luni, 19 iunie 2023

Reteta de slăbit

Zilele trecute am gasit într-un ziar (Berliner Kurier) o reteta interesanta, pe care eu personal nu am probat-o însa ma tenteaza ☺ Se numeste "Der Kilokick", adica "Lovitura data kilogramelor" ☺ 
Dacă vrei să obții silueta perfecta pentru vară si cauti cu o dietă fulger, trebuie neaparat sa probezi aceasta rețetă. Cu Kilokick poți slăbi peste noapte! - spune reclama... Kilokick te satura și înlocuiește o masă completă. În mod ideal, aceasta este cina. În loc de sandviș sau salată, serveste Kilokick - pentru cele mai bune rezultate, cu jumătate de oră înainte de culcare. 
Este suficient sa prepari Kilokick doar de două sau trei ori pe săptămână, ca masă de seară. 
Ai nevoie de: 
♦ 250 de grame de quark cu conținut scăzut de grăsimi
♦ 2 albușuri
♦ lămâie 
♦ daca preferi dulce, foloseste un îndulcitor lichid. 
Iată cum se prepara: mai întâi, stoarceți lămâia. Amestecați sucul cu quarcul cu conținut scăzut de grăsimi. Îndulciți quarcul cu câtiva stropi de îndulcitor lichid. Bateți albușurile spumă până se întăresc și pliați cu grijă albușurile în quark.
"Kilokick" este gata. Poftă bună! ☺ 
Quarul cu conținut scăzut de grăsimi și albușul de ou conțin o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate. Proteinele au un efect satiant si ajuta la controlul apetitului. De asemenea, poate stimula metabolismul, deoarece organismul are nevoie de mai multă energie pentru a digera și metaboliza proteinele. Acest lucru poate ajuta la creșterea consumului de calorii și susține pierderea în greutate. În plus, quark-ul și proteinele cu conținut scăzut de grăsimi sunt relativ sărace în calorii, dar încă nutritive. Esti satul cu toate ca ai introdus în corp puține calorii si logic, deficitul de calorii duce la pierderea în greutate. 
Aceia care au nevoie neaparat de o cină caldă... nicio problemă! Kilokick, poate fi transferat cu ușurință într-o masă caldă. Pur și simplu puneți amestecul într-un bol ignifug, introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până când caserola devine maro aurie. 
Celor care prefera ceva rece ca gheața - iata rezolvarea. Pregătiți Kilokick-ul asa ca aici, apoi puneți vasul la congelator pentru o jumătate de oră. Are gust de înghețată - dar este mult mai sănătos! 
Sunt curioasa cine face reteta ☺ Astept sa îmi spuneti cum a functionat! ♥

9 comentarii:

  1. E interesantă rețetă. Nu știam ce este quark-ul. Vad ca e un sortiment de brânză cremoasa ce se poate face și în casa și folosita des în diete. M-ar tenta cel mai mult varianta la congelator.
    Spor la topit kilograme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste 14 zile cand voi fi din nou acasa, neaparat voi incerca reteta. Deocamdata mananc inghetata si pizza si peste si paste si toate bunatatile in vacanta din Italia 😅🤣

      Ștergere
  2. Sună bine şi cred că e şi gustos. Nu ştiu ce variantă găsesc aici pentru quark, dar caut. nu pentru slăbit, n-am disciplină pentru asta, de curiozitate.
    Mulţumim pentru reţetă! Vacanţă frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am disciplina pentru asa ceva... Dar am de gand dupa concediu sa incerc aceasta reteta, pentru a mi astampara poftele ce ma apuca seara, la tv 😬
      Te pup. Multumesc 🏖️

      Ștergere
  3. Nu știam ce este quark-ul, dar am citit comentariul lui MNiko, nu stiu daca se gaseste si in Romania acest tip de brânza.
    Cred ca varianta la congelator m-ar incanta cel mai mult.
    Multumesc pentru aceasta reteta interesanta! Pupici, Carmen! Si concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi exista de cumparat peste tot si la Lidl si la Kaufland si la Aldi... E o cutie de obicei ca iaurtul la 400g. Este o branzica proaspata din lapte de vaca, fina.si cremoasa. Sigur ca se poate face si in casa, asa cum spune Niko.
      Eu cred ca voi incerca varianta la temperatura camerei. Deocamdata nici nu ma gandesc la cântar 😬😅 e vacanta, imi permit toate poftele 😁
      Pupici 😘 multumesc

      Ștergere
  4. Nu pare o "dietă" greu de respectat. Iar eu chiar ar trebui să slăbesc. Poate o s-o încerc, dacă o să găsesc quark sau ceva similar.
    Mulţumesc!
    😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e dieta, este doar inlocuitor pentru masa de seara, maxim dw 2x pe saptamana. Si eu o sa incerc, dupa concediu ☀️

      Ștergere
  5. Ah... ca sa slabesc e simplu: poluare, chimizare... si nu mai este de mancare :)))
    Iarta-ma dar sunt plina de umor negru.. de vreo 4 zile am ramas si fara stevie si fac o foame de zile mari :))). Cred ca nici faina nu mai e ce trebuie, lactatele imi fac figuri asa ca... s-ar putea sa cam slabesc, abia ce pusesem un kg cu multa truda :)))))).
    Insa e interesanta reteta. Pupici si have fuuuun in vacanta :D

    Ps: curiozitate - nu suport albusul fiert, dar cand facea Buni bezele imi lacea asa mult sa gust din albusurile batute cu zahar :))))

    RăspundețiȘtergere