marți, 20 iunie 2023
Salutari din Verona
De obicei, drumul nostru spre Italia trece din Bayern prin Alpi in Austria,
peste pasul Brenner in Italia si dupa apoximativ cinci ore de mers cu masina, se
atinge provincia Verona.
In cazul nostru insa, calatoria se lungeste pâna la aproximativ opt ore!
Lui Leo nu ii place deloc sa calatoreasca in masina, motiv pentru care trebuie
sa facem pauze dese. Macar 10 minute cam la fiecare ora de calatorie... Si ca
de obicei pe acest traseu, ne oprim in Verona.
Ca si
anul trecut, am facut pauza o ora si jumatate, am servit masa de pranz si ne
am plimbat prin piata Bra, in jurul amfiteatrului roman.
Iubesc atmosfera de aici. Dar... la fel iubesc si sarmul statiunilor de pe
malul lacului Garda. Asa ca, mai mult ca probabil in drumul spre casa vom face
pauza lunga la Bardolino, Lazise, sau Malcesine... Nu stiu inca si nici nu ma
gandesc inca la intors spre casa! Deocamdata abia am dat start vacantei 🤗😊
Va pupam 😘🐾😘
luni, 19 iunie 2023
Reteta de slăbit
Zilele trecute am gasit într-un ziar (Berliner Kurier) o reteta interesanta, pe care eu personal nu am probat-o însa ma tenteaza ☺ Se numeste "Der Kilokick", adica "Lovitura data kilogramelor" ☺
Dacă vrei să obții silueta perfecta pentru vară si cauti cu o dietă fulger, trebuie neaparat sa probezi aceasta rețetă. Cu Kilokick poți slăbi peste noapte! - spune reclama... Kilokick te satura și înlocuiește o masă completă. În mod ideal, aceasta este cina. În loc de sandviș sau salată, serveste Kilokick - pentru cele mai bune rezultate, cu jumătate de oră înainte de culcare.
Ai nevoie de:
♦ 250 de grame de quark cu conținut scăzut de grăsimi
♦ 2 albușuri
♦ lămâie
♦ daca preferi dulce, foloseste un îndulcitor lichid.
Iată cum se prepara: mai întâi, stoarceți lămâia. Amestecați sucul cu quarcul cu conținut scăzut de grăsimi. Îndulciți quarcul cu câtiva stropi de îndulcitor lichid. Bateți albușurile spumă până se întăresc și pliați cu grijă albușurile în quark.
"Kilokick" este gata. Poftă bună! ☺
Quarul cu conținut scăzut de grăsimi și albușul de ou conțin o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate. Proteinele au un efect satiant si ajuta la controlul apetitului. De asemenea, poate stimula metabolismul, deoarece organismul are nevoie de mai multă energie pentru a digera și metaboliza proteinele. Acest lucru poate ajuta la creșterea consumului de calorii și susține pierderea în greutate.
În plus, quark-ul și proteinele cu conținut scăzut de grăsimi sunt relativ sărace în calorii, dar încă nutritive. Esti satul cu toate ca ai introdus în corp puține calorii si logic, deficitul de calorii duce la pierderea în greutate.
Aceia care au nevoie neaparat de o cină caldă... nicio problemă! Kilokick, poate fi transferat cu ușurință într-o masă caldă. Pur și simplu puneți amestecul într-un bol ignifug, introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până când caserola devine maro aurie.
Celor care prefera ceva rece ca gheața - iata rezolvarea. Pregătiți Kilokick-ul asa ca aici, apoi puneți vasul la congelator pentru o jumătate de oră. Are gust de înghețată - dar este mult mai sănătos!
Sunt curioasa cine face reteta ☺ Astept sa îmi spuneti cum a functionat! ♥
duminică, 18 iunie 2023
sâmbătă, 17 iunie 2023
Valsul viselor pierdute...
"The Waltz of Lost Dreams" de Manos Hadjidakis... o melodie care patrunde prin piele, îti mângâie sufletul si îti hraneste spiritul. O melodie plina de iubire, de viata! O melodie romantica care se revarsa peste tine ca petalele de trandafiri rasfirate de vânt. Este senzualitate, pasiune, emotie pura... Plângi, râzi, tresari, cazi si te ridici. Plutesti, te pierzi si te regasesti din nou... Mai luminos, mai curat, mai întelept si mai întelegator... mai aproape de Zei! ♥
Curios... la ora aceasta sunt în drum spre Venetia, dar ascult muzica greceasca... Oare de ce? ☺☺☺
Pentru cei care nu stiu - Manos Hadjidakis (născut la 23 octombrie 1925 la Xanthi, Grecia, † la 15 iunie 1994 la Atena) a fost un compozitor grec.
Binecunoscut în Grecia, el este creditat pentru introducerea rembetiko și bouzouki în cultura contemporană. Premul Oscar pe care l-a primit în anul 1960 i-a adus recunostere internationala.
A scris partituri pop și muzica de film, titluri devenite la scurt timp foarte populare, dar a scris si lucrări clasice, pentru voce și pian. Talentul său melodic fenomenal nu a facut nicio diferență calitativă între cele două stiluri. Hadjidakis a scris numeroase titluri care au devenit celebre în lume, dar putine au fost asociate cu numele său (spre exemplu "All alone am I").
În 1958 a cunoscut-o pe Nana Mouskouri, o cântăreață foarte talentată, care de atunci a interpretat multe dintre melodiile sale cu vocea ei unică și frumoasă, într-un mod inconfundabil.
În anul 1960 a primit premiul Oscar pentru cel mai bun cântec pentru melodia sa "Never On Sunday" din coloana filmului cu același nume.
Hadjidakis nu a făcut un secret despre homosexualitatea sa în ultimii săi ani, deși subiectul a fost puțin abordat public în Grecia. S-a stins din viata la vârsta de 69 de ani, în urma mai multor afectiuni de inimă și diabet.
PS: m-as bucura daca Luiza ne-ar spune parerea ei despre aceasta muzica, asa cum este simtita în tara în care locuieste ♥
vineri, 16 iunie 2023
Sommer look
Eu merg la coafor (cam) de doua ori pe an si obisnuiesc sa îmi fac unghiile în salon de manichiura/ pedichiura o data pe an - înainte de concediul de vara (în rest... am învatat sa ma descurc singura ☺).
Pentru ca se apropie vacanta, tocmai ce m-am facut bellă ;-)
Din punct de vedere al modei-parului, am ramas blocata la "anii'80". De peste 35 de ani îmi fac permanent ☺ În România nu era problema, coafezele se bucurau, pentru ca era cea mai scumpa prestare; în Germania însa am avut probleme! Pentru ca aici toate manoperele sunt scumpe, dar permanentul ia cel mai mult timp! De aceea, foarte multe coafeze au cautat un argument prin care sa refuze "elegant" ☺ Ele spun ca "permanentul strica structura parului" dar pe de alta parte, recomanda tinerelor fete vopseaua de par!!! Pentru mine este clar...
Am avut noroc acum câtiva ani, am gasit o coafeza draguta, care îmi face parul asa cum vreau eu. "Defectul" ei este ca mereu vrea sa îmi taie "doar vârfurile" dar s-a întâmplat, ca mi-a taiat cam de doua-trei degete! Mereu zice ca dupa permanent trebuie taiate vârfurile pentru ca parul sa se regenereze si cica, va creste mai repede! Am crezut-o o perioada, însa experienta mea este ca la mine nu functioneaza. Asa ca, trebuie sa lupt sa nu taie deloc! ☺☺☺ Prefer sa "muncesc" eu, cu masti de par si balsamuri speciale, decât sa scurtez parul.
Am purtat multi ani parul scurt, chiar foarte scurt! Mama îmi zice de multe ori "de ce nu te tunzi scurt? Îti statea atât de bine, aduceai cu Diana (Spencer)...".
Nu zic ca nu îmi statea bine, dar acum 30 de ani eram slabuta, dinamica... Faceam sport de performanta, frizura scurt se potrivea! Acum, raspund mamei: podoaba capilara poate sa sustraga atentia de la riduri si cearcane ☺☺☺ (bineînteles ca în ochii ei, tot "fetita" sunt dar... în curând voi schimba din nou prefixul... cu 6!).
Când aveam parul scurt, zilnic dimineata la duș, spalam si parul - motiv pentru care parul meu devenise gras. Se întâmpla chiar sa ma spal pe cap de doua ori pe zi, daca seara ieseam undeva cu prietenii!
Am noroc ca am fir gros si parul des, chit ca l-am tratat atât de mult chimic! ♥ Pentru ca da, între timp, nu doar ca îl fac permanet, dar trebuie sa îl si vopsesc - deoarece sunt carunta!
Mama nu s-a vopsit niciodata dar eu îi sta foarte bine cu parul argintiu. Eu însa am decis sa ma vopsesc daca tot fac parte din generatia obligata sa lucreze pâna la 67 de ani!
Aleg mereu culoarea pe care îmi amintesc eu ca o aveam natural (ma vopsesc singura, merg de doua-trei ori la salon)☺ Bineînteles ca aplic vopseaua doar pe radacinile parului si chiar daca astept câteodata prea mult, contrastul cu coloarea mea naturala nu este mare, asa ca... pot trece usor cu vederea, pentru o saptamâna-doua ☺
Imediat dupa permanet, parul este groaznic de tensionat! Recunosc! Dar dupa ce îl îngrijesc cateva saptamâni, se relaxeaza si onduleurile arata destul de natural. Si este atât de practic! Spal parul doar o data pe saptamâna, îl las sa se usuce singur la temperatura camerei sau vara, doar la soare! În faza umeda, aplic "un bulgar" mare de spuma pentru modelare. Aceasta ajuta în cursul saptamânii, pentru ca diminetile, dupa ce ma pieptan usor cu un piaptan cu dintii rari, umezesc usor parul, îl masez si onduleurile se definesc ca de la sine! ☺
Despre lacul de unghii... am fost conservativa pâna acum câtiva ani! Nu am folosit niciodata decât lac alb sau în nuante de roz, chiar si rosul sau ciclamul mi se pareau ca "stiga" de pe unghiile mele ☺
Uneori manichiura french sau alteori, doar lacuite cu lac transparent. M-am straduit sa am mereu lac pe unghii, pentru ca din experienta proprie, unghiile sunt protejate, nu se exfoliaza si nu "se întorc". Bine, pentru ca unghiile sa ramâna tari, organismul nu trebuie sa sufere de carenta de calciu.
Acum câtiva ani am început sa folosesc nuante pastel la lacuit unghiile - chiar si albastru sau verde ☺ Anul trecut în concediu, am avut combinatia cea mai frumoasa de lac de unghii - zic eu ☺ Fiecare unghie a avut alta culoare si peste lacul bleu, am avut pictate floricele albe, peste lacul alb, inimioare roz, peste cel verde-pal, am avut buline albe, unghia galben-pastel a semanat cu un Smiley iar unghia rosé, a avut linii verticale, aurii, unduite.
Anul acesta... am unghiile lacuite în cinci-culori, însa simplu. Atât la mâini cât si la picioare. Nu sunt facute prin tehnica "cu pulbere pigmentata" si nici prin "modelare cu gel" ci simplu, sunt unghiile mele, lacuite cu Shellac. Îmi place sa am unghiile suple, nu încarcate cu gel si îmi place forma ovala. În general, prefer unghiile scurte, pentru ca lucrez mult pe tastatura si unghiile lungi ma incomodeaza (chiar si pentru telefonul mobil ma incomodeaza).
Sunt curioasa care va sunt obiceiurile? ♥ Astept comentarii...
joi, 15 iunie 2023
O mie de oglindiri - Reflexii în oglinda - S24/23
Aceste doua fotografii, pe care le-am facut în timpul vizitei la Deutsches Muzeum, în galeriile "Nave spațiale și sateliți artificiali" si... mi se par cele mai spectaculoase ☺
Rubrica preluata de la SoriN
Dacă doresti să participi la rubrica "Reflexii în oglinda" - publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:
miercuri, 14 iunie 2023
Miercurea fara cuvinte S24/23 - Salutari de la Bodensee (Langenargen)
Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!
marți, 13 iunie 2023
Restante - Geamul de la sufragerie
De saptamâni de zile amân si iata, a venit momentul sa fac o postare în care sa raspund întrebarilor puse de: Mihaela, Rux, Niko, Fiordaliso, Diana si Suzana ♥♥♥♥♥♥
Geamul de la sufragerie este dintr-o bucata, are dimensiunea de 2m x 1,4m si pentru ca da spre curte, nu am vrut sa pun perdele. În primul rand pentru ca îmi place vederea spre gradina si în al doilea rând pentru ca acolo unde nu sunt neaparat necesare, nu le vreau - perdelele aduna doar praf!
Pe pervaz avem un bonsai, cateva Schlumbergera si o fântânita de camera (care nu doar ca are aspect placut ci se zice si care împrospateaza aerul/umiditatea aerului din încapere), stropitoarea si foarfecele de plante.
Ideea de “perdea din lumina” mi-a venit cândva, de un Craciun. Am atârnat o ghirlanda care sa ajunga doar pâna la un sfert- maximum pâna la jumatatea ferestrei. Mi-a placut atât de mult lumina calda a LED-urilor, ca nu am mai dat-o jos si… ghirlanda a ramas permanent.
Este fixata pe o tija si de tija, am avut cândva o lacrima-de-cristal (un cristal cu orificiu pentru agatat), cumparat la un muzeu. Cum gradina este pe partea de sud, avem toata ziua soare si razele ce strapungeau cristalul, formau reflexii minunate pe peretii camerei. De cate ori am avut ocazia, am mai cumparat un cristal si înca unul… Acum la geam atârna un fir de luminite si un cristal, un fir de luminite si înca un alt cristal. În total, sunt 27 cristale, cam de aceeasi marime însa de forme diferite. Când bate soarele, camera este plina de curcubeie! Mai atârna si 3 flori din sticla fina, lucrate manual, în forma de cala.
Iubesc luminile din sufragerie! Este camera în care luam masa, camera unde au loc întrunirile de familie sau micile reuniuni cu prietenii sau vecinii. Luminitele (actionate prin telecomanda) completeaza perfect decorul soirées –urilor noastre!
Trebuie sa spun ca geamurile noastre – toate, au jaluzele exterioare electrice. In plus, acest geam are si perdele lamelare (jaluzele verticale) dar le folosim extrem de rar - daca ne deranjeaza soarele. Perdelele lamelare sunt montate în asa fel încâtsa nu deranjeze plantele de pe pervaz.
În planul imediat din spatele lamelelor, am pus o mini-perdeluta, pe care o spal foarte des si o pun de obicei o jumatate de zi într-un lighean în care dizolv un tab din cele pentru masina de spalat vase, plus 4 pliculete de bicarbonat. Asa reusesc ca perdeluta mea sa fie vaporoasa si curate, ca un voal de mireasa!
[Doar asa, de curiozitate, stiti câte ferestre are casa noastra? Doua usi spre terasa cu geam (latime x înaltime) 0,7x2 metri, sase geamuri dintr-o bucata 1,1x1,4 metri, un geam de 2x1,4 metri (cel de sufragerie), de doua ori geamuri duble de 0,7x1 metru si inca o data simplu (la baie) 0,7x1 metru, plus un perete de sticla cu usa glisanta de 2,5x2 metri ☺☺☺ Bineînteles ca trebuiesc spalate de cel putin trei ori pe an!]
Abonați-vă la:
Postări (Atom)