joi, 24 august 2023

S-a mai stins o Stea

Anul trecut în lua mai, am hotarât sa zbor pentru un weekend prelungit la Bucuresti, sa îmbin placutul cu... placutul ☺ adica, sa le vizitez pe prietenele mele Paandora si Alina si sa merg la doua concerte. Erau anuntate Toto Cutugno si Boney M & Precious Willson, la Sala Palatului
Draga mea draga s-a ocupat de rezervarea biletelor si... o luna înainte de eveniment, turneul lui Toto Cutugno a fost anulat pe probleme de sanatate. Am citit ieri in mass-media ca marele artist s-a stins din viata. Un mare cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune italian! 
În anul 1980 a participat la Festivalul de la Sanremo cu "Solo noi", si a devenit primul cantautor care a câștigat marele premiu al festivalului. Cele mai cunoscute piese ale sale includ "L'italiano" (1983) și "Insieme", melodie cu care a câștigat Eurovision Song Contest în anul1990 pentru Italia. Cu cele peste 100 de milioane de discuri vândute, Toto Cutugno este unul dintre cei mai de succes cântăreți italieni. Trebuie mentinut si faptul ca artistul a scris numeroase piese (a compus peste 400 de melodii), pentru interpreți italieni și internaționali: Joe Dassin ( L’été indien), Adriano Celentano (Soli), Michel Sardou (En chantant ), Mireille Mathieu și Claude François, Gérard Lenorman (Voici les clés), Dalida (Laissez-moi danser), Johnny Hallyday (Derrière l'amour) sau Hervé Vilard (Reviens)... 
Iubesc muzica italiana si datorita melodiilor mi-am dorit mult sa învat limba italiana ☺ Chair începusem un curs, dar a fost întrerupt de "corona"... Când viata a revenit la normalitate, îmi pierdusem elanul... Poate va reveni cândva, iar... Oricum, asa fara sa pot conversa, am învatat textele multor melodii ale lui Toto Cutugno, tare m-as fi bucurat sa îl vad pe scena! 
Draga mea draga a gasit un spectacol înlocuitor, o nouă montare cu „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, în sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional . 
A fost un weekend de vis... Amintirile mi-au revenit... parca a fost ieri! ♥♥♥ Multumesc Elena, multumesc Alina ♥♥♥
 

10 comentarii:

  1. Incet, incetisor, oamenii din trecutul tineretii mele se duc... Imi pare tare rau ca a murit. Sigur, toti murim. :-) Cel ca el, insa, traiesc (aproape) vesnic. De cantecele lui am legate multe amintiri frumoase.
    In 1993, cand a sustinut un concert la Cerbul de Aur, am... conversat - un fel de a spune, pentru ca am schimbat doar cateva fraze. 😃 Acum, "intalnirea" nu mai inseamna mare lucru, dar atunci... 😊 Tin minte ca atunci a stat pe scena mai mult decat ar fi fost contractul cu bis cu tot. Mai apoi... s-a indragostit de Ro (si el!) 😊
    R.I.P., Toto Cutugno.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa povesteam in pauza de cafea, cu colega mea de serviciu... Incet încet, adevaratele VEDETE se duc...
      Nu mai suntem tineri, clar, dar atâta vreme cât ne mai traiesc parintii, suntem oarecum exclusi din rândul pieirii... Suntem înca COPII ♥
      Ce cu drag îmi amintesc de anii 80 când copiam melodii unii de la altii, înregistrate de la Radio Cluj, Europa Libera sau Radio Vacanta!!! Numai ei ne tineu la curent cu noutatile internationale. Imi mai amintesc ca la scoala fiind, am participat la un spectacol cu o grupa de dans modern, singure ne-am facun noi coreografia si surpriza a fost la proba generala, ca melodia nu ne-a fost admisa, pentru ca era cantata in engleza!!!! Era voie doar cu melodii românesti sau melodii instrumentale! ☺☺☺ Cenzura sau nu, au fost timpuri foarte faine!
      Apoi in anii 90, cand toata lumea avea putea sa vada la televizor MTV wow... aveam caiete in care-mi scriam clasamentu TOP 20 ☺☺☺ Nu pierdeam pentru nimic in lume emisiunea de Top US /European countdown! ☺☺☺ S-au cam dus toti GIGANTII! Freddie Mercury, Marvin Gaye, Falco, Bee Gees, Michael Jackson, Whitney Houston, Donna Summer, Harry Belafonte, Georg Michael, Marie Fredriksson, Tina Turner, Meat Loaf, Olivia Newton-John, Aaron Carter, Aretha Franklin., Irene Cara, Sinéad O'Connor, Toto Cutugno... Vaaai ce lista lunga! R.I.P.

      Ștergere
    2. Haha! Daaa! Si eu imi amintesc cum ne straduiam sa "facem rost" de versurile melodiilor care ne placeau! 😊 Si ce maaare satisfactie aveam cand mai gaseam versuri prin numerele revistei "Bravo" (Germania, evident) care erau aduse mai mult sau mai putin pe ascuns de parintii unora dintre amicii de joaca. 😃 Atunci "munceam" serios" pentru multe placeri adolescentine (si nu numai) 😊
      M-a pasionat MTV pana cand au dat-o pe... MTV Romania... Pfuuu.
      Chiar ca-i lunga lista! Nici nu vreau sa ma gandesc cati altii dintre cei pe ale caror melodii am dansat, ne-am distrat nu mai sunt decat "audio-video"...
      In genurile de muzica ce-mi place nu prea am "descoperit" mutl care sa-mi placa... pasional, dar sunt cativa. 😊
      R.I.P. toti.

      Ștergere
    3. da, munceam mult si de aceea poate, apreciam mai mult ☺ Eram impresionati de fiecare succes, vânam vestile bune...
      Da, lista cu "artistii ce cânta între stele" e lunga...
      Dintre artistii tineri, sunt câtiva care au "nimerit " drumul spre inima, dar poate doar cu o melodie sau doua, poate cu un clip sau un spectacol... Dar nu prin consecventa!
      Noi doua apartinem generatiei "baby boomer", o generatie criticata mult dar si slavita. Suntem generatia cu cel mai mare numar de membrii :-)

      R.I.P. toti

      Ștergere
  2. Frumoasa "colectie" de amintiri in imagini! ❤
    M-am bucurat atunci de bucuria voastra; ma bucur si acum ca aveti amintiri comune frumoase!
    Imbratisari, Carmen draga! ❤ 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, dupa toate restrictiile si masurile "covid" abia am asteptat sa ies la un spectacol, sa dansez, sa ma amestec in masa de oameni veseli si plini de viata! La noi inca nu erau asemenea "libertati" asa ca mi-am luat inima în dinti si am venir la Bucuresti. Elena a facut rost de bilete, Boney M & Precious Willson, a fst un spectacol superb! Am dansat si cântat!! ca în anii 80!
      Apoi la spectacolul de teatru, mi-a placut mult atmosfera, nu am mai fost de mult la teatru, de fapt merg foarte foarte rar la piese de teatru in Germania.
      Apoi plimbarile cu Elena si Daniel, mâncarurile delicioase... Dupa care vizita la Alina, cu care la fel am facut plimbari deosebit de placute si am mancat numai bunatati! Daaa, a fost un weekend prelungit EXCELENT!
      Anul trecut in septembrie a venit la noi Alina cu familionul si am continuat voia buna cu plimbari si mese copioase ♥ Ce avem altceva de la viata?! Trebuie sa ne bucuram de fiecare zi si sa întretinem prieteniile adevarate, pentru ca sunt la fel de pretioase precum familia proprie!
      Pupici si îmbratisari, de la Trio pentru Quattro 💕 💖 🐾 🤗

      Ștergere
    2. Ca ai amintit "libertatile" din 2020-2021... O alta prietena a fost nevoita sa vina in Ro pentru niste acte, si avea emotii mari pentru ca la ei la TV ziceau ca e jale in Ro. Si cand ajunge... Vorbele ei, mai mult sau mai putin: "era sa lesin de bucurie cand am inteles ca nu e cum zic la noi".

      Ai dreptate... Prietenii par a fi tot mai rari, iar cei care sunt trebuie pretuiti. Va doresc sa va intalniti cat mai des si sa fiti sanatosi, sa va puteti bucura din plin de intalniri! ❤ Pupici!

      Ștergere
    3. speram ca toamna ce vine sa nu mai fim terorizati de ideea unei pandemii, nici macar epidemii.... Sper sa ne putem trai si organiza viata liberi, asa cum se pretinde ca sunt vremurile în democratie!
      Esti oricând bine venita la noi, Diana draga! Invitatia am dat-o fara limita de expirare ♥ Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  3. Da, in ultima vreme tot felul de vesti din acestea, triste. Citeam ce ai scris si mi-a ramas gandul la Joe Dassin - piesa aceea, apropo de copiat pe casete, o am copiata pe caseta, de la o prietena, care o avea la randul ei copiata pe caseta. De prin 2000, cand inca se mai practica asta :))). Chiar mi-e dor de casetele mele. Daca as putea reinvia telefunken-ul:D Ahhhh ce as mai asculta acum... hihih. Hm.. O sa incerc. Poate am noroc.

    Ce buchet de amintiri frumoase ai strans - pur si simplu a echilibrat balanta dupa vestea trista. Ba chiar a inclinat-o in favoarea amintirilor frumoase.

    Sa stii ca eu italiana am invatat-o uitandu-ma cu Ralu la desene animate :)))). Nu stiu cum - dar efectiv ne-am tresit vorbind. Am facut putina italiana cand eram pe-a9-a. dar am fost nevoita sa intrerup pentru ca aveam deja: franceza, engleza, germana, latina si se aduagase si greaca (la care iar am fost nevoita sa renunt, ca si la dansuri, din lipsa de timp - tare mi-ar placea macar una dintre filmarile de la comunitatea elena sa le am.. :()

    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ieri tocmai am vazut un eposod din serialul "B.B." inspirat din viata marii vedete Brigitte Bardot si Joe Dassin era noul partener ☺ Mi-am amintit ca in urma cu cativa ani, când ne-am întâlnit noi, cele 4 foste colege (din clasa I-a pâna-ntr-a XII-a) la Paris, am vrut sa mergem la un spectacol de muzica live si nu era decât J.Dassin... nu ne-am dus, am ales un club de jazz... Da, ciudate amintiri, viata ne-a oferit multe fatete :-)
      Ma bucur ca ti-au placut imaginile din weekendul în Bucuresti ♥
      Chiar?! ce fain! Italiana din desene animate! Bravoooo! Eu am ureche muzicala, însa asa concentrata nu mai sunt... probabil ca in copilarie suntem toti mai "vigilenti" mai deschisi, mai isteti ☺ Eu am fost la 5 ore de italiana, ma inscrisesem la curs, dar nu am apucat sa invat atât incat sa pot porta un dialog. In concediul din Italia, anul acesta, de abia ce puteam sa comand ceea ce doream la restaurant sau la bar ☺☺☺ dupa ce citeam lista de meniu ☺☺☺ Iar chelnarita noastra de la barul de pe plaja, vorbea germana, dar imi facea jocul lasandu-ma sa-mi exersez italiana ☺☺☺
      Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere