dor...

Sentimentul de dor este ca un ecou nesfârșit care răsună prin sălile vaste ale conștiinței noastre. Este melodia tăcută a absenței care ne amintește de tot ceea ce a fost și de ceea ce ar fi putut fi. Acest sentiment este adânc înrădăcinat în experiența umană, de parcă ar fi încorporat în temeliile existenței noastre. Dorul nu este doar lipsa unei persoane sau a unui loc, ci și dorința de ceva mai înalt, ceva necunoscut. Este căutarea nesfârșită a ceea ce ne completează. S-ar putea spune că dorul este forța care ne împinge înainte, care ne face să căutăm ceea ce se află dincolo de orizont. În această stare de lipsă se dezvăluie natura spiritului uman. Suntem ființe ale aspirației și dorinței, mereu în căutarea a ceea ce ne lipsește.
Acest sentiment poate fi dulce-amărui, un amestec de bucurie și durere. Este ca o oglindă care ne arată adâncurile propriei noastre inimi. Dar în acest dor se află și o frumusețe incredibilă. Ne arată că suntem capabili de a simți profund, că putem tânji după ceva mai mare decât noi înșine. Ne amintește că suntem vii, că putem visa și spera.
În dor găsim motivația de a merge mai departe, de a explora noi căi și de a descoperi noi orizonturi. Poate că dorul este, în cele din urmă, o invitație de a ne înțelege mai bine pe noi înșine. Ne îndeamnă să privim mai profund în interiorul nostru și să descoperim secretele propriei noastre inimi. Și în acest proces de autocunoaștere, găsim poate răspunsurile la întrebările care ne chinuie cel mai mult. Dorul este o sabie cu două tăișuri – poate fi dureros, dar poate și să ne îmbogățească viața, determinându-ne să căutăm ceea ce este cu adevărat important. În el găsim atât umbrele, cât și lumina care ne ajută să recunoaștem sensul adevărat al existenței noastre.
Mie, de foarte multe ori mi se face dor de bunici (bunici care traiesc de muuulti ani printre stele)... Mi-e dor de vremurile când, copil fiind, nu eram foarte conștientă de iubirea cu care mă învăluiau. Mi-e dor de vocile bunicilor, de povețele lor, de dezmierdările lor... Mi-e dor de sentimentul acela care mă asigura că, orice mi s-ar întâmpla, unul din bunici mă va ajuta să ies din impas, fără să cer... Asa, pur si simplu! Adevărul este că am fost cu adevărat răsfățată! Fiind singura nepoată, iar fratele meu singurul nepot, am avut parte de toată atenția și iubirea bunicilor noștri (părinții noștri, fiind singuri la părinți, s-a creat un mediu fără concurență - am fost iubiți și apreciați din plin). Dar... de cele mai multe ori, dorul de bunici se transformă într-o teamă copleșitoare... Încă îi am pe părinți, dar gândul că și timpul lor este limitat mă înspăimântă. Această teamă mă macină zilnic, pentru că suntem atât de departe și nu pot să-i ajut așa cum mi-aș dori. Viața mea de aici mă ține legată de casă, de familie și de serviciu, cu responsabilități care nu pot fi ignorate. Totuși, inima mea tânjește să fiu alături de mama, să o ajut la cumpărături, să merg cu ea la plimbare, să o însoțesc la un control medical... Durerea de a nu putea face aceste lucruri mărunte, este foarte puternica, mai ales ca nu știu cum să împac toate aceste dorințe și obligații. Mă simt prinsă între două lumi, fiecare cerându-mi o parte din suflet.
Probabil ca dorul este o parte esențială a existenței noastre. Ne amintește de legăturile profunde pe care le avem cu cei dragi și de importanța momentelor petrecute împreună. Deși dureros, dorul ne învață să prețuim fiecare clipă și să căutăm mereu să fim aproape de cei pe care îi iubim, chiar și atunci când distanța ne desparte. În această căutare, găsim sensul adevărat al vieții și al iubirii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Am preluat aceasta tema de la Tudor, am acceptat provocarea și o transmit mai departe la Diana, Suzana, Poatecuta si Vero. M-am abținut sa mentionez mai multe nume, pentru ca sunt sigura, cele care vor dori sa răspundă provocarii, o vor transmite si altor prieteni din blog-roll.

duminică, 2 februarie 2025

Ah, februarie!

Luna aceasta ne aduce o serie de momente speciale și gânduri calde, în ciuda temperaturilor reci. Este o perioadă perfectă pentru a ne reaminti de importanța iubirii, speranței și a micilor bucurii care ne înfrumusețează viața de zi cu zi. Cu Valentine's Day în mijlocul lunii si cu Dragobete, februarie este, fără îndoială, luna iubirii. Este momentul ideal pentru a exprima afecțiunea față de cei dragi. Așa cum spunea William Shakespeare: "Dragostea nu privește cu ochii, ci cu sufletul."
Deși este ultima lună de iarnă, februarie ne amintește că primăvara este aproape. Florile încep să-și arate bobocii, iar zilele devin treptat mai lungi. Am remarcat cu bucurie ca diminetile, cand plec spre serviciu, pot sa admir rasaritul de soare iar când ma întorc spre casă, pleoapa cerului își închide încet cortina de lumină... Ajung sa parchez inainte ca sigiliul zilei sa închidă orizontul 🥰
Februarie ne încurajează să savurăm micile momente de fericire, cum ar fi o cană fierbinte de ceai sau descoperirea unui film nou cu actorul preferat. O după-amiază liniștită citind o carte ne poate transporta într-o lume diferită... Există multe activități plăcute pe care le putem face în februarie. Plimbările în natură sunt o modalitate excelentă de a te bucura de peisajele simple și de liniștea pădurii. Gătitul este o altă activitate minunată, poți experimenta rețete noi și să îi surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase. Timpul petrecut cu familia și prietenii este, de asemenea, valoros.
Februarie poate fi o lună scurtă, dar este plină de oportunități de a aduce căldură și bucurie în viețile noastre. Nu uita să te oprești și să te bucuri de fiecare moment, pentru ca "Nu sunt anii din viața ta cei care contează. Este viața din anii tăi." (Abraham Lincoln)
Fie ca februarie să fie luna în care să îți umpli sufletul de bucurii și inima de iubire! 🌟❤️🍀
(Inscriu postarea la "Citate favorite" tabel de inscriere la Suzana)

vineri, 31 ianuarie 2025

Ultima zi a lunii ianuarie

... o vineri gri, cu ploaie și lapoviță. Durerile de cap m-au însoțit toată ziua și am resimțit puternic oboseala acumulată în cursul săptămânii. 
Odată ajunsă acasă de la serviciu, am adormit imediat cum m-am așezat pe canapea, căzând pradă oboselii. Având în vedere că nu obișnuiesc să dorm dupa-amiaza, este clar cât de epuizată am fost!
Acum... s-a inserat de mult. Mi-am revenit puțin si am ales sa mă relaxez vizionând un film simpatic: "You’re Cordially Invited", pe care îl recomand cu drag. Filmul este o comedie cu Reese Witherspoon si Will Ferrell în rolurile principale. 
Este povestea a două cupluri de miri și invitații lor, care, fără să știe, își organizează nunțile în același loc, pe o insulă mică. Această coincidență duce la o mulțime de confuzii și situații amuzante, rezultând o comedie plină de umor și neprevăzut. Este un film perfect pentru o seară de relaxare! 🎬😊 
 Vă doresc un început de weekend minunat! 🌧️✨ (Sursa foto)

joi, 30 ianuarie 2025

La băruleț 😀 RIO5/2025


Cât pe ce să nu observ reflexiile delicate din farfurioara ceștii de espresso și din staniolul bomboanei de ciocolată, din cauza vitrinei din fața mea, în care se oglindeau cele două sticle cu design retro ale băuturilor Macario. Wow! Strălucire și eleganță. Nu erau de vânzare, dar etichetele lor deosebite mi-au captat atenția. Reflexiile sticlelor în oglindă au creat un joc fascinant de sclipiri și glamour, ca pe o scenă la parada modei! O paradă a modei vintage... ce idee faină! 
Am verificat în internet dacă se pot comanda undeva acele superbe sticle... Da, se pot, dar doar en-gros. Zau ca aș fi cumpărat, indiferent ce gust ar fi avut sucurile! ☺
Daca va plac reflexiile, va invit sa participati la rubrica "Reflexii în Oglinda" (rubrica preluata de la SoriN), la care va invit cu drag sa participati. Singura regula este sa publicati într-un articol pe propriul blog o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ati vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si sa înscrieți articolul aici - în tabel:

miercuri, 29 ianuarie 2025

Simfonie de culoare și parfum - Miercurea fără cuvinte 5/2025


LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

marți, 28 ianuarie 2025

Anul Nou Chinezesc 2025


Pe 29 ianuarie, se va sărbători Anul Nou Chinezesc, cu dansuri ale dragonului, focuri de artificii și delicioase preparate tradiționale. Vom păși în Anul Șarpelui de Lemn. Această sărbătoare, cunoscută și sub numele de Festivalul Primăverii, este cea mai importantă festivitate din cultura chineză și este marcată cu mult entuziasm în întreaga lume.
Șarpele, al șaselea semn din zodiacul chinezesc, este asociat cu înțelepciunea, misterul și răbdarea. În cultura chineză, șarpele este văzut ca un strateg natural, capabil să găsească soluții în momentele critice și să-și atingă obiectivele cu o eleganță discretă. Cei născuți sub acest semn sunt considerați a avea o intuiție puternică și o gândire profundă [1]. 
Pregătirile pentru Anul Nou includ curățenia generală a casei pentru a alunga energiile negative ale anului trecut și decorarea cu simboluri roșii, care aduc noroc și protecție. Cina festivă de familie este un moment special, unde se servesc preparate tradiționale ce simbolizează prosperitatea, sănătatea și unitatea. Dansurile dragonului și ale leului, focurile de artificii și darurile în plicuri roșii sunt menite să atragă norocul și să alunge spiritele rele [2]. 
Anul Șarpelui de Lemn va aduce o energie concentrată pe reflecție și strategie. Este un an în care deciziile bine gândite vor triumfa asupra impulsivității. Este momentul perfect pentru a analiza direcția în care ne îndreptăm, fie că e vorba de carieră, relații sau proiecte personale. Specialiștii în astrologia chineză spun că anul va fi favorabil pentru cei care își iau timp să planifice, să reflecteze și să acționeze doar când sunt siguri [2]. 
Așa că anul acesta suntem sfătuiți sa ne concentram pe reflecție și planificare. Este momentul perfect să ne gândim bine la ce vrem să realizăm și să acționăm cu răbdare și strategie. Să întâmpinăm acest an cu înțelepciunea Șarpelui: răbdători, atenți și dispuși să ne adaptăm. Poate că tocmai această energie calmă ne va aduce succesul pe care îl căutăm în 2025. 😊
 References: [1] euronews.ro; [2] directmm.ro; Sursa Fotos: Unsplash

luni, 27 ianuarie 2025

Un Haiku... de sezon

Flori de lalele, 
Timpul curge lin, tăcut, 
Petale-n vânt pier. 🌷
 
Tuturor, o ultima săptămână de ianuarie cât mai plăcută!🍀

duminică, 26 ianuarie 2025

Lalele, zambile, narcise

E sfârșit de ianuarie și cu nostalgie constat că iarna din acest an a fost cea mai zgârcită cu zăpada, foarte departe de amintirile mele din copilărie. Omul de zăpadă și săniușul rămân de-acum doar vis. Din partea mea, zăpada mult dorită poate de acum să se păstreze pentru anul viitor... pentru că eu - chiar dacă mai am câteva Crăciunițe în casă - sunt cu gândul la primăvară. 
Ca sa înlatur patura gri a cerului, am cumparat câteva buchete de flori de primavara si zvonul lor delicat s-a raspândit în casa... Murmurul lor tainic, ca un fior de viață nouă, îmi amintește  că dincolo de frigul iernii, natura își pregătește trezirea. Florile delicate, cu petale vibrante și parfum îmbătător, sunt mesagerii acestei renașteri. Lalelele, zambilele și narcisele îmi umplu casa de veselie și parfum de primăvară si îmi colorează viata de zi cu zi. Este o revigorare a simțurilor, o reîntoarcere la esența vieții și a bucuriei simple. 
Sper ca optimismul meu să fie contagios, să se extindă în natură, pentru că la mine in casa, domneste deja primăvara. 

sâmbătă, 25 ianuarie 2025

Lumini, umbre, alb-negru sau color

Fotografia este un mijloc prin care surprindem momente și detalii pe care, uneori, ochiul uman le poate trece cu vederea. 
Plăcerea de a fotografia vine din capacitatea de a îngheța timpul și de a captura emoții, peisaje și povești într-un cadru unic. Fiecare fotografie este o mică operă de artă care ne permite să vedem lumea printr-o perspectivă personală și distinctă. 
Lumina și umbrele sunt partenerii eterni ai creației, iar în contrastul lor găsim adevărata frumusețe a vieții. Fără umbră, lumina și-ar pierde strălucirea; fără lumină, umbrele și-ar pierde misterul.
 
 ♦ "Lumea nu este alb-negru. Este plină de culori, iar umbrele nu sunt decât accentele care scot în evidență splendoarea luminii." - Hermann Hesse 
♦ "Întunericul nu poate alunga întunericul; doar lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura; doar dragostea poate face asta." - Martin Luther King Jr. 
♦ "Începuturile și sfârșiturile umbrei stau între lumină și întuneric și pot fi infinit reduse și infinit mărite. Umbra este mijlocul prin care corpul își arată formele." - Leonardo da Vinci
♦ "Nu neglija niciodată culorile vieții; umbrele sunt doar necesare pentru a face lumina să strălucească mai puternic." - Charles Dickens 
♦ "Viața este ca un desen în creion: necesită linii de lumină și umbre pentru a-i da profunzime." - Anonim
Înscriu aceasta postare la "Citate preferate" - tabel de înscriere la Suzana.

joi, 23 ianuarie 2025

Chifle cu aluat prefermentat

 Ingrediente pentru aluatul prefermentat:

  • 100 g apă
  • 150 g făină de grâu tip 700
  • 5 g drojdie
  • 3 g sare

Ingrediente pentru aluatul principal:

  • 500 g apă călduță
  • 100 g lapte
  • 750 g făină de grâu tip 700
  • 350 g făină de grâu tip 480
  • 28 g sare
  • 27 g drojdie
  • 20 g malț de panificație
  • 20 g unt

Cantitate rețetă:

  • 30 bucăți a câte 65 g sau
  • 65 bucăți a câte 30 g

Timp de dospire:

  • Aluat prefermentat: 8 ore
  • Aluat principal: 40 minute
  • Dospire finală: 30 minute

Timp de coacere:

  • 15 minute

Mod de preparare:

  1. Aluatul prefermentat: Amestecați ingredientele și lăsați aluatul acoperit să dospească timp de 8 ore la temperatura camerei.
  2. Aluatul principal: Frământați toate ingredientele timp de 10 minute până obțineți un aluat neted și lăsați-l acoperit să se odihnească timp de 40 de minute la temperatura camerei.
  3. După timpul de dospire, porționați aluatul fără a folosi făină, formați bile și lăsați-le acoperite să dospească încă 10 minute.
  4. Modelați bilele de aluat după preferință și lăsați-le acoperite să dospească încă 30 de minute.
  5. Pulverizați chiflele cu apă și presărați-le cu semințe*.
  6. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit la 250°C cu ventilație timp de 15 minute, cu mult abur.
  7. Scoateți chiflele din cuptor, pulverizați-le din nou cu apă și lăsați-le să se răcească pe un grătar. 
Sper ca va place si aceasta reteta si ca o veti folosi cu drag. 
*) Noi, aici la cursul de gatit, am folosit seminte de floarea soarelui, de bostan, de mac, de susan, de in, dar am folosit si fulgi de cocos, stafide, cristale de zahar si cristale de sare.

SUPĂ DE ROȘII COAPTE - RiO 4/2025

 INGREDIENTE

  • 1.500 g roșii Roma sau roșii de carne
  • 3 ardei roșii
  • 3 cepe
  • 8 căței de usturoi
  • 1,5 linguri de sare
  • 8 linguri de ulei de măsline

Supă

  • 500 ml apă
  • 3 linguri de supă de legume
  • 150 ml smântână
  • 3 prafuri de piper
  • 3 prafuri de piper Cayenne

CANTITATEA REȚETEI: Pentru 8 persoane

DURATA DE GĂTIT: 35 minute în cuptor

PREPARARE:

Spală roșiile și ardeii fără semințe și taie-i în bucăți mari. Curăță cepele și taie-le în felii. Folosește cățeii de usturoi cu coajă. Pune totul împreună cu sare și ulei de măsline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 220 °C cu aer cald timp de 35 de minute, până când legumele sunt moi și ușor rumenite. Apoi, curăță usturoiul și îndepărtează cojile întunecate de pe legume. Folosește un blender de mână pentru a pasa totul fin. Pune masa pasată împreună cu apa și supa de legume într-o oală și lasă să fiarbă scurt. Condimentează supa de roșii cu smântână, sare, piper și piper Cayenne.

OPTIONAL:

La noi acasa, se obisnuieste sa ornam aceasta supa dupa ce este pusa în farfurie, cu o lingurita de Crème Fraîche, plasata exact in mijlocul supei si de jur-împrejurul petei able, doua-trei frunzulite de busuioc proaspat. Supa fiind de fapt o reteta italiana, semnificatia rosu-alb-verde este evidenta  Si decoratiunea, de mare effect, nu-i asa? 

 
Primele doua fotografii, le-am facut la cursul de gatit - nuanta supei da în rosu-portocaliu, cred ca din cauza luminii din restaurant dar cred, si pentru ca am folosit ardei; urmatoarele doua poze sunt de la noi de acasa - ceva mai vechi, iar noi pe atunci nu combinam decat rosii si ceapa, de aici nuanta intensa de rosu. Pe viitor voi folosi insa reteta de aici ☺ Supa a fost delicioasa! 💓
 
Pentru ca în toate pozele exista elemente cu reflexii, m-am gândit sa le înscriu la rubrica "Reflexii în Oglinda" (rubrica preluata de la SoriN), la care va invit cu drag sa participati. Singura regula este sa publicati într-un articol pe propriul blog o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ati vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si sa înscrieți articolul aici - în tabel:

miercuri, 22 ianuarie 2025

Lumini si umbre - Miercurea fără cuvinte 4/2025

 
LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

marți, 21 ianuarie 2025

Bucatari pentru o seara

Eram pe drum spre restaurantul acela special la care șefa de Team a organizat pentru noi o sesiune de gătit... Niciunul nu știa exact ce ne așteaptă, cum se va derula această seară, dacă vom reuși să gătim ceva (comestibil) sau dacă, la capătul zilei, va trebui să comandăm în grabă câte o pizza?! ☺
Eram toți obosiți după acea zi plină de ședințe și analize de lucru... Se înserase, era trecut de ora 5 PM, priveam pe geamul mașinii care gonea pe străzi necunoscute și în capul meu domina ideea că poate ar fi fost mai bine să nu ne fi aventurat; să fi făcut rezervare la un restaurant normal, să stăm la masă, să comandăm și să fim serviți. Dar... zarurile fuseseră aruncate. Mi-am spus că măcar vom râde bine, dacă cumva vom rămâne flămânzi! 
Am parcat în fața unui magazin de jucării. Am traversat strada și am intrat într-o încăpere mare, în care verdele domina vesel, primitor, iar luminile împrăștiate creau o atmosferă intimă, familiară. O tânără zveltă cu părul prins în coadă ne-a întâmpinat și s-a prezentat ca fiind chef-ul - instructorul nostru bucătar. Asistenta ei ne-a servit cu câte un pahar de Campari Orange și uite așa, au reușit să ne atragă atenția și să ne câștige cumva simpatia. Chef Sandra ne-a explicat că vom găti împreună un meniu inspirat din bucătăria mediteraneană și ne-a arătat un sertar plin cu șorțuri. Fiecare dintre noi și-a luat un șorț și un prosop de bucătărie. Meniul planificat suna delicios: supă cremă de roșii, salată mixtă cu chifle proaspete, frigărui de piept de pui cu gnocchi în două sosuri (sos de ciuperci cu smântână și sos de legume) și, ca desert, înghețată de vanilie și plăcintă cu mere. 
Ne-am spălat pe mâini și ne-am apucat de treabă. Fiecare a preluat o parte din muncă: unii au curățat legumele (roșii, morcovi, ardei, usturoi, castraveți, cartofi, etc.), care deja erau spălate și ne așteptau în coșulețe și castroane; alții s-au apucat să frământe aluatul pentru pâinici; alții au combinat ingredientele pentru înghețată. Bucătăria, cu un design special și funcțional, oferea suficient spațiu pentru o echipă de cel puțin 10 bucătari. Am urmat cu atenție rețetele și am reușit să terminăm mai întâi supa. 
În timp ce ne bucuram de primul fel de mâncare, aluatul pentru chifle era la dospit, compoziția pentru înghețată era amestecată în turbina de înghețată, iar aluatul pentru plăcintă se odihnea sub un șervet într-un loc cald. 
Supa a fost super delicioasă, perfect condimentată și foarte cremoasă! După care, ne-am reluat activitățile în bucătărie. Aluatul pentru chifle avea consistența perfectă pentru modelare. Fiecare dintre noi a cântărit 58 de grame de aluat și a format chifle, flori și împletituri. Pâinicile au fost decorate cu semințe de susan, floarea-soarelui, bostan, in, mac, cu sare sau stafide, după care au fost puse în cuptor. Apoi am primit fiecare câte un tocător și câte un cuțit și am tăiat fin legumele pentru salată: ridichi, morcovi, salată verde, salată creață, roșii, ardei, castraveți, arpagic. Doi dintre noi s-au ocupat de dressing: miere, muștar, ulei de măsline și de nuci, amestecate cu piper, sare și coriandru zdrobite în prealabil în mojar. Când clopoțelul cuptorului a sunat să anunțe că chiflele sunt gata, ne-am așezat din nou la masă și ne-am bucurat de al doilea fel de mâncare. Pâinițele au fost pur și simplu delicioase, salata a fost super gustoasă! 
Un alt clopoțel a anunțat că și înghețata era gata. Aluatul pentru plăcintă era de asemenea pregătit pentru a fi modelat. Unii colegi au început să curețe merele și să le taie în felii, pentru a le încălzi într-o tigaie cu puțin zahăr, scorțișoară și miere. Apoi, aluatul a fost pus în formă, umplutura a fost distribuită și plăcinta a fost pusă în cuptor. Cartofii pentru gnocchi au fiert până în punctul perfect și un grup a început să-i decojească, să-i zdrobească și să-i amestece cu făină, ou și condimente. Am format gnocchi, i-am fiert peu à peu și i-am scos în sita la scurs. Parea ca aluatul nu se mai termina... cred ca au fost peste 400 de gnocchi! 
În două tigăi am pregătit cele două sosuri diferite: cel din champignon cu smântână și ceapă și celălalt din legumele în prealabil înmuiate pe tavă în cuptor. Frigăruile de pui au fost marinate cu ulei condimentat și puse pe grătar. Când sosurile au fost gata, am împărțit cantitatea de gnocchi și am mai lăsat un pic pe foc. Pe farfuriile preîncălzite am servit frigărui și câte o porție mare de gnocchi. La masă nu se mai auzea decât "mmm!" și "yammi-yammi!". Nu mai conteneam să ne autolaudăm pentru super-delicioasa mâncare pe care am gătit-o! Noi! ☺
Pentru ultimul fel de mâncare nu a trebuit să ne mai ridicăm de la masă. Chef Sandra și asistenta ei ne-au servit câte o felie de plăcintă cu mere cu o bilă de înghețată de vanilie. Deși a fost multă mâncare, nu ne-am simțit ghiftuiți, deoarece am gătit și am mâncat în etape, de la orele 17:00 până la 22:00. În acest timp am dat gata și o lădiță cu bere și sucuri naturale! Conversația, denumită "digestie convivială", era din ce în ce mai aprinsă, iar în spatele nostru, cele patru mâini harnice au făcut să strălucească bucătăria de curățenie. Atunci am înțeles că a venit timpul să ne retragem la casele noastre... respectiv la hotelul la care am înnoptat. Am mulțumit instructorilor noștri de bucătărit, ne-am luat la revedere și am urcat în mașini. Însă, înainte de a merge fiecare în camera lui, ne-am bucurat de o băutură digestivă în lobby-ul hotelului - un Lagavulin Single Malt Scotch Whisky a încununat seara 😊 Întâmplător, unul dintre colegi avea ziua de naștere si a facut cinste.
A fost o seară perfectă, super-speciala, pe care nu o vom uita prea curând!
PS: Pentru cei interesați - rețetele le voi publica într-o postare ulterioară. 😉
 

vineri, 17 ianuarie 2025

Despre tatăl meu - Clubul cinefililor

Dacă ești în căutarea unui film care să-ți aducă zâmbetul pe buze și să te încarce cu energie pozitivă, "About My Father" (2023) este alegerea perfectă. 
Această comedie adorabilă și plină de farmec ne poartă printr-o poveste despre familie, iubire și legături de neîntrerupt între generații. Filmul urmărește aventurile lui Sebastian și ale tatălui său, Salvo, în încercarea lor de a se integra în familia logodnicei lui Sebastian. De la primele cadre, Salvo cucerește inimile spectatorilor cu umorul său autentic și spiritul său neobosit. Întâlnirea dintre două culturi diferite și încercarea de a găsi un teren comun creează situații amuzante și emoționante, care te vor face să râzi cu lacrimi. 

Ce face "About My Father" cu adevărat special este felul în care explorează teme universale precum acceptarea, diferențele culturale și iubirea necondiționată. În centrul acestei povești se află relația sinceră și emoționantă dintre tată și fiu, care reușește să atingă coarda sensibilă a oricărui spectator. Filmul este o combinație perfectă de momente comice și scene emoționante, iar performanțele actorilor sunt remarcabile. 
Salvo este interpretat cu măiestrie de Robert De Niro, care aduce un strop de magie fiecărui cadru în care apare. De asemenea, relația dintre el și Sebastian este redată cu o autenticitate care te face să te simți parte din poveste. In rolul soacrei lui Sebastian, superba Kim Cattrall.
Recomand cu căldură acest film - eu l-am vazut pe Prime Video 😊

joi, 16 ianuarie 2025

La drum, cu Soarele si Luna in ferestre - Reflexii in oglindă 3/2025

 
Daca si pe voi va fascineaza imaginile din oglinzi si reflexiile, vă invit cu drag să participați la "Reflexiil în Oglindă"(rubrica preluata de la SoriN). Singura regula este sa publicati într-un articol pe propriul blog o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ati vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si sa înscrieți articolul aici - în tabel:

miercuri, 15 ianuarie 2025

Meniu surpriza - Miercurea fara cuvinte 3/2025



LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

luni, 13 ianuarie 2025

În delegație

Mâine dimineață, ziua mea de lucru va începe cu totul altfel decat in mod obișnuit. Împreună cu toți colegii din birou, vom porni în vizită la o sucursală de-a noastră din Austria (cca. doua ore de drum), unde ne așteaptă colegii și partenerii de producție. 
Ziua va fi plină de întâlniri și ședințe pentru schimb de experiență, un adevărat maraton al cunoașterii și colaborării. 
Seara, după orele de serviciu, vom merge împreună la un restaurant specializat în cursuri de gătit. Vom deveni bucătari pentru o seară, pregătind cu propriile mâini delicioasele preparate pe care apoi le vom savura. Va fi o experiență inedita, speram sa fie un festin al simțurilor și al creativității culinare.
Seara târziu, autocarul ne va duce la un hotel, unde vom înnopta. Miercuri, programul nostru va începe cu o vizită ghidată în întreprindere apoi, vom participa la un seminar, un prilej de a învăța și de a ne inspira unii de la alții. 
In jurul orei 17 - in mod normal, finalul zilei de lucru, autocarul ne va readuce în orașul nostru.
Această călătorie va fi mai mult decât o experiență de lucru, va fi o poveste despre prietenie si colaborare. Voi reveni cu fotografii si impresii.

duminică, 12 ianuarie 2025

Mocha Mousse

Zilele trecute, povesteam cu Pandora pe FaceBook despre culoarea anului 2025 si mi-am amintit ca eu înca nu am scris pe blog despre acest eveniment - asa cum am facut in anii precedenti. 
Decizia Institutul Pantone - o autoritate globală în domeniul culorilor, este asteptata cu multa emotie si influenteaza numeroase domenii precum moda, designul interior, designul grafic și chiar strategiile de marketing. În fiecare decembrie, dupa o analiza profunda a tendințelor globale în design, modă, cultură și psihologie, Panetone face publica alegerea culorii anului -- iar anul 2025 va fi dominat de 17-1230 Mocha Mousse Color Palettes.
sursa poza:
[Sursa Poza]
Mocha Mousse evocă căldura și confortul unei îmbrățișări pământii, exprimând nevoia de confort și stabilitate, reconectarea cu natura, versatilitatea și eleganța, precum și influența psihologică a culorilor naturale. 
Această nuanță bogată de maro, seamana foarte bine cu un desert delicios, servit elegant într-o cupa de cristal. Unora ne aminteste confortul si bucuria pe care o ofera o ceașcă de spuma de cafea aburindă, într-o dimineata racoroasa. Altii simt imediat catifeaua fina în această nuanță, poate o bluza  sau o rochie care alunecă pe siluetă ca o a doua piele, sau un palton de lână care te învăluie într-o îmbrățișare caldă. Pentru ca da, Mocha Mousse nu este doar o culoare, ci este o experiență senzorială, o invitație la introspecție și la redescoperirea frumuseții în lucrurile simple. Este o nuanță care ne îmbrățișează cu căldură și ne încurajează să ne bucurăm de momentele de liniște și reflecție. 
În moda vestimentară, Mocha Mousse emană o notă discretă și grațioasă de glamour si se strecoară în garderobele noastre, aducând cu sine o notă de rafinament și versatilitate. Această culoare se potrivește perfect cu tonurile neutre, dar și cu accentele vibrante, creând combinații surprinzătoare și sofisticate. Este o alegere ideală pentru cei care doresc să adauge un strop de lux discret în ținutele lor zilnice. 
În designul interior, Mocha Mousse transformă spațiile în sanctuare de confort și eleganță. Pereții vopsiți în această nuanță creează o atmosferă intimă și primitoare, perfectă pentru relaxare și reflecție. Mobilierul în tonuri de Mocha Mousse adaugă profunzime și textură, iar accesoriile, precum draperiile, pernele și covoarele, completează decorul cu o notă de sofisticare. Această culoare se îmbină armonios cu lemnul natural și cu materialele textile moi, creând un echilibru perfect între rustic și modern, 
Efectul pe care Mocha Mousse îl are asupra stării de spirit este unul de calm și stabilitate. Această nuanță pământie ne conectează cu natura și ne oferă un sentiment de ancorare și siguranță. Este ca o ancoră într-o mare agitată, oferindu-ne un punct de sprijin și liniște. Într-o lume în continuă schimbare, Mocha Mousse ne amintește de importanța rădăcinilor și a stabilității, oferindu-ne un refugiu de pace și confort. Mocha Mousse este o oază de calm și eleganță, un memento al frumuseții atemporale și al confortului pământesc. 
 ♦ „Susținută de dorința noastră pentru plăcerile de zi cu zi, PANTONE 17-1230 Mocha Mousse exprimă un nivel de răsfăț atent. Sofisticată și luxuriantă, dar în același timp un clasic nepretențios, PANTONE 17-1230 Mocha Mousse extinde percepțiile noastre despre nuanțele de maro, de la a fi umile și ancorate în realitate, la a îmbrățișa aspirațiile și luxul.” — Laurie Pressman - Vicepreședinte al Institutului Pantone Color
♦ „Culoarea anului 2025 desemnată de Pantone evocă stabilitate, calm și vindecare emoțională, dizolvând frica și stresul, în timp ce hrănește forța interioară și oferă reasigurare.” — Natalie Benmayor - Designer & founder @capsuleeleven
♦ „Culoarea anului 2025 desemnată de Pantone întruchipează același tip de sinergie vibrantă de creativitate și conexiune pe care o găsești în colecțiile mele. Este vorba despre împărtășirea scânteii de inspirație, celebrarea posibilităților și curajul de a colora în afara liniilor într-un mod unic.” — Emma Gage - Founder & Designer @melkenyc
(înscriu postarea în tabelul "Citate favorite" - la Suzana)

vineri, 10 ianuarie 2025

În vizita

 
Duminica am fost în vizita la prietena și colega mea de serviciu Andrea, care a devenit mămică acum cinci săptămâni. A fost o zi plină de zâmbete, râsete și multă căldură sufletească. 
Când am ajuns la casa lor, am fost întâmpinată de doi părinți ce radiau fericire. Este evident că micuța le-a adus o bucurie imensă și o nouă perspectivă asupra vieții. Dar când am vazut-o pe micuța minune, mi s-au umplut ochii de lacrimi de emotie. O bebelușă adorabilă, care abia începe să deschidă ochișorii și să exploreze lumea din jurul ei. M-a emotionat sa vad mogâldeata, papusica de doar 4 kg, perfectiunea umana! 
Mi-am amintit de vremea cand eram si eu proaspat mamica… Doamne cum zboara anii! Parca mai ieri erau si fetitele mele mici-mici… Am petrecut câteva ore admirând-o pe Sofie și povestind cu prietena mea, mult schimbata: mai frumoasa, mai fericita, mai împlinita. Mi-a povestit despre zilele petrecute în maternitate, despre primele nopți nedormite și despre cât de multe a învățat în aceste cinci săptămâni. Este clar că a fi mamica a prins-o de minune și că se bucură de fiecare moment petrecut alături de fetița ei. Tatăl, de asemenea este un adevărat sprijin. Își privește fetele cu o dragoste nemărginită și se implică în toate activitățile, de la schimbatul scutecelor (bineînteles de unică folosință, cum altfel în zilele noastre?!) până la legănatul bebelușei pentru a o adormi. Formează o echipă minunată, iar armonia dintre ei este evidentă. 
Vizita mea s-a încheiat cu promisiunea că ne vom revedea curând, poate cândva vom iesi împreuna la plimbare – momentan, un uragan puternic s-a abătut asupra Bavariei, sa vedem ce-i va urma?! Poate ger sau poate zapada… Asteptam... Que será, será! ☺

joi, 9 ianuarie 2025

Un Final Perfect al Sezonului de Sărbători - Reflexii în Oglinda 2/2025


Ca în fiecare an, Christmas Garden Augsburg a transformat grădina zoologică pentru doua saptamâni, într-un tărâm de basm, cu instalații luminoase care fascineaza orice vizitator - om sau catel, indiferent de vârsta! Si aceasta bineînteles, fara sa deranjeze câtuși de puțin confortul animalelor salbatice, traseul de lumini fiind departe de adaposturile lor încalzite. 
Pe 6 decembrie, în ultima zi a acestei spectaculoase expoziții de lumini, am hotarât sa iesim la plimbare în Christmas Garden la Zoo Augsburg. Împreună cu soțul meu și cățelul nostru, Leo (am avut bilete pentru doi adulti si un catel, 23,5€ x2 + 4€), am trăit aceasta atmosferă de poveste, înconjurați de mii de luminițe.

Parea ca fiecare colț al grădinii a fost decorat cu lumini strălucitoare și figuri de poveste, oferindu-ne o experiență vizuală și emoțională profundă. A fost creata o adevarata Oază de Lumină și Magie. 
Lacul din grădină a devenit o oglindă fermecată, reflectând luminile strălucitoare și creând un spectacol vizual captivant. Fiecare unduire a apei părea să danseze în armonie cu luminile, transformându-se într-un tablou viu, plin de culoare și basm. 
Copacii din grădină au fost îmbrăcați în mantii de lumină, strălucind în culori vibrante precum Aurora Borealis. Ramurile lor păreau să prindă viață, dansând în ritmul vântului și creând un spectacol de lumini care ne-a lăsat fără cuvinte. Fiecare culoare părea să spună o poveste, aducând un strop de magie în acea noapte de iarnă. 
Fântâna arteziană a fost punctul culminant al serii, oferindu-ne un spectacol de apă, foc și lumină care ne-a impresionat. Jeturile de apă dansau în ritmul muzicii, schimbându-și culorile într-un balet acvatic fascinant. Fiecare strop de apă părea să prindă viață, creând o simfonie vizuală care ne-a încântat simțurile. 
Imaginile produse cu fum fin și culori au adăugat un element de visare serii. Fumul colorat se ridica ușor, creând forme efemere care păreau să plutească în aer, asemenea viselor dulci. Culorile se amestecau și se transformau, oferind un spectacol vizual care ne-a transportat într-o lume de basm. 
Plimbarea noastră a fost plină de momente de bucurie și relaxare. Leo, cățelul nostru, a fost fascinat de luminile colorate și de sunetele ambientale care au completat peisajul. Ne-am bucurat de fiecare pas, admirând frumusețea și creativitatea instalațiilor. 
Vizita noastră la Christmas Garden a fost un mod minunat de a încheia sezonul de sărbători. Aceasta plimbare ne-a oferit o experiență magică, plină de emoție și frumusețe. A fost o seară minunată, petrecută cu cei dragi, într-un decor feeric.
 
Daca si pe voi va fascineaza imaginile din oglinzi si reflexii, vă invit cu drag să participați la "Reflexiil în Oglindă"(rubrica preluata de la SoriN). Singura regula este sa publicati într-un articol pe propriul blog o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ati vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si sa înscrieți articolul aici - în tabel:

miercuri, 8 ianuarie 2025

De ce nu este bine să moderezi comentariile pe blog?!

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale blogosferei este comunicarea deschisă și liberă. Chiar dacă proprietarul blogului nu are întotdeauna timp să răspundă la comentariile facute pe marginea unui articol, alți bloggeri sau cititori pot găsi comentariul interesant și pot intra în discuție. Comentariile pot inspira alte idei, pot dezvolta subiecte și pot crea o comunitate vibrantă și activă. 
Iată câteva motive pentru care moderarea comentariilor poate fi dăunătoare:
♦ Se pierde dinamica discuțiilor! Comentariile sunt o parte esențială a interacțiunii pe bloguri. Cititorii revin cu plăcere pentru a vedea răspunsurile la comentariile lor sau pentru a citi noi perspective asupra unui subiect interesant. Dacă comentariile sunt blocate/moderate, acest flux natural de conversație este întrerupt. Eu spre exemplu, ma intorc cu drag sa citesc ce mi s-a raspuns sau daca este o tema foarte interesanta, revin sa citesc si parerile altor comentatori... La blogurile care "cenzureaza" intru o data, poate încerc si a doua oara, constat ca nu a aparut înca nimic la comentarii... apoi uit unde si ce am comentat!
♦ Blogurile devin "uscate" și plictisitoare! Blogurile care cenzurează comentariile riscă să devină neinteresante pentru cititori. Oamenii își pierd interesul dacă nu văd nicio activitate în secțiunea de comentarii și în cele din urmă, uită de blog. 
♦ Întârzierea răspunsurilor 😒 Este ca râsul cu efect întârziat la un banc – dacă trebuie să aștepți prea mult pentru a vedea un comentariu aprobat, comentariul își pierde farmecul și relevanța. Eu ma delectez citind si ce au scris anteriorii iar daca este ceva care ma priveste, comentez si la comentarii.
♦ Provocarea polemicilor: Comentariile controversate arată în primul rând că blogul tău este interesant și provoacă discuții. Este important să lăsăm aceste comentarii să fie vizibile, deoarece ele reflectă diversitatea opiniilor și pot stimula dezbateri constructive. 
♦ Autoreglarea comunității: Cititorii inteligenți pot identifica singuri comentariile nepotrivite sau ofensatoare. Un comentariu batjocoritor este o nota foarte proasta pentru comentator! Acel comentariu poate fi eliminat ulterior, dar parerea mea este ca acel "lipsit de educatie" trebuie lasat sa se faca de rusine!
Orice om sanantos la cap poate sa identifice prostii si pros-crescutii!Lăsând aceste comentarii vizibile, le permiteți cititorilor să vadă cine sunt cei care nu respectă regulile bunei conduite și să îi ignore sau să îi corecteze. 
În concluzie, moderarea tuturor comentariilor poate face mai mult rău decât bine. 
Lăsați comunitatea să se exprime liber și veți vedea cum blogul vostru devine un loc vibrant de discuții și schimb de idei!
Eu spre exemplu, am introdus doar moderarea comentariilor la articole mai vechi de 3/5 zile. Ca sa nu pierd din vedere acele comentarii. 
Orice comentariu este valoros pentru un blogger! Un comentariu este o dovadă că articolul a fost citit și apreciat. Este o confirmare că munca depusă a avut un impact și a stârnit interes. Mai mult, comentariile permit bloggerului să interacționeze cu cititorii săi. Această conexiune directă este foarte valoroasă și creează un sentiment de comunitate. Comentariile pot oferi feedback valoros, fie că sunt aprecieri, critici constructive sau sugestii pentru viitoare articole. Acest feedback ajută bloggerul să se îmbunătățească și să evolueze.
Si poate mai mult ca orice, fiecare comentariu este o sursă de motivație! Este o recunoaștere a efortului depus și oferă un sentiment de împlinire și satisfacție personală. Comentariile pot inspira noi idei pentru articole viitoare. Ele pot deschide noi perspective și subiecte de explorat, menținând blogul proaspăt și interesant.
Salve bloggeri! Vivat blogosfera! 🎉

De Boboteaza - Miercurea fara cuvinte 2/2025


LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

luni, 6 ianuarie 2025

O Noapte de Vis și Eleganță - Golden Globes 2025 - Clubul Cinefililor

În noaptea de 5 ianuarie 2025, Beverly Hilton a strălucit sub lumina reflectoarelor, transformându-se într-un templu al artei și glamourului. Gala Golden Globe din acest an a fost o explozie de culori, eleganță și emoții, captând esența celor mai remarcabile realizări din lumea filmului și a televiziunii. 
Organizată cu rafinament și grijă pentru fiecare detaliu, ceremonia a fost un spectacol al luxului și splendorii. Decorurile impresionante, muzica încântătoare și atmosfera vibrantă au făcut din această seară un eveniment de neuitat. 
Toaletele invitaților, adevărate opere de artă, au adăugat un plus de magie serii. Printre cele mai remarcabile prezențe s-au numărat:
- **Zendaya** a strălucit într-un robec strălucitor oranj, realizat special de Louis Vuitton, completat cu bijuterii Bvlgari). Stilul ei a evocat glamourul Hollywoodului clasic.
- **Nicole Kidman** a captivat cu un robec strălucitor Balenciaga Haute Couture, care a evidențiat frumusețea ei sculpturală și părul blond.
- **Angelina Jolie** a apărut ca o zeiță într-un robec argintiu și gri de la McQueen Spring 2025, cu accente transparente pe partea mijlocie și brațele.
- **Miley Cyrus** a ales un robec negru și argintiu de la Celine, subliniindu-și conturul elegant.
- **Emma Stone** a debutat cu o păr scurt și a strălucit într-un robec roz din Louis Vuitton, completat cu bijuterii de diamant
Aceste toalete au adus un plus de magie și sofisticatețe la eveniment, transformând covorul roșu într-o minune vizuală. 🌟
În mijlocul acestei feerii, premiile au fost acordate celor mai talentați artiști ai momentului. Fiecare trofeu a fost o recunoaștere a muncii și pasiunii depuse în creații ce au cucerit inimile și mințile spectatorilor din întreaga lume. 
Printre castigatorii de top s-au numărat:
♦Cel mai bun film - Dramă: "The Brutalist" - Regizat de Brady Corbet.
♦Cel mai bun film - Comedie/Muzical: "Emilia Pérez" - Regizat de Jacques Audiard.
♦Cel mai bun actor - Dramă: Adrien Brody pentru "The Brutalist"
♦Cel mai bun actor - Comedie/Muzical: Sebastian Stan *A Different Man
♦Cel mai bună actriță - Dramă: Fernanda Torres pentru "I'm Still Here"
♦Cel mai bună actriță - Comedie/Muzical**: Demi Moore pentru "The Substance".
Golden Globes 2025 a fost o noapte de vis, în care stelele au strălucit mai intens decât oricând, o noapte celebrată cu emoție și entuziasm de toți cei prezenți. Un adevărat tribut adus talentului, creativității și artei cinematografice, această ediție va rămâne cu siguranță în amintirea tuturor ca un moment de aur în istoria industriei. 🌟✨ 
*) cel mai frumos discurs Golden Globes EVER! Toti stim ca artistii câștigători urcă pe scenă pentru a mulțumi juriului, echipelor și persoanelor care l-au susținut, precum și pentru a-și exprima emoțiile legate de victoria lor. Sebastian Stan si-a încheait acceptance speech-ul, mulțumind special mamei sale și tatălui său vitreg si în final a spus "România, te iubesc!" ♥

duminică, 5 ianuarie 2025

Acrostih - provocare si citate despre IANUARIE

Iarna-i aspra, gerul s-a-ntețit, 

Albul zăpezii totul a acoperit. 

Ne e cald în casă, e bine și plăcut,

Un foc în șemineu dansul a-nceput.

Aici, lângă brad, eu și Leo stăm cuminți,   

Ram verde, beteală si globuri de-arginți,

Iz de sarbatoare înca raspândește;

E armonie-n casă, bucuria domnește.



Laura a lansat o provocare: Compuneti un acrostih "Ianuarie"... Poezia mea e cam ciudata, stiu ☺☺☺ Dar nu e deloc usor! Cine mai incearca? ☺

Suzana, a deschis un nou tabel pentru "citate preferate"... Eu am ramas la tema Ianuarie ☺

♦ „Ianuarie este luna pentru visare.” – Jean Hersey 
♦ "Să te simți puțin blue în ianuarie, este normal.” – Marilu Henner
♦ "A citi o poezie în ianuarie este la fel de plăcut ca si o plimbare în luna iunie.” – Jean-Paul Sartre 
♦ "Ianuarie este o lună de portițe întredeschise către posibilități și noi începuturi.” – Anonim 
♦ "În inima iernii, ianuarie ne oferă liniștea necesară pentru a visa la primăvară.” – Anonim

sâmbătă, 4 ianuarie 2025

Secretele faraonului Tutankhamun

Vineri seara (3 ianuarie 2025), am avut bilete la expoziția dedicată lui Tutankhamun, la Hala Utopia din München. Fiica mea și prietenul ei m-au luat cu mașina de acasă, iar drumul nostru a fost feeric luminat de Venus și de minunata lună în cea mai delicată formă de semilună, strălucind împreună pe un cer albastru profund, ca o acuarela.
Încă din foaierul expoziției, ne-a învăluit atmosfera captivantă și mistică a Egiptului Antic. Decorurile elaborate, lumina caldă și sunetele ambientale ne-au introdus treptat într-o călătorie temporală, făcându-ne să ne simțim ca și cum am fi pășit direct în epoca faraonilor și a piramidelor. Expoziția a oferit o prezentare cât se poate de concisă a vieții și moștenirii unuia dintre cei mai celebri faraoni ai Egiptului.
Prima sala a prezentat dispunerea sarcofagului faraonului într-o manieră explozivă, vizualizând mumia cu masca de aur, sicriul și sarcofagul, astfel încât vizitatorii să înțeleagă cum au fost suprapuse aceste elemente. Printre exponatele interesante s-au numărat câteva obiecte de aur și bijuteriile descoperite în mormântul său, inclusiv masca funerară a faraonului, realizată din aur și pietre prețioase. 
O mare atracție a fost sala principala în care au fost proiectate filme 360° despre viața marelui faraon. Aceste filme ne-au oferit perspective detaliate asupra vieții și realizărilor lui Tutankhamun.
Expoziția a fost și mai captivantă datorită utilizării ochelarilor virtuali, în doua sectiuni.
În prima secțiune a expoziției, am folosit ochelarii VR pentru a vedea totul din perspectiva legendei. Am experimentat drumul pe care l-a făcut faraonul după moarte spre viața veșnică. Aceasta a fost o călătorie mistică și imersivă, care mi-a oferit o nouă înțelegere asupra credințelor și ritualurilor egiptene.Trebuie sa spun, ca a trebuit sa închid de câteva ori ochii, pentru ca "zborul" deasupra piramidelor alaturi de șoim, mi-a provocat ușoara ameteala... A trecut însa repede. 😊
În a doua secțiune, am folosit ochelarii virtuali pentru a vedea totul ca și când aș fi fost în campusul care a cercetat Valea Regilor, alături de arheologul american Theodore M. Davis. Am fost "martoră" la munca minuțioasă și la descoperirile fascinante ale echipei de arheologi si am "petrecut"  o noapte în deșert, sub cerul plin de stele, ascultând urletele șacalilor aurii. Sectiunea s-a încheiat cu o furtuna de nisip în realitate virtuală. Scenariul este atât de bine realizat, ca am avut chiar senzatia de vânt, chit ca m-am "aflat" într-un refugiu tipic deșertului! 
Aceste  experiențe au fost foarte foarte ineresante si mai ca as mai fi parcurs înca o data traseele! 
Expoziția a oferit și oportunități de distracție, cum ar fi cabina de fotografii haioase, unde am putut să ne facem poze în chip de diversi faraoni. De asemenea, replica tronului lui Tutankhamun a fost la dispoziția vizitatorilor pentru poze, adăugând un plus de interactivitate.
Expozitia a fost o experiență deosebita, care mi-a împrospatat cunoștințele și mi-a alimentat fascinația pe care o am pentru această cultură uimitoare. 🏺✨ 😊✨ 🏺