vineri, 16 iunie 2023

Sommer look

Eu merg la coafor (cam) de doua ori pe an si obisnuiesc sa îmi fac unghiile în salon de manichiura/ pedichiura o data pe an - înainte de concediul de vara (în rest... am învatat sa ma descurc singura ☺). 
Pentru ca se apropie vacanta, tocmai ce m-am facut bellă ;-) 
Din punct de vedere al modei-parului, am ramas blocata la "anii'80". De peste 35 de ani îmi fac permanent ☺ În România nu era problema, coafezele se bucurau, pentru ca era cea mai scumpa prestare; în Germania însa am avut probleme! Pentru ca aici toate manoperele sunt scumpe, dar permanentul ia cel mai mult timp! De aceea, foarte multe coafeze au cautat un argument prin care sa refuze "elegant" ☺ Ele spun ca "permanentul strica structura parului" dar pe de alta parte, recomanda tinerelor fete vopseaua de par!!! Pentru mine este clar... 
Am avut noroc acum câtiva ani, am gasit o coafeza draguta, care îmi face parul asa cum vreau eu. "Defectul" ei este ca mereu vrea sa îmi taie "doar vârfurile" dar s-a întâmplat, ca mi-a taiat cam de doua-trei degete! Mereu zice ca dupa permanent trebuie taiate vârfurile pentru ca parul sa se regenereze si cica, va creste mai repede! Am crezut-o o perioada, însa experienta mea este ca la mine nu functioneaza. Asa ca, trebuie sa lupt sa nu taie deloc! ☺☺☺ Prefer sa "muncesc" eu, cu masti de par si balsamuri speciale, decât sa scurtez parul. 
Am purtat multi ani parul scurt, chiar foarte scurt! Mama îmi zice de multe ori "de ce nu te tunzi scurt? Îti statea atât de bine, aduceai cu Diana (Spencer)...".
Nu zic ca nu îmi statea bine, dar acum 30 de ani eram slabuta, dinamica... Faceam sport de performanta, frizura scurt se potrivea! Acum, raspund mamei: podoaba capilara poate sa sustraga atentia de la riduri si cearcane ☺☺☺ (bineînteles ca în ochii ei, tot "fetita" sunt dar... în curând voi schimba din nou prefixul... cu 6!). 
Când aveam parul scurt, zilnic dimineata la duș, spalam si parul - motiv pentru care parul meu devenise gras. Se întâmpla chiar sa ma spal pe cap de doua ori pe zi, daca seara ieseam undeva cu prietenii! Am noroc ca am fir gros si parul des, chit ca l-am tratat atât de mult chimic! ♥ Pentru ca da, între timp, nu doar ca îl fac permanet, dar trebuie sa îl si vopsesc - deoarece sunt carunta!
Mama nu s-a vopsit niciodata dar eu îi sta foarte bine cu parul argintiu. Eu însa am decis sa ma vopsesc daca tot fac parte din generatia obligata sa lucreze pâna la 67 de ani! 
Aleg mereu culoarea pe care îmi amintesc eu ca o aveam natural (ma vopsesc singura, merg de doua-trei ori la salon)☺ Bineînteles ca aplic vopseaua doar pe radacinile parului si chiar daca astept câteodata prea mult, contrastul cu coloarea mea naturala nu este mare, asa ca... pot trece usor cu vederea, pentru o saptamâna-doua ☺ 
Imediat dupa permanet, parul este groaznic de tensionat! Recunosc! Dar dupa ce îl îngrijesc cateva saptamâni, se relaxeaza si onduleurile arata destul de natural. Si este atât de practic! Spal parul doar o data pe saptamâna, îl las sa se usuce singur la temperatura camerei sau vara, doar la soare! În faza umeda, aplic "un bulgar" mare de spuma pentru modelare. Aceasta ajuta în cursul saptamânii, pentru ca diminetile, dupa ce ma pieptan usor cu un piaptan cu dintii rari, umezesc usor parul, îl masez si onduleurile se definesc ca de la sine! ☺ 
Despre lacul de unghii... am fost conservativa pâna acum câtiva ani! Nu am folosit niciodata decât lac alb sau în nuante de roz, chiar si rosul sau ciclamul mi se pareau ca "stiga" de pe unghiile mele ☺ 
Uneori manichiura french sau alteori, doar lacuite cu lac transparent. M-am straduit sa am mereu lac pe unghii, pentru ca din experienta proprie, unghiile sunt protejate, nu se exfoliaza si nu "se întorc". Bine, pentru ca unghiile sa ramâna tari, organismul nu trebuie sa sufere de carenta de calciu. 
Acum câtiva ani am început sa folosesc nuante pastel la lacuit unghiile - chiar si albastru sau verde ☺ Anul trecut în concediu, am avut combinatia cea mai frumoasa de lac de unghii - zic eu ☺ Fiecare unghie a avut alta culoare si peste lacul bleu, am avut pictate floricele albe, peste lacul alb, inimioare roz, peste cel verde-pal, am avut buline albe, unghia galben-pastel a semanat cu un Smiley iar unghia rosé, a avut linii verticale, aurii, unduite. Anul acesta... am unghiile lacuite în cinci-culori, însa simplu. Atât la mâini cât si la picioare. Nu sunt facute prin tehnica "cu pulbere pigmentata" si nici prin "modelare cu gel" ci simplu, sunt unghiile mele, lacuite cu Shellac. Îmi place sa am unghiile suple, nu încarcate cu gel si îmi place forma ovala. În general, prefer unghiile scurte, pentru ca lucrez mult pe tastatura si unghiile lungi ma incomodeaza (chiar si pentru telefonul mobil ma incomodeaza).
Sunt curioasa care va sunt obiceiurile? ♥ Astept comentarii... 

16 comentarii:

  1. Buna, eu prefer oja clasica. Imi fac la salon manichiura saptamanal si pedichiura la maxim 3 saptamani ( nu conteaza anotimpul). Costul nu mi se pare exagerat de 30 lei mani si 40 de lei pedichiura. Optez doar pentru culoarea rosu si mi se pare ca oja rosie la picioare este antidepresivul meu :). Lunar ma pensz tot la salon si imi vopsesc sprancenele. Cu sprancele vopsite mi se evidentiaza foarte bine culoarea verde a ochilor si nu este nevoie de machiaj pentru ochi. Acasa ma vopsesc la 2 saptamani ( am 42 de ani si am albit complet), asta pentru ca am aceeasi culoare a parului de cand avem 18 ani ( roscat si nu suport sa mi se vada firele albe). Toata garderoba este construita dupa culoarea parului ( adica culoarea hainelor mele este alb, negru, roz pal, bleumarin si gri) . Am tot zis ca trebuie sa trec pe un blond argintiu ca sa mai fentez vopsitul dar ma avantajeaza maxim acesta culoare de par. Tot acasa ma coafez, epilez si mai imi fac masti faciale si tratamente cosmetice.
    Nu ies din casa fara SPF, fond de ten lejer si ruj intens ( roz intes sau corai intens). Mai folosesc blush si putina pudra. Dar daca parul nu este spalat si putin coafat nu se leaga nimic :) Si daca ies cu fiul meu in parc sunt prezentabila.
    Mi se pare ca in ziua de astazi s-a pierdut din feminism si inca port rochii foarte des. De altfel am foarte multe rochii si de vara si de iarna si pentru iarna am paltoane lungi.
    Primesc foarte multe complimente pe strada, in mijloacele de transport, toata lumea ma intreaba cat timp pierd sa ma imbrac frumos si sa ma aranjez. Sunt gata in maxim 10 minute daca am parul spalat si 15 minute daca ma spal pe cap si ma coafez. 80% din rochiile mele sunt maxi pentru ca am 1.73 inaltime. M-am intins cu obiceiurile mele. Week-end placut!
    Stefania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Stefania ma bucur enorm ca ai raspuns provocarii 🤗😍🥰
      Ce bine imi pare ca te ingrijesti asa bine si ca iti poti permite luxul de a merge regulat la salon de coafura/cosmetica si manichiura/pedichiura❤️
      La noi preturile sunt enorme! Eu am platit acum pentru manichiura si pedichiura cu lacuit Shellac 100 de Euro
      Pentru permanent am platit 120€ si pentru vopsit (ma duc azi, ca nu se putea i n aceeasi zi) voi mai plati cel putin 80 € (ma rog, se pune balsam, spuma, uscatul cu foenul).. Cand locuiam in România, si eu mergem lunar la cosmetica si coafor plus manichiura/pedichiura.
      Acum nu se mai poate 😐
      Toate serviciile acestea in Germaniasunt foarte scumpe. La cosmetica merg deasemenea o data pe an (curatat, tratament hidratant ) pentru ca si aici costa in jur de 200€
      Dar am sauna acasa,facem saptamanal practic bai de abur, peeling, imi pun cate o masca hideatanta pe fata, din cand in cand ma ung in sauna cu miere pe tit corpul... E foarte hidratant si hranitir pt. piele.
      De imbravat , port cu placere rochii si fuste 🤗 si eu gasesc ca este feminin sib trebuie pastrat avantajul 😇😉
      Ao cumva blog sau cont FB? Mi ar face placere sa putem comunica din cand
      in cand 🤗
      Iti doresc start bun in weekend si ... pe curand 🌹

      Ștergere
    2. Bună, nu am blog și nu postez pe contul de Facebook. Te urmăresc de mulți ani și în 2020-2021 ma uitam lunar sa s-a schimat decizia de închidere a blogului. Promit ca voi mai comenta și nu voi citi din umbra 😀.

      Ștergere
    3. Cat ma bucur ❤️❤️💞♥️♥️ Multumesc 🌹

      Ștergere
  2. Cea mai mare teama a mea: sa nu ajung bolnava sa nu pot sa mucesc dar nici sa nu pot sa ies la pensie. Sa ajung sa nu ma pot intretine si nici sa nu mor. Dar pe masura ce ne impumutam de bani pare ca pensia oricum nu o apucam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, eu prea multe nu am de impartasit. Totul fac la salonul din... baie!
    Ma vopsesc cu henna roscat, ceea ce e putin complicat, insa practic sportul asta de ani buni si m-am obisnuit.
    Imi place maxim cum te-ai coafat. Mi se pare o imagine strengareasca!
    Pupici si un concediu minunat! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine si asa, Suzana draga 😘🤗
      Gata, bagajele sunt deja in masina, dimineata cum ne trezim, pornim la drum.
      Aici o sa stea o matusa, sa ude gradina, sa hraneasca pestii 😁 ca avem si in iaz si in acvariu.
      Te pup. Si tie concediu placut 😘💞

      Ștergere
  4. Foarte interesantă postare, dragă Carmen!
    Eu, în afară de perioadele în care am stat în spital, merg, de mulți ani de zile lunar la salon, pentru tuns (pixie acum), coafat, mani, pedi etc. De vopsit, nu mă mai vopsesc de aproape 20 de ani. Am părul gri-argintiu uniform, culoare mult lăudată de coafeză și invidiată de cliente :D E foarte interesant și avantajos că în lumina soarelui pare blond, iar la lumină electrică pare șaten. Asta se poate observa și în fotografiile de pe Facebook. Cât despre culorile lacului de unghii... Port unghiile scurtuțe, tot pentru calculator, iar lacul este rar roșu închis, cel mai adesea sidef roz deschis, uneori manichiură franțuzească. Port destul de des pantaloni, blugi sau altfel de pantaloni, dar preferatele mele sunt, totuși, rochiile, compleurile, pardesiele și paltoanele lungi. Ce vrei, e vorba de generație! ☺
    Mi-a plăcut mult subiectul abordat și m-am simțit bine să citesc și articolul și comentariile. Și să răspund!
    Te sărut, sănătate și numai bine!
    Mi-a plăcut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina draga, ce ma bucur sa te citesc 🤗🌹
      Ce bine ca te descurci asa, excelent programul tau de intretinere 😍👍
      Eu nu prea purtam pantaloni decat in "timpul liber, blugi sau daca mergeam in excursii... Am purtat mereu cu placere rochii sau fuste combinate cu sacouri sau jachete. Cândva mi s a reprosat la inceput mai in gluma apoi mai in serios, ca sunt prea eleganta! Si intr adevar, nemtoaicele de rand nu pun pret pe felul cum arata.
      Acum vreo sase ani mi am imbogatit garderoba cu pantaloni, de unde nu aveam mai deloc, acum am o multime! Si port cu placere, dar ma schimb zilnic si variez o zi doua imbrac pantaloni, o zi fusta, doua zile rochii... Ma imbrac foarte asortat si stilul meu e admirat chiar si de mai tinerele colege 😊
      Ai dreptate, suntem alta generatie, alte conceptii....
      Multumesc pentru raspunsul la provocare!
      Te imbratisez si transmit numai ganduri bune. Te pup 😘💞

      Ștergere
  5. Eu le fac absolut pe toate acasă, in primul rând din comoditate. Cum am parul lung am cumpărat o formă din plastic cu care mă tunde soțul meu, mai corect ar să spun că îmi scurtează părul. Asta după ce coafeza noastră (care stătea pe scară cu noi și venea acasă) a plecat din țară, sunt deja ani buni de atunci. Îmi vopsesc părul singura, îmi vopsesc sprâncenele, de pensat nu prea am nevoie, îmi fac singură dintotdeauna manichiura și pedichiura, oja normala o aplic o data pe săptămână, nu am incercat și nici nu doresc altceva. Roșu sau culori reci, uneori stropi sau dungulițe aurii. Unghiile le păstrez ovale și un pic lungi, cam 2-3 MM, la lungimea asta nu mă incomodează la tastat. Uneori mă mai așez și la câte o ședință cosmetica, cu abur, masca și tot tacâmul. Am mers de-a lungul vremii la mai multe cosmeticiene, nici una nu e receptivă la ce ii cer, deși e destul de simplu: nu îmi pune grăsimi pe față după ce ai scos punctele negre. Toate susțin că așa trebuie, așa că am renunțat la salon, îmi e mai bine cu ce fac eu. Cam asta e. Și m-am epilat pe vremuri la salon până am dat de o începătoare nepricepută, pe urmă mi-am luat eu ceară. La un moment dat au apărut epilatoarele, erau scumpe, apoi mi-am permis unul, acum nici de el nu prea mai am nevoie. A dispărut părul, oricum nu era mult eu fiind un șaten deschis spre blond.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Estefoarte bine si asa 🥰 daca ai rabdare si chef 😊 Si eu imi lacuiesc in fiecare saptamana unghille, vara oestrit, primavara, toamna si iarna clasic 😅
      Parul mi l vopsesc deasemenea singura, dar din ce in ce mai greu imi vine...
      Te pup 😘 multumesc ca ai raspuns provocarii 🌹

      Ștergere
  6. Eu ţi-am răspuns pe blogul meu, mai pe larg decât ar fi fost cazul s-o fac într-un comentariu.
    Aici ţin să-ţi spun că-mi place foarte mult sommer look-ul tău. Să ai o vară frumoasă! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce surpriza placuta Vero draga 🤗 vin sa citesc 🤗
      Multumesc ca ai raspuns provocarii 🌹😘

      Ștergere
  7. Înainte de a scrie despre obiceiurile mele vreau să-ți spun că-mi place foarte mult look-ul tău, dar și unghiutele.
    Eu am firul de păr foarte gros...si este foarte des....găsisem o coafeză care se pricepea foarte bine și știa să-mi ”trateze parul”, dar a plecat din țara....mergeam pe fiecare luna la tuns si vopsit. Acum ma vopsesc acasa si sunt in cautare de o fata priceputa care sa-mi taie macar varfurile, căci parul meu e de asa natura ca daca nu esti frizerita pricepută se cunoaste chiar daca îmi tai doar varfurile.
    De pensat ma pensez acasa, unghiutele tot acasa mi le fac...la fel si pedichiura. Cam asta ar fi tot!
    Concediu placut! Distractie maxima! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. In sfarsit ajuuung sa las si eu un gand. De citit, reusisem sa citesc de cand ai scris si sa ma bucur doar privindu-te. Pur si simplu radiezi bucurie - ca un soare :D.
    Eu momentan chiar nu fac nimic... :))) De vopsit m-am vopsit foarte putin. Am avut intai doua sampoane care amplificau cate o nuanta (ori roscatul, ori castaniu, in functie de ce avea in compozitie - erau de la Klorane). Apoi mi-am facut o singura data un semi-permanent care arata foarte natural (ai vazut poze, cand era Dodo mic).Ulterior m-am vopsit de vreo 2 ori cu hena roscat... ca sa imi regenerez parul, 1 data cu negru (zici ca aveam mlastina in par si dupa vreo 10 spalari cand am scapat de chestia aia arata chiar bine :)) - ah, alea 10 spalari au fost in aceeasi zi.. haha). Apoi am avut un nuantor (vopsea nuantator) aubergine pentru cateva luni.. am incercat unul castaniu o singura data si a venit marele moment (si singurul) blond inchis. Dupa care m-am tuns foarte scurt si am vrut sa scap de reflexiile galbene care se mai vedeau si mi-am luat o vopsea naturala pe care am citit maron. Ca era mahon si eu numai roscat nu voiam, era partea a doua... :)))
    Asta a fost tot. Ulterior am renuntat pana si la sampon. (ultimele folosite au fost kerastase cu o masca Klorane de mango si ceva cu petrol dar am uitat numele). Am trecut pe galbenus de ou, spalat cu ceai de galbenele, clatit cu putin apa cu f putin ofet.. iar ceai de galbenele .
    Nu mi-am facut niciodata tratamente (dar am facut cateva masti cu argila acasa cu Ralu - cred ca mai degraba ne amuza cum se crapau cand ne uitam una la alta si ne apuca rasul.. am renuntat pentru ca nu erau efecte benefice si mi se inrosea un pic si pielea). Cat am folosit lacuri de unghii m-am ocupat personal (rar pedi). Am avut si unghiile lungi - si cateva mici accidente care m-au facut sa renunt la sportul acesta. :))) care oricum nu a fost decat asa... trecator.
    Imi stricasem o spranceana cu pensatul.. dar acum si-au mai revenit ca nu le mai deranjez ( doua chiar s-au gandit ca ar fi amuzant sa creasca ceva mai lumgi. haha).
    Si am scris o gramada :))) desi nu am zis cine stie ce.
    pupici!!!

    RăspundețiȘtergere