vineri, 23 iunie 2023

Delta Adige

 
Bineinteles ca si in aceasta vacanta ne-am facut noi prieteni, o familie din Elvetia (elvetieni originari) si o familie din Italia, originari din Galati. 
Ieri am facut gratarel la noi pe terasa si i-am invitat pe Diana, Gelu si micutul Tommy. Am mancat cate o bucata de steak de purcel, cate una de piept de pui, barbatii si cate un carnacior, am avut si porumb fiert si prajit la gratar si salata de rosii italiene, castraveciori, ridichi si ceapa. O delicatese! Desertul l-au adus musafirii nostri: cafea Mokka si prajitura de cacao. Am baut vin alb si rosé, italiene... ne-am ospatat pana aproape sa ne plezneasca burtile! 
Chiar si Leo si Tommy au primit cate o bucata de carnita la gratar! Dupa masa, ne-am spus "acum ce facem cu surplusul de calorii?!" Gelu a propus sa mergem pe jos la "Torre Panoramica Foce dell'Adige" una din atractiile turistice din regiune. A fost un mars de o ora prin nisip, de a lungul plajei... Am pornit pe la ora 20 dupa ce ne-am spray-at cu solutie impotriva tantarilor. 
A fost o mica aventura, o plimbare superba la locul unde Adige se varsa in Marea Adriatica. Am urcat in turnul de observatie pe scarile spiralate exterioare si am admirat panorama. Deasupra noastra nu era decat un ciot de luna si Luceafarul. La ora 22 am fost din nou acasa 🤗

12 comentarii:

  1. Aveţi o vacanţă frumoasă! Să vă bucuraţi de ea din plin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos! Și mie îmi plac plimbările nocturne la mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, stelele se vad probabil mai tarziu, pentru ca cerul a fost senin dar nu am vazut decat luna noua si luceafarul

      Ștergere
  3. Ce frumos vă petreceţi voi! Zilele pline de veselie să aveţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai sti cat m-am uitat prin poze sa vad si eu cine este Tommy (nu stiu de ce, dar eram sigura ca trebuie sa fie un blanosel dragalas :)))).
    Ma bucura mult vestile. Ce bine ca ati intalnit oameni frumosi cu care sa petreceti momente frumoase si sa strangeti amintiri pretioase.
    Si ma bucur ca am putut sa va insotim si noi (eu si Kouki) macar asa virtual :D. A fost foarte dragut!!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, Tommy este un blanos simpatic, alb-negru, un dragalas. De aceeasi varsta cu Leo, dar alt temperament si alt caracter. Insa cei dai baieti s au tolerat foarte bine 🥰
      Ieri lor li s a terminat sejurul la mare si pentru ca nu locuiesc foarte departe (200 km) i am insotit pana acasa, sa vizitam frumosul lor oras! A fost o zi minunata! Cei doi blanosi s au dovedit a fi foarte buni amici (nu se joaca impreuna, dar impart acelasi blid cu mancare)
      Pupici si ganduri bune 😘💞

      Ștergere
  5. Mulțumim pentru cină și pentru companie! Sunteți doi oameni minunați! Parcă ne-am cunoaște de-o viață! Va îmbrățișăm cu drag și sper să ne revedem curând!! Vacanță plăcută în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow ce surprizaaaaaa!
      Buna dimineata dragilor!
      Tocmai am scris mai sus ca ieri am petrecut impreuna obzi minunata! Exact acelasi sentiment l am avut si noi, ca ne cunoastem de o viata! Sunteti minunati, ne bucuram ca am avut sansa sa va intalnim 🤗🥰 probabil ca Universul ne a facut cunostinta unii cu altii mult mai de mult 💖
      Pupici si imbratisari 🤗😘🐾
      Abia astept sa ne revedem!

      Ștergere