miercuri, 24 octombrie 2018

Dincolo de nori

Excercitiu de imaginatie literara "Jocul cuvintelor / Duzina de cuvinte" nr. 193: surprize, suflet, fluturi, cutie, prietenie, margaritare, gest, caseta, speranta, mangaiere, ruga, multumire. 

Lua în mâna caseta muzicala si o deschise. Lasa melodia sa o invadeze si isi anina privirea de fragila balerina care se ridicase din capacul casetei sa faca piruete. Interiorul era captusit cu o tesatura de matase imprimata cu fluturi exotici. Culorile nu mai erau vii, matase însa îsi pastrase înca luciul. Pe soclul casetei era gravat “cu sincera prietenie”. Cuvintele nu-i erau ei adresate - cumparase caseta cu ani în urma, dintr-un târg de antichitati. De câte ori o cuprindea tristetea, îsi facuse obiceul sa deschida caseta si sa priveasca balerina care parea ca se învârte în ritmul melodiei. Un sentiment de liniste, pace si multumire o cuprindea treptat si o ajuta sa-si uite necazul.
Ceea ce astazi tocmai i se întâmplase, o jignise profund. Încâlcite în gene, lacrimile i se adunasera grele ca doua margaritare. Le îndeparta cu un gest rapid si îsi concentra privirea din nou pe balerina. Mereu avem parte de surprize – unele placute, altele neplacute… de, asa e viata! Ne straduim sa pastram în suflet doar amintirile frumoase. Din experientele rele tragem doar învatarura si restul, cautam sa-l închidem undeva, ca într-o cutie ermetica, pe care o ascundem cumva, adânc, sa nu ne mai raneasca niciodata.
Astazi avea o zi trista. Chiar si vremea era mohorâta… În astfel de momente tânjea dupa sfatul bunicii, dusa mult prea devreme din lumea aceasta. Ar fi vrut sa mai fie copil, sa se lase dezmierdata si sa se ghemuiasca în bratele ei calde. Cât si-ar fi dorit ca bunica sa mai fie alaturi de ea…
Ca si când ruga i-ar fi fost auzita, de dincolo de nori a aparut o raza de soare ce a razbatut prin perdea si i s-a asezat pe crestet. Ca o mângâiere. Atunci si-a promis sa nu abandoneze niciodata speranta ca în curând, totul va fi bine!

10 comentarii:

  1. E minunat ceea ce ai scris. In amintire imi ramane imaginea razei de soare strecurata tiptil. :)
    Celor care se roaga plangand rugaciunea le este mai repede ascultata si ruga indeplinita. Margaritarele din gene se vor usca sub raza soarelui si sufletul va zambi din nou, scanteia de fericire in veci nu se va stinge.
    Noapte buna, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    P.S. Una dintre fotografiile postate de tine la "Ghicitoare" - de fapt, un pom din poza :) - mi-a inspirat o impletire de cuvinte, nu stralucita, dar potrivita, pentru Jocul cuvintelor 192 (parca) - sper sa mai fie tabelul deschis. :)
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Diana draga, ma joc cu cuvintele si sper ca am inteles bine regulile. Abia astept sa citesc textul tau. Am verificat, tabelul este înca activ, deci... abia asetpt sa publici textul.
      Te imbratisez si iti trimit urari de bine, de la trio, entru trio. Noapte buna Diana draga!

      Ștergere
  2. Ce frumos ai tesut povestea de azi. Sunt cu Buni si Kouki (unul doarme intro parte celalalt in cealalta si cu cele doua testoase care si ele dorm in acvariu.
    Afara vajaie vantul (na ca am vrut furtuna. hahaha) de am inchis toate geamurile si tot se simte cum intra recoarea.
    Recitesc cu drag randurile si ma bucur de imaginea de final, care ma incalzeste si ... linisteste :).
    Apropo am si eu o balerina specioala, mostenire de la bunici mei Maia si Taia. Pentru mine ei inca sunt in orasul de la poalele Tampei, caci acum e frig si toamna... si deja pe vremea asta se mutau in oras <3. Da.. sunt inca acolo.

    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt in camera cu Leo, care se cuibareste mereu pe partea mea dreapta, parca intentionat sa-mi faca grea accesarea tastaturii ☺ Trebuie sa las laptopul de-o parte si sa il mangai pe el, care motaie ca un motan ☺
      Helmut se uita la un film politist, la tv in salon. E ora 23, va trebui sa inchid totul si sa incerc sa adorm... maine trebuie sa merg la serviciu.

      Daca ai stii ce improvizatie am facut ca sa realizez fotografia ☺☺☺ Eu nu am o caseta muzicala, nici macar una cu balerina. Asa ca am luat o cutiuta (de la un rozariu, cumparat din Roma, cândva într-unul din concedii), am pus un dop de plastic în cutie si am asezat pe dop una din figurinele "Cinderella" din castelul cu care se joaca nepotelele cand vin la noi (acum 20 si ceva de ani a apatinut fetelor mele). Am ales lumina aceea albastra, pentru ca printesa sa para balerina si dopul sa nu tradeze faptul ca cutiuta nu este una muzicala ☺☺☺ Textul are muuuulta fictiune ☺
      Te imbratisez. Noapte buna!

      Ștergere
    2. Uau! Ai mesterit o cutie muzicala superba! De nu citeam randurile de mai sus ramaneam convinsa ca e o cutie muzicala veritabila - una foarte deosebita, e drept (imi imaginam doar ca e cumparata din vreun colt de lume pe unde ati fost voi)
      Ai o imaginatie fantastica! (Cred ca ma repet, dar acesta e adevarul! Fotografia confirma ca am dreptate) :)
      Zi frumoasa iti doresc, Carmen draga! Te imbratisez cu drag! <3
      Urari de bine, imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
    3. CARMEN26 octombrie 2018, 10:45
      ja, super! 👌😊 asta inseamna ca mi a reusit figura 😉 Nu, nu am o asemenea caseta, nici cu muzica si nici cu balerina. Dar mi-as fi dorit, pe cand aveam vreo 10 ani. Pe atunci aveam o jucarie din tabla, cu piston care actiona un mecanism ce deschidea o floare de nufar din mijlocul careia aparea o balerina ce se invartea, atata vreme cat actionai pistonul. Imi placea tare mult insa, am vazut la o prietena o caseta muzicala cu balerina si gata, m a fascinat din prima privire.
      Acum, sincera sa fiu, am atatea obiecte frumoase dar doar cu scop decorativ, incat as putea deschide o expozitie-muzeu. Cateodata le vad in jurul meu prea multe si fara legatura intre ele si ma gandesc sa le pun undeva in cutii, in pivnita, dar pe de alta parte, fiecare din ele imi aminteste de un moment frumos, de un concediu superb, de o persoana draga si atunci, le mangai din priviri si le accept distonanta 🤗
      In fond, cine trebuie sa se simta bine in casa mea?! eu sau musafirii 😜
      te pup Diana. ganduri bune si imbratisari, de la trio pentru trio 💕

      Ștergere
  3. Multumesc. O incantare acest intelept joc de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îti multumesc! cat ma bucur ca participi si tu! Esti o persoana DEOSEBITA! îmbratisari >:D< Noapte buna!

      Ștergere
  4. M-ai incalzit frumos pentru o noua zi...

    De fiecare data cand ma gandesc ca 'totul e bine', indiferent prin ceea ce trec,parca ma linistesc si ma resetez!
    Minunat text, Carmen draga!
    O vineri usoara si un weekend placut! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, acesta este principiul pe care trebuie sa mergem in viata. Atata vreme ce avem constiinta impacata, ca suntem buni si corecti, cu siguranta vom depasi orice obstacol. Uneori usor, alteori mai anevoios, insa intotdeauna cu ganduri pozitive.
      te imbratisez si iti urez o zi minunata. pupici

      Ștergere