vineri, 9 iunie 2023

Au inflorit tandafirii

Acum cateva zile pregatisem acest colaj, cu primii trandafiri care au inflorit la mine in curte. Intre timp florile acestea s au scuturat si au inflorit alti bobocei... de-acum totul se petrece cu mare viteza! Vremea este excelenta pentru trandafiri... ca noi, oamenii, am inceput deja sa ne plângem ca e prea cald, ca noaptea e zapuseala, ca soarele amiezii e prea puternic, ca pamantul e unsat, ca se consuma multa apa cu udatul gradinii, ca... 🤗😎😁 
 De ce ne-a fost teama am scapat! pe 8 iunie, de Medardus (sau Siebenschläfer, cum se zice pe germana) cerul a fost senin, soarele a stralucit puternic, asa incat urmatoarele 40 de zile ne vom putea bucura de vara, in toata splendoarea ei! 

11 comentarii:

  1. Ce colectie fabuloasa! Nu stiu la care sa ma opresc, insa chiar sunt de pictat!
    Cei mai infoiati sunt fantastici. Perioada trandafirilor este cu adevarat
    minunata. Anul asta poate mai fac ceva gem de trandafirasi, cu putin noroc.
    Pupici si seara frumoasa, draga Carmen! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi avem doar trandafiri nobili, cu flori pline si cu parfum puternic. Trandafirii de dulceata sunt speciali, la fel ca si trandafirii pentru cosmetice si parfumuri. As vrea o data sa vizitez o asemenea plantatie, in Bulgaria.
      Daca faci dulceata, sa faci un colaj step by step 🤗
      Seara frumoasa, Suzana draga 😘💞

      Ștergere
    2. https://suzanamiu.blogspot.com/2021/06/jurnalul-unui-acum-20-de-la-trandafiri.html
      Aici este reteta pe care am facut-o in 2021. Anul trecut a fost ploios in perioada culegerii lor si am ratat. Poate iti foloseste.

      Ștergere
    3. Esti o draguta, multumesc mult ❤️ insa, asa cum am mai spus, Dulceturile sunt ...zahar... Mult zahar! Chiar daca le numim "de casa" tot cu mult zahar sunt facute!
      Am varsta la care ma feresc de zahar, este suficient cat iau zilnic din fructe si mierea din ceai saudin cand in cand de pe pâinea toast 🤗
      Te pup Duzana. Noapte buna 🤗😘

      Ștergere
  2. woooooow!!!! 😍😍Sunt unii care seamana cu garoafele, priviti din fata. ce dantelarie... ce culori superbe!!!
    Am vrut si eu in balcon trandfirasi mici. Dar cei luati de la magazin, in ghiveci, nu rezista... imediat se imbolnavesc (probabil ar trebui pufaiti cu substante non stop... ceea ce eu nu pot face). Ma gandesc dupa ce reorganizez balconul sa incerc sa imi iau de undeva unul... de gradina. Poate am mai mult noroc. dar mai e pana atunci.

    Inca odata.. wow. Sunt de vis. :*

    (ps: la noi daca e mai cald de 25 de grade simti ca nu mai e aer - azi insa a fost dragut - probabil au plecat oamenii din oras.. haha. chiar ii spuneam lui Mami ca de ar f asa linistit in fiecare zi si aer, ce bine ar fi - a aratat cum arata pe vremuri o zi normala.. cu masini mai putine..)

    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi au fost toti copiii plecati,doua saptamani a fost vacanta de Rusalii. Peste tot a fost "aerisit" mai ales de sosele, cand mergeam la serviciu si inapoi acasa. De azi a reinceput inghesuiala 😅 ieri zicea un coleg ca a stat 27 km in blocaj pe autostrada... Vreo 3 ore a mers ca melcul.
      Te pup. O saptamana buna! 😘🤗

      Ștergere
  3. Așa este, au înflorit trandafirii! Primi trandafiri care au înflorit au fost cei pentru dulceață -au un miros aromat si foarte placut, însa anul acesta nu am mai facut dulceata. In anii trecuti am făcut si le-a placut tuturor.
    Foarte frumos colajul tau cu trandafiri!
    Zi bună! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow,ce fain, eu nu am trandafiri de dulceata. Suzana are si ea, ea a facut dulceata
      O vara parfumata, draga Mihaela

      Ștergere
  4. Foarte frumoși trandafirii! Unii parcă ar fi bujori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt într-adevar deosebiti. Unul are doua mijloace ☺☺☺

      Ștergere
  5. Minunați trandafiri ❤️
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere