duminică, 16 noiembrie 2014

Croaziera - Drumul spre vapor

Ne-am obisnuit sa petrecem în fiecare an câte doua-trei concedii, calatorind cu trenul, avionul, autocarul sau automobilul spre hotelul pe care l-am ales sa ne fie casa pe perioada vacantei si sincer, de fiecare data am avut ceva emotii. Pentru ca niciodata pâna acum nu am mai ales sa ne fie casa un vapor de croaziera, emotiile pe care le-am simtit de data aceasta au fost mult-mult mai mari. Am pornit spre marea aventura la ora 3 noaptea si parca si lumina de argint a lunii pline, marca plecarea noastra într-un mod special ;-)

Am încarcat cele trei valize în porbagajul propriul automobil si ne-am îndreptat spre locul de întâlnire cu autocarul firmei care ne-a asigurat transferul spre portul în care urma sa ne îmbarcam pe vapor.
Am traversat Germania si Austria, am taiat granita cu Liechtenstein si înainte sa intram în Elvetia, am facut o scurta pauza sa ne dezamortim picioarele.

Traseul este superb, privelistile de-a lungul soselei sunt de basm! Coloritul frunzelor este bogat si diversificat, autostrada strabate câmpuri, dealuri si urca vârfuri de munti.


Peisajul autumnal s-a schimbat treptat dupa ce am intrat în Elvetia. Petele albe de zapada s-au înmultit si peisajul a devenit hibernal în regiunea San-Bernardino.

În Viamala zapada era de jumatate de metru. Am facut o scurta oprire la marginea drumului îngust și prăpăstios, în apropierea izvoarelor Rinului si am facut primul bulgare de zapada de anul acesta. Am admirat peretii de stânca taiati parca de un fierastrau urias! Ceata învaluia vârfurile Alpilor si frigul ne-a patruns pâna la oase. Am facut câteva poze si ne-am grabit sa urcam în autocar.

Pentru ca tocmai se crapase de ziua, ne-a fost servit micul dejun - croissant cu crema de vanilie si câte un pahar de prosecco - sa ne puna sângele în miscare ;-)
Poate ca pare de necrezut, dar drumul a durat opt ore, a traversat cinci tari si a trecut prin patru anotimpuri! ☺

În Italia - bella Italia - pe masura ne-am apropiat de Mediterana, zapada a disparut de tot din peisaj. Câmpurile si dealuril au devenit verzi, cerul azuriu si soarele stralucitor.
Pe când scriam Geaninei (si Pandhorei) pe WhatsApp ca nu mai dureaza mult si vom ajunge în Genova, soferul ne-a informat ca îmbarcarea va avea loc în Savona (50 km. la sud de Genova) si ca intrarea în port este programata pentru ora 13! Bineînteles ca în afara de mine, niciunuia din turistii din autocar nu le-a pasat unde va avea loc îmbarcarea! Am contramandat cu parere de rau întâlnirea... asa a fost sa fie!...
În ultima parcare de pe autostrada, înainte sa ajungem în Savona, am facut un lung popas, pentru ca autocarul nu a primit autorizatie de intrare în port decât pentru un sfert de ora.
În curând aveam sa aflam ca portul are un Terminal deservit de o armata de functionari si controlul înainte de îmbarcare nu este cu nimic diferit fata de controlul dintr-un aeroport international mare, înainte de urcarea în avion.

(va urma)

33 de comentarii:

  1. bine ai revenit draga mea draga! :*
    cinci tari si patru anotimpuri, mi-a placut mult asta, e perfect potrivit ca titlu de carte :)
    fotografiile sunt foarte reusite, ele singure reprezinta o adevarata plimbare...asteptam si mai multe cu toate ca, reucunosc, pe m-ai rasfatat pentru ca mi-ai mai trimis fotografii din locurile deosebite pe care le-ati vizitat :)

    ohhh...nu ai idee ce rau imi pare ca nu te-ai intalnit cu Geanina, tare mi-as fi dorit sa va cunoasteti, ar fi fost ca si cum si eu as fi fost acolo cu voi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine te-am regasit aici pe blog, draga mea draga! :-*
      cele 5 tari si 4 anotimpuri le-am parcurs doar pe acest traseu, de acasa pâna la locul de îmbarcare. La cestea se mai adauga înca doua tari, pe timpul croazierei (Franta si Spania). Concediul acesta a fost cel mai frumos din toate concediile pe care le-am petrecut vreodata în viata mea! Totul a functionat perfect, organizatorii s-au concentrat ca noi, turistii doar sa savuram clipele... A fost o saptamâna în Paradis!
      Mare pacat ca nu am reusit sa ne vedem... dar sunt sigura ca data viitoare vom reusi. Poate ca ne vom întâlni toate trei ;) Te pup. Noapte buna! :-*

      Ștergere
    2. m-as bucura sa se intample asa :)
      pup si eu draga mea draga, somn usor! :*

      Ștergere
    3. acum câtiva ani am incercat sa ne întâlnim cu Vera, iti amintesti? :) tot o italianca ;)
      Cândva tot se va împlini dorinta noastra.
      O saptamâna usoara sa ai! :-*

      Ștergere
  2. Bine ai venit! Se vede ca a fost o vacanta frumoasa si relaxa(n)ta ! :) Sper ca ai avut la tine haine pentru patru anotimpuri ! Astept continuarea povestilor, dar pana atunci te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avantajul croazierelor este ca bagajul nu are limita de greutate :)) Setul nostru de geamantane a fost plin la maxim. Eu am avut geamantanul de "marimea L", hainele lui Helmut au umplut geamantanul "marimea M" si ca bagaj de mâna am avut "marimea S" plus rucsac si poseta :)))
      Am avut câteva haine pe care nu le-am îmbracat, dar principiul meu este "mai bine mai mult decât prea putin" ☺☺☺ Te pup si eu :-*

      Ștergere
  3. Frumoasa prezentarea ta ,CARMEN!
    Bine ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Iulisa draga. Postarile de saptamâna trecuta au fost programate, multumesc pentru ca m-ai înscris la rubricile de luni, marti si vineri :-*

      Ștergere
  4. Eu asteptam cuminte sa revii.Nu grabeam momentul,pentru ca eram sigura de frumusetea acestei vacante.Bine ai revenit si ascultam cu nerabdare povestea ta.Cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am atâtea de povestit, concediul acesta e fost cel mai frumos concediu din viata mea.
      Am scris carti postale din fiecare port, sper sa ajunga toate la destinatari ;)

      Ștergere
  5. Un început promițător al unui concediu din care aștept multe fotografii și impresii de călătorie! :)
    5 țări în 8 ore este o chestiune grozavă nu? Nu mai vorbesc de cele 4 anotimpuri! :)
    Foarte frumoase fotografiile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, chiar si numai drumul pâna la vapor a fost o experienta deosebit de placuta.
      În tot acest concediu nu a existat nicio secunda, din care as avea ceva de reclamat... Totul a fost perfect!

      Ștergere
  6. ...cuvantul din poveste inainte mult mai este.
    Bine ati revenit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult :)) asa este... povestea acestui concediu e lunga!

      Ștergere
  7. Iar am scris şi am pierdut comentariul. Îţi spuneam bine ai revenit şi că aţi străbătut o mulţime de munţi până aţi ajuns la ape. Mă bucur că aţi avut cel mai frumos concediu şi aştept în continuare relatările şi următoarele fotografii la fel de frumoase ca aceşti munţi! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu înteleg de ce se pierd comentariile, draga mea. Imi pare tare rau, înteleg cât de neplacut este...Iti multumesc pentru repetarea comentariului :-*
      Sunt acasa si sufar... nu as mai fi plecat de pe vapor :) Ne-am simtit ca în paradis!

      Ștergere
  8. O experienta unica, imaginile sunt superbe, mi-ar placea si mie o astfel de experienta.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. drumul a fost deosebit de interesant :) Dar ce urmeaza a fost absolut superb! :-*

      Ștergere
  9. Splendide fotografii, Carmen, mulțumim că ni le arăți și nouă !
    Chiar am discutat cu soțul meu subiectul și am ajuns la concluzia că nu ne-ar fi deloc la îndemână să trăim câteva zile cazați într-un... vapor. ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. repet Zina, nu înteleg cum puteti sa va exprimati atât de vehement în legatura cu situatii despre care habar nu aveti! Pe cuvânt de onoare ca a locui pe un vapor de croaziera nu se poate compara cu nimic altceva... Experienta acestui concediu a fost cea mai placuta din viata mea!

      Ștergere
  10. Bine ai revenit,CARMEN!
    Superbe fotografii,o experiență plăcută să locuiești și câteva zile pe vapor,mulțumim de partajare!
    O săptămână frumoasă și ușoară îți doresc, draga mea!
    Cu tot dragul te îmbrățișez și pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Elena draga! o saptamâna cât mai placuta îti doresc deasemenea.

      Ștergere
  11. Ati trecut prin 3 anotimpuri in acest concediu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, o experienta fantastica - chiar patru anotimpuri as spune! :)

      Ștergere
  12. Bine ai revenit acasa si sa-ti ramana amintirea concediului incarcata de superlativ, pentru totdeauna la fel de proaspata!...ce lungime a avut traseul ce a strabatut cele cinci tari?
    Ai sosit cu tolba plina de amintiri si imagini, mai incarcata decat a lui Mos Neculai :))...si cat le-am asteptat la portita blogului tau!!
    ...apropo, ai participat la serata italiana de pe vas?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. traseul a fost de 700 kilometri, am avut însa doar un sofer si regulamentul pauzelor pe perioada sofatului sunt aici legi care se respecta cu mare strictete.
      Serata italiana a fost o surpriza extraordinara! aceasta a fost prima mea croaziera si sarbatoarea aceasta a fost unul din momentele cele mai emotionante ale acestui concediu! am sa povestesc pe larg, cand va veni vremea acestei seri :) Te pup draga mea :-*

      Ștergere
  13. Bine ai revenit!! Toate instanturile sunt superbe si ai avut o vreme ff frumoasa! Abia asteptam instantaneele si sa aflam detalii care altfel nu am avea de unde sa le stim. Sunt sigura ca a fost totul numai o incantare! Ma bucura astfel de calatorii si mi-ar placea tare ca intr-o zi sa calatoresc si sa incerc o astfel de emotie! Cand am citit de cinci tari traversate in opt ore, m-am gandit ca ati parcurs vreo 750 km ...
    Numai de bine sa auzim, de la excelent in sus si abia astept urmatoarele aspecte ale calatoriei, cu tot ceea ce ti-a bucurat inima!! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc din suflet draga Alexa, ai dreptate, concediul acesta a fost absolut superb! din toate punctele de vedere a fost deosebit si ne-a oferit numai surprize extraordinar de placute.
      Pupici si îmbratisari tirmit înapoi :-*

      Ștergere
  14. Superbă complicitatea lunii de argint! Parcă făcea cu ochiul, îmbiind la aventură. Era probabil o încurajare la acel tur de forță care a urmat, cu atâtea anotimpuri străbătute și atâtea țări traversate.
    O seară excelentă! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa am interpreat si eu lucirea lunii ;) Calatoria pâna la vapor a fost confortabila, autocarul a avut bucatarie si toaleta la bord, am avut pe lânga sofer si o însotitoare de bord care s-a ocupat sa ne simtim foarte bine pe tot parcursul calatoriei. Am facut deasemenea popasuri ca sa luam aer curat si sa ne dezamortim picioarele. Am mai calatorit spre nordul Italiei (Verona, Gardasee), dar nu pe acest traseu. Totul a fost interesant în acest concediu :)
      Multumesc. O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
  15. Cu intarziere, dar cu aceeasi bucurie, bine-ai revenit!
    Acum incep sa citesc postarile acestei vacante minunate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna
    o perioada n-am mai intrat pe blog, nu am mai avut timp. sunt angrenata in mici proiecte. dar, acum :) am ce citi :)
    am dat un view pana aici si am ce citi despre minunatele voastre peripetii.
    doamneee, numai din fotografii ce am vazut si d-abia astept sa vad periplul vostru :)

    RăspundețiȘtergere