joi, 4 aprilie 2019

Sub efectul magic al primaverii

Excercitiu de imaginatie literara "Duzina de cuvinte" (209): agenda, revista, autocorectare, sondaj, ghem, trompa, cucerire, legume, moneda, servet, placinta, pipeta. Tema: "Magie de primavara".

Am trecut cu bine si peste ultima operatie. Leo are din nou piciorusul liber si face zilnic progrese de mobilitate. Articulatiile functioneaza “ca noi”, Leo paseste corect si apasa armonios labutele… atunci când merge la pas. Doar atunci când se grabeste, din trei pasi, unul îl face doar pe trei labute, semn ca are înca ceva neplaceri. Era de asteptat, sase saptamâni piciorul stâng a fost imobilizat si musculatura s-a atrofiat usor. Pentru aceasta, medicul i-a prescris în urmatoarele saptamâni un sirop analgezic, care trateaza durerile si eventualele inflamatii, în fiecare dimineata, 10 ml cu pipeta. În rest, doar scurte sedinte de masaj, disciplina si bineînteles, o autocorectare a vitezei de deplasare!
Încercam sa uitam pasajul... Grea moneda cu care am platit, insa de acum privim cu multa încredere în viitor.
Primavara aceasta, cu explozia de parfum si culoare ne-a adus o nota în plus de optimism si pe masura ce frustrarea data de concediul ratat se dizolva, simt cum creste în mine dorul de duca.
Pentru ca ce a fost greu a trecut, mi-am facut curaj, am pus mâna pe agenda si am planificat urmatorul concediu pentru sfârsitul lunii mai. Am hotarât sa îi aratam lui Leo, Sibiul si Brasovul care conform ultimului sondaj turistic, sunt cele mai frumoase orase ale României.
Mi-e tare dor de Muzeul satului, de parcul Sub Arini, de Podul Minciunilor si de Piata Gh.Lazar. Mi-e dor de covrigii cu susan si de placinta cu brânza - primita în servet si mâncata pe strada. Mi-e dor sa mergem dimineata la piata, sa târguim legume proaspete, flori, lapte si pâine calda…
Îmi voi vizita neamurile si poate ma voi întâlni cu câtiva colegi de liceu si facultate. Mi-as dori sa mergem într-o seara la Teatrul de revista, însa prea multe planuri nu vreau sa fac, vom vedea ce se potriveste la fata locului.
În Brasov, mi-e dor de B-dul Garii, de Piata Sfatului si de Biserica Neagra. Poate ca vom urca pe Tâmpa - în urma cu câtiva ani, tentativa de cucerire a esuat, speram sa avem succes de data aceasta. Vreau sa trec pe la mormântul bunicilor. Si vreau neaparat sa le întâlnesc pe Diana si pe Cotofana (iuhuuu, ce parere aveti?).
Vreau sa fie vreme frumoasa, sa ne putem plimba de dimineata pâna seara!
Visez… Deocamdata am facut dorintele ghem si le-am pus în bagajul de mâna, alaturi de jucariile preferate ale lui Leo – usuletul de plus maro si elefantul cu trompa tarcata. Încet-încet vom pregati si valizele.

17 comentarii:

  1. Sper ca Leo sa fie bine! :)
    Te asteptam in Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, progresele se vad de la zi la zi, multumim mult Daliana 🙂

      Ștergere
  2. Ce vesti bune! Bine ca ati scapat si Leo si dumneavaostra. Planurile-s perfecte. E frumos la noi.. (daca nu locuieti aici..) :P Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) multumim Ina draga
      da, România este foarte frumoasa, problema este ca legaturile între orase sunt atât de proaste, încat un turist pierde o gramada de timp pe sosele :-( Nimeni nu are timp pentru asa ceva.

      Ștergere
  3. Ce bine ca totul s-a derulat perfect! Si Leo pare destul de vioi.
    Sa va iasa toate planurile dupa dorinta, Carmen draga!
    O seara minunata si un start perfect catre sfarsitul saptamanii! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult Suzana draga, da, totul merge spre bine :-)

      m-am straduit sa folosesc cele 12 cuvinte într-un mesaj de concediu :-) Vacanta se apropie cu pasi rapizi, abia astept :-)
      O saptamana minunata sa ai draga mea!

      Ștergere
  4. chiar are o magie aparte renasterea aceasta a naturii! sa ne bucuram!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragul de Leo! <3 E un scump! Ma bucur sa-l vad. din nou, fara bandaj si ii doresc sa se recupereze repede, fara sechele. O sa inceapa sa-i placa masajul! Poate o sa faca si el ca Miki: sa vina sa va impinga cu boticul pentru a-i face masaj. <3
    Oooo! M-as bucura foarte-foarte mult sa reusiti sa ajungeti si la Bv anul acesta! Si daca inceputul verii va gaseste aici Miki si Leo s-ar putea cunoaste! <3 (in iunie - daca nu se schimba ceva - Miki va fi din nou la noi; chiar de n-ar fi, se poate "aranja" o intalnire a lor) :) Mi-ar placea tare mult sa vii! Si Cotofenei i-ar placea! Oh, da! Acum nu-i acasa - ii pot da vestea numai cand telefoneaza ea, pentru ca acolo unde e nu are "acoperire" decat in anumite locuri.
    Cele 12 cuvinte le-ai impletit, din nou, intr-o poveste depsre Leo... Gandul ca ne-am putea intalni in acest an mi-a cam zapacit "directia" - se invalmasesc 1000 de ganduri si nici nu stiu ce sa scriu mai intai (nici nu ma gandesc sa scriu totul, ca se termina internetul!) :)
    Te imbratisez cu drag, Carmen! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3 Zile senine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leutu nu are voie inca "masaj" in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca ranile inca nu sunt vindecate (trebuie sa se inchida "gaurile" prin care au trecut sârmele ce au fixat oasele), dar de mângaiat si scarmanat, ohoooo, Leo nu e satul niciodata. Si da, exact asa face cum zici tu, daca fac pauza pentru ca ma doare mana, ma trage cu labuta sa fac mai departe, nicio pauza! ☺☺☺
      Da, abia astept sa venim. O sa dormim in apartamentul matusii mele si macar doua zile vreau sa le petrecem in Brasov. Poate urcam toti pe Tâmpa - cu Cotofana ca ghid <3 Va pup si va îmbratisez cu drag.

      Ștergere
    2. Ce fain! Din cate imi amintesc, apartamentul matusii tale nu e departe de unde stam noi. :)
      Si de nu urcam Tampa, e frumos si la poalele ei - mai ales in timpul saptamanii, cand nu e aglomerat si poate fi simtita padurea. :) Hm! Nici nu stiu daca a inceput sa functioneze telecabina (deh, sunt cam lenesa, dar nu dau inapoi daca vrei pe jos) :))
      Si eu sunt nerabdatoare sa ne intalnim! <3 Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

  6. Daca ai stii ce ma bucur ca e bine !!! Ultima data cand am postat aici nu era nici o postare despre el si m-am ingrijorat putin...
    Cat despre cobcediu va doresc sa il faceti deoarece locurile sunt supperbe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult Eddie! Este pur si simplu o MINUNE, Leo nu a ramas cu niciun semn de la acciden!
      Multumim mult. Eu aveam alte idei pentru concediu, pentru ca in Sibiu am trait peste 30 de ani iar in Brasov mi-am petrecut o multume de vacante, la bucnici... Dar, parintii locuiesc asa departe si tare mi-e dor...

      Ștergere
  7. Weeee dragutul de Leo!! Ce bine sa te vad asa frumuselule!! <3
    Imi place mult povestea aceasta ce impleteste momente prinse din realitatea cotidiana si dorinte pe care sper sa le poti transforma cu brio in realitate!
    Ar fi o vacanta tare frumoasa pentru toti!
    Pupici cu mult drag <3!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. haha, da, ai perfecta dreptate, de data aceasta am impletit cu multa imaginatie cele 12 cuvinte spre a reda un adevar :-)
      Pupici si îmbratisari de la noi pentru tine si Kouki <3

      Ștergere