marți, 8 august 2023

Haideti la joaca ☺

4 comentarii:

  1. Ohhh ce dragut v-ati jucat in gradina fermecata :D. Baietii sunt coplesiti de atatat atentie. Nu reusesc sa ii faca fata Gretei :D. Hihi
    Eu ma bucur ca deobicei sa vad florile si garduletele si tot aranjamentul. Este atat de frumos incat iti umple sufletul de bucurie.
    Ma gandeam ca daca ar fi la noi asa un loc verde - sa zicem un cartier, probabil ca ar fi atat de des pulverizat cu chimicale... incat ar fi calvar. La noi mentalitatea este sa scapi rapid de eventuala problema, fara a elimina cauza.. Ceea ce e trist (si deprimant).
    Mi-ai amintit si de vremurile bune, cand luam pepeni. Acum nu ne mai permitem pentru ca este ca o ruleta ruseasca.. si na. :)) Cum nu stii cine ce baga .. te abtii.
    Dar in vremurile bune stiam sa aleg pepenii ( si pe cei rosii si pe cei galbeni) - era suficient sa ii iau in mana, sa ma uit la anumite lucruri, sa le simt parfumul (la cei galbeni). Nu voiam pepeni taiati - si nimeream numai bunatati :D Hihih.
    Mi-a placut mult jucaria voastra. ai ales ca are avea bara de care sa te tii cand sari.
    Puuuuupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. curtea este intr-adevar un mic paradis pentru Leo si mai ales pentru Chico ☺ Bea apa din iaz, impreuna cu Leo - au 3 farfurii cu apa proaspata in casa (la baie, in bucatarie si la demisol) si o farfurie mare in curte, dar... apa din iaz si din farfuriile ghivecelor cu flori este... speciala! ☺☺☺
      In Germania, casele care fac in fata intrarii gradinita de pietre, sunt "certati" de primarie, pentru ca orice petecut de "verde" este o sursa de sanatate! Clar e comod, sa nu plivesti, sa nu plantezi sau sa uzi si sa tunzi iarba... dar, verdele e verde! Cartierul nostru este unul din cele mai verzi ♥ De fapt tot orasul este VERDE! 25% din suprafata orasului este "rezervatie naturala", peste 80.000 de copaci sunt plantati de-a lungul soselelor (au "banut" marca- de-stat si sunt ingrijiti de stat), 5500 de biciclisti/ste trec zilnic pe artera principala Bulevardul Konrad-Adenauer, peste 240 de specii de animale traiesc in Gradina Zoo, Augsburgul are 22 puturi de apa si 40 de centrale hidroelectrice (Pe 6 iulie 2019, obiectele structurale din Augsburg și din împrejurimi, care mărturisesc importanța și istoria sistemului istoric de management al apei din Augsburg, au fost declarate sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sub denumirea Augsburg Water Management System), avem 530 de poduri, au fost numarate peste 7000 de albine (☺☺☺). avem cca 150 zile cu ploaie si 307 cu soare pe an, Augsburgul are 298.255 locuitori si 8502 catei ♥♥♥ Augsburgul este unul din cele mai vechi orase ale Germaniei - a împlinit 2034 de ani ♥ Din 146,9 km² cât are Augsburg în total, 25,7 % din suprafata este folosit pentru agricultura. 🌾🚜 pe 24,1 % este padure. 🌲 clădirile si cartierele de locuit reprezinta doar 13,9 %!!! (https://www.facebook.com/stadtaugsburg/photos/die-fl%C3%A4chennutzung-in-augsburg-1469-quadratkilometer-ist-augsburg-gro%C3%9F-257-der-f/2360834377310125/)
      De unde stiu toate acestea atât de precis?! ☺ Astazi in Augsburg a fost zi de sarbatoare (zi libera de munca) - Ziua Pacii / Das Hohe Friedensfest este in fiecare an serbata pe 8.08 in Augsburg înca din din anul 1650. La acea vreme, protestanții din Augsburg și-au sărbătorit pentru prima dată egalitatea cu Biserica Catolică, formulată în Pacea de la Augsburg (1555).
      In fiecare an primaria centrala publica asemenea date: https://www.augsburg.de/buergerservice-rathaus/rathaus/augsburg-in-zahlen
      Te pup Rux draga ♥♥♥♥♥♥♥ Imbratisai si pentru Kouki ♥♥♥♥♥♥♥

      Ștergere
    2. ah... m-am laudat cu Augsburgul meu si am uitat tema ☺☺☺
      Am vrut sa spun ca noi nu stropim cu nimic, zboara în voie mai câte o musca mai un tântar, o albina sau o viespe... ba chiat avem in fag un "hotel pentru insecte" ♥
      Noi cumparam in general bio, toate produsele alimentare. Ca or fi si intre ástia farseuri... or fi, pâna când ii prinde, ca dupa aceea, nu-i mai spala nicio apa! Si lumea a inceput sa fie foarte vigilenta pe ce isi da banii!
      Pupici draga Rux ❤️😘 Noapte buna!

      Ștergere
    3. 💗 deci se poate. daca se vrea se poate. 💗

      Ștergere