vineri, 2 octombrie 2015

Jurnal de Vacanta de vara - Ultima zi pe Valea Cernei


Saptamâna petrecuta la Baile Herculane (si împrejurimi) alaturi de prietenii nostri bucuresteni a trecut mult prea repede!... Ultima zi a fost caniculara, temperatura aerului a depasit 38°C asa încât ideea de a merge pe malul Cernei a fost deosebit de inspirata!
Acolo, pe firul apei între colosii de calcar, ne-am bucurat de frumuseatea salbatica a peisajului si de racoarea binefacatoare a râului de munte.

Fluturi, flori, caderi de apa, întregul peisaj este perfect si armonios. Valea Cernei este un mic paradis. Privind impresionat vârful muntilor, încerci sa calculezi ce forta a trebuit sa aiba apa care si-a sapat drumul aici, dar este imposibil! Natura este cel mai mare mister, a fost si ramâne artistul desavârsit!
Am ales sa ne oprim într-un loc în care Cerna formase un bazin si ne-am balacit. Apoi ne-am intins pe spate, cercetând cerul. Nici nu mai stiu cât am stat cu mâinile împreunate sub ceafa, admirând dansul norilor albi si pufosi. Timpul parea ca nu mai există... eram doar noi si natura. Nici de cuvinte nu mai era nevoie, ne-am înteles prin gesturi simple si priviri...
Razele soarelui filtrate de crengile pline ale fagilor, ne-au mângâiat blând umerii iar pietrele aspre ale albiei Cernei ne-au masat talpile - cu alte cuvinte, am beneficiat gratis de un minunat tratament wellness.

Precum cautatorii de aur, am explorat apa în aval si în amonte. Nu am gasit niciun graunte mai lucitor ca foita de mica, însa am descoperit bancuri de pastravi-puieti, creșe de brotaci, cioburi de sticlă colorata având colturi perfect rotunjite si multe pietre modelate în forme din cele mai ciudate, doar prin magica forta a apei.

Neobisnuiti cu atata trândăveală, barbatii au decis consolidarea unui mini-baraj construit probabil saptamâna trecuta de un alt grup de excursionisti. Noi fetele am ridicat cairns - acele turnulete formate prin suprapunerea de pietre în diverse marimi. Este nevoie doar de un gram de rabdare si un strop de delicatete si gata, turnul intra în rezonanta cu sufletul tau, ramânând în echilibru. Este un exercitiu placut de relaxare, un joc care aduce un plus de seninatate în gândire.

Dezmierdati de pala de vânt si de aromele vegetatiei arse de soare, am savurat linistea si frumusetea peisajului pâna când lumina a devenit ca mierea.
Am încheiat escapanda pe Valea Cernei la motelul Dumbrava... Bineînteles ca soferul a servit bere fara alcool ☺

În dimineata zilei urmatoare, drumul concediului nostru a luat directia Bucuresti (va urma)

20 de comentarii:

  1. Minunate franturi de vacanta! Ai la ce sa te gandesti: imagini, prieteni, idei noi!
    Mozaicurile de poze sunt nemaipomenite!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara aceasta am adunat minunate amintiri alaturi de prieteni dragi, asa este, Suzana draga! Trei saptamâni si jumatate în patru localitati superbe! :) Timpul deocamdata nu-mi permite sa astern povestile, asa de repede cum mi-as dori... dar ma straduiesc ☺Nu abandonez ;)
      Multumesc, si tie un weekend placut!

      Ștergere
  2. Intr-adevar "wellness"... Ce minunate cadre, cata placere sa privesti aceste momente petrecute cu oameni dragi...
    Un paradis surprins, intr-adevar! (Cat mi-ar fi placut sa fiu acolo!) Si eu m-am aflat pe marginea Cernei, la un moment dat, si era sa deranjez un pescar amator, cred..., cu euforia ce deborda... lol... Iar "cairns", la asta nu m-am gandit...ramane pentru data viitoare sa fac turnulete, just for balance and relax, bien ai zis!!..
    Oh, ce bucurie si clipe insorite ai surprins! daca timpul s-ar "lungi"... si daca am putea chiar sa-l oprim exclamand: "Saluti et laetitiae!" Salutari si bucurii autumnale, insorite ganduri, acum ca si'ntotdeauna! A.Alexa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumos ar fi fost sa ne fi întâlnit pe malul Cernei! Cu siguranta vor mai fi ocazii :)
      multumesc mult pentru urari! toamna a demarat cum nu se poate mai frumos si speram ca vremea sa ramâna blânda în continuare.
      O toamna cât mai placuta sa ai! te pup :-*

      Ștergere
  3. O vara plina de povesti!
    Eu am timp,ma pun la gura "sobei" si astept sa ne mai povestesti cate ceva.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa a fost, o vara de povesti. Ma gândesc ca acum, ca am încheiat voiajurile, voi avea mai multa veme sa scriu despre expreientele adunate luna care a trecut :) multumesc ca-mi esti aproape :-* pup

      Ștergere
  4. Povestiri de pe malul apei, dintre munti semeti... Am savurat fiecare cuvintel, incercand sa-mi imaginez atingerea pietrei, susurul apei, inaltimea muntilor, cerul senin, imbratisarea soarelui... Si mi-am amintit o scena din adolescenta, iarna, in mijlocul unei paduri din Poiana BV, cand intinsa in zapada inalta priveam cerul cenusiu si soarele care parea de argint, strecurandu-si razele printre arbori, si nu se auzea nimic in jur, zapada actionand ca un "antifonic"... Aceeasi senzatie de liniste am avut-o citind descrierea ta aici. :)
    Interesante forme de pietre ati mai gasit! Frumoase locuri!
    Noapte buna! Weekend frumos!
    Imbratisari si pupici, cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu ma-ndoiesc ca ai putut vedea cu ochii sufletului toate frumusetile pe care le-am descris eu aici, pentru ca te stiu o visatoare, o romantica...
      pupici si îmbratisari <3 Ne gândim deseori cu drag la voi - întreaga vara am avut masa din sufragerie acoperita cu fata de masa cu maci, primita de la voi... înca mai este pe masa si nu ma indur sa o schimb, chit ca a trecut sezonul :)) Nopate buna! xoxo de la duo pentru trio

      Ștergere
  5. Iaca nu m-am culcat, ca sa citesc printre primii rememorarea vacantei de pe Valea Cernei. A fost o zi sub semnul echilibrului si armoniei, in ciuda extremelor caniculare. Daca ne-am fi continuat drumul pe soseaua din care am coborat spre Cerna (drumul asfaltat) am fi ajuns la Baia de Arama si apoi la Tismana. Si de-acolo imediat e Targu Jiu cu celebrele sculpturi ale lui Brancusi. Poate alta-data... Ne vom aminti mereu cu drag de clipele petrecute impreuna si la Herculane si la Bucuresti. Ne-am bucurat tare mult ca lucrurile s-au potrivit in favoarea noastra de aceasta data. Va pupam si va imbratisam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o draga de tine! Erai înca treaza la ora 1 noaptea? ;)
      da, Alina draga, am avut parte de înca un concediu minunat si asta doar pentru ca am fost împreuna cu prieteni dragi! Si nu suntem la prima experiena, asa ca... vacantele combinate in acest fel sunt de repetat!
      Tocmai ieri a publicat Alexa (http://gandcalator.blogspot.com/2015/10/timeless-16-back-again-in-autumn.html) imagini din vacanta ei pe Valea Cernei, încheiata la Masa Tacerii a lui Brâncusi... Tare mult imi doresc sa ajung la Târgu Jiu... vorba ceia, am vizitat atelierul de sculptura la Paris si în România înca nu am reusit sa vad lucrarile unicului Brâncusi! Da, da, neaparat vom repeta traseul acesta de vacanta, imbogatindu-l cu localitatile pomenite de tine aici.
      pupici si îmbratisari :-* O zi de sâmbata minunata!

      Ștergere
  6. Cata pace si armonie! O zi castigata! Ce vacanta frumoasa ati avut!!! Astept continuarea jurnalului cu emotie, indiferent cat de rar dai filele lui :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, multumesc :) Iata ca Pandhora tocmai a incheiat vacanta în Bavaria si eu înca nu am reusit sa incep sa scriu jurnalul saptamânii petrecute alaturi de ea în Bucuresti. Sper ca pâna sa veniti voi în decembrie, sa scriu jurnalul ultimei saptamâni din august, petrecute alaturi de voi, la Sfântul Gheorghe :)) Pupici

      Ștergere
  7. Ce zi placuta ati avut si ce dor de munte m-a pocniiiit. Eeeu, cu dorurile sunt, parca nu le mai materializez. Tot citesc despre atatea locuri si visez. Ma pricep la visat! Am vazut o piatra in forma de inima, m-am gandit la Dani, ca ea mi-a scris ca ii place sa colectioneze pietre in forma de inima. Frumoasa piatra. Si rara, eu nu retin sa fi gasit vreodata. Gata, pup, citesc si fug!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dorul de munte poate fi potolit, toamna ofera atâtea zile frumoase! Echipeaza-ti baietii si iesiti la drumetie!
      Cât despre pietre... eu caut, oriunde poposesc :) Am o colectie mare acasa. Se zice ca daca ai în camera elemente din natura, acestea transmit energie pozitiva - si mie îmi place teribil sa cred acest lucru! :) Pupici

      Ștergere
  8. O zi minunata plina de verde, aer curat și prieteni frumoși! ;)
    Tare mult îmi plac formele pietrelor. ..
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu adun pietre, macar una mica :)) Din tura aceasta, piatra in forma de amprenta de laba (de pantera) îmi place cel mai tare :))

      Ștergere
  9. Offf...acum am avut timp sa ma delectez cu povestile vacantei si totodata cu pozele tale. Devii specialista !
    Frumoasa Valea Cernei!
    pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Excelentă postare,fotografii foarte bune
    super atmosferă !!!
    chiar așa,minunat

    RăspundețiȘtergere