luni, 5 iunie 2023

Gradina botanica si cartile de specialitate

Grădina botanică din Augsburg a serbat 87 de ani de existenta, la data de 1 Iunie 2023.
Cu ocazia jubileul de 80 de ani, Asociatia "Prietenii gradinii botanice" a cumparat o cabina telefonica londoneza vintage si a donat-o gradinii botanice, pe post de "biblioteca". O idee simpatica pentru vizitatorii parcului, cabina telefonica în rosu-ca-focul ne putând fi trecuta cu vederea!
Biblioteca are carti pe teme de gradinarit si functioneaza pe baza de încredere. Orice vizitator al gradinii poate sa ia o carte, sa o citeasca sau sa o rasfoiasac pe timpul vizitei în parc si apoi sa o puna la loc pe raft.
Am vrut sa îi arat Gretei la ce este buna aceasta cabina... însa aceasta era goala! ☺ Cu toate ca de mai bine de doua saptamâni am depasit vremea ploioasa, mica biblioteca a parcului era lipsita de carti... Nu am întrebat la administratie de ce, însa banuiesc ca este doar întâmplator asa ceva! ☺

9 comentarii:

  1. Frumoasă tare ideea cu cabina pe post de bibliotecă, am mai văzut şi în alte părţi, deşi acum cred că ar fi la fel de atractivă şi lăsată cum era, cu telefon în ea, că pentru copiii de azi e raritate oricum :)
    Te îmbrăţişez, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Continuând ideea Potecuței, de a lăsa telefonul în cabina, cred că ar fi fost interesant dacă de la capătul celălalt al firului ar fi aflat informații despre plantele din grădina botanică, să fie acolo cineva care ar putea raspunde la astfel de întrebări.
    O zi frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase fotografii 👍
    Cred că vor apărea și cărțile - probabil sunt în curs de achiziție 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb colajul! <3 Superba trebuie sa fie Gradina!
    Foto trei din primul colaj e interesanta! Floarea pare a fi prinsa in parul tau! :-) La ce poze super faci cred ca ai potrivit cu intentie floarea astfel - si-mi pare tare de tot! Sigur ca am observat si copacul acela "noduros". :-)
    Cred ca Greta s-a simtit minunat in Gradina botanica.
    Cabina e o idee faina - biblioteca sau nu. Hm. Ma gandesc ca toate cabinele care au existat candva pe aici sunt acum "la fier vechi" - poate, totusi, or mai fi pastrat cateva, ca piese de muzeu (desi ma indoiesc) :-( Sigur, erau departe de a fi asa interesenate ca suratele lor din Anglia. :-)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga! <3
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3 <3 <3 (chiar: Leo pe unde era?) :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoaselor! Va sta bine in gradina, pe langa
    floricele. Am vazut si la Sinaia astfel de cabine.
    Un fel de decor in centrul orasului.
    Poate ca se asteapta si donatii de carti.
    Sau inca e prea devreme. Oricum ar fi frumos
    sa fie si o mica documentare despre plantute.
    O zi frumoasa, draga Carmen si poate cu alte
    expeditii interesante.❤

    RăspundețiȘtergere
  6. V-ați răsfățat nu glumă! Cabina pentru copii este că o relicvă din antichitate, iar pentru adulți un moment de nostalgie. Probabil vor veni și cărțile în curând.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fotografii frumoase! Iar ideea ca acea cabină telefonică să o transforme în bibliotecă plină cu informații despre plante și grădinărit este minunată!
    Multumesc că prn ochii tâi am putut vedea și eu o mică parte din grădina botanică! Copacul acela cu trunchiul uriaș mi-a amintit de orașul meu natal, Calafat - pe marginea Dunării exista un copac cu așa trunchi.
    O seară frumoasă să ai. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma tot uit la florile din ultimul colaj - unele seamana cu liliac - dar nu am mai vazut asa o nuanta. oricum super interesant.
    Este frumos sa poti merge si vizita locuri ca acesta. O gradiina botanica ingrijita si iubita este un izvor de bucurie. Si de sanatate...
    Imi place cabina. Aveam o cabina albastra in fata Alimentarei. Imi pare rau ca au fost distruse. Cred ca macar asa ca idee ar fi trebuit pastrate si conservate cateva - cu aparat cu tot :). Eu am vorbit de la o cabina de lemn... in Fagaras era una foaaaarte veche.. si telefonul vaaaai cat de tare era! avea maner de lemn.. si ce forma. Fascinant :D
    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere