luni, 7 august 2023

Welness pentru minte si suflet

Când ne-am trezit duminica dimineata, soarele razbatea prin perdele ceea ce ne-a foarte bine dispus. Ne-am zis - astazi mergem în Parcul Simturilor
Ne-am pregatit, am îmbracat pantaloni scurti, am pus în rucksac un prosopel, le-am pus "vestutele" lui Leo si Chico si am iesit din casa fluierând vesele. Nici nu am facut doi pasi, ca a si început sa picure! Era înca soare... În fata ochilor ne-a aparut un curcubeu de toata splendoarea! 
Ca din senin, s-a iscat si vântul! M-am întors dupa gecute, am zis, sa avem macar glugi, daca o sa ploua, dar de dus, ne ducem în Parcul Simturilor!... Vântul tot mai puternic a adunat nori mari si negri pe cer, soarele a disparut si ploaia a început sa ne biciuiasca fata. Leo a redus viteza de deplasare iar Chico a refuzat pur si simplu sa mai mearga! 
Norii tot mai amenintatori ne-au fortat sa ne întoarcem acasa... I-am uscat cu fönul pe cei doi patrupezi, iar noi, am facut câte un dus fierbinte. Dupa care... ne-am rasfatat cu un mini-program-welness. 
Am batut un albus de ou spuma, am presarat o lingurita de malai auriu si ne-am uns pe fata, ocolind zona ochilor. 
În dormitor am lasat jos jaluzelele, sa nu mai auzim sau sa vedem ploaia, am aprins lumânarele din ceara de albine, am fiert o mâna de lavanda si musetel si am lasat infuzia sa abureasca în camera... Ne-am asezat în pat, cu comprese de musetel pe ochi si am asteptat ca "masca" sa se usuce pe fata. Am asultat un CD cu muzica tibetana, cu bol-muzical si gonguri. Vibratiile atât de placute, induc instantaneu o stare de pace si frumos, o stare de armonie completa a corpului, mintii si spiritului. 
Ceo doi blanosi au adormit între noi, în pat. 
Când masca s-a uscat, am curata fata prin miscari circulare, cu bucatele de vata umezite în infuzia de musetel. În acest mod am realizat un peeling facial si am curatat porii. Dupa care, am aplicat o masca din miere Manuka. Mamaruta Greta a luat parte la tot tratamentul, plina de seriozitate si profund impresionata. Când am simtit ca masca ne-a încastrat fata, ne-am dus la baie si în fata oglinzii am "jupuit" pelicula de miere întarita pe piele. Ne-am clatit cu apa calduta, am aplicat o perluta cu uleiuri hidratante si ne-am privit în oglinda. Greta a exclamat "parca suntem surori!" ☺♥☺ Am râs, ne-am aranjat bretoanele si am mai facut un selfie. 
Greta m-a pupat si mi-a spus "Multumesc din suflet Carmen! Emma nu a avut niciodata o asemenea experienta minunata!" 
PS: sora Gretei, Emma, a fost plecata într-o tabara cu corturile. Cele doua fetite sunt nepotele din partea sotului meu.

9 comentarii:

  1. Aţi avut o duminică foarte frumoasă! 🙂
    Şi chiar semănaţi, tu şi Greta! 🙂
    Să aveţi mereu zile la fel de frumoase! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, tot weekendul a fost dragut, vivace, cum altfel cu un copil de 9 ani, plin de energie si cu doi catei temperamentali 😂✌️👍
      Eu inca tin pasul, Helmut insa nu mai are deloc rabdare cu astia mici!
      😄 Pe mine si Greta nu ne leaga nicio rudenie de sânge insa mi e draga ca si cand ar fi nepoata mea 🤗
      Multumim Vero draga. Zile frumoase si voua! 💞

      Ștergere
  2. Si mie mi s-a parut ca exista o asemanare, insa poate fi si influenta atmosferei si a ochilor. Minunate momente voastre.
    Si vrei sa spui ca au suportat fönul? Nu as fi crezut!
    O saptamana plina de bucurii, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cred ca pentru ca zâmbim si suntem relaxate total ☺
      Lui Leo îi fac baie cu sampon (pentru catei) cel putin o data pe luna si totdeauna il usuc cu fönul, de când era bebelus ♥ Sigur ca ii place, sta nemiscat ♥ La fel si Chico... Pe Chico il spala fiicamea cel putin o data la saptamâna (el are par, nu blana... par ca oamenii. Este o rasa special creeata pentru oamenii cu alergie la blanita de animale).
      Spalatul in mod excesiv poate duce la exeme grave, de aceea noi nu exageram. Dar daca patrupezii sund uzi, de la ploaie sau scaldat, atunci acasa ii uscam cu fönul ♥
      O saptamana minunata Suzana draga ❤️😘

      Ștergere
  3. Prima poza are ceva... linistitor! Si nu e doar de la curcubeu - curcubeul e un bonus (iar daca vi s-a aratat a fost, poate, si pentru a nu va necaji prea tare ca urma sa va intoarceti acasa) 😊 E ca o oaza de liniste aleea aceea - ca si cum n-ar fi intr-un oras!

    Haha! Mi-l imaginez pe Chico punand frana! 😃 Asa facea Miki (catelusa) cand era tanara (acum nu-i prea mai pasa de ploaie si pare ca intentionat calca in toate baltile!) 😃
    Leo, baiat viteaz: daca voi continuati plimbarea nu renunta nici el. 😊 ❤

    Deduc ca a fost bine si acasa, la "salon". 😊
    Saptamana frumoasa iti doresc, Carmen draga! ❤ Imbratisari si pupici cu drag de la noi pentru voi! 💞 💖 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa a zis s fiica-mea, Raluca. Atmosfera este speciala, curcubeul, strada ingrijita,doi catelusi si o fetita - intregul tablou este "complet" ☺
      El cu piciorutele lui scurte si cu parutul lui matasos, zgribulit si cu prvire mieroasa ♥ cum sa nu te topesti de dragul lui ♥ Chico este un mare actor ♥ ☺☺☺
      Leo este viteaz, dar ploaia nu ii place. Si sub nicio forma nu ii plac pelerinele de ploaie ☺☺☺ Cand il imbrac, zici ca i-am pus tepi pe el sau platosa e plumb ☺☺☺
      Acasa am avut cel mai potrivit tratament! ☺☺ Greta o sa isi aminteasca toata viata - prima ei sedinta de cosmetica ☺☺☺
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro ❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘

      Ștergere
  4. Cat de frumos este la voi!! Uite, in asa context, nu m-ar deranja deloc sa am vecini - adica e frumos, chiar frumos si curat. La noi, m-am uitat zilele astea pe site-uri cu imobiliare, am zis ca dau in depresie... :)))))).

    Imi plac mult toate pozele :). Si curcubeul!!
    Vai - deci piticutul e autoritar, stie ce vrea. :))) Acasa, in cazul acesta :))))
    Ce frumos v-ati rasfatat!! :D Imi amintesc cand ne mai faceam eu si Ralu cate o masca acasa, cu argila. Si cand se usca... ne apuca rasul - :))))) iti imaginezi.

    pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ala micu' este Printul ☺ Leo e lasat sa creada ca e sef, dar de dictat, dicteaza piticul! ☺☺☺
      Da, a fost o zi placuta, ultima din weekendul pe care Greta l-a petrecut la noi.
      Sambata noi plecam in Franta, asa ca urmatoarele doua weekenduri nu vom fi acasa. Insa mai mult ca sigur, inainte sa se termine vacanta de vara, fetele vor mai veni cateva zile la noi - Emma a fost necajita ca a pierdut toate clipele pe care le-a savurat Greta, aici, cu noi.
      Pupici si imbratisari ❤️😘

      Ștergere