duminică, 27 august 2023

S-a sticat TIMPUL! 😓

Momentan sunt  down si fara cuvinte (nu are legatura cu "Miercurea fara cuvinte")... Ieri dupa-amiaza a plouat cu grindina mare cât mingile de tenis si în douazeci de minute, micul nostru paradis a fost distrus...
Grindina din Slideshow, dealtfel toate fotografiile de aici au fost facute astazi la ora 9 dimineata, adica 16 ORE de la dezastru! Ce fel de gheata este asta care rezista vara, atâta vreme afara?!... 
Fotografii cu momentul catastrofei nu am, eu am fost plecata în excursie la Königssee (~300km e casa), unde am avut parte de o vreme perfecta... Ciuate timpuri traim!!! 😓
PS: Asa a aratat curtea sâmbata dimineata... asa nu va mai arata niciodata 💔

17 comentarii:

  1. O doamne! Ce ciudat fenomen! Oare cum ar fi aratat apa din gheata la microscop?
    Chiar daca nu va mai fi la fel, va fi altfel si la fel de frumos.
    Stiu ca sunteti suparati, insa o sa va treaca, sunt sigura!
    Pupici, draga Carmen! ❤️😘Bine ca voi sunteti bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem inca socati, dar... ne vom aduna cumva!
      Pupici si imbratisari 😘🤗 multumesc Suzana draga

      Ștergere
  2. Of, Carmen, tare rău îmi pare! Foarte ciudat fenomen. Aşa cum multe alte fenomene ciudate vedem tot mai des...
    Gând bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Potecuta, multumim. Tot mai des se aude despre acstfel de anomalii.
      Fiica mea a zis ,,tot ce e posibil ca in curand sa fim loviti de un Tsunami! "(Cu toate ca noi locuim la 750 km departare de mare!)

      Ștergere
  3. Am vazut inca de aseara, de pe telefon articolul. In prima faza nu puteam sau nu voiam sa inteleg ce vad. Apoi mintea a inceput sa faca tot felul de legaturi - intai cat de sugestiv ai ales titlul si imaginea cu ceasul... apoi ma gandeam cum se pot repara unele lucruri... probabil ca era un fel de raspuns la soc.
    Dupa care mai ca mi-a venit sa plang cand am vazut strugurii... si cat va doreati sa ii gustati si sa va bucurati de ei.. Macar doi trei sa fi ramas...
    16 ore si mie mi se pare foarte ciudat de mult. Chiar am vazut niste imagini acum ceva vreme (circulau pe net) tot de undeva din Germania, cu oameni inotand prin „zapada” - se pare tot grindina.. Mi s-a parut cumva ireal. Au fost si la noi prin unele zone de au distrus tot ce aveau oamenii plantat (imi amintesc ca praf facuse cultura de rosii).
    Dar acum cand vad la tine asta... la voi.. Bine ca sunteti voi ok.
    Sper sa poti repara macar figurinele - chiar daca vor avea urmele acestei furtuni, tot minunate vor fi!
    Gradina - plantele si florile, chiar si decoratiunile, sigur se vor putea, in timp inlocui. Trimit si eu imbratisari si abia astept sa ne bucuram din nou de micuta gradina secreta .... sa zicem ca... acum ai o plansa noua de pictat, si tu pictezi minunat si ii ai si pe Leo si pe Helmut alaturi :). Si pe ceilalti dragi, sa te sustina... si pe noi, cei care tinem tare mult la tine :*

    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai simtit exact ca mine ♥ Multumesc ca inima ta bate la fel ca a mea ♥
      Eu nu am fost acasa, doar Helmut si Leo. Mi-a scris Helmut sa nu ma sochez când ajung acasa, ca sunt pompierii si salvarile peste tot in cartier, ca a fost declarata alarma generala. Geamul la usa glisanta de la terasa este spart in rest... gradina este macelarita, dar noi suntem întregi si sanantosi! Altii au fost surprinsi în parcare la supermarchet si au rani grave la cap si umeri! Masina lui Helmut a fost pe strada, caroseria este total avariata... Sâmbata am ajuns acasa pe la 20:30, abia am gasit o strada de acces, cartierul nostru si cel vecin au avut toate strazile blocate! Apa, copaci smulsi...Seara nu am putut vedea mare lucru dar nici eu nici Helmut nu am putut adormi... Cred ca se facuse ora 2 când am inchis ochii!
      Duminica am iesit cu Leo la plimbare si am vazut daunele totale din cartier! Alte masini erau "cabrio"... ploua inauntru ca nu mai aveau geamuri! La altii erau copaci cazuti peste gard pâna langa casa! Intregul cartier era tacut, ca la o înmormântare!
      In parc e luminos ca primavara, copacii nu mai au frunze si pe jos este un covor de 10 cm frunze tocate! TEROARE!
      Intorsi acasa, am avut elan sa maturam in fata casei, ca sa nu mai caram frunzele macinate in casa... Apoi a reinceput ploaia si nu am putut sa mai facem nimic! Nici nu se poate matura, pana nu se usuca... Creierul meu nu a acceptat realitatea, vedeam pe geam gradina si plecam, ca si cand vroiam sa amân sa percep! Ieiri a fost luni, mi-am luat concediu o zi ca sa scriem lista cu daunele si sa facem declaratiile pentru asigurari... Poate ca ne vor sprijini cumva... Dar in curte tot nu am facut nimic!
      Azi sunt la serviciu, i-am zis lui Helmut sa nu mature nimic, sa ma astepte, poate ca vineri daca se va opri ploaia, sa cautam in gunoaie urechea girafei, a soricelului am gasit-o, poate le pot lipi. Restul... e totul GUNOI! Trebuie avut grija, sunt cioburi peste tot, de la sferele suportilor de agatare pentru trandafiri, de la ceasul de perete, de la geam... Scoicile de la fântâna au zburat peste tot pe gazon... Furtuna a fost devastatoare!
      Eu am fost sâmbata cu o colega de serviciu in excursie la Königssee, am avut parte de o zi perfecta. La ora 17 a pornit autocarul înapoi (trei ore drum pâna in Augsburg) si atunci am primit vestile din internet ca în Augsburg, in doua cartiere a fost declarata alarma. Apoi au apatut primele poze cu dezastrul... Eu l-am sunat pe Helmut si nu raspundea. M--am gândit "e precis cu Leo la plimbare, pentru ca la ora 17 este obiceiul, deci mass-media exagereaza"! Cândva mi-a raspuns si a zis ca e fost in curte, sa mature gheata din zina scarilor si de pe terasa, sa nu intre apa in casa! Nici poze nu a facut, pentru ca nu a avut timp! Stratul de gheata langa peretii pe care a batut vântul (dinspre vest) era de jumatate de metru!!!!
      Na, ja! Asta e viata! Astazi am inceput sa accept ca gradina e devastata, ca masina e "daune-totale" si ca noi suntem sanatosi si la anul vom vedea ce a supraviatuit dupa macel! Trandafirii nu mai au frunze, multe plante nu mai au decat un bat vertical... nu stiu cum se va mai face fotosinteza....?!? Keine Ahnung! Vom trai si vom vedea... Deocamdata asteptam raspuns de la asigurari... va dura, ca nu suntem singurii! Speram ca saptamana viiotare sa fie inlocuita fereastra, asta e necesar cât mai repede (geamul este gros si dublu, antifonic (izolare fonică din clasele 5 și 6 (45 până la 60 dB)) Doar sticla exterioara este sparta, deci nu ploua in casa, dar daca mai vine o furtuna cu vânt (nu ma mai gandesc la grindina), e pericol sa cada!
      IN întreaga Bavarie ploua molcom de doua zile, fara pauza... zi si noapte. Dupa luni de zile cu 35-38°C acum avem maxime de 14°C!!!!
      Te pup si trimit îmbratisari 💕😘 Multumesc pentru empatie ♥

      Ștergere
    2. Luiza draga, multumesc ❤️ tie cum iti merge? Esti din nou pe picioare? Mi am facut griji... Sper ca te simti din nou bine si ca in curand veti petrece concediul mult dorit, tu si sotul tau, impreuna 🤗💞

      Da, asteptam raspuns de la asigurari. Speram sa fie multumitor.
      In rest... va ploua pana joi, asa zice buletinul meteo. Nu are rost saciesim in curte sa muncim pe ploaie, nu cumva sa mai si racim.
      Da,la urma urmei nimic nu e mai important decat sanatatea. Leo este un scump, ieri a avut programare la frizer, arata atat de dragut 🤗😍 E bine ca noi suntem sanatosi... candva vom putea rade iar.
      Te pup si trimit imbratisari 😘🤗💞

      Ștergere
  4. Da, macel a fost! Tot ce a fost in curte a fost distrus! Si inclusiv geamul de la usa glisanta s a spart. Tabla care imbraca acoperisul (noi avem Bungalow) si aceea este ondulata ca prin metoda "ciocanele"
    O nebunie!
    De atunci, de sambata seara, ploua fara pauza,dar marunt... nu am iesit sa maturam d cat in fata casei. In curtea dinnspate este totul exact asa cum a ramas dupa furtuna. Inca nu am putere sa fac ceva...
    Te pup si iti multumesc pentru gandurile bune 💞😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumes Luiza draga 💞💕😘🐾

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte rău îmi pare pentru grădină și pentru tristețea voastră! Dar o să vă adunați și încet, din cioburi și noroi, o să apară frumuseți și lucruri noi. Vă îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cu siguranta "ne vom ridica" din nou... deocamdata suntem profund afectati... Timpul vindeca toate ranile, cicatricele ramân.
      Multumesc Pompilia draga 💕😘 Imbratisari ♥

      Ștergere
  7. La văzul unei asemenea catastrofe, cu greu găsești cuvintele potrivite..🤔.Viața într-o secundă îți poate oferi surprize catastrofale...regret că ați fost victimele acestei furtuni dezlănțuite, natura a demonstrat că are o forță uriașă! Slavă Domnului că sunteți fizic în putere și neafectati...cu timpul natura verde distrusă va regenera, cu sprijinul vostru și munca susținută veți crea o față noua curții și grădinei. Fiți sănătoși și optimiști că veți reuși! Te îmbrățișez, dragă Carmen!🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, multumesc mult pentru caldele cuvinte ♥ 💕
      Da, uite asa îti dai seama cât de mic si neputincios esti...
      Astazi când am venit de la serviciu, ploaia devenise fina ca ceata... Vecinii carau lazi cu frunze tocate pe strada, pe zonele verzi ale cartierulul, pe marginea strazii principale; probabil ca mâine vine vreun transport special pentru gunoi bio... Eu imi prpusesem sa curat abia joi sau vineri... dar când am iesit în curtea noastra, am constatat ca frunzele pisate/tocate si umede au început sa miroasa ciudat. Strugurii cazuti la pamânt începusera sa miroasa acru, macerat... deci nu mai puteam sa asteptam! M-am apucat voiniceste sa matur si sa greblez, apoi am tuns trandafirii (am lasat doar crengutele care mai aveau frunze) si am curatat iazul; am facut gramajoare, am umplut lada noastra de gunoi bio si restul am carat pe strada... Gata, am reusit sa matur grob, urmele furtunii! Mâine, daca nu va mai ploua, o sa mature Helmut înca o data, cu matura fina.
      Gradina arata pustie... ca in noiembrie! Dar asa o sa ma si gândesc... ca este deja noiembrie! Anul acesta vom avea un noiembrie luuung!
      Iar la primavara... vom vedea ce si cum va mai fi.
      Asteptam deasemenea raspuns de la Asigurari. Sunt trei diferite - una pentru casa, alta pentru curte si alta pentru masina... E clar ca va dura, însa sper sa preia un cât mai inalt procent din pagube...
      Multumesc mult Gina draga 💕 Pupici si îmbratisari 🤗🤔❤️

      Ștergere
  8. N-am cuvinte care sa ilustreze ceea ce simt acum, Carmen draga... Mai ales ca vin dupa ce am vazut prajiturile! Eram vesela - nu mai sunt. De-as fi fost acasa as fi vazut postarea... "la timp"... dar tot n-as fi avut cuvintele potrivite...
    Ce pot sa mai spun, in afara ca ma doare sufletul? Cand am vazut girafa, in video-foto am simtit ca-mi dau lacrimile si am vrut sa inchid, dar am zis sa vad pana la capat ceea ce ati vazut voi in mod direct (stiu ca nu am vazut totul), sa "stiu" indirect, cat de tare poate durea. M-a durut sufletul cand am vazut cum au ciopartit teiul din dreptul ferestrei - inmultumesc cu o mie sentimentul de atunci. Oh. Girafa are o privire... mirata! Ca si cum ar fi si ea nedumerita de ceea ce s-a putut intampla.
    Ma bucur ca voi trei sunteti bine. Acum, te rog sa nu ma intelegi gresit dar... pestisorii sunt ok?! Stiu ca le-ati facut "adapost", dar la asa "bile" inghetate...
    Natura din gradina voastra se va regenera, si va zambi din nou.
    Te imbratisez cu drag-drag! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Diana, multumesc pentru gândurile bune, chiar asa este... fara cuvinte! In fiecare zi trec spre garaj pe lânga parculetul dintre case si acolo sunt cazuti doi porumbei... loviti de grindina ... mi se rupe sufletul! Apoi o colega de serviciu ere motanul cu afectiuni la ochi... se plimba afara când a început prapadul! Acum umbla la medici sa îl trateze! De aceea zi, noi suntem teferi... ieri am adunat toate mizeriile si am incheiat acest capitol! Gata... Gradina arata ca in noiembrie, însa e curata. Oricum e toamna... Ne gândim ca deja am mâncat strugurii, a trecut sezonul trandafirilor... ajuta psihicul sa treaca peste pagube ☺
      Pupici si îmbratisari ♥ Iti multumesc din suflet pentru gânduri si urari ♥
      Imbratisari de la Trio pentru Quattro ♥♥♥♥

      Ștergere
    2. Da, optimista din tine isi arata zambetul! 😊 Ma bucur ca simtiti asa, ca totul e bine... macar prin comparatie, desi nu e ok sa compar, dar nu pot sa nu ma gandesc acum la acei porumbei, la motanelul ranit... Pfuuu! Capriciile Naturii... Poate ca nu sunt, neaprat, capricii, ci incearca sa se apere, si sufera si cei fara vina.
      Nu stiu de ce, da-mi tot vine in minte mutrisoara girafei. 😊 Cred ca m-am agatat de imaginea ei cand am vazut filmuletul, sa fie "paravan".
      Pupici cu drag! 😘 💕 🤗

      Ștergere
    3. Esti o dulce 🤗💕🥰❤️ multumesc mult 💞
      Ieri seara dupa orele de seeviciu m am dus cu Leo in parc la plimbare si... am facut fotografii la toate mormanele de frunze si flori pe care le am intalnit in cale... incredibil! Munti intregi! Toata lumea are pagube mari... altii au ambele masini distruse! Si pentru ca nu mai sunt noi, nu se asteapta sa se primeasca de la asigurare ca dauna decat o suma infima, cu care abia daca poti sa daci un nou imprumut la banca, pentru a putea cumpara o alta masina scumpa!!! Si ce fel de masina?! Urasc masinile electrice!...
      Egal. Asta e... viata meege mai departe!

      Da, apropo animalute. Colega cu motanelul a zis ca in noaptea de sambata a fost plin la klinica de animale! Multi veniti cu propriul animalut, altii cu animalute gasite, ranite si inspaimantate... Horror! Bine ca Leutu nostru e teafar, ca noi suntem sanatosi, ca nu mai avem si pe partea aceasta stress! Inchipuieste ti, colega a platit pana acum 900€ si motanelul nu este inca sanatos, tratamentul continua!
      Azi noapte am fotografiat Luna plina, astazi se pare ca a fost un rasarit superb de soare, abia m am trezit... si sunt inca in pat (am avut azinoapte o indigestie groaznica, chit ca nu am mancat decat la serviciu, la amiaza ceva ce niciunui alt coleg nu i a daunat, deci... ori e ceva pe baza de stress sau e un virus... o sa vad cum imi merge azi mai departe) si ma gandesc... natura este cu nerusinare superba! Dupa catastrofa din cartierul nostru Luna straluceste fascinant, soarele rasare invaluind totul in tipicul rosu-oranjul auriu... 😉 intelegi ce vreau sa spun...
      Te pup si trimit imbratisari si ganduri bune, de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

      Ștergere