miercuri, 16 august 2023

Colmar / Alsacia - Miercurea fara cuvinte S33/23

 
Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

17 comentarii:

  1. Cat de frumos este impodobit podul pe care v-ati fotografiat tu si Leo :D Si ce cladiri pitoresti se vad in poza de langa!
    V-ati plimbat si cu vaporasul pe canal?
    Ce bine arata pizza - imi place mult modul de servire. Am si eu un fund de lemn rotund cu maner (sau chiar doua :O? - trebuie sa verific - dar uite ce idee faina. Faza e ca eu fac pizza in tava dreptunghiulara.. va trebui sa caut una rotunda. hihi.

    Happy ww si vacanta minunata in continuare :*!!
    Pupici 🤗💌

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colmar e supranumit "mica Venetie" a Frantei. Raul Lauch strabate orasul si podurile sunt impodobite cu flori, facand atractia turistilor. Colmar este un oras superb, cochet si foarte ingrijit.
      Am facut o plimbare de jumatate de ora pe canal (asa solicitat e, ca am primit bilete pentru 3 ore mai tarziu!). Ceea ce mi a placut este ca se folosesc in acest scop, barci din lemn, motorizate electric. Nici un zgomot, nicio poluare . Pestii si ratele nici ca se fereau din calea barcilor care trec in coloana!
      Casele au barne de lemn, foarte pitoresc!
      Pizza aceasta este specifica Alsaciei, se numeste Flammkuchen sau tarte flambée. Este un aluat foarte subtire asemanator cu cel de pizza, se unge cu crem fa de smantana si se acopera cu cubulete de bacon si ceapa taiata melcisori. Variatiuni, in loc de bacon si ceapa se pun mere si scortisoara.
      Aceasta tarta flambata este o delicatese!
      Pupici si imbratisari 😘🤗🐾 happy WW

      Ștergere
  2. Tare frumoasa si zona aceasta. Si voi sunteti frumosi! Imi place foarte, foarte mult prima poza.
    Tot privind pozele pe care le postezi, citind ce si cum si pe unde, mi se face dor de duca, dar... Inghit in sec si merg inainte. 😊 Distractie frumoasa in continuare! ❤
    Hmmm... Sa stii ca astept cu interes povestea cu "tinuta de oras". 😊 Doar zic. 😊
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! 💕 💞 💖 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inchipuieste ti ca flori ca in prima poza sunt in tot orasul! Colmar este superb, recomand vizitarea 🤗✌️💞 Tocmai am vorbit cu Mama la telefon si mi a zis ca Mamica tace in Brasov pentru doua saptamani, zicea ca organizeaza cumva sa se intalneasca. Am incurajat o sa vina la Brasov. Ii este tare greu sa se urneasca la drum, dar mamicile noastre sunt octogenare, e de inteles ca le este mai greu, dar tu?! Neaparat sa iti faci bagajul sa iti alegi un tel de vacanta si sa pornesti imediat la drum. Cu placere te invitam la noi, sa vizitezi Bayernul.
      Da, excursia temerara in varful muntelui imbracati de plimbare in oras, o sa o descriu neaparat intr o postare 🤪😅
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞 happy WW

      Ștergere
  3. Pare foarte frumos orașul, de altfel am auzit de Colmar că este un oraș turistic deosebit.
    Pizza - tarta nu pare să fi fost flambată, oare de ce se numește așa? Sau totuși le-au adus flambate la masă?
    Concediu plăcut și Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aluatul subtire gata acoperit cu smantana, bacon si ceapa, se coace la cuptor pentru scurt timp la foc mare.
      Denumirea „tarte flambée” vine de la faptul ca flacarile din cuptor nu s-au stins complet in momentul in care tarta a fost introdusa.
      Alsacia este o zona superba, cu oerasele unul mai frumos ca celalat!
      Multumim mult. Pupici
      Happy WW 😘🤗

      Ștergere
  4. Looks lovely and has that Venice charm. Perfect spot to dig into that mouthwatering pizza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. You're right! 🤗the cityscape of old-town Colmar is homogenous and renowned among tourists. An area that is crossed by canals of the river Lauch (which formerly served as the butcher's, tanner's and fishmonger's quarter) is now called "little Venice" (la Petite Venise).

      Ștergere
  5. În locuri atât de pitoreşti, voi păreţi întrupări ale fericirii! 🙂
    Concediu plăcut în continuare şi Happy WW! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen, am pus linkul greșit.
    Acesta era cel corect
    https://dincasutanoastra.blogspot.com/2023/08/mfc-familia.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  7. După plecarea cu un șir lung de peripeții, doresc să aveți o vacanță tihnita cu vreme frumoasă! Locația pare cochetă cu multitudinea de flori și arhitectura caselor 🥰 Sănătatea și bucuriile să vă fie aliații concediului! Te îmbrățișez! Pupici 🤗🍹🌞😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, acum ca am ajuns la destinatie, nu mai avem peripetii pe autostrada, cu toate ca noi nu suntem oamenii care sa stam doar intr-un loc. IN fiecare zi am vizitat un alt orasel aici in Alsacia, am fost si pe munte (☺) am vizitat si muzee/expozitii... am degustat vinuri si mâncaruri traditionale, ne-am amestecat in multimea de oameni... traim in ritm alert, sotul meu zice ca "e mai obositor in concediu decat acasa" ☺☺☺ Eu nu pot sa lenevesc, mie imi pare rau sa las timpul sa treaca pe lânga mine... ma gândesc mereu, azi am aceasta sansa, cine stie ce se va întampla mâine?! Profit la maxim de tot ce-mi ofera ziua de azi!
      Pupici si imbratisari, Gina draga ♥

      Ștergere
  8. da, este o zona superba!
    Râul Lauch își are izvorul pe versanții estici ai Muntilor Vosgi, pe versanții Markstein. Cursul lui este spre un baraj ( ce formeaza lacul Lauchsee) apoi traverseaza orasele Guebwiller și Rouffach pâna în Colmar, unde se varsa în râul Ill (ill). Aceasta vale pe care o strabate este plina cu flori si în orase, podurile peste râu sunt împodobite cu flori de sezon din abundenta, deaceea întreaga zona este supranumita Florival.

    RăspundețiȘtergere