sâmbătă, 2 decembrie 2023

Crenguta de brad

Niko a lansat un challenge pentru luna decembrie... Fiecare zi are o tema si trebuie prezentata o poza în care sa fie prezenta o mascota - fotomodelul tuturor fotografiilor din challenge. Eu nu am mascota si nici nu voi putea participa zilnic, astazi însa am facut câteva poze dragute în care sunt de vazut crengute de brad. Sunt Coronitele mele de Advent - toate sunt aranjamente proprii. Mâine voi aprinde prima lumânare, mâine este Prima duminica de Advent. ✳️🕯️✳️
 

18 comentarii:

  1. Mă bucur că te-ai alăturat și tu! Ai muncit ceva la patru aranjamente! Nu am mai văzut lumânări tăiate oblic, sunt foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt doar trei coronite, pe cea cu lumanari pe linie, am fotografiat o de doza ori, o data de sus,ca sa prind si floarea de Amaryllis si o poza cu detaliul aranjamentului de brad.
      Astazi toata ziua m am ocupat de Coronitele de Advent. Si de presepio ❤️ o sa prezint intr o postare 🤗

      Ștergere
  2. Arata minunat coronitele. Vor arata perfect pe masa!
    Nici eu nu am mai vazut astfel de lumanari. Au un efect deosebit!
    O duminica minunata draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am cumparat setul de lumanari pentru Advent. In patru inaltimi diferite si taiate oblic. Imi place mult cum auriu si rosu se combina cu verdele tare al crengilor de brad.
      Maine vom aprinde prima lumanare din fiecare din cele trei coronite.
      Una e pe masa in sufragerie, celalalte doua sunt in camera de zi, una pe masuta si alta langa televizor. Cea de langa televizor probabil o vom plasa in alta parte, depinde cum lumina lumanarii va deranje urmarirul tv 😜
      Te pup. Noapte buna 😘❤️

      Ștergere
  3. Profit să te întreb în primul rând de lumânările de advent. Se aprind doar duminica sau cum? Îmi propusesem să aprin anul acesta un set de lumânări de advent, dar nu am putut fix de pe 1. Eram curioasă cum sunt. Țin toate cele 24 zile? cât timp pe zi să ardă?
    Ți-am raspuns și la mine, mascotă poate fi chiar și un desen/semnătură digitașă. Nu este obligatoriu să postezi în fiecare zi. Dacă vreai si ai timp recuperezi oricand, tabeleul e deschis pănă pe 31 decembrie.
    În plus, aranjamentele tale se încadrează perfect și la Tranfosrmări creative luna decembrie.
    Toate sunt minunate. Mă atrag cel mai mult cele cu lumânările roșii. Felicitări pentru realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Niko, eu am scris mereu pe blog despre coronita, despre simbolistica despre traditii aici in Bavaria, de aceea anul acesta nu am mai scris... Cele 4 lumanari stau pentru cele patru duminici din Advent. Cateodata a patra duminica de advent pica exact in ziua de Craciun, dar anul acesta pica excelent. Azi e prima duminica de Advent, appi pe 10, pe 17 si pe 24, . In prima duminica se aprinde o lumanare. Normal ca nu o lasam sa arda nesupeavegheata, deci doar cand suntem acolo in camera o aprindem. Apoi, toata saptamana ce urmeaza, aceasta lumanare va fi reaprinsa, pentru atmosfera. Pe10 decembrie se va aprinde prima si a doua lumanare. Saptamana calendaristica 50 vor arde doua lumanari. Pe 17 decembrie vom aprinde cele doua plus inca una. La fel, in saptamana 51 vor arde cele trei lumanari. Iar incepand cu a patra duminica de advent, vor arde toate cele patru lumanarele.
      Despre coronita cu 24 de lumanarele am scris un articol. Povestea e lunga:https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/search?q=Coronita+de+Advent
      Multumesc pentru info Niko draga. Voi participa cu drag la tot ce se potriveste.... Eu ma voi inscrie, iar daca tu vei considera ca nu se incadreaza, te rog sa ma stergi din tabel.nu e nicio suparare.
      Pupici. O zi buna 😘🤗

      Ștergere
    2. Mulțumesc pentru explicații

      Ștergere
  4. Ce frumoase sunt!! Ti-au iesit foarte fain si la fix pentru a Sarbatori Adventul.
    Dar ce este obiectul auriu din poza din stanga jos? Tot incerc sa imi dau seama...
    Pupici cu drag!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar ca m am incadrat, altfel nu mai are sens coronita. Astazi este deja prima duminica de Advent 🕯️
      Hahaha... Aceea este o tartacuta, un bostanel de acela decorativ.Eu cumpar deseori tartacute sa decorez casa in prag de toamna. Nu toate, dar majoritatea dupa un timp se usuca (unele prind mucegai si le arunc). Aceasta e uscata perfect.Am spray-at-o cu sray auriu 😅 Am si castane, nuci, conuri de brad spray-ate 😏😂 Dar o fac in curte ca pana se usuca, miroase tare vopseaua! Acum, ca e atata zapada,nici nu am mai pus carton dedesibt, am imbracat o manusa de plastic, am tinut obiectul de vopsit in mana si am sprayat in aer... ca nu se pateaza nimic ❄️❄️❄️
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
    2. Foarte tare!! Am avut si eu unele asa dragute. bine ar fi fost sa se fi uscat. :D

      Ștergere
  5. Foarte frumos ti-au reusit! Ai combinat excelent culorile, "materialele"! Mie nu-mi ies astfel de arnajamente. Imi plac mult lumanarile aurii, inalte.
    Felicitari pentru realizarea lor, Carmen draga! 💕 Floarea e suuuupeeeerba! 😍

    Nu stiu cand reusesc sa raspund la mesajele de la mine, asa ca scriu aici: poza cu Didi peste care ninge e editata in programul "online image editor" (la finalul postarii mele e link activ spre site).
    Spor la cele ce le ai de facut! Duminica frumoasa!
    Imbratisari si pupici de la quattro pentru trio! ❤ 😘 💞 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost foarte creativa saptamana ce se incheie 😅🥳 Masa de sufragerie arata....vai! E plina cu cutiute si pungute... Amadunat in ultimii 20 de ani o multime de maruntisuri pe care le pot transforma in decoratiuni... Astazi trebuie sa finalizez si sa fac ordine. Doar e Prima Duminica de Advent. Ar fi si cazul,mu?! 😁😜
      Multumesc pentru raspuns. O sa incerc.. oricum Didi a ta este grozava 😘
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾💞😘🤗

      Ștergere
  6. Ce frumoase sunt! Imi plac foarte mult lumânărelele! Ai făcut niste aranjamente superbe ! Esti foarte creativa. Felicitari! Te pup. Duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Mihaela. Deasemenea îti doresc toate cele bune, o saptamâna frumoasa! 😘🤗

      Ștergere
  7. Acest obicei cu aprinderea lumânărilor de Advent la tine l-am văzut prima oară😍...prinse într-un aranjament cu ornamente simbolice iernii, Crăciunului, te cuceresc în orice formă. Prin măiestria ta îți personalizezi aceste decorațiuni și pui în valoare talentul. Combinația celor trei culori este divină!
    O duminica binecuvântată, dragă Carmen! Te pup!😘❤️❄️❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am locuit peste 30 de ani într-o zona puternic influentata de sasi si în plus, înca înainte de '89 avut o colega de birou casatorita cu un neamt (tehnicianul firmei). Asa ca am luat mereu contact cu obiceiurile si traditiile nemtesti ... pe atunci nici ca visam sa ma mut în Germania! De altfel niciodata nu mi-am dorit sa plec în alta tara... Asa, doar când eram întrebata unde as vrea sa locuiesc spuneam SUA ☺ Ce ma bucur ca nu s-a întâmplat! Ma simt foarte bine în Bavaria! Si Augsburgul meu seamana foarte tare cu Sibiul! ☺ Asta asa în paranteza...
      Inca înainte de '89 imi faceam Coronita de advent, imi decoram apartamentul, usa la intrare si balconul... De când locuiesc aici, inteleg mai profund aceste traditii si îmi plac si particip cu mare drag!
      Te pup si eu, Gina draga si îti doresc o zi minunata! 😘🤗

      Ștergere
  8. Adventul e specific ritului catolic, prin urmare pot spune că e o tradiţie frumoasă, dar nu o practic. Până acum vreo 3-4 ani nici nu ştiam că există.
    Însă aranjamentele tale sunt superbe. Să te bucuri, dragă Carmen, din plin de ele şi de sărbătorile pe care le preced. 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum am scris mai sus, eu cunosc aceste traditii înca din adolescenta. Pe atunci nu le intelegeam sensul dar imi placeau.
      Da, traditiile în ziua de azi nu mai sunt respectate, indiferent de rit. Oare câti din crestini stiu când se împodobeste bradul?!
      Multumesc asemenea, Vero draga, o zi minunata iti doresc! 😘🤗

      Ștergere