vineri, 4 august 2023

August 2023 - Clubul Cinefililor

De muuult nu am mai vazut un film care sa ma captiveze sau un serial care sa ma faca foarte curioasa sa vad cât mai repede si urmatorul episod! 
♦ În sfârsit am gasit un film pe care cu drag îl recomand: The Extraordinary Journey of the Fakir / Incredibila călătorie a fachirului blocat într-un dulap. Stiu, titlul este ciudat rau de tot ☺☺☺ Dar este o comedie superba! 
Poate ca deja l-ati vazut, pentru ca premiera a avut loc în anul 2018... Sau poate ca ati citit nuvela „L'Extraordinaire Voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea”- a autorului francez Romain Puertolas, publicata în anul 2014 (nuvela ce sta la baza scenariului de film)... Mie filmul mi-a fost recomandat saptamâna trecuta de catre un coleg de serviciu, asta ca apropo la faptul ca în firma noastra sunt angajati foarte multi ingineri din India. 
Filmul este unul de suflet... eu l-am vazut pe Amazon Prime. Este o comedie care combina situatii puerile, pe care le ridica la nivel foarte înalt, atingând fin problemele sociale, ironizând acolo unde este cazul si scotând în evidenta faptul ca bunatatea, rabdarea, sensibilitatea si buna-intentie ofera solutii pentru schimbarile pozitive. 
Gazeta de critica „EPD Film” a declarat în legatura cu acest film ca „„Există doar câteva comedii care reușesc să combine atât de inteligent prostia, stupiditatea și comentariul politic real.” 
Eu as zice ca acest film este un fel de „Aladin si covorul fermecat” versiunea pentru adulti ♥ Ajatashatru, pe scurt Aja – eroul principal, a avut doar mama si a crescut în condiții proaste în Mumbai. Tânarul și-a câștigat existența ca artist de stradă si mici escrocherii și visul lui cel mare a fost să călătorească într-o zi la Paris, pe urmele tatăl său. După moartea mamei sale, pleaca la Paris și chiar în prima zi o întâlnește pe Marie, o tânără americană, de care se îndrăgostește. 
Întâmplarea face ca înainte să o reîntâlnească pe Marie, Aja pornește într-o călătorie aventuroasă într-un dulap, ajungând prin diferite țări europene și deportat accidental cu calatorii ilegali în Africa de Nord. Singura lui dorinta a fost sa ajunga din nou lânga Marie... Nu va povestesc ce si cum...doar atât: sfârsitul este cu totul altul de cum m-am asteptat! Este emotionant... dar nu lacrimogen! 
Si un amanunt de final: Uma Thurman urma să joace rolul franțuzoaicei pe care fachirul o întâlnește la Roma, rol pe care în final l-a primit Bérénice Béjo. În original – în nuvela, personajul principal Patel, o întâlnește pe actrița Sophie Marceau. 

♦ Un alt film pe care îl recomand este „Paradise” productie germana 2023, un SF sau distopie, ce a avut premiera saptamâna trecuta pe Netflix. Un film interesant, cu suspans si actiune încordata. Un film care pune în prim-plan procesele mentale, stările și proprietățile individului în lupta interioara între educatie si instincte...
Filmul mi-a adus un pic aminte de „In time” filmul din 2011 cu Justin Timberlake (♥) 
„Aeon” este în film o companie de biotehnologie, care face posibil transferul timpului de viață între oameni. Este un sistem defectuos în care bogatii îsi permit orice iar saracii sunt jefuiti, deposedati „de buna voie”... În acest context, un angajat al companiei și soția acestuia traiesc cosmarul vietii.
Va doresc vizionare placuta! Si un start bun în weekend! ♥
PS. Pentru ca nu am nicio poza la postarea aceasta... voi atasa un colaj cu florile speciale din gradinita mea: montbretien 🥰 Seamana cu crinii regali, insa sunt mini... aduc si cu freziile. Iar parfumul, e la fel de suav ca al tuberozelor. 

12 comentarii:

  1. Ce flori frumoase!! Cat sunt de delicate - e posibil se lestiu de pe la aranjamentele florale (Sau poate doar seamana cu florile la care ma gandesc, pentru ca acelea nu aveau un parfum puternic (poate doar ceva abia perceptibil.

    Filmele par super interesante - cred ca m-as uita la amandoua (dar nu am nici Amazon Prime si nici Netflix... pfffff). Mi-am salvat recomandarile ca idee :*. iti multumesc :)

    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce pacat ca nu a Netflix sau Amazon... sunt foarte bune, atunci când urasti televizorul!
      Pupici su drag ☺

      Ștergere
  2. Interesante filmele amândouă, nu chiar pe lista mea de preferințe dar cred că le-aș viziona. Am rămas mai mult cu ochii și gândul la flori. Foarte frumoase, delicate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar care sunt preferintele tale? ce tip de film te intereseata? Sunt curioasa ☺
      Pupici si noapte Buna ♥

      Ștergere
  3. Florile sunt superbe, iar recomandările - demne de luat în seamă.

    Să ai un weekend frumos, dragă Carmen! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vero draga, weekendul a fost super plin si super frumos :-) Multumesc.
      Sper ca si tu ai avut un weeeknd placut. Te pup

      Ștergere
  4. Imi plac floricelele, nu cred ca am mai vazut si imi place cum stau pe tija.
    Despe filme nu promit nimic, insa acum stiu mai mult.
    Un weekend minunat, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mutlumesc Suzana draga. Sper ca si tu ai avut parte de un weekend placut! ♥

      Ștergere
  5. Frumoase florile! ❤ O minune de gradina!
    Multumesc pentru recomandarile de film! Nici eu n-am mai dat de ceva care sa ma captiveze... "Paradise" pare mai aproape de preferintele mele, si-l voi cauta.
    Weekend minunat iti doresc, Carmen draga! ❤ Cred ca de ieri ati inceput distractia, tu si Greta. 😊 ❤
    Imbratisari si pupici cu drag, de la quattro pentru... quattro! 😊 ❤ 😘 💕 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa te uiti la amandoua filmele daca ai timp si ocazia ca nu o sa iti para rau ♥
      Da, Greta a plecat acum acasa, a venit tatal ei cu Emma si au luat-o. Emma a fost intreaga saptamâna in tabara cu corturile, mai întai a fost ea luata cu masina apoi micuta ☺
      Pupici si imbratisari de la trio pentru quattro ☺♥☺♥

      Ștergere
  6. Paradise l-am vazut aseara si mi-a placut, multumesc pentru recomandari! Oare rasfoind recomandarile mai vechi am vazut mentionat un film dupa Chimista? Am citit undeva dar sigur se numeste altfel si nu l-am gasit.
    Floarea este cu bulbi? Am avut candva ceva asemanator, era cu floarea portocalie, se inmultea prin bulbi dar nu avea miros, ii ziceam gladiola japoneza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca am scris eu despre "The Chemist"... am cautat cu "search" si nu am postari cu acest film... Poate ai citit l altcineva.
      Paradise este interesant, celalalt fil este de suflet, este o lectue de viata ♥
      Floricelele sunt plante erbacee perene cu rizomi. Astea nu seamana cu gladiolele, sunt ca freziile dar mai lungi si florile sunt ca si crinii, dar mai mici ☺☺☺ na, ca ti-am explicat, clar, nu-i asa ☺☺☺ Te pup

      Ștergere