vineri, 11 noiembrie 2011

11.11.11, 11:11

Ca în fiecare an, pe data de 11 noiembrie, la exact ora 11 si 11 minute, în Germania va începe sezonul carnavalelor. Cu sunet de trompete, gogoși cu marmelada și multa-multa veselie, nemtii pășesc în Fashing - Al cincilea anotimp.( Sa-nceapa carnavalul!).
11 noiembrie este sărbătoarea Sfântului Martin, ultima mare sărbătoare înainte de Postul Nașterii Domnului. Este una din sărbătorile cele mai iubite de catre cei mici. Acestia participa cu plăcere la procesiunea copiilor, care-l urmează pe Martin Milostivul ( episcop de Tours ) călare pe cal alb, fiecare purtând lampinioane confectionate manual, cu design propriu și pictură manuală si intonând cântecul Sf. Martin (Martinslied).
În seara de Sfântul Martin, este traditional ca familia sa se reunească la masa si să servească friptura de gâsca. (vezi Meniuri speciale, pentru zile speciale).
De la Lukluk si Ică Şt. O. Victor, aflam ca astazi - pe 11.11 "dupa calendarul ortodox, îl sarbatorim pe Sfântul Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni şi grabnic ajutător, precum si pe Sf. Victor" (le multumesc pentru completarea adusa postarii mele).
Tot 11:11 se numeste albumul de debut-solo al solistei Maria Taylor (n.1976, Alabama SUA), fosta-membra a formatiei Azure Ray, multiinstrumentista si talentata compozitoare si scriitoare de texte, . În creatiile ei, împleteste cu deosebita sensibilitate si talent, muzica pop-rock, jazz, muzica electonica, muzica indiana si folk.
Pe 11.11 s-au născut:
Alfred de Musset, dramaturg, poet și romancier francez (n. 1810-d. 1857), unul din primii reprezentanți ai romantismului în Franta;
Fiodor Mihailovici Dostoievski, scriitor rus (n.1821-d. 1881), unul dintre cei mai importanți autori din literatura universală;
Paul Signac, pictor francez neoimpresionst (n.1863-d. 1935), unul dintre primii adepti ai tehnicii divizioniste (pointilism);
Mircea Mureșan (n.1928), regizor si scenarist român de film, ce a dobândit consacrarea internationala cu filmul Răscoala, premiat la Festivalul de la Cannes în 1966;
Ștefan Bănică, actor român de teatru și film (n.1933-d. 1995), cântaret si artist de spectacole de revistă și divertisment la televiziune. (eu personal, n-am sa pot uita niciodata melodia "Cum am ajuns să te iubesc"!);
Mircea Dinescu (n.1950), scriitor, publicist și om de afaceri român, premiat cu Ordinul național Steaua României în grad de comandor si din 1991 Membru de onoare al Universității din Augsburg (oras în care eu locuiesc din anul 2000);
Leonardo DiCaprio (n.1974), îndrăgit actor american care, de-a lungul carierei, a fost nominalizat de nenumărate ori pentru cele mai de valoroase premii de specialitate. A câstigat Globul de aur în anul 2005, precum si numeroase premii MTV, Blockbuster Entertainment Award, Phoenix Film Critics Society Awards,Hollywood Film Festival,Chicago Film Awards,s.a.m.d. precum si Zmeura de Aur în 1999 :)

Doresc tuturor vizitatorilor blogului meu, o minunata zi de 11.11.11 si ofer spre ascultare melodia"Noiembrie" - în superba interpretare a Mariei Taylor.

PS: pentru că mi-e dor de Sibiu si plănuim o scurtă escapada în luna decembrie, am găsit în arhiva mea foto, o imagine datând 19 noiembrie 2009, în care se văd Făgărasii cu zăpadă :) Recunoaste cineva locul de unde este facuta fotografia?

40 de comentarii:

  1. Avem foarte multe să sărbătorim! Sa începem!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da Vera!
    asa este, sa începem sarbatoarea! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. 11.11.11 tre sa fim cu ochii in patru?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lumi,
    în patru?! de ce? nuuuuuuuu! în 11 :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca erai ziarista,scriai ca astazi la 11.11 se va intampla ceva rau ,dupa cum crede multa lume.Prin postarea ta ne-ai chemat la festival,la veselie,la sarbatoare.Iti multumim!
    Sa ai o zi faina si sarbatori de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce de lume buna s-a nascut in aceasta zi! Ce de Scorpioni celebri, din toate sferele artisitice si nu numai. Vorba frumoasei Vera, sa sarbatorim! La multi ani si toate cele bune. Carmen, weekend frumos sa inceapa si sa se continue tot asa! Imbratisari! Te astept la ceai sambata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana,
    zau ca asa aveam de gând, dar am doar 6 zile la dispozitie si în Sibiu am parintii, multe rude si prieteni pe care doresc sa-i vizitez... timpul este împartit la secunda :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Ema,
    ma bucur ca ai remarcat! :) eu privesc în general totul pozitiv si cred ca acesta este si motivul pentru care am reusit sa depasesc multe grele momente în viata ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela,
    e mare sarbatoare astazi! la radio spuneau azi dimineata ca sunt anuntate pentru Starea Civila 47 casatorii! 11.11.11 este o data ce nu poate fi unitata! Pentru cei care nu au facut înca pasul în casnicie, si doresc o data exclusiva, mai exista doar o sansa, anul viitor, pe 12.12.12 :))
    Si tie un weekend de vis, Mirela draga si...promit ca nu am sa lipsesc de la întâlnirea noastra parfumata. În plus, am invitat si o experta a ceaiurilor, pe prietena mea bucuresteanca Alina (pauza-de-ceai. blogspot) :)

    RăspundețiȘtergere
  10. CARMEN, ce zi! O astept cu drag si interes pe invitata ta, Alina, de fapt...invitata noastra! La ceai, cu voie buna! ;)
    P.S. O voi vizita si eu pe Alina, ador ceaiul! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. o zi neobisnuita...e adevarat...
    sa-ti fie ziua frumoasa draga Carmen...obisnuita sau nu :)
    eu am o durere de cap teribila...asa ca ziua mea nu a inceput prea grozav :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place foarte mult acest articol... Ai abordat tema... intr-un mod neasteptat!!!
    Foarte dragut!

    RăspundețiȘtergere
  13. Astazi (dupa calendarul ortodox)il sarbatorim pe Sfântul Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni şi grabnic ajutător, precum si pe Sf. Victor... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. 11.11.11, 11:11 - conspiratia distractiei! Decembrie in Romania? Iuhuuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru respectarea datelor istorice, amintesc faptul că, la francezi (şi nu numai!), azi este comemorarea Zilei Armistiţiului: le 11 novembre 1918, Un armistice met fin à la Grande Guerre de 1914-1918.
    Fie ca Europa să fie pururi unită şi să intonăm numai "Oda Bucuriei"! Un weekend plăcut tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Deoarece in Sibiu am fost numai de vreo trei ori cate trei ore, pot sa spun ca nu-l cunosc; deci trebuie sa-l vizitez...
    Am avut cativa colegi sibieni la Cluj: se dadeau mai europeni decat clujenii; eu, ca satmarean, ascultam; ma surprinde ca n-am uitat...

    RăspundețiȘtergere
  17. :))) trebuie sa sarbatorim....si fetita mea e nascuta intr-o zi de 11! cu siguranta azi nu e sfarsitul...o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte frumos articol! Iti doresc sa fi avut o zi frumoasa alaturi de cei dragi! Poza e facuta pe strada Cetatii (cred) pe langa turnuri, nu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Tocmai uitasem un lucru important: pe lângă cei cinci de "11" din titlul postării mai trebuie adăugat încă unul: cel cu poziţia 11 a blogului lui Carmen (FELICITĂRI!) în Zelist!Aşadar sunt de fapt ŞASE de 11! Bravo şi la mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mirela,
    uite ca Alina a si trecut pe aici si ne-a citit ;) Pe mâine la ceai!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pandhora,
    ooo, îmi pare rau! Ibuprofen 400 ajuta, si eu patesc câteodata. Schimbarea vremii sau orele suplimentare la birou :( Fa neaparat o plimbare si inspira adânc aerul tare de toamna... Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Giullie,
    multumesc, ma bucur mult ca ai gasit informatiile simpatice ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. Lukluk,
    Martin de Tours sau Martin Milostivul este unul din părinții Bisericii, episcop de Tours începând din 371, sfânt în Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă.
    A murit în ziua de 8 noiembrie 397. După trei zile, la 11 noiembrie, a avut loc înmormântarea; a fost o adevărată apoteoză, o proclamare solemnă a sfințeniei sale și a venerației unui întreg popor. De atunci, sărbătoarea lui se ține la 11 noiembrie; el este primul sfânt care nu a fost martir și totuși i s-a acordat o cinstire din partea Bisericii.
    Ziua Sfântului Martin este fixată în calendarul catolic la data de 11 noiembrie, în calendarul romano-catolic: 11 noiembrie, în calendarul greco-catolic: 13 februarie, în calendarul ortodox: 13 februarie .(conform wikipedia Martin de tours)

    RăspundețiȘtergere
  24. Alina,
    avem de gând sa pornim pe 23 deci pe 24 sa fim în Sibiu. Pe 30 trebuie sa fim insa din nou in Augsburg... Oricât ne-am dori, nu avem cum sa ajungem în Bucuresti :(

    RăspundețiȘtergere
  25. Poate ca nu e prea tarziu sa afli ca astazi este si sfantul Victor.
    La multia ani celor care poarta acest nume, sau derivate din el!

    RăspundețiȘtergere
  26. Marco Polo,
    asa am citit si eu, ca pe data de 11.11, în Polonia se serbeaza Ziua Independenței (1918), în
    Angola Ziua Independenței (1975), în
    Belgia Ziua Armistitiului, în Franța Ziua Armistițiului si în SUA, Ziua Veteranilor.
    Siiii... Primul Război Mondial s-a terminat la ora 11, în a 11-a zi a lunii a 11-a din anul 1918
    Frumoasa recomandare muzicala! Oda bucuriei este imnul Uniunii Europene.
    Sa ai un sfârsit de saptamâna minunat! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Daurel,
    trebuie neaparat sa vizitezi Sibiul. Este un oras foarte frumos si va fi si mai si, atunci când proiectul statiunii Paltinis va fi gata :)
    Sibienii sunt oameni buni!

    RăspundețiȘtergere
  28. Geanina,
    fetita ta este nascuta pe 11 noiembrie? wow! Sa traiasca fericita si sanatoasa, sa va aduca numai bucurii! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  29. Alicee,
    da, da! ai recunoscut! este exact la pasajul cu scari, spre Piata Teatrului :))
    Multumesc! Sa ai si tu un weekend de vis, alaturi de dragii tai!

    RăspundețiȘtergere
  30. Marco Polo,
    multumesc :) Clasamentul ZeList se afiseaza o data pe saptamâna si sunt de cateva saptamâni pe locul 11. Cum se întocmeste acest top, habar n-am. Pentru mine reprezinta acelasi lucru si daca as fi pe locul 11111, sau 45000 iar widgetul acela de la ZeList il am de când am aflat ca exista -eram pe locul 8000.

    RăspundețiȘtergere
  31. Victor,
    sanatate si numai bucurii! La multi ani!
    Am aflat acum câteva minute, prin comentariul lui Lukluk si am sa introduc aceasta importanta sarbatoare si în postarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  32. nu....doar intr-o zi de 11! oricum mc :)

    RăspundețiȘtergere
  33. @Carmen: Îţi mulţumesc că n-ai mai scris şi tu de nu ştiu ce apocalipsă... că m-am enervat astăzi puţin umblând pe bloguri... Ai făcut un articol minunat! :))

    @Geanina: Să-ţi trăiască fetiţa, indiferent de luna în care s-a născut!... :))

    @Pandora: Parcă e un făcut, şi eu m-am chinuit astăzi din cauza durerii de cap... Un coleg îmi spunea că s-ar putea să fie de vină presiunea atmosferică, mai ridicată decât de obicei...

    RăspundețiȘtergere
  34. si iar a trecut apocalipsa pe langa noi;))

    RăspundețiȘtergere
  35. Astazi m-am bucurat de darul tau muzical, Carmen, la o ceasca de ceai. :)

    RăspundețiȘtergere
  36. really well written! are you a professional author?

    RăspundețiȘtergere
  37. aseara am trecut pe la tine sa-ti spun noapte buna si sa-ti mai spun ca pana la urma ibuprofenul si-a facut-incet-efectul dar vad ca nu s-a salvat comentariul pe care ti l-am lasat...
    am observat ca se incarca greu comentariile aici la tine...dar cum nu ma pricep nu stiu daca e o problema la mine sau la tine...
    pup Carmen >:D<

    RăspundețiȘtergere
  38. Gogosile arata delicios. Daca tu esti cea care le-a creat, atunci felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
  39. A început si la noi:))))
    http://minnieme22.blogspot.nl/2012/11/un-alt-fel-de-pink-mondays-5-carnaval.html

    RăspundețiȘtergere