sâmbătă, 2 decembrie 2023

Ninge, ninge, ningeeeee!

A nins fara pauza... Si inca mai ninge! Aseara arata asa:  
Azi dimineata curtea noastra era asa:
Am stat acasa, ca nu s-a putut circula, nici pe jos si cu nici un mijloc de transport...  
Si ca sa nu ma plictisesc în casa... am facut ceva lucru-de-mâna ☺ Am avut cândva o lumânare, într-o coaja de nuca de cocos. Am primit-o cadou de la prietenele mele si nu m-am îndurat sa o arunc. Acum, daca tot am avut timp berechet, am scobit restul de ceara si am pus-o la fiert împreuna cu alte resturi de lumânerele. Am pus într-o cratita apa la fiert, peste cratita am pus o sita de inox asa sa nu ajunga în apa. Am acoperit sita cu folie de aluminiu si am pus resturile de ceara la înmuiat. Cand a devenit lichida, am adaugat doua lingurite de ulei de cocos si o lingurita de vaselina, am amestecat totul bine, al luat cu grija sita de pe cretita si am turnat în nuca de cocos. Am luat un fitil suficient de lung, l-am prins cu un cleste la un capat si lasat cealalta parte sa intre în coaja de cocos, cât am putut de central. Clestele l-am atârnat cu un fir de ata, la un mâner de dulap de bucatarie ☺ în asa fel încât sa nu se scufunde, atâta vreme cât ceara era înca lichida. Acum o las peste noapte sa se întareasca, mâine va voi arata cum arde noua mea veche lumânare ☺
 
Si am mai facut ceva ☺ Ieri am cumparat un "Tischläufer" un fel de fâsie de fata de masa, îngusta si lunga. O pânza tesuta, cu motive de Craciun: om-de-zapada, coronita, omulet de turta dulce. L-am taiat la jumatate si mi-am cusut doua fete de perna. Sunt foarte încântata de noile deco pentru canapelele din camera de zi ♥
 

10 comentarii:

  1. Zăpada este...brrr, sper să nu vină și aici așa ceva, mi-ar face viața foarte grea.
    Nuca sigur este de cocos, nu am văzut niciodată o coajă atât de groasă?
    Pernuțele sunt foarte reușite, cea cu Moșul mi se pare cea mai frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O jumatate de metru, intr o zi! Am fost absolut surprinsi azi dimineata.
      Aveam in plan sa merg cu fetele mele in unul din cele mai mari orase Outlet, in Ingolstadt. De la noi, cam o ora si jumatate distanta cu masina. Nu am plecat insa, pentru ca la radio si tv am fost rugati sa nu calatorim decat daca trebuie neaparat.
      Tramvaiele nu au circulat. Am iesit cu Leo la plimbarea obisnuita,si chiar si pe jos a fost foarte greu... Nu toti vecinii au dezapezit trotuarele de dimineata. Mai tarziu au fost, dar e asa ciudat sa mergi pe poteca ingista.
      Maine trebuie sa degajez garajul, altfel nu voi putea iesi luni dimineata cu masina. Mai ales ca se zice ca va fi ger mare noaptea. Deci zapada va ingheta in forma pe care o are...
      Da, nuca e jumatate de cocos 👍
      Perinita cu Mosul a fost gata cumparat , acum cativa ani 🤗

      Ștergere
  2. Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să și primești!...un noian de zăpadă numai bun pentru deschiderea sezonului de săniuș 😍❄️❄️❄️. Creativă și ingenioasă, nimic nu se aruncă totul se transformă ca un hocus-pocus!...deja capătă contur în casă atmosfera sărbătorilor de iarnă. ☃️❄️☃️❄️🎅❄️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, noi maine vom serba Prima duminica de Advent, de aceea, curatenia este incheiata si decorarea este aproape finalizata. Mai avem mici detalii.
      Te pup draga mea 😘🤗 iti doresc un weekend minunat 💕❄️😘

      Ștergere
  3. Peisaje de poveste cele cu zăpada, dar parcă nu am vrea nici chiar așa să nu se mai poată circula.
    Cred că i se zice napron acelei fâșii de față de masă. Frumoasă reutilizare i-au dat. Și aceasta merge ca înscriere la Transformări creative decembrie, la ultima temă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe noi ne a luat cam pe neasteptate. Nu zic ca nu stiam ca va beni zapada, ca doar e luna decembrie! Zic doar ca pana la sfarsitul lunii octombrie am avut vara, cu temperaturi in jur de 30° in plus. Apoi vara s a mai domolit, primele doua saptamani de noiembrie au fost blande, abia ce au inceput frunzele sa si schimbe culoarea. Ultimele doua saptamani au fost mai reci si au inceput ploile....Copacii au inca frunze! De aceea, zapada care a cazut asa, peste noapte, sta pe crengile copacilor si pe frunze, atarna greu, sunt toti strambi.
      Noi anul acesta este prima data cand nu am apucat sa tundem trandafirii! Cu o zi inainte am taiat ultimele flori....cum sa ii tunzi cand sunt plini de bobocei?! Tja, acum sunt acoperiti de neaua de jumatate de metru!
      Wow, chiar pot sa incriu in tabel? Multumesc 🤗

      Ștergere
  4. Vai - dar zici ca este de basm (cred ca la noi ar fi fost stiri apocaliptice la greu... cum - sa nu se poata circula? aia aia .. haha).
    Azi la noi a fost un smog atat de dens .... si afara miroase atat de rau a fum inecacios (ca intra si in casa... :)))). Cand ninge e deobicei aer curat... Deobicei..

    Nu ma mai satur privind ce frumos era.
    Abia astept sa vad cum arata lumanarica maine! Iar pernutele sunt superbe :*
    (eu am luat o perdea foarte lunga cu speranta sa o tai si sa fac doua... baza mea e in mami... :))) dar presimt ca o sa ne invitam reciproc sa taiem perdeaua... si si apoi s aincercam masina micuta de cusut :))
    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema cu blocajul a fost ca... a nins fara pauza! Daca era zi de lucru probabil ca isi dadeau interesul sa curete mai intens, dar fiind sambata... Si cum am zis, in oras au fost accidente si s au produs blocaje rutiere. E total neplacut sa astepti in frig... Adela, fiica mea, a plecat pe la ora 10 la ea la firma sa ia ceva ce uitase in birou. Pana cand s a intors la masina, nu a mai putut porni. A ramas inzapezita. Si.... aproape nimeni nu are lopata in porbagaj! A trebuit sa ii contacteze pe cei de la poarta, paza, sa o ajute sa iasa din nameti. De aceea, am zis ca nu mai plecam nicaieri!
      La radio si TV au zis ca suntem rugati, daca nu trebuie neaparat sa pornim la drum, sa nu o facem. Personalul de interventie este si asa supradolicitat cu cazuri serioase.
      Dar a fost foarte frumos si acasa....Am reusit multe! 🤗
      Oh... Perdeaua... Si eu trebuie sa o dau jos pe a mea. Cand am soalat geamurile si perdeaua, am montat gresit doua inele si acum nuai aluneca frumos.... dar tot aman 😏 eu stou cum sa o trag, Helmut vocifereaza 😁 Va trebui sa rezolv si asta, anul 2023!

      Ștergere
  5. Imaginile sunt minunate! Da, da, zapada multa incurca oamenii in activitatile lor, dar tot frumoase raman peisajele. 😊
    Imaginile cu H la lopata, cu Leo pe langa el, apoi Leo singur pe poteca au un aer... nu stiu cum sa zic... Induc un sentiment de liniste, de siguranta, de... caldura unui camin, cred. Am un fix cu "scene" de genul: o caban in semineul careia arde focul, oamenii isi vad de treburile casnice, afara zapada e pana la fereastra cu geamuri pline cu stelute de gheatza, dar oamenilor nici ca le pasa, pentru ca au in cabana tot ce au nevoie. 😊

    Am râs cand am vazut-o pe Miss Ella in prima poza in care apare. Apoi am râs vazand-o si pe Miss Colette cam la fel de caraghioasa cu "palaria de zapada".😃
    Noua perna decorativa arata foarte bine! Buna idee sa faci fatza de perna decorativa din fatza de masa. 😍 Si partea cu "reinvierea" lumanarii.

    Sa va bucurati de zapada, fara daune, Carmen draga! ❤
    Imbratisari si pupici, ganduri bune si salutari, de la quattro pentru trio! 😘 💕 💐 🍀 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca extra am filmat cum Leo e mereu in fata lopetii si Helmut il dojeneste 😍 exact asa a fost cand l am adus pe Leo acasa ❤️ era pe atunci un ghemotoc, mai mult se rostogolea decat meegea dar mereu iesea la curatat zapada cu "taica sau" si Helmut trebuia sa aiba grija sa nu il agate cu lopata 😅 Asa zapada am avut doar atunci, in ianuarie 2017.
      Si eu m am amuzat... Miss Ella si Miss Collete cu pompiane de zapada 😅
      Exact asa era zapada si pe antena parabolica. Helmut nu a mai putut vedea nimic la tv aseara.
      Eu da, ca eu ma uit prin internet 😜
      Lamanarea a reinviat, sunt curioasa cum va arde, ca e primul experiment de acest gen 🕯️
      Momentan nu putem spune sa savuram zapada. Suntem un pic limitati... plimbarile doar pe potecuta, Leo la fel.
      La masina noua avem "incalzire de cabina" Standheizung. Poti de la distanta sa activezi prin telecomanda masinii. Dureaza cam jumatate de ora, dar se dezapezeste totul si geamurile se elu ereaza de zapada. Dar de jur imprejur, a trebuit lopatit! Helmut a lucrat o ora sa scoata masina din parcare. Apoi a curatat locul si s a parcat din noi. Utilajele de dezapezre trec pe stazi, pe langa masinile parcate ✌️ noroc ca masinuta mea e in garaj. Dar ca sa ajung in garaj, trebuie dezapezit! Astazi pe la amiaza, vom merge in curtea garajelor sa vedem care e situatia 😁
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾💞😘🤗 spor si amuzament la tot ce iti propui sa faci ,🥳🎊✌️😘❤️

      Ștergere