sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Croaziera - A doua zi la bord

Ultima jumatate de ora în Marsilia a fost mai putin placuta din cauza ploii, de aceea imediat ce ne-am întors din excursie am hotarât sa petrecem cel putin o ora în centrul wellness. În piscina din hala acoperita erau câteva persoane, pe când piscina de afara era complet goala, asa cum dealtfel era de asteptat ☺ Am facut un dus fierbinte si am decis sa mergem un etaj mai sus, pe platoul extern în bazinul cu jacuzzi unde nu era nimeni. Înca ploua dar aerul era atât de curat!
În bazinele cu jacuzii, peretii sunt prevazuti cu orificii prin care sunt împinsi în apa curenti de aer cald sau jeturi de apa fierbinte. Apa din bazin se afla într-un circuit neîntrerupt, fiind mereu împrospatata si filtrata. Astfel, apa rece de la suprafata iese prin sistemul de surplus si este înlocuita cu apa calda sub presiune, în asa fel încât în bazin sa se mentina permanent atât temperatura cât si nivelul de apa. O adevarata desfatare! Sa traiasca Roy Jacuzzi! ☺

[Aparatul meu foto începuse sa dea rateuri, obiectivul nu se mai deschidea complet... fotografiile pe care le-am facut sunt oribile - sorry! Pâna când mi-am dat seama si l-am "mesterit" un pic, am ramas cu amintirile astea :) Urmatoarele fotografii le-am facut cu telefonul mobil, apoi... mi-am cumparat un nou aparat de fotografiat ☺]
Dupa 20 de minute de jacuzzi, am intrat 20 de minute în sauna, la abur de cedru si portocala...o combinatie desavârsita! Destinsi, binedispusi, reechilibrati... Jocurile discrete de lumini si muzica de relaxare au avut un efect în plus de reenergizare asupra noastra. Am încheiat sedinta wellnes în salonul pentru ceai. Lânga samovarul de argint si vasele cu frunze de ceai verde, erau mereu aduse cesti curate. Este serviciu de lux - de care din pacate am prifitat mult prea putin. Acest serviciu este pus doar la dispozitia celor din Clubul Samsara - noi ne-am cumparat legitimatii în acest club însa, pentru câte ne-am propus noi sa facem pe durata croazierei, ar fi trebuit ca ziua sa aiba cel putin 30 de ore!☺. În comparatie cu piscinele si zonele de relaxare deschise pentru orice turist la bord, Clubul Samsara are capacitate limitata, tocmai pentru a asigura o anumita intimitate si comfort sporit. Intrarea aici se face pe baza unui cip cu curea pentru purtat pe brat, exact ca un ceas de mâna. Lânga fiecare din cele opt bazine, se gasesc rafturi cu prosoape la discretie. Exista perimetre în care prosoapele sunt albe ca neaua, altele ofera prosoape bej si altele albastre. Halatele bej, extrem de moi si pufoase, le-am primit la îmbarcare, împreuna cu cipul.
Energizati, stimulati, relaxati, eliberati de orice urma de stress, am fost apti pentru a ne continua ziua printr-o plimbare pe vapor. "Orasul plutitor" avea înca multe de exporat! :) Am început sa cercetam etajul cinci, dintr-un capat în celalalt... Nu cred însa ca am intrat peste tot, este imposibi, vaporul e enorm! Ai nevoie de harta, altfel risti sa te ratacesti ☺

În teatrul Emerald, inginerul de lumini experimenta câteva efecte speciale pentru un spectacol. Prin cofetarie am trecut rapid - altfel nu as mai fi încaput în rochia de seara ;). Restaurantul Corona Blue curăța dupa servirea mesei de prânz în sistem bufet. Pe o fereastra am observat ca vasul Croisières de France - Horizont tocmai parasea portul Marsiliei.
Restaurantul japonez Teppanyaki avea închis, am fotografiat doar inscriptia si covorul de la intrare ;) Barul Bollicine era arhiplin, se faceau înscrieri pentru cursul de dans de dupa dineu. Pizzeria avea câtiva clienti si... am ajuns în capatul celalalt de vapor, la barul Teodora - cel cu piscina sub cerul liber. Am facut turul înapoi prin afara, pe promenada. Începuse sa se lase înserarea, nu mai ploua, doar picura si luminile din port si de pe vapor se dublau fermecator în fiecare băltiță.



Era vremea sa ne pregatim pentru masa de seara... (va urma)

18 comentarii:

  1. Draga mea, din păcate am avut o săptămână prea încărcată la serviciu şi acasă, motiv pentru care am lipsit din lumea virtuală cam mult. De aceea nu am mai trecut pe la tine şi ştiind că derulai povestea croazierei, mi-am rezervat ceva mai mult timp pentru a citi, căci nu vroiam să pierd aceste postări. Am trecut prin toate şi vreau să-ţi spun că sunt cu totul ameţită. Nici nu ştiu ce m-a impresionat mai mult: acel vas absolut extraordinar, condiţiile de excepţie oferite, frumuseţea fotografiilor, Marsilia cu melanjul cultural atât de pitoresc, energia şi bucuria care se degajă din toate aceste postări, bogaţia informaţiilor scrise de tine, mulţimea comentariilor şi a datelor pe care le introduci şi acolo...wooow!!!
    Mă aşteaptă copilul să verific ce a lucrat din ceea ce i-am dat, dar nu mă pot abţine să nu îţi scriu că în toată ameţeala din capul meu persistă admiraţia pentru ceea ce faci, pentru modul deosebit de frumos în care ştii să trăieşti. Probabil că nu voi ajunge vreodată într-o asemenea croazieră şi de aceea îţi mulţumesc pentru toată povestirea ei aici. Citind articolele, mi s-a părut astăzi că nu puteai găsi un titlu mai adevărat blogului, dar şi că energia, hărnicia şi felul tău foarte optimist de a privi viaţa, au fost calităţile ce te-au ajutat poate, să construieşti dintr-un vis o realitate atât de frumoasă. Nu m-am gândit niciodată până acum de unde ai ales această denumire a blogului, dar astăzi parcă am avut aşa o revelaţie. Ar trebui să întemeiezi o şcoală în care să înveţi oamenii să se bucure de viaţă, căci ai fi unul dintre cei mai buni profesori şi avea mare succes. Întrucât eu nu reuşesc să am nici jumătate din energia ta, te-aş ruga tare frumos să-mi împrumuţi şi mie un strop de la tine! Aşadar, draga mea, plec la treaba multă pe care o mai am astăzi, dar să ştii că şi fără să te rog şi fără să-mi dai acordul, eu tot fur energie şi bucurie de la tine, căci mă pornesc acum la treabă parcă cu mai multă putere decât înainte de a-ţi citi rândurile. Te pup, draga mea şi mă iartă că am lipsit atâta de la povestea minunată a croazierei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Mihaela, tare m-a emotionat acest comentariu! iti multumesc si te asigur ca simpatia este reciproca, si eu te admir pentru multe, dar mai ales pentru modul exemplar prin care administrezi veniturile familiei tale si pentru exemplele pe care le dai din viata voastra din care reiese clar dragostea si grija cu care te ocupi de baietii tai (stiu ca ai doar un copil ☺).
      Dupa cum probabil stii, blogspot ofera fiecarui administrator de blog o statistica pe zile, saptamâni, luni si ani în legatura cu frecventa si provenienta vizitelor la anumite articole. De acolo am vazut ca intri aici si ma citesti aproape zilnic si nu m-am mirat ca nu ai lasat niciun comentariu - asa cum m-ai obisnuit ;) - pentru ca am stiut ca esti foarte ocupata. Este perioada de pregatiri in vederea sarbatorilor de iartna, si la mine casa inca asteapta multe îmbunatatiri :)) Mâine este Prima zi de Advent, în Germania prima sarbatoare de iarna.
      Te pup si iti urez spor în tot ce faci, rabdare la ascultat si verificat lectiile si seri tihnite alaturi de ai tai dragi! Sa pasesti cu voie buna în aceasta cea mai frumoasa perioada a anului!

      Ștergere
  2. O sedinta de spa as vrea si eu acum, tot ce spui mi se pare de vis, nu cred ca vreodata voi ajunge pe un astfel de vas. Superb.Pupici,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa nu spui niciodata ca nu crezi ca vei ajunge pe un astfel de vas... Acum în viata ta sunt alte prioritati, poate ca banii trebuiesc investiti in alte directii, dar pâna vei avea vârsta mea, mai ai 20 de ani :))
      te pup si eu :-*

      Ștergere
  3. Multumesc! Te urmaresc cu drag in aceasta calatorie. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu multumesc si iti spun ca tare ma bucur ca-mi esti alaturi! >:D<

      Ștergere
  4. Super! M-am relaxat alături de voi :)
    Doar că pentru mine acum este timpul să gătesc păstrăvii pe care i-am luat astăzi. Se-ntoarce soţul meu în seara asta şi mai am încă multe de pregătit. Îmi place să-i fac surprize :)
    Seară cât mai frumoasă şi vouă! pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spor la facut surprize :)) sunt sigura ca va fi un weekend minunat! Sa nu uit mâine sa aprinzi prima lumânare - e prima duminica de Advent! Pentru mine maine incep sarbatorile de iarna.
      te pup. Numai numai bine! :-*

      Ștergere
  5. Wow, super tolle Bilder Carmen!
    Wunderschönen 1. Advent wünscht dir
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. danke liebe Crissi! Ich wünsche Dir ebenso einen schönen erholsamen 1. Advent!

      Ștergere
  6. Toti te urmarim si abia asteptam sa ne povestesti.Esti o minune care ne impartasesti si noua din vacanta de vis.Cateodata sunt coplesita numai cand citesc la tine aici,dar sa mai vad in realitate?Astept si sunt atenta la tot.Multumim Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma bucur nespus ca iti place fotoreportajul meu, merita sa scriu cât de frumos a fost pentru ca sper sa deschid apetitul pentru croaziere si altora :) Eu acum daca am gustat, mai veau :)))
      Multumesc mult ca-mi esti alaturi si pentru ca iti faci timp sa las comentarii. Acestea sunt semne care ma motiveaza sa continui povestea concediului. :)

      Ștergere
  7. cedru si portocala zici!?:))
    rasfat toatal! ai rezistat prajiturilor!! apreciez asta....:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o combinatie super-mega-placuta! :)
      am rezistat la prajituri si praline, în ideea ca în fiecare seara îmi comand desertul cel mai "bomba de calorii" :))) Te pup si eu :-*

      Ștergere
  8. un rasfat ca in povesti :)
    eu cred ca dupa rasfatul la sauna as fi adormit bustean dar tu ai energie, nu gluma :)))
    adevarul e ca n-as fi avut liniste pana nu as fi scotocit cat mai multe "coltisoare" de pe acest colos de poveste :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am nicio explicatie, de unde aveam atâta energie?! :) practic nu dormeam mai mult de 6-7 ore (ca si acasa de altflel) dar eram mereu curiosi, ce se mai întâmpla, doream sa vedem tot ce ne pune la dispozitie aceasta calatorie, si curiozitatea crestea odată cu ritmul pasilor :))
      pup draga mea draga :-*

      Ștergere
  9. Sa traiasca Roy Jacuzzi pentru clipele voastre de rasfat ! :) Cat rafinament si eleganta !Chiar daca aparatul te-a "parasit", ai reusit sa redai perfect atmosfera ! Am trait alaturi de tine " aventura" acestei seri ! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai am fotografii din centrul wellness facute în alte zile, am sa le prezint atunci :) Zau ca ce am trait pe vasul asta este ca în filme! senzational a fost sa stai relaxat în sauna si sa privesti pe geam vasul navigând în mijlocul marii si sa vezi picurii de apa cum se preling pe geam... Superbe clipe am trait si în Salonul pentru ceai... cat rafinament si ce organizare perfecta! îti spun sincer ca mi-era mila sa arunc prosoapele în orificiile pe tobogan... mergeau direct la spalatorie si uscatorie... Rafturile erau permanent umplute cu prosoape proaspat spalate, pufoase si parfumate fin. Un rasfat fara egal! pupici ♥

      Ștergere