sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Nu sunt cuvinte uitate pe o coala de hârtie

Excercitiu de imaginatie literara "Duzina de cuvinte" (232): buton, clopotel, biscuiti, reactivat, spectacol, exclus, dulce, cojoc, trezit, bezea, dragon, ghioc. TemaCuvinte uitate pe o foaie

Pasterz în portofel acest biletel, ca pe o comoara de pret.
Este din vremea când fetitele mele credeau înca în Mosu' cu cojoc rosu si barba alba buclata si când pentru lucrurile marunte se bucurau, aplaudând ca la spectacol, umplând casa cu râsul lor cristalin ca un clinchet de clopotel.
Este din vremea când Iepurasul putea vopsi oua, piticii pescuiau stele pe cerul de cerneala si Luna era doar o lampa mare cu buton. Din vremea când Soarele astepta sa fie trezit în fiecare dimineata de fluturi si de gândacei iar Curcubeul era un pod special ce duce la Cer.
Din vremea cand pestisorii aurii ar fi putut îndeplini dorinte si orice sopârla din iarba ar fi putut fi transformata în dragon, dupa ce praful magic împrastiat de Zâna-Buna i-ar fi reactivat abilitatea de a zbura si forta de a lupta împreuna cu Fat-Frumos împotriva vrajotoarelor-haine.
Este din vremea când raul era exclus din cartile cu povesti, prin simpla decupare a paginilor. Din vremea când simteam mirosul algelor ascultând marea într-un ghioc, din vremea când era suficient un pachet de biscuiti sa facem picnic pe patura verde întinsa în mijlocul camerei, înconjurate de papusile ce purtau nume de flori.
Este din vremea când zâmbetul fetitelor mele era mai dulce decât o bezea si ochisorii lor, mai senini decât cerul în zilele de vara.

13 comentarii:

  1. Minunata vremea de care amintesti, iar textul l-ai impletit superb.
    "Este din vremea când raul era exclus din cartile cu povesti, prin simpla decupare a paginilor". Mi-a placut mult aceasta idee! As fi curioasa cate pagini s-ar decupa azi! :)
    Te pup si numai frumos in tot ceea ce faci! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna dimineata Suzana draga. Iti multumesc pentru frumosul comentariu 🤗 da... vremurile la care ma refer au fost reale si minunate.
      da, ar fi ideal sa putem elimina raul asa simplu! cum ar aparea, cum ar fi taiat!
      te imbratisez si iti doresc o zi cat mai placuta 😘

      Ștergere
  2. un text minunat, l-am citit de cateva ori pentru ca transmite atata frumusete, atata pozitivitate! iti multumesc draga Carmen <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt magulita, Codruta draga.
      iti multumesc pentru frumosul mesaj 💞

      Ștergere
  3. nu imi vine sa cred ca acest post se bazeaza pe 12 cuvinte impuse si pe tema data! cum poti sa te exprimi atat de natural?! esti deosebit de talentata, Carmen draga, felicitari! superb post! emotionant si delicat. Multumesc ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liliana, cateodata, citind cele 12 cuvinte, acestea imi joaca in fata ochilor si formeaza o poveste. Atunci o scriu, apoi slefuiesc ideile... Sunt nerabdatoare, din acest punct de vedere - ori se leaga din prima incercare, ori renunt. Trenuie sa merarga repede si de la sine 😊 Amintirile legate de fetitele mele imi sunt de obicei o buna inspiratie 🤗
      Multumesc mult 💞

      Ștergere
  4. Ce amintiri frumoase! Ai povestit cu atâta sensibilitate, încât m-ai emoționat profund, dragă Carmen. Sunt momente dragi, neprețuite, care rămân adânc săpate în suflet, pentru totdeauna. Și eu am strâns atâtea amintiri, desene, bilete de la Sara.... căci timpul zboară ca fulgerul, pe negândite. Sa îți trăiască fiicele minunate și întreaga familie și sa fiți fericiți! Vă pupăm cu drag de la Târgoviște (Alex). :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex draga, iti multumesc pentru frumoasele cuvinte!
      Da, asa este, timpul zboara... Sara este deja domnisorica, profita de fiecare zi alaturi de ea. Desenele si biletelele se pot lamina, asa pot fi pastrate o vesnicie, insa, cateodata, atingerea hartiei are un anumit parfum :-)
      Fericire si sanatate si voua! Numai ganduri bune trimitem si noi, cu drag,de aici din Bayern ☺

      Ștergere
  5. <3 si este nepretuit <3.
    Nu e dor un biletel de hartie este... o comoara.
    :* in vremurile noastre in schimb lucrurile stau un pic cam stramb. nu stiu daca ai vazut chestia cu youtube si cum suntem obligati, desi nu avem continut creat special pentru copii, sa il adaugam automat ca fiind pentru ei. practic daca nu o faci risti amenda , iar daca o faci si un parinte considera ca nu are ce cauta primesti ce steag sau reclamatie... mai scot si playlisturile (ceea ce e o prostie ca asa puteam parintii crea playlist cu ce sa vada copilul, asa au mai putin control asupra continutului). Nu e deloc ok ce se intampla. Si cu siguranta nu e pentru siguranta copiilor.
    Pupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Rux daga!
      nu am intrat inca pe youTube, dar imi inchipui ce brambureala este acum... nu mai ai chef de nimic, peste tot ti se pun pietre în cale! Tja... va fi din ce in ce mai greu sa ne mentinem blogurile (practic eu am canalul youTube doar pentru a putea incarca videoclipurile mele personale pe blogul meu personal... ca blogspotul nu mai asigura aceasta functiune, decat pentru videoclipuri de pana la 100 MB :-(

      Ștergere
  6. Un mic poem în proză superb! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de drag iti este biletelul! Si ce frumoase amintiri poarta cu el. Multime de amintiri minunate va doresc sa adaugati la colectie.
    Foarte-foarte duioasa e povestea ta amintire.
    Te imbratisez cu drag! <3
    Ganduri bune si pupici, de la noi pentru voi!

    RăspundețiȘtergere