vineri, 18 august 2023

Strasbourg by night

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Catedrala Maicii Domnului din Strasbourg (Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg) este o biserică romano-catolică, una dintre cele mai importante catedrale din istoria arhitecturii europene și una dintre cele mai mari clădiri din gresie din lume.
      Ca și orașul Strasbourg în general, Catedrala Maicii Domnului îmbină influențe culturale germane și franceze. A fost construită din gresie roz Vosges între anii 1176 și 1439 ♥ Absolut impresionat!

      Ștergere
  2. Minunaaaat! Chiar nu stiu ce sa zic! 😊 Ca la MFC: fara cuvinte! Plimbarile in nocturna au "un ceva" special!
    Imbratisari si ganduri bune de la quattro pentru trio! 💕 💖 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziua a fost soarele atât de puternic ca nu am putut observa atât de bine catedrala din exterior, de aceea, seara am putut-o admira în toata splendoarea! Am baut un Crémant d'Alsace pe terasa barului de vizavi si nu am avut ochi decât pentru filigranul catedralei!
      Pupici si îmbratisari, cu drag de la Trio pentru Quattro ♥♥♥♥

      Ștergere
  3. Iar mi-am amintit de Viena :)))). Viena noaptea... cumva, cred ca mi-ar placea sa locuiesc acolo (Sau in Padurea vieneza - unde am avut ocazia sa stau cateva zile acum niste ani :D).

    Iti multumesc pentru o calatorie de vis, prin intermediul pozele :*
    Puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strasbourg ul pe cât de frumos apare în fotografii... pe atât este de ... nu vreau sa zic chiar murdar, dar ce cuvând mai blând as putea folosi?!
      Orasul in sine, asa ca arhitectura, este superb - ma refer la orasul vechi, bineinteles!
      Viena... da, un oras absolut minunat!
      Si mie mi-ar place sa locuiesc intr-un oras mare, o capitala, dar sa nu trebuiasca sa mai lucrez ☺ sa nu trebuiasca sa ma deplasez la ore anume, pe arterele principale! Mi-ar placea sa am o casuta sau apartament cu iesire la curte, foarte central si sa fac doar ce am chef! Sa merg la spectacole, la expozitii, sa fac cursuri de ceramica sau pictuura, sau limbi straine, sa ies cu prietenii la o cafea sau un dineu din când în când... Da, asa visez eu sa imi petrec viata dupa 70 de ani ♥ dar... planul asta este probabil pentru o alta viata, ca acum nu mai sunt sanse ☺☺☺
      Te pup. :-*

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. da, construita in acelasi stil cu cea din Ulm si cea din Köln ♥ Catedrala din Ulm are cel mai inalt turn de bisérica din lume - 161,5 m; urmeaza Catedrala din Köln cu 157 m si Straßburg cu 142 m

      Ștergere