duminică, 4 iunie 2023

O zi de vacanta, plina vârf

Acum câteva saptamâni am gasit într-un magazin bio, mierea ca bază amestecata cu un singur ingredient, fără culori sau arome artificiale. Reclama spunea "Nu numai că combinăm gustul ingredientului cu dulceața mierii, dar combinăm și puterile lor vindecătoare". Am cumparat:  miere albastră cu spirulină, rosie cu capsuni, galbenă cu vanilie, roz cu zmeură, oranj cu cătină si bej cu lactiză ☺ Abia am asteptat sa vina nepotelele in vacanta, sa le fac surpriza. 
Acum, ca Greta este la noi, am toastat pânie, am uns subtire unt si apoi mai gros, am uns miere. Alaturi de o cana cu lapte caldut, micul dejun este în fiecare dimineata un deliciu!
Dupa micul dejun am împachetat halatele, costumele de baie, jucariile de apa pentru Leo, prosoape, corutul-scoica si scaunele-camping, am pus în cos cutia cu snitele, chifle proaspete, suc de mere, cirese si câteva felii de Gugelhupf. Am pornit spre lacul de acumulare numarul 18, pe Lech.
Locul nostru preferat era înca liber - de altfel acest lac nu este asa supra-populat cu turisti de weekend, asta ne place cel mai mult!
Ne-am instalat si am savurat natura. Lacul scazuse cel putin un metru de la ultimul semn de alge si ierburi. De jur-împrejur iarba verde era plina cu margarete si maci iar salciile se unduiau usor în bataia vântului. Helmut si Greta au bombănit mereu, dar fara pala vântului, nu am fi rezistat o zi întreaga în bataia soarelui. Cerul a fost lipsit de nori si soarele a domnit peste întreaga lume, nestingherit. Ne-am cremuit noi, însa totusi ni s-a înrosit un pic pielea.
Eu am fost curajoasa si am facut si câteva ture de înont, Greta s-a balacit cu Leo la mal iar Helmut, nu si-a dezbracat nici macar tricoul! O sa fie bronzat ca tractoristii! ☺
Câteva tufisuri la stânga de noi, spre capatul lacului, s-a instalat o familie cu doi baietei. Au avut o barca pneumatica si au trecut mereu pe lânga noi, când tata cu unul din fii, când mama cu celalalt baiat. Ne-am facut cu mâna, am stigat Hello, mai târziu am trimis-o pe Greta sa îi serveasca cu check-ul nostru. Apoi am intrat în vorba, au invitat-o pe Greta cu barca dar ea nu a vrut fara noi. Asa ca a fost invitat Helmut sa o plimbe pe Greta. Noi nu am avut niciodata asa o barca dar i-am admirat mereu pe cei care se plimbau pe lac. Helmut a fost foarte încântat de plimbare si dintr-o poveste în alta, vecinii nostri au spus ca au barca de doi ani si ca de fapt îsi doresc sa treaca de la acest model-de-începatori, la una mai performanta. Total-spontan ne-au propus sa luam noi barca, la un preț foarte avantajos - am batut palma pentru 40 €! ☺ 
Helmut nu s-a mai dat  jos din barcuta - mereu ne-a plimbat, când pe Greta, când pe mine si Leo pâna la mijlocul lacului. Partea opusa a lacului este biotop protejat, acum este perioada de an când pasarile lacului au pui. Lebedele sunt agresive, nu ne-am aventurat mai mult de un filmulet ☺ Patru pufuleti gri, alaturi de gratioasa lor mama au trecut pe lânga noi ♥
Pe la ora 16 ne-am întors acasa, radiind de fericire, plini de energie pozitiva!
Am despachetat totul, am facut dus si... am încaltat rolele si ne-am dus o tura în parc! ☺☺☺
 
Iar seara, am umblat desculte prin gradina, ne-am jucat cu Leo si asa pe lânga joaca /sau ca joaca, am tuns si lăstarii de apă ai boschetilor din gardul viu. Am fost incredibit de active! Seara, dupa cina servita în curte, ne-am rasplatit picioarele cu un aqua-masaj, ca au meritat din plin! (Greta a folosit pentru prima oara aparatul si a fost atât de incântata ca a spus "Wow, când voi fi mare, îmi voi cumpara si eu asa un aparat!" ☺ Ah... a mai zis ea ceva, pacat ca nu am filmat! In timp ce mâncam de seara, m-a întrebat câti ani am. Eu... am raspuns printr-o întrebare "Câti ani crezi tu ca am?" Ea s-a concentrat, a socotot în căpșorul ei si a spus "40?!" Eu am izbucnit în râs si am zis "Exact!" ☺☺☺ Ea s-a bucurat ca a nimerit, eu m-am bucurat ca în ochii ei nu sunt o baba! ☺☺☺)
Toata familia a adormit înainte de ora 22! A fst o zi plina vârf! ♥☺♥

8 comentarii:

  1. Super zi de vacanta! Imi plac felurile de miere. Aici am gustat miere cu zmeura. Chiar a fost buna. Multumesc pentru racoreala si vioiciune, draga Carmen!
    O saptamana plina de bucurii! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru vizita , draga Suzana ♥ Noapte buna! Pupici 😘

      Ștergere
  2. O vacanță minunată, m-am plibat alături de voi și am savurat din plin fiecare experiență. Și mie îmi place masajul la picioare. Cred că ar fi cazul sa mai scot aparatul de la naftalină.
    O saptămănă minunată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Greta a petrecut doar câteva zile la noi, însa va avea multe de povestit la scoala, dupa ce se termina Vacanta de Rusalii.
      Picioarele sunt foarte importante! Eu am trei aparate speciale pentru întretinerea picioarelor - uite, ar fi o idee sa scriu cândva o postare pe aceasta tema :-)
      O saptamânaminunata si tie! ♥

      Ștergere
  3. Sambata am avut intr adevar energie! Si eu si Helmut 😀 duminica mie mi a scazut la jumatate energia si Helmut a fost la un pas de a exploda 😁 Ne am bucurat toti, eu, Leo si helmut ca duminica seara am revenit la rutina casei. Doar Greta ar mai fi ramas la noi draga de ea 🤗 Dar duminica ne a pus capac si zapuseala. Iar noi am umblat sub bataia soarelui intreaga zi. O sa scriu candva despre aceasta zi, foarte frumoasa 🤗
    Multumesc Luiza draga. Eu voi implini 60 in octombrie, anul acesta. Dar fotografiile inseala, depind de unghi, de lumina si de multe altele 😁🤗 te pup. Sanatate sa avem, ca e cea mai de pret 💞

    RăspundețiȘtergere
  4. Momente atât de plăcute ! Amintiri minunate !
    Frumoase fotografii 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos! Chiar a fost o vacantă minunată cu amintiri de neuitat1 Superbe fotografiile și colajele... Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumooooos!!! Si noi mergeam pe vremuri la lacul de acumulare. Dupa 90 nu prea am mai fost nicaieri. Cu cat mai „liber” cu atat mai multa mizerie si pericole la o adica.. :))).
    Ah.. in ro a aparut un dulce numit Melinis. Din miere si fruct. Atat. Mi se pare f interesant, dar nu am avut pana acum ocazia sa gust. Personal, prefer mierea pura.. de salcam. Desi nici din aceea nu prea am mai reusit sa mananc.
    Cel mai mult imi placea sa mananc paine cu unt si miere. :)))) Mergea asa de bine cu ceai si cu un film alb negru :))) cu Audrey Hepburn.

    pup cu drag - ma bucur ca ati avut asa o mini vacanta de vis pliiiina de amintiri minunate :*

    RăspundețiȘtergere