vineri, 6 septembrie 2019

Invitatie la Cocktail Marguerita - Provocare muzicala


"[...] Lets have a drink
It's Marguerita time
It's Marguerita time
After nine
Summer time
Any time [...]" ... Status Quo - Marguerita Time (1983)
;-) Este vineri seara... ce poate fi mai placut decat sa asculti muzica buna si sa bei o bautura delicioasa în compania celor dragi?!
Va doresc un weekend minunat! ❤️Friendship Friday❤️Created with Joy❤️

Cocktail Marguerita
(reteta calculata pentru un pahar)

Se alege un pahar-cupa, se toarna suc de lamâie într-o farfurie, se pune paharul cu "gura" în sucul de lamâie, se ridica cu grija si se aseaza imediat (tot cu gura în jos) pe o farfurioara cu sare granulata. Am obtinut astfel un pahar cu bordura de sare - absolut perfect pentru Tequila si bauturile pe baza de Tequila.

4 cl Tequila
2 cl Cointreau
2 cl Zeama de lamâie

Se pun componentele în Cocktail -Shaker împreuna cu 2 cuburi de gheata si se scutura energic. Se toarna prin sita în paharul pregatit în prealabil si se orneaza paharul cu o felie de lamâie.

9 comentarii:

  1. Mi-a placut mult calatoria muzicala in '83 <3! Si, ca de fiecare data, citind reteta, mi-am amintit de serialul cu Barmanul :)).
    Dar mi-am mai amintit si de un concert la care am fost cu Ralu si Iri (prietena noastra) si cred ca am gustat si eu un pic dintr-un astfel de cocktail. ASta pentru ca avea bordura, lamaia.. a parut cumva asa racoritor la gust (daca asa e, inseamna ca il stiu hahaha). Isi luasera fetele.
    Am tot intrerup mesajul pentru ca a vrut Kouki sa se joace un pic, asa ca sper sa se inteleaga ceva din ce am scris :D. Profit ca e ocupat acum cu Muku sa transmit pupici cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca melodia si cocktailul ti-au adus amintiri placute :-)
      Da, Kouki este un dragalas - il mi vad pe FB :-)
      Si Leo imi face figuri, eu de obicei seara stau in pat, asezata (rezemata de spatar cu pernuta ☺) am deasupra genunchilor o masa pentru laptop si ma uit la filme pe Netflix, dupa ce dau o tura scurta pe bloguri. De cate ori vreau sa scriu ceva la comentarii - Leo vine si se cuibareste pe partea mea dreapta, asa ca sa imi blocheze bratul, isi baga capusorul sub cotul meu si asteapta sa il maingai. Aproape ca toarce, ca un motan lenes ☺☺☺ Mi se inmoaie inima - nimic nu e mai important in acel moment - comentariile pot sa astepte ☺☺☺ Te pup

      Ștergere
  2. Este prima data cand ascult aceasta melodie si trupa. Imi place cantecul! Este ritmat si vesel. Recent, am vazut documentarul despre Amy Winehouse. Vinerea acesta si cealalta o sa i le dedic ei. <3 Weekend minunat, Carmen! :* <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, mai intâi : LA MULTI ANIIIIIIII! Sanatate si numai bucurii, Florina draga!
      Amy Winehouse - Love Is A Losing Game... da... sfarsitul vietiii ei a fost cam luat in joaca! Mare pierdere pentru muzica a reprezentat decesul Amy-ei. Tare rau imi pare!
      Am vazut si eu filmul despre viata ei, am vazut si documentare... trist tare de tot! O feita simpla, ajunsa vedeta peste noapte... Vocea ei e UNICA!
      Te pup. O duminica minunata! Lasa-te rasfatata! <3

      Ștergere
    2. Carmennn, multumesc din suflet! <3 Multumesc ca te-ai gandit la mine. :)
      Da, si mie imi pare tare tare rau, parca toti din viata ei au fost doar spectatori. Vocea ei a fost comparata cu cea a Ellei Fitzgerald si Billie Holiday. Citeam unele comentarii(referitoare la documentar si viata ei in general) din mediul online, si uneori nu-mi vine sa cred ca unii oameni pot fi atat de rai si prosti.
      Iti doresc o saptmana cat mai buna si o toamna MINUNATA! Suntem vecine de luna. hi hi pupici

      Ștergere
  3. Amintiri peste amintiri s-au inghesuit in mintea mea ascultand melodia (mai mult sau mai putin, pentru ca, inca, nu functioneaza prea bine YT - de bine ce joi am schimbat toate "instrumentele" pentru ca miercuri s-a oprit monitorul) :( Imi amintesc si mini posterul pe care-l aveam cu SQ, scos dintr-o revista "Bravo" care in anii 1980 era prohibita in RO si duceam adevarate negocieri cu cei care faceau rost de reviste diverse! :))

    Imi plac foarte mult fotografiile pe care le-ai realizat! Sunt adevarate reclame! :)

    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga! <3 Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Cocktail și muzică! Combinația perfectă, alături de cei dragi!
    Sărut mâna, dragă Carmen! 🙂

    RăspundețiȘtergere