Cel putin de trei ori pe an, curatam fântâna decorativa. Înlăturam murdăria, prafului si frunzele care se depun pe capacul de protectie, schimbam complet apa din circuit si curatam pompa.
Este o actiune necesara si neplacuta. Trebuie înlaturate toate pietricelele decorative, scoicile, ghiocurile si micile sferele de inox, apoi cu mare grija - pentru a nu rupe cablurile si furtunurile, trebuie ridicata piatra de granit. Abia apoi se poate demonta pompa, care deasemenea trebuie demontata si curatata temeinic.
Dupa ce umplem vana cu apa proaspata, reîncepem montarea pompei, fixarea cablurilor si acoperirea cu capacul special. Cu mare grija, repunem piatra de granit, apoi "pâlnia" cu LED-uri si împratsiem echilibrat pietrele de decor. Munca asta ne ia cam o ora si jumatate.
Gata, vrabiuta poate sa bea din nou apa proaspata 😉🐦
Ati avut spor si ati terminat repede, insa cea mai fericita este vrabiuta.
RăspundețiȘtergerea fost o zi atât de fierbinte, ca ardea gresia pe terasa! Dar am muncit eroic ☺☺☺
ȘtergereTe pup Iona, un weekend placut! ❤️😘
Carmen, nu prea inteleg, daca are capac, de ce e nevoie sa il scoateti si sa curatati sub el. Nu asta e treaba lui, sa protejeze motorul?
RăspundețiȘtergereOricum, vrabiuta pare multumita si cred ca si voi v-ati linistit!
Pupici si weekend placut, draga Carmen! ❤️😘
în primul rând, dupa cum se observa din poze, vana si capacul sunt negre si cu timpul, de la umezeala si caldura se formeaza alge pe peretii vanei; apoi, capacul are orificii pentru aerisire si pentru montare (am zis ca pompa are cablu de curent electric si doua furtunuri, pe unul se împinge apa în sus si pe altul e curentul pentru LED-urile de la pâlnie (tâsnitoare). In plus, capacul mai are alte orificii, pentru a înlesni montajul, sa poti apuca, roti... Peste capac, punem pietrele si scoicile - peste care ploua si ninge si bate vântul... Zboara praf, frunze, ba am gasit chiar si o bucata de hârtie... habar u am de unde! Mizeriile se înmoaie, se preling pe pietre si ajung în circuitul apei. Apa este in circuit continuu, pompa o suge si o împinge în tâsnitoate, pe piatra de granit, in pâlnia cu LED-uri... E greu de explicat si atât de simplu de înteles când vezi totul cu ochii tai... Am crezut ca din fotografiile acestea si cele alnterioare, de la postarea cu reflexiile, se poate deduce schema e functionare.
ȘtergereVrabiuta este multumita, daaaa ☺ Pupici si un start bun in weekend! ❤️😘
Uouuu! 😊 E ceva de munca si imi imaginez ca nu e tocmai placut - si nu doar pentru ca trebuie mutate/reasezate pietricelele, scoicile... Dar cine are apoi apa proaspata?! Vrabiuta! 😊 Si, probabil, toate zburatoarele care fac popas in gradina la voi.
RăspundețiȘtergereWeekend minunat iti doresc! Ganduri bune, imbratisari cu drag, de la quattro pentru trio! 💕 💞 💖 🐾 🤗
daaaaa... vrabiuta este cea mai câstigata din actiunea asta! ❤️😘 Bine, adevarul este ca si noi putem dormi linistiti ☺☺☺ pompa este curata si functioneaza în regim normal. Mai ales cu caldurile astea tropicale, apa se evapora atât de rapid! si la pesti în iaz trebuie mereu sa completam cu apa proaspata, dar si în fântânita, ca daca e prea multa apa nu e bine, aca e prea putina, se arde motorasul pompei!
ȘtergerePupici si îmbratisari, de la Trio pentru Quattro 💕 💞 💖 🐾 🤗 Weekend placut!
Ce frumoasa este fantana!!! Voiam sa imi fac si eu ceva asemanator - pusese ochii pe fosta chiuveta din baie care venea cu ceva „blat„ de sticla.. dar nu a fost sa fie :))).
RăspundețiȘtergereAm si primit una micuta dar cred ca a luat-o Ralu (ma ntreb daca o mai are).
Insa tot nu am renuntat de tot la idee..va trebui sa caut sa vad daca gasesc un mecanism pentru ceva micut (sau cum se poate face...).
A voastra e superba :*
Pupici cu drag :)
.... acum e distrusa de furtuna cu grindina.... dar o sa o reparam!
ȘtergereExista fantanite pentru interior. Noi avem. Inprospateaza umiditatea camerei si prin clinchet, creaza o atmosfera placuta.
Te pup. Imbratisari 😘🤗💕