sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Croaziera - Sfârsitul celei de-a doua zi

Înainte de a intra la masa de seara, am servit câte un drink la bar. Eu am baut un Campari Orange si Helmut un Cuba Libre. În loc de longdrink-ul cafeniu si clar, Helmut a primit un pahar cu un continut oranj...  Chelnerita i-a citit nedumerirea din priviri si a întrebat rapid daca este vreo problema... pentru ca ea a înteles Colibri (cocktail). Câteva seri mai târziu, un alt chelner a înteles din nou Colibri în loc de Cuba Libre, asa ca a treia oara Helmut a învatat sa comande: I'll have a Cuba Libre, not a Colibri, please! ☺ Tare ne-am amuzat!

Când am intrat în restaurant, am constatat ca vecinele noastre de masa înca nu erau venite. Joriz, chelnerul din raionul nostru, ne-a întâmpinat zâmbind si ne-a adus imediat lista de meniu. Am facut alegerea si ni s-a servit vinul. Apoi au sosit Margot si Laura si ne-am povestit ce a facut fiecare în Marsilia. Între timp, pe masa noastra s-au perindat farfuriile ☺
Meniul celui de al doilea dineu a fost la fel de rafinat ca în ziua precedenta! Si eu si sotul meu, am optat la aperitiv pentru "salata Nizza" (carpaccio de ton afumat, ou fiert, fasole-verde si pesto). La felul urmator, eu am ales "supa-crema de tomate cu crutoane" si Helmut "spagetti cu veneridae si broccoli". Fara sa ne influentam unul pe celalalt, am facut aceeleasi alegeri pentru urmatoarele trei feluri☺ Au urmat deci "filé de pastrav alb si crevetă roiala cu sos de migdale", "mini-platoul cu brânzeturi, mustar, stafide, nuci si alune" si la desert, câte o felie de "tort de ciocolata cu bezea si sos de căpşuni".

Fix la ora 20 - pe când noi ne savuram desertul, am simtit ca vaporul s-a pus în miscare. Aruncând o privire pe geam am observat ca ploua din nou. Paraseam Marsilia luând curs spre Golful Lion în directia Barcelona.
Dupa servirea mesei Helmut a dorit sa bea un Whisky si sa fumeze un trabuc, în Cigar Lounge, unde l-am însotit. Apoi am vazut sfârsitul unui varieté.


Ulterior ne-am dus în RockClub, unde ne-a prins ora 1 noaptea! Conform radarului, eram deja în Spania, navigam în zona Cap de Creus - locul de nastere al lui Salvador Dali. De pe terasa nu am putut zari nimic, în afara de luna înca plina.
În drum spre cabina am trecut pe lânga Casino... era lume ca ziua! Nu am jucat niciodata si de aceea probabil nici nu voi putea întelege vreodata cum pot deveni unii oameni dependenti de jocurile de noroc...

În fata cabinei, în cutia-postala am gasit exemplarul "Jurnalului de zi" pentru portul Barcelona. Eram atât de obosita încât nu m-a interesat decât la ce ora este programat startul în excursia. Întâlnirea era marcata pentru ora 9:15 - ceea ce înseamna ca ne ramân de dormit sapte ore! ☺ (va urma)

22 de comentarii:

  1. Eu rămân cam fără vorbe la poveștile astea din croaziera. Atâta as putea sa spun... și eu sunt fan Campari Orange :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) gustul usor amarui al Campari-ului cred ca îmi face bine la stomac, la digestie, la... sanatate! :))) am baut doar pentru sanatate! ;)) m-am sacrificat, cum s-ar zice ;)

      Ștergere
  2. Eleganti si distinsi la al doilea dineu.Cred ca este foarte frumos ,dar si obositor,firesc.Sti de ce nu cred ca o sa merg intr-o asemenea croaziera? Nu as sti sa comand asemenea mancaruri.(glumesc) Sunt atat de multe si sofisticate,ca as ramane flamanda.Astept continuarea.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am atâtea toalete de seara însa... le cumpar odata pentru o ocazie deosebita, apoi le pun în dulap ca, unde merg eu asa la 4 ace?! O data pe an la revelion si o data la o nunta... De aceea am luat cu mine in concediu pentru fiecare seara o toaleta! :)) Loc in geamantan au avut si nu a trebuit sa car nimic! :))
      La restaurant, norocul nostru este ca mai peste tot primim lista de meniu pe germana... Oricum draga mea, puteai sa pui degetul la intamplare pe oricare din meniuri, ca toate au fost bune si deosebite! ;))
      La fiecare fel era de ales intre 2-3 variante. Pentru fiecare 6 feluri! Ah nu, platoul cu branzeturi a fost cam acelasi si salata am cam sarit-o (salata de sezon cu dressing italian). Celalalte 4 feluri de mancare au fost surprize, în fiecare zi altele!
      te pup. Noapte buna! :)

      Ștergere
  3. Ce meniu! Spagetti aş fi luat şi eu :)
    wow! Barcelona! Nu-mi vine să cred!!! Şi acolo am stat 6 luni! Numai surprize îmi faci! :)
    Weekend plăcut, draga mea! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce fericita! niciodata nu am calatorit în interes profesional, dar tu.... wow! Marseille 6 luni, Barcelona 6 luni... pe unde ai mai fost? :) Ma bucur mult pentru tine, draga mea! pup :P

      Ștergere
    2. Doar atât profesional. Iar în vacanţă... prin Italia, Germania, Danemarca, Suedia, Serbia, Ucraina, Israel, Palestina, Egipt şi Grecia.

      Ștergere
    3. doua din cele mai frumoase orase europene - tare norocoasa esti!
      vacantele - si astea sunt frumoase - oriunde se gaseste cate ceva de admirat. Sanatate sa avem si timp berechet, ca Lumea ofera multe surprize. pup

      Ștergere
  4. O fi ea mâncare (sunt o gurmandă clasa-ntâi), dar pe mine mă fascinează paleta de culori şi luminozitatea lor!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe intreaga perioada a concediului pe vas, totul a fost fascinant, absolut totul... privesc acum fotografiile si inca ma minunez. O constructie impresionanta si un serviciu profesional la cel mai inalt grad! :-*

      Ștergere
  5. amuzanta replica de comanda a celebrului cocktail...in final...sensuri acustice diferite, ca in diverse limbi, ce ne pot pune in incurcatura:)
    e prima oara cand observ usi de lift transparente, e o idee superba mai ales pentru cei claustrofobi (cu frica de spatii inchise) in caz de blocare...
    daca nu ar avea si somnul importanta lui pentru sanatatea organismului, mai ca iti vine sa renunti la el cu atatea tentatii nocturne...
    O duminica de Advent incantatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa este, fiecare limba are accente si tonalitati diferite de limba materna. La bar erau in general filipinezi si vietnamezi, erau simpatici si mereu cu zâmbetul pe buze. Ne-am facut trei simpatii între chelneri, doua fete si un baiat. Am sa prezint fotografii :) tare draguti au fost!
      Cele 6 lifturi din atrium aveau peretii transparenti... excelenta priveliste, între etajul 3 si 12! Pe lateral, erau înca 6 lifturi cu pereti normali, si bineînteles scari - asa ca a existat o solutie pentru fiecare persoana.
      Da, asa mi-am spus si eu, Gina draga - e pacat ca trebuie sa dormim! :)
      Te pup draga mea. o duminica minunata si tie, Advent cu bucurie!

      Ștergere
  6. Atmosfera rafinata, iar voi doi extrem de eleganti. Intr-devar pare o vacanta de vis. Cu ce citesc mai mult la tine cu atat parca-mi doresc si eu o experienta de genul acesta. O duminica linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigura ca dupa multi cititori ai blogului meu, dupa ce vor parcurge cronica acestui concediu vor dori sa petreaca o croaziera. Recomand Costa! :))
      O duminica placuta si voua si... spor la împachetat! :)

      Ștergere
  7. Tu mergi inainte, ca eu ma tin dupa tine. Macar privind pozele... :) Cred ca e o experienta extraordinara sa calatoresti cu un vapor, sa te trezesti in fiecare dimineata in alt loc. Eu n-am facut croaziera decat pe Dunare, la Budapesta, dar si aceea, asa scurta, a fost minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca urmaresti fotoreportajul concediului meu, pentru ca provoaca pofte! sunt sigura ca urmatoarea croaziera pe care o vei face, va fi cu un vas de lux, asemanator cu Costa Diadema. Experienta este absolut încântatoare!

      Ștergere
  8. ehe! imi place cum te-ai aranjat! iti vine foarte bine! :)
    luminile alea de pe vas inca ma uimesc!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc! ;) mini-mini... dar înca anul asta mai merge - ma încurajeaza sotul meu ;))
      Luminile... da! fantastice! ca în filme! pup :P

      Ștergere
  9. superba ca intotdeauna, eleganta, fina, frumoasa, te admir! :)
    eu nu am norocul sa fiu supla dar mi-as dori, macar pentru o saptamana :)))
    te inteleg sa stii, eu doar citind am senzatia ca sunt in Paradis, dar tu care chiar ai fost acolo! :)
    te pupacesc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga, tu esti o dulce fara pereche! multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
      Ai perfecta dreptate - croaziera a fost ca o saptamâna in Paradis.
      te pup si eu. Noapte buna ♡

      Ștergere
  10. hahaha..sa inteleg ca Helmut nu agreaza Colibri-ul ! Sper ca au schimbat bautura totusi ! :)
    Ce probleme iti faci tu cu dulciurile! Cred ca poti gusta multe la cat de bine arati- esti supla, frumoasa si foarte eleganta !
    O saptamana frumoasa si spor la curatenie ! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut la inceputul anului o perioada când m-am îngrasat lunar cate un kg, fara sa mananc decat strictul necesar! apoi am inceput sa ma retin la orice dulce, apoi la multe multe... Am reusit sa-mi revin, dar observ ca imediat ce las frâul liber ma ingras iar! of of! Merg la sport si ma retin mai departe la multe... Vârsta! tinere nu vom mai fi... asta e!
      te pup draga mea! O saptamâna minunata sa ai!

      Ștergere