joi, 14 decembrie 2023

Serbarea de sfârsit de an /End of year celebration - RIO S50/23

 
Firma noastra îsi va închide activitatea pe anul 2023 în ultima saptamâna a anului si majoritatea compartimentelor vor avea saptamâna viitoare iesiri organizate într-un târg de Advent. De aceea saptamâna calendaristica 50 este de obicei folosita pentru a programa serbarea de sfârsit de an. Am mai spus ca împartim campusul companiei cu alte trei firme surori si saptamâna aceasta cantina-restaurant nu a oferit mâncare de prânz decât "to go" pentru ca salile restaurantului au fost altfel aranjate si decorate în vederea serbarilor. 
Firma noastra a serbat ieri seara sfârsitul de an 2023. 
Una din fiicele mele lucreaza într-un institut de cercetari, sunt bugetari si... coincidenta a fost ca si ei au avut ieri serbarea de sfârsit de an. La ei, fiecare a adus ceva de mâncare - salate si garnituri, finantat de institut a fost doar carnea pentru gratar si ceva bauturi (au gatit ei în bucataria firmei). La noi, petrecerea a fost absolut profesional organizata si finantata în totatlitate. Adevarul este ca la 600 de invitati, nici nu se poate altfel. Petrecerea noastra a fost un adevarat banchet! 
In fata restaurantului au fost puse câteva mese de stat in picioare, lampi de încalzire si de jur -împrejur vase pentru foc cu lemne. Doua chioscuri serveau vin fiert - rosu, alb sau punch fara alcool. 
 
La intrare în sala am primit bentite la mâna, textul a fost dragut: "Never say never again". De fapt asa am aflat ca petrecerea noastra are ca tema James-Bond (de ce s-a ales acest motto, înca fac investigatii ☺ Când o sa stiu mai multe, vin cu updates). 
Imediat am fost întâmpinati de chelneri cu tavi încarcate cu pahare de sampanie sau limonada (eu am baut doar fara alcool, pentru ca masina mea ma astepta în parcare). Cantina nostra nu mai era de recunoscut: canapele, fotolii, masute joase, mese inalte, rotunde, brazi împodobiti, stelute colorate atârnate de tavan, spoturi luminoase ca la disco! Un fotograf profesionist a umblat printre noi si a facut o multime de fotografii - daca voi primi ceva dragut, voi prezenta la rubrica "actualizari".
Pe marginile salii enorme erau amenajate standuri pentru servire de vinuri, sucuri, bere, cafea, cocktailuri... Incredibil ce oferta mare ne-a fost pusa la dispozitie. Aria aceasta a fost despartita de sala mare printr-un perete pliant, cu geamuri (cuvântul românesc este glasvand, dar acest cuvânt provine din germana si pe germana se scrie Glasswand. Nu l-am putut folosi, mi se pare ca este scris gresit ☺). 
Pe partea cealalta a peretelui de sticla au fost asezate multe mese lungi, înalte, cu scaune de bar. Perpendicular pe sirul de mese, a fost amenajata o scena. Am avut program live: un DJ, o solista acompaniata electronic care a interpretat celebrele hit-uri ale serialelor Agent 007 si un acrobat. 
Dar highlight-ul serii a fost concertul orchestrei firmei noastre. De la mine din compartiment sunt trei colegi care fac parte din orchestra.
 
Oliver este vedeta - el cânta la cimpoi si a facut cursurile pentru învatarea instrumentului în Scotia, de unde are si uniforma perfect potrivita. Melodiile de Craciun parca au un efect mai festiv când se aud si sunete de cimpoi (de altfel, si taragotul are un timbru specific melodiilor de Craciun ♥). Ce i-am mai aplaudat! Ei au deschis spectacolul serii. 
La 600 participanti, e greu sa-ti pastrezi locul, pentru ca întrgul meniu a fost de tip bufet. Noi am format un grup mic si am ramas mai tot timpul împreuna, la un set de canapea si fotolii. Am dat si ture, sa discutam cu toate fețele cunoscute din firma, pentru ca asa se cade, la asemenea ocazii. Am râs, am cântat, am povestit (seara, acasa, am constatat ca sunt ragusita ☺), am mâncat si baut, ne-am distrat de minune!
Diferite feluri de aperitive, portionate în cupe, astfel încât sa poti servi ce si cât vrei. Au fost multe salate, chiftelute, piept de pui la tepusa, curmale prajite în mantie de sunca, etc. De toate si pentru cei vegetarieni sau vegani. Apoi au urmat mâncarurile calde: gogosi de cartofi cu sos de ciupercute si verdeturi; gulas de cerb cu garnitura de mar în vin si jeleu de gutuie; file de dorade cu risotto si salatica; pancakes din cartofi cu carne de rata si sos de merisoare, pancakes cu file de somon-afumat si salata Romana cu sos de lamâie; pancakes cu sos de mere, smochine si nuci crocante; piept de pui în crusta de marone, cu crema de bostan si salata de rucola si morcovi. Fiecare a putut servi ce si-a dorit si de câte ori a avut pofta! Armata de chelneri a umblat mereu printre mese si a adunat farfuriile, tacâmurile si paharele goale. Atmosfera a fost absolut fantastica!
 
Timpul a zburat... Petrecerea a început la ora 17 si oficial a durat pâna la ora 23. Jinnu este în primul semestru de sarcina, a plecat pe la ora 19 acasa, eu si Andrea am plecat pe la orele 21. Ea a fost preluata cu masina de catre logodnicul ei, eu am urcat cu liftul în garaj - de dimineata abia am gasit loc de parcare la etajul 10 ☺☺☺ De obicei parchez la etajele 3,4 sau cel mult 5. Dar miercuri a fost o zi speciala si ca dovada, toata lumea a fost prezenta la birouri.
La iesire, lânga garderoba era postata o caruta cu pungulite pentru luat acasa, pline cu migdale prajite în zahar caramel. Multe tablite cu urarea "Craciun fericit" în diverse limbi ale lumii au îmbracat panourile spre garderoba. Angajatii firmei formeaza o mare familie, o comunitate multi-culti din peste 40 de natiuni, ingineri si specialisti de înalta calificare din toate continentele planetei (India, Japonia, China, Vietnam, Turcia,Ungaria, Austria, România, Ucraina, Franta, Portugalia, Spania, Italia, Polonia, Grecia, Croatia, Tunisia, Camerun, Pakistan, Mexico, Venezuela, Brazilia, etc).
Sper ca v-au placut reflexiile si luminile din fotografii si videoclipuri si va invit sa participati la rubrica Reflexii în Oglinda, initiata de SoriN si preluata de mine. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, o imagine sau un clip pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

14 comentarii:

  1. Wow, ce frumoasa petrecere, distractie pe cinste. Imi aduce aminte de petrecerile pe care le organiza, cu ceva ani in urma (aproape 15 ani), firma la care lucrez. Imi aduc aminte ca, directorul de atunci considera ca toti suntem ca intr-o mare famile. Asa simti cand te angajezi ca inginer stagiar si ajungi director general, asa simti cand lucrezi ani multi la aceeasi firma. Doamne, ce ani frumosi au fost. Din pacate, acum atmosfera este cu totul alta, foarte departe de ceea ce era atunci.
    Imi place si ma bucur sa vad cum isi respecta alte firme angajatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, aseara a fost o petrecere pe cinste. Am dormit cam scurt... cred ca ieri am baut cafeluta putin cam târziu. Am adormit pe la ora 12 noaptea si m-am trezit la ora 3:30! Acum sunt moarta de oboseala, însa... astazi este lejer la birou ☺☺☺ Jumatate din colegi sunt in homeoffice sau si-au luat liber.
      Te pup Ioana draga. Sa ai parte de colegi si sef de firma buni! Seful firmei dicteaza politica firmei si tare mult conteaza sa fie o atmosfera familiara la serviciu, pentru ca ne petrecem trei-sfert din zi la birou! Daca ai dureri la stomac doar cand te gandesti ca trebuie sa mergi la lucru, atunci, trebuie cautat alt serviciu!
      Te inteleg, oamenii se schimba, obiceiurile se schimba...
      Te pup. Un sfarsit de saptamâna cât mai placut! ❤️😘

      Ștergere
  2. Mi-a plăcut totul. 😊
    Trăieşti într-o lume frumoasă, printre oameni frumoşi!
    Să fie mereu tot aşa!
    🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero draga 🤗
      Te pup. Ganduri bune si imbratisari 🤗😘

      Ștergere
  3. Din poze si filmulete se vede ca a fost fain - imi imaginez cam cum a fost acolo, la fatza locului. 😊 O adevarata sarbatoare!
    Sunetul cimpoiului m-a incantat! Imaginatia mea fugea spre inaltimile Scotiei! 😃 Mdeh! Influenta filmelor "Nemuritorul" (Highlander) 😊
    Papa buna acolo, atmosfera excelenta, straluciri si reflexii aproape la tot pasul, cred. Foarte, foarte fain! Sunteti un colectiv fain - ma refer in special la "grupul vostru" (da, cred ca am mai spus-o, dar asa e: sunteti oameni faini).
    Banuiesc ca acum a trecut raguseala. 😊 Carmen draga, te imbratisez cu drag si iti doresc zile senine, zile cu bucurii si multa sanatate! 😘 💕
    Imbratisari si pupici de la quattro pentru trio! ❤ 😘 💕 🍀 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, a fost foarte foarte fain! Chit ca am fost obositi dupa cele 8 ore de serviciu. Am plecat dimineata la ora 7:30 de acasa si m-am întors seara la 21:30! O zi lunga, dar deosebit de frumoasa!
      Au fost vremuri când în compartiment eram doar eu femeie, acum suntem 4! Si bineînteles ca suntem priietene si tinem una cu alta - la bine si la geru! ☺☺☺ Cu Andrea si Jinnu avem acelasi umor, ne place sa râdem, sa cântam, sa dansam, mergem împreuna de multe ori la evenimente culturale în afara orelor de serviciu. Iar când evenimentele se desfasoara la serviciu, suntem un grup vesel si pus pe sotii! ☺☺☺ Eu sunt cea mai în vârsta din compartiment (Andrea si Jinnu sunt mai tinere decat fetele mele!!!) dar... asta e! Tin pasul ☺☺☺
      Da, mi-a trecut raguseala deja de dimineata nu se mai simtea nimic ☺
      Astazi lucrez de acasa homeoffice si saptamâna viitoare mai sunt doar 4 zile!!! Juhuuuuu! Luni dupa serviciu vom merge toti colegii de birou la Târgul de Advent din Landsberg am Lech. Marti voi avea dansul-sportiv, miercuri si joi înca nu e nimic progamat dupa orele de serviciu... iar de vineri sunt în vacantaaaaaaa! Pâna în a doua saptamâna din Anul Nou (pe 8 ianuarie voi reincepe serviciul).
      Pupici si îmbratisari de la trio pentru quattro 😘 💕 🐾 🤗 Gânduri bune ❤️

      Ștergere
  4. Ați avut o petrecere pe cinste, să vă fie de bine! Am citit meniul și am salivat, m-am simțit și eu prezentă privind filmările!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, a fost o petrecere superba! Mâncarea a fost delicioasa! Muzica si atmosfera au fost plăcută și distractivă, plină de energie, amuzantă, vesela, cool si mega! ☺☺☺

      Ștergere
  5. Am citit, privit si ascultat pe indelete. Ce pregatiri - ce atmosfera. Foarte frumos mod de a incheia un an la lucru, cum s-ar spune. Da! (bine cu cerbul acela in meniu nu prea m-am impacat, ce e drept :))))
    Cat de fain au aranjat cantina! Interesanta tema - James Bond (poate voiau sa sugeree ca voi suntei agenti 007 - the best :D!) Spectacolul tare fain - ma bucur de ce am vazut in filmulete! Si ce faina orchestra aveti!
    Delicios mod de a termina etrecerea (cu migdalele - yum yum).
    Cred ca raguseala a meritat si probabil a si trecut, intre timp.
    Puuuuup cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, a fost minunat! O organizare perfecta si cred ca nici la bani nu s-a facut economie. A fost totul de calitate, decoratiunile, mobilierul, programul artistic, meniul... Foarte foarte fain!
      hahaha, noi suntem 007?! daaa, poate ca ai dreptate. O sa aflu cu siguranta mai multe amanunte cât de curând ☺
      Raguseala a trecut peste noapte ☺
      Pupici si îmbratisari 😘 💞 💖 🤗

      Ștergere
  6. Am mai zis, firma voastră e un adevarat oras. Aveti deja tradiții an de an pe care le stiți și le asteptati cu drag. Bănuiaes că e o adevărată plăcere să mergi la lucru la o astfel de firmă, unde beneficiile compenseacă tot efortul depus pentru job.
    Felicitări celor din conducere că se găndesc cu adevărat și la angajați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat, Niko draga. Atmosfera intre colegi este prieteneasca. Iar in birou, suntem aproape familie. Ne sprijinim si ajutam, ne inspiram si provocam la a deveni mai buni pe plan profesional.
      Firma sustine multe activitati extraprofesionale, de aceea am avut mereu posibilitatea sa ne cunoastem caracterul si firea in cele mai deosebite situatii. Totutl s-a dezvolatat in mod pozitiv, de la an la an, firma imbunatateste metodele prin care ne uneste fortele.

      Ștergere
  7. Atat de multa lume? Incredibila organizarea! ... James Bond? HA, ha! Imi place ideea. Oricum, banuiesc ca s-a petrecut bine, iar meniul pare consistent.
    Numai la tine am auzit de o astfel de amploare de eveniment. Lucrezi la o firma deosebita cu adevarat.
    Am ajuns si eu mai tarziu...
    Pupici si seara frumoasa, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu stiam ca suntem ceva peste 500, dar acum la bilant am fost instiintati ca firma are 908 angajati! Firma noastra. In campus, impreuna cu firmele-surori, suntem 2800 angajati! Un mic oras!
      Pupici si imbratisari, Suzana draga ❤️😘

      Ștergere