joi, 22 noiembrie 2018

Imaginea din oglinda

Exercitiu de imaginatie literara: Jocul cuvintelor (197) cu duzina de cuvinte: optimism, ograda, nai, sport, noroiat, stres, cariera, pariu, tare, plete, mustata, percutie. Tema jocului de cuvinte: Imaginea din oglinda.

Se afla în holul casei si înainte sa plece, se privi pret de câteva minute în oglinda mare de lânga intrare.
Musketeers Are All For Love (1993)
Era student la IATC si considera ca pe lânga talent, la fel de important în cariera profesionala este si aspectul fizic placut. Era înalt, suplu si musculos - investea la fel de mult timp în sport ca si în disciplinele învatamântului teatral. Avea parul blond-roscat, usor ondulat, purta plete lungi, barba si mustata tunse îngrijit. Figura lui amintea cumva de unul din cei trei mușchetari. Era însa un mușchetar modern - cu blugi, camasa în carouri taliata si... în loc de spada, "înarmat" cu telefon mobil. Zâmbi, amintindu-si ca a oscilat o vreme între Drept si Teatru. Acum era fericit ca a ales sa devina actor, pentru ca între timp, ura "ograda" politica.
Îsi apropie fata de oglinda si îsi facu cu ochiul, multumit de ceea ce vedea.
Paralel, observa în spatele lui un hanorac noroiat atârnat în cuier. Era al sorei lui. Clatina din cap si se întreba cu voce tare cum se poate oare sa fie rude de sânge de gradul întâi?! El atât de pedant si ea... Nu seamnau de loc! Mara purta parul scurt, era mica de înaltime si cu toate ca avea câteva kilograme în plus, nu parea sa-si faca stres din aceasta cauza! Nu-si frâna niciodata apetitul si mai mereu rontaia câte ceva. Se îmbraca foarte des în negru si hainele ei aveau forma de sac. Terminase liceul si se angajase pe timpul vacantei ca vânzatoare într-un magazin de instrumente muzicale, la raionul percutie. De curând se îndragostise de un tânar ce cânta pe strada, la nai.  Ar fi putut sa puna pariu ca relatia aceasta nu va dura mai mult de o saptamâna, dar nu a facut nici un comentariu atunci când Mara i-a povestit, plina de optimism.
Se privi adânc în ochi, îsi scutura o scama imaginara de pe umar si cu acest gest împrastie parca si gândurile. Apasa senin clanta si porni în pas vioi spre sala de fitness.

11 comentarii:

  1. Haha! Ce tare e povestea :D!!! Mi-a pacut tare mult :). Mi l-am putut imagina pe tanarul actor (d'Artagnan) privindu-se in oglinda. Tot un teatru ar fi ales si in cazul doi.. doar ca unul mai banos si mai murdar (Zic unii).
    Nu stiu dece m-as fi asteptat ca sora lui, cand am citit intai descrierea, sa fie ceva reporter de teren... de la o emisiune serioasa, cum e Romania te iubesc :)))).
    Hmm eu cred ca s-ar putea sa mearga relatia - doua spirite libere, de ce nu :P
    Pupici cu drag (povestile tale ma fac sa astept urmarea.. :D):*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai Rux draga, daca era dupa mine, o descriam altfel pe sora actorului si ii dadeam si o alta pasiune - dar ce sa fac cu cuvintele impuse de Eddy?! ☺☺☺ asa ca a trevuit sa o pun sa vanda instrumente de percutie si sa o fac sa arate mai dezordonat - noroiat ☺☺☺ Iar legatura cu politica, a fost doar asa, un artificiu prin care sa pot introduce cuvantul "ograda".
      Te pup si eu si abia astept sa citesc povestea pe care o imaginezi tu pe baza cuvintelor date! Weekend placut! <3

      Ștergere
  2. Oh, da, cat de diferiti sunt, uneori fratii - sau, poate e chiar o regula diferenta. :)
    Asa cum l-ai descris pe muschetarul modern imi imaginez un tip care petrece in faţa oglinzii cel putin la fel de mult timp ca unele femei. :)
    Ai scris, din nou, foarte sugestiv, asa ca e ca si cum am vazut o scena dintr-un film.
    Noapte buna, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, ideea aceasta mi-a venit pentru ca aud tot mai mult ca la generatia actuala de tineret nu prea mai sunt mari dierente intre fete si baieti - si unii si altii se machiaza, isi vopsec parul, se imbraca dupa catalogul de moda curent, se parfumeaza, merg la manichiura si cosmetica, fiecare stie sa monteze o lampa sau sa prajeasca un cartof cu ou, fiecare pune cariera pe primul plan. Asta e ☺
      Mi-au placut cuvintele, m-au inspirat si povestea am scris-o cu multa usurinta, pana la 3 cuvinte : ograda, nai si noroiat. Cu chiu cu vai le-am legat ☺
      Te pup iana draga. Va doresc un weekend minunat! Ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio ☺

      Ștergere
  3. Imbratisari!
    Un tablou cotidian...Frumos scris. :*
    Eu inca am nostalgia vremurilor cand femininul si masculinul nu-si deziceau genul de la nastere. Fiecare impresiona pana la adanci batranete :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate, nu cred ca putem schimba mersul generatiilor... Eu cred ca daca nu ne vom autodistruge pana atunci, peste cateva sute de ani, tot ce ne-am imaginat in anii 2000 in filmele SF... fiecare individ va trai izolat in propria casa creindu-si propria Lume si va avea contact cu lumea inconjuratoare prin computer. Perpetuarea speciei va fi controlata si efectuata in laboratoare. Nu v-a mai exista sentimentul de apartenenta la o familie, nimeni nu se va mai baza pe altcineva, fiecare va trai doar pentru el insusi. Egoism si narcisism... Sunt fericita ca exist acum, aici si incerc sa savurez fiecare zi, cu tot ce are frumos si bun.
      Te pup. O zi minunata sa ai 😊

      Ștergere
  4. Te-ai gândit vreodată să scrii ceva mai amplu de atât? Poate o nuvelă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O Roxi draga, iti multumesc pentru compliment 😏 Sa stii ca m-am gandit si visez mereu ca atunci cand voi iesi la pensie, sa pot locui undeva intr-un golf, la malul marii si sa scriu nuvele 😀

      Ștergere
  5. Scrii superb, iar exprimarea gândurilor tale sunt de un puternic magnetism, tentante, atragatoare si partunzatoare în minte si suflet, ca si cum ai trai fiecare scena descrisa. Felicitari pentru stilul superb în care-ti împodobesti casuta virtuala.
    O zi binecuvântata cu liniste, pace si bucurii, draga Carmen !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iosiv draga, asa un compliment nu mi s-a mai facut niciodata 🤗 iti multumesc mult. Cred ca daca nu as fi ales sa studiez TCM -ul ci Litere, atunci as fi invatat secretele profesionale ale scrisului si poate ca as fi reusit sa public ceva de succes. Asa... scriu fara tehnica, doar ca hobby - imi face placere si ma relaxeaza. Gasesc Jocul duzinei de cuvinte genial, pentru ca imi face placere sa citesc si textele imaginate de ceilalti participanti la tema data. Am descoperit jocul doar de cateva saptamani si de acum, abia astept zilele de joi 😊
      Iti doresc o zi minunata! La noi azi dimineata era totul alb, din pacate insa, pana cand voi ieri eu de la serviciu se va topi zapada.

      Ștergere
  6. Tare placut textul. Pari sa ai talentul de scrie un script pentru film!
    Cine poate sti sau daca te-ar tenta ideea!
    Imi pare tare bine ca te-ai alaturat jocului!
    Pupici si o seara placuta, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere