vineri, 18 ianuarie 2019

Peste 40 de ani pe scena - Provocare muzicala 3/2019

Bryan Adams este unul din cei mai îndragiti interpreti de rock si pop contemporani si cariera lui muzicala a început în anii 1975/1979. De atunci artistul a compus si interpretat o multime de piese ce au ajuns hit-uri internationale si daca ar fi sa amintesc aici doar melodiile premiate, atunci acestea ar fi: "Cuts Like a Knife"/ 1984, Juno Awards, "Reckless"/1985 Album of the Year, "It's Only Love"/ 1986 MTV Video Music Awards, "Waking Up the Neighbors"/ 1993 Best Selling Album , "Can't Stop This Thing We Started"/1992 Juno Awards, "(Everything I Do) I Do It for You"/ 1992 American Music Awards si 1992 Grammy Awards.
Nu doar melodiile lui sunt încântatoare ci si versurile melodiilor sunt profunde si în general foarte romantice, de aceea nu e de mirare ca Bryan are foarte multe admiratoare. Baladele "Have You Ever Really Loved A Woman"(1996) sau "All For Love" (1994) sunt fredonate de orice om îndragostit.
Artistul nu a fost niciodata casatorit. Bryan are locuinte în Chelsea, Londra și Paris.
La un moment dat au existat zvonuri cum ca adupa divortul Printesei de Wales, ar fi exista o relatie între Bryan si Diana. Invitat de Andy Cohen într-un TV-live Show "Watch What Happens"/25. Juni 2018, Brian Adams a fost întrebat daca este adevarat ce a publicat Butler-ul Dianei? Acesta sustine ca l-a introdus pe Bryan Adams de multe ori "fraudulos" în Kensington Palast. Bryan Adams a spus doar ca el si printesa au fost "prieteni foarte buni"("great friends"). Bryan a lansat piesa "Diana" (1984) si textul descrie o femeie Diana - "regina tuturor viselor mele", casatorita cu un barbat care "nu este suficient de bun pentru ea". Se fac specualtii ca ar fi vorba despre Printesa Diana, mai ales ca după moartea printesei în anul 1997, Bryan nu a mai interpretat niciodata acest cântec.
Bryan are doua fete (n.2011 /n. 2013) împreuna cu asistenta sa Alicia Grimaldi - mandatar și co-fondator al fundației B. Adams, o fundație dedicată ajutării oamenilor din întreaga lume.
Bryan Adams este vegan din anul 1989 si totodata militant activ pentru Greenpeace si pentru drepturile animalelor (PETA). Artistul este deasemenea foarte angajat în activitati cu caracter umanitar, pentru adunare de fonduri dupa catastofe naturale si organizarea de concerte cu scop caritabil.
Anul acesta Bryan a lansat un nou album "Shine A Light" si artistul pregateste un turneu international.
Pentru provocarea muzicala de astazi am ales piesa care da numele albumului, precum si una din cele mai frumoase balade ale tuturor timpurilor Please Forgive Me.

ca în fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy  Un weekend minunat tuturor!

20 de comentarii:

  1. Wow !!! M-ai lasat masca ! Vocea acestui om, mi-a ramas pentru eternitate întiparita în suflet, o voce inconfundabila, desi uneori la început, o asociam cu cea a lui Rod Stewart. Multumesc pentru detaliile prezentate. Se pare ca din punct de vedere al gusturilor muzicale, pâna în prezent ne asemanam mult.
    Sa ai un Weekend minunat, binecuvântat, în compania celor apropiati, draga Carmen !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cei doi muzicieni au interpretat chiar împreuna, un trio alaturi de Sting (one for love) dar vocile lor nu seamana. Mie nu imi place Rod Stewart (exceptie fac doar cateva balade). Sting imi place enorm :-)
      Ma bucur ca ti-a facut placere reauzirea acestor melodii ale lui Bryan Adams. Presupun ca suntem cam aceeasi categorie de varsta, de aceea, gusturile muzicale sunt atat de asemanatoare.
      O duminica seara placuta, Iosif draga! Iti doresc un start bun in urmatoarea saptamâna de lucru. Ganduri bune din Bavaria!

      Ștergere
  2. Si mie imi place foarte mult B.A. Unul dintre filmele de animatie preferate: "Spirit: Stallion of the Cimarron" are melodii compuse de el (si de Hans Zimmer, alt preferat) asa ca a fost o placere sa vad filmul de... trei ori! :)
    Il admir si pentru faptul ca se implica in multe actiuni sociale, preocupandu-se atat de oameni cat si de animale, de natura. Pe langa faptul ca e multitalentat.
    (pe blog, cand accesez video scrie "videoclip indisponibil" - le-am vazut / ascultat pe YT; "Please Forgive Me" imi este foaaarte cunoscut - as zice ca... am crescut cu acest cantec). :)
    Weekend minunat iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am vazut desenul acesta animat - trebuie sa il caut :-)
      Asa este, Bryan Adamns a marcat generatiile de liceeni din anii 80 :-)
      Te pup si te îmbratisez. O duminica placuta brasovencelor mele dragi. De la trio pentru trio, numai ganduri bune <3

      Ștergere
  3. Superbe cele 2 piese! <3 Cea noua inca nu o auzisem! Please Forgive Me, este printre cantecele mele preferate. Nu stiam de zvonurile ca ar fi existat o relatie intre el si Diana, cine stie... eram prea mica :D
    Weekend luminos si linistit, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt fan Miley Cyrus, dar melodia "Malibu", imi place :)

      Ștergere
    2. da, piesa abia saptamana aceasta a fost lansata.
      Despre Bryan si Diana bineintes ca nu s-a stiut câta vreme a trait printesa si inca multi ani dupa, tot nu este suta la suta sigur. Mi-ar placea sa stiu ca acele cuvinte tandre din "Have you ever love a women" sau "Please forgive me" i-au fost adresate... Eu am avut o simpatie deosebita pentru Diana si faptul ca inca astazi nu se poate dovedi oficial daca accidentul a fost provocat sau nu, este inca o dovada a nedreptatii ce s-a facut printesei de cand l-a cunoscut pe Charles! Au trebuit 20 de ani de "operatii cosmetice" curtii regale sa straluceasca asa cum straluceste acum... dar gura lumii nu o iarta nici pe Camilla si nici pe Charles. Apropo curtea regala - am vazut serialul The Crown (2016) despre viata reginei Elisabeth II si mi-a placut foarte mult ☺

      Prima melodie pe care ne-ai propus-o Marlon Roudette - New Age, trebuie sa iti spun ca este una din cele preferate de mine din repertoriul tânarului artist, care heeeii acum 14 zile a sarbatorit 36 de ani. Ai ales melodia din aceasta cauza sau este doar coincidenta?... oricum, frumos ca s-a potrivit asa.
      O duminica seara minunata sa ai!

      Ștergere
    3. ☺ mie imi place Miley Cyrus, dar in acest videoclip arata tare slaba... Cu toate acestea, videoclipul este frumos iar melodia, excelenta ☺

      Ștergere
    4. Ce fain ar fi ca acele cantece sa fi fost scrise pt ea. Sunt atat de profunde! Insa, melodia "Diana", parca ar descrie o pe ea, pe printesa Diana. Si mie mi a placut foarte mult Diana, chiar daca eram mica. Stiu ca erau abțibilduri cu ea la o anumita marca de guma de mestecat, le colectionam. :D. Am vazut un interviu cu ea, cred ca si ultimul, dupa despartirea de Charles, si era asa de delicata, sincera, modesta si curajoasa de altfel, o personalitate aparte, diferita de ce exista in Casa Regala. Da, din pacate nu se mai stie nimic de acel accident si nici nu cred ca se va mai afla nimic, nu cred ca se vrea. Eu cred ca totul a fost intentionat, pus la cale... Diana era mult prea iubita, mult prea in fata... Stiu de serial, numai ca nu l am vazut inca ( m am intors la filmele anilor, '50, '60,'70 stau prost la filmele vechi). Mi a fost sugerat si de sora mea, ea l a vazut si i a placut foarte mult.
      Daca inca nu ai vazut filmul "Hostiles", ti l recomand. Cred ca o sa iti placa.
      Oo nu, a fost o simpla coincidena cu Marlon Roudette. :)
      Ce nu imi place la Miley Cyrus este ca se prosteste in spatiul public.In schimb are o voce foarte frumoasa. Mi se pare ca seamana la voce cu Dolly Parton.
      O saptamna minunata si productiva, Carmen! :*

      Ștergere
    5. filmul despre viata Dianei de dupa divort o pune intr o lumina proasta, o descrie ca fiin o femeie desfranata si superficiala, ceea ce nu pot sa cred sub nicio forma. Casa Regala a suferit enorm ca Diana, o fata obisnuita, a cucerit inimile tuturir si i a pus pe toti ceilalti in umbra.
      cat despre accident, teoriile conspirative sustin ca Diana ar fi fost insarcinata cu Dodi si Casa Regala nu ar fi permis ca viitorul rege, sa fi avut un frate vitreg musulman. Mohammed Al-Fayed tatal lui Dodi, a cheltuit intraga avere sa dovedeasca cum ca serviciul de securitate M16 a produs accidentul, insa... nu a reusit. Poate ca urmasii nostri, peste 400 de ani vor afla adevarul.
      Cat despre Miley, eu ma gandesc mereu asa, atunci cand alti copii primesc o educatie acasa si la scoala, Miley era star tv, castiga bani cat intreaga ei familie nu ar fi castigat niciodata, si normal ca.era rasfatata de toata lumea. Adultul de astazi, are manifestarile justificate, zic eu 🙂 Poate ca va reusi sa si revina singura, daca nu, sper sa nu se autodistruga, cum se intampla in general in lumea starurilor de cinema.

      O saptamana plavuta, Florina draga.
      Succes in toate!

      Ștergere
    6. Asta cred si eu, draga Carmen, au vrut doar sa o puna intr o lumina proasta. Poate candva totusi, se va afla adevaraul, va fi cinvea care va sapa mult mai adanc si va afla.
      Iar in privinta lui Miley si eu sper sa isi revina, poate e doar o perioada proasta in care incearca sa se regaseasca... Multumesc pt informatiile pretioase, multe legate de Diana ce nu le stiam <3

      Ștergere
  4. Excelent articol, Carmen! Şi pentru că-mi place mult, mult Bryan Adams dar mai ales pentru toate informaţiile. Acum caut piesa Diana. ;) Mulţumesc!
    O zi frumoasă, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult, Potecuta. Multumesc :-)
      Daca as fi putut sa-ti spun mai devreme ;-) daca urmai linkul de sub "titlul piesei Diana" ajungeai la videoclipul cu pricina :-)
      Te pup. Noapte buna!

      Ștergere
    2. Ştiu, Carmen, am văzut că e link, am şi dat pe el. Dar la muncă PC-ul meu mai vechiuţ nu citeşte toate videoclipurile, de aia trebuie să caut altă variantă. Dar m-a descurcat ;)

      Ștergere
  5. Oooo da! Bryan Adams, cântăreţul care, pe vremea mea :))) era la modă şi prin frumuseţe, şi prin superbele-i melodii. Cine n-a suspinat măcar o dată de dragoste şi dor pe Everzthing I Do?
    Iar "Have You Ever Really Loved A Woman" e un hit to remember pentru multe generaţii trecute şi viitoare, aş indrazni să pariez :)

    Weekend frumos si senin! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha... nu imi vine sa cred, Izabela draga cafolosesti expresia "pe vremea mea" ☺☺☺ Dupa fotografia pe care o ai la profil as zice ca abia ai implnit 25 de ani.
      Bryan Adams nu este frumos... oh nu, ba chiar are tenul marcat de o adolescenta cu acnee. Insa frumusetea muzicii lui si sensibilitatea compozitiilor si a interpretarilor, plus angajamentul lui in ajutorarea semenilor mai putin norocosi si în apararea speciilor de animale, îl ridica pe Bryan la rangul de "Om deosebit de frumos"!
      Te pup Izabela. Noapte buna!
      PS: Simt ca te numeri in randurile romanticilor - sper ca admiri si tu in noaptea aceasta luna pe cer ♥

      Ștergere
    2. Hehe, poza aia e de acum vreo 3 ani şi ceva, aveam "doar" 29 de ani :D Chiar am schimbat-o că tot mă ţineam să fac asta de ceva vreme, cu una mai aproape de zilele noastre :)
      Acum că zici, cred că e prima oară când mă uit cu atenţie la câteva fotografii de-ale lui Bryan Adams din tinereţea lui. Urât nu e/ nu era, dar era carismatic, încă este şi, probabil, ai dreptate, sensibilitaea muzicii lui, a versurilor de dragoste îl făceau atrăgător.
      Şi, da, sunt o romantică fără cale de întoarcere :) Visez cu ochii deschişi şi iubesc cu sclipici, floricele şi inimioare. Deși, acum că am şi un pui de om de crescut, trebuie să cobor mai des şi mai mult din nori pentru el :D
      Dar romantismul nu mi-l pierd, zic eu :)
      O săptămână frumoasă îți doresc!

      Ștergere
    3. Aaaa, n-am avut ocazia să admir luna. A tot fost înnorat în ultima săptămână. Aștept zile cu soare și senine, Să nu mai spun că aștept primăvara că e deja prea mult :D

      Ștergere
  6. Nu stiam asta, multumesc pentru toate. Il iubesc pe acest om.
    Eu vin cu o piesa in amintirea unui suflet creator, pentru ca, saptamana asta l-am pierdut pe Adrian Berinde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum am scris si la articolul tau, inchinat artistului Adrian Berinde - Dumnezeu sa-l ierte! - eu nu am auzit de el niciodata... Si mie sa-mi fie cu iertare… M-am stabilit in Germania în anul 2000, si dupa cum am citit, Adrian Berinde s-a reîntors in tara in anul 1990, dupa o sedere de 8 ani in Elvetia.

      Ștergere