joi, 17 ianuarie 2019

CAMERA DE EVADARE

Cele 12 cuvinte propuse de Eddi penru "Duzina de cuvinte (199)": opac, capcane, minte, gasire, ton, chei, timp, valori, scara, as, reusita, cifru. Tema propusa: "Amintiri arhivate"

Daca vrei sa faci ceva mai deosebit în timpul liber, invita-ti prietenii la o runda în “Escape room”. Este un joc de gasire a celei mai rapide modalitati de a iesi dintr-o încapere amenajata special, bazându-te pe logica, intuitie si spirit de observatie.
Inventat de japonezi si inspirat din filmele politiste, SF sau de aventura, jocul se desfasoara în camere concepute pe o anumita tema – o cabana de vânatoare, o sala cu oglinzi, un birou, o celula de puscarie, un salon de psihiatrie, o cabina de vapor ori de nava spatiala, o încapere dintr-o poveste cu vampiri, pirati sau din Egiptul antic - imaginatia organizatorilor nu are limite! Orice alegeti si indiferent de decor, principiul de desfasurare al jocului este acelasi. Si bineînteles, distractia se afla pe primul loc!
Primiti la intrare câteva indicatii pe care le pastrati în minte si apoi pe baza propriilor simturi, cautati obiectele ascunse, dati sensul corect simbolurilor, dezlegati ghicitoarea si reusita va va fi asigurata! Timp de o ora, echipa trebuie sa gaseasca si sa interpreteze o multime de semne, sa deschida câteva dulapuri cu cifru sau sertare cu chei si sa evite anumite capcane. Orice indiciu trebuie observant, indiferent ca sta ascuns sub un paravan opac sau pe un perete transparent.
În echipa nu exista o scara ierarhica si important este ca fiecare participant sa actioneze fara panica, sa se exprime clar, sa foloseasca un ton calm si sa asculte parerile celorlalti. Exuberanta, spontaneitatea si spiritul de echipa sunt adevaratele valori castigate în timpul acestui joc.
Daca ti-a placut experienta, arhiveaza-ti amintirile si foloseste-le pentru urmatoarea “camera de evadare”. Cunostintele dobândite vor fi ca un “as în mâneca” indiferent daca participi într-o noua grupa sau alaturi de aceeasi prieteni. Distractie placuta!

6 comentarii:

  1. Ce faaaain! :) Ai potrivit super fain cuvintele pentru a descrie acest joc! :) Sigur! Stiu ca e bogata tare imaginatia ta, Carmen draga, deci nu ma mir, admir o noua idee ce-ti veni!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Zile senine!
    P.S. Inca invart in minte cuvintele editiei 198 (nici nu stiu daca mai e tabelul deschis) dar nu se leaga prea frumos. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, ti a placut? am facut fara sa fiu platita reclama acestei modalitati de petrecere a timpului liber. Toti colegii mei de birou au fost, macar o data. Eu am fost mai-mai sa cumparun bilet pt cinci persoane, ca si cadou de Craciun pentru fetele mele si prietenii lor (Helmut nu are interes pentru asa ceva) dar Adela ne-a anuntat ca pleaca in Amsterdam, apoi Raluca pleaca in Ingolstadt tot cate o saptamana, deci... am renuntat, pentru ca era greu sa gasim un timp comun, sa facem echipa insa... nu am pus pofta in cui 😁 Intr o zi tot vom reusi sa mergem impreuna, sa facem pe detectivii 😜
      Abia astept sa citesc pivestile tale. Mie imi place mult provocarea aceasta de pe blogul lui Eddi. Altfel, parca simt ca "imi adoarme" imaginatia 😁🤣
      O zi minunata iti doresc Diana draga. Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 😘😘😘

      Ștergere
    2. Nici eu nu nu m-am jucat intr-o "camera de evadare" - nici nu stiu daca in Bv exista, dar mai nasol e ca nu as avea cu cine merge - cei care mai sunt pe aproape nu sunt atrasi de astfel de jocuri. :)
      Si mie imi place provocarea celor 12 cuvinte, dar uneori nu reusesc sa leg cuvintele in ceva care sa-mi placa si atunci astept, pana se amesteca bine si se formeaza singura "povestea" - cand nu se leaga... uneori fortez si nu imi place ce iese. :)
      Multumesc, Carmen draga!
      Weekend minunat sa ai! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
    3. oooh, daaaar poti veni cu noi, la prima intalnire in Augsburg ;-) ok?
      Da, cateodata citesc cele 12 cuvinte date si povestea deja mi se deruleaza in fata ochilor - practic, doar o transcriu ☺☺☺ si cateodata, fiecare cuvant ma trage spre alta poveste... si niciuna nu are legatura cu alta si, o iau de la capat pana cand gasesc puntile de legatura :-)
      Pupici si imbratisari, de la trioul bavarez pentru trioul brasovean. cu drag <3

      Ștergere
  2. Frumos ai povestit despre acest joc în cadrul altui joc. Apropo de duzina de cuvinte. Mai se ține acum, cine îl mai organizează? Am găsit postări recente pe unele bloguri, dar nu și cine a propus cuvintele. Am găsit regulile, ca de ex pe blogul lui Eddie, dar el ca și alții nu mai sunt activi în acest joc sau deloc.
    Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :-)
      Da, jocul a reînceput, la PSI.
      Vero participa in mod regulat. Ea poate sa iti dea mai multe detalii. Eu am participat la o tema si m-am simtit "pusa la colt" de ceilalti participanti, de aceea am renuntat imediat! Pe vremea când organiza Catrim (Eddie) era o atmosfera foarte prietenoasa, imi facea asa mare placere sa scriu si sa-i citesc pe toti cei ce luau parte.
      Succes :-)

      Ștergere