duminică, 30 noiembrie 2014

Târgul de Advent din Augsburg

Augsburger Christkindlesmarkt si-a deschis anul acesta portile pe 24 noiembrie la ora 21:30 si se va închide pe 24 decembrie la ora 14. Bradul din fata primariei are 20 de metri înaltime, cântareste 4,3 tone, este împodobit cu 1000 LED-uri si 350 stelute aurii si actualmente reprezinta cea mai mare atractie în oras. Fara pic de zapada, sarbatorile de iarna au început în orasul meu! ☺

16 comentarii:

  1. ce frumos e la tine! luminite, semne de sarbatoare! la mine sunt trei becuri si alea chiare!:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu inca nu am fost în Târg... nu e inca vreme... Dar fetele mele mi-au trimis pe whatsapp fotografiile astea minunate! te pup si eu :-*

      Ștergere
  2. Deja se simte atmosfera Craciunului! La noi in Bucuresti ieri s-au aprins luminitele de pe bulevarde si s-a deschis targul de Craciun. Maine avem programat si noi sa mergem acolo, mi-e pofta de cozonac si mi-e dor de mirosul de brad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Germania, perioada de Advent este deosebita! Toata lumea o traieste din plin si asa, ne pregatim sa intam in Sarbatorile de Craciun... Este superb, nicicând nu am simtit mai puternic bucuria acestor sarbatori ca acum de cand locuiesc in Augsburg (14 ani jumatate)
      A brad miroase deja casa pentru ca avem Coronite de Advent. Cozonac... mi-e dor de cel românesc facut in casa... Aici avem altul, deosebit de gustos dar total alta reteta - Christstollen se numeste. Deasemenea se serveste aici si cozonacul italian - Panettone, datorita influentelor din Tirol (eu locuiesc aproape de Alpi, în Bavaria).
      te pup Raluca. Un start bun în Advent!

      Ștergere
  3. Super, si la noi se aprind beculetele de maine si se face inaugurarea bradului. Daca nu mai ploua voi merge si eu cu Bubu!Pupici,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu inca nu am ajuns si nici nu am planificat înca... in programul meu sunt acum alte prioritati. Imi pare rau pentru ca tare imi place in târg... Norocul este ca abia s-a deschis, asa ca sper sa ajung de cateva ori pana se va închide.
      Vreme faina va doresc si sper sa aduci fotografii pe blog, cu târgul vostru.
      Seara faina :-*

      Ștergere
  4. Un început minunat de decembrie, cu spiritul Sărbătorilor permanent în suflet! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta ultima perioada de timp din an este cea mai plina de evenimente frumoase. Pentru mine, este cea mai frumoasa luna din an.
      Trimit gânduri bune! ☺

      Ștergere
  5. imi place mirosul de turta dulce si de vin fiert, mirosul targurilor de Craciun, sunt sigura ca asa miroase si la voi :)
    pentru prima data am ratat aprinderea luminitelor in Bucuresti, asta e...
    oricum, avem o luna intreaga sa ne bucuram de ele :)
    se simte, se vede atmosfera de sarbatoare la voi si, chiar daca nu am ajuns in oras, cu siguranta, si la noi :)
    te pupacesc draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa mi s-a întâmplat si mie... In ultimii ani am participat la deschiderea festiva, anul acesta însa este un pic altfel... Tja, vorba ta, avem înca timp suficient sa ne bucuram de atmosfera târgului.
      Pe aici în târguri miroase a cârnaciori prajiti si a varza calita cu taietei... turta dulce, migdale candel si castane coape...
      te pup draga mea draga :-*

      Ștergere
  6. Pe cat e de frumos la voi,pe atat de pustiu e la noi.Cand vezi totul in haine de sarbatoare ,simti emotia sarbatorilor.Abia astept sa vad si la noi.Eu ma bucur mai ceva ,ca un copil.NU stau mult acasa.O sa ma duc la Sibiu saptamana viitoare,sa vad orasul ,sa calc pe urmele tale si sa intru in spiritul Craciunului . Noapte buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ai asemenea plan. Asa trebuie întâmpinate sarbatorile, sa saluti Sibiul din partea mea. Apropo... stii ce fotografie am ales pentru laptopul meu? Târgul de Craciun din Sibiu, acum doi ani. ☺
      te pup, noapte buna!

      Ștergere
  7. Şi la noi s-a luminat oraşul şi au început târgurile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce amintiri frumoase mi-au trezit fotografiile tale ! Offf...parca a fost ieri, dar timpul asta zbooooara ...
    Astazi cand m-am intors in Bucuresti , am trecut prin tot orasul si m-am bucurat: era luminat si impodobit de sarbatoare ! Am ramas "masca"! :)
    Ce inseamna sa lipsesti un weekend si sa nu ai tv si net ! :) pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumos ca te-ai detasat de peisajul urban macar pentru un weekend - natura ne face mult bine!

      da... trec anii! noiembrie 2012 ati fost aici, târgul era în pregatire :) Ce amintire frumoasa am si eu! pupici

      Ștergere