joi, 21 decembrie 2023

Cu fetele în târgul de Advent

 
Târgul Christkindlesmarkt din Augsburg se va închide duminica, pe 24 decembrie la orele 12. Zilele acestea se fac ultimele mici cumparaturi pentru sarbatorile de Craciun, aglomeratia creste exponential cu vânzarile, toata lumea este într-un fel sau altul multumita. 
Este adevarat ca si preturile au crescut, însa... este oare ceva pe lumea asta care s-a ieftinit?! Salariile noastre stagneaza, încercam sa facem economie la altele, sarbatorile sunt însa sarbatori! Si traditiile ramân traditii atâta vreme cât oamenii le practica. Un vin fiert si o chifla cu cârnaciori sau o farfurie cu varza caltita si Schupfnudeln sunt traditionale în târgurile de Advent, la fel ca si turta dulce, vata-pe-bat sau castanele prajite. Nu poate sa vina Seara de Ajun daca nu ne-am plimbat macar o data prin târg. Pentru mine a fost a patra iesire (fara sa numar plimbarea in târgul din Sibiu) - am fost la deschidere cu Andrea, o data am fost cu Helmut si Leo, o data cu colegii de birou si acum cu fetele mele. 
Si de fiecare data ma bucur ca si când as vedea pentru prima oara casutele încarcate cu chestii luciose, stralucitoare, luminoase, vesele... Cristaluri, stelute, globuri, jucarioare, lumânari, chihlimbar, caciulite si fulare, acadele, ciocolata si câte si mai câte! Peste tot oameni veseli, copii cu ochii sclipind de bucurie, colinde si voie buna! Cum sa nu iti faca placere, mai ales când te plimbi împreuna cu cele mai dragi persoane?!
Numaram zilele care au mai ramas pâna la marea sarbatoare a Nasterii Domnului. Mai sunt doar doua zile si jumatate pâna la Seara de Ajun... Agenda mea mai are notata o singura întâlnire, vineri, cu Sabrina, o fosta colega de birou cu care am pastrat contactul de peste 5 ani. 
Apoi începem sa ne linistim cu totii; cumparaturile mai sunt posibile doar pâna sâmbata la ora 20, dupa care în oras se va asterne linistea. Fiecare va petrece câteva zile placute alaturi de cei dragi. Vânzoleala și un iureșul zgomotos vor fi reluate în prag de An Nou. Dar pâna atunci, va doresc un rest de saptamâna cât mai placut! 
PS:Pentru mine astazi a fost ultima zi de lucru din anul 2023, de mâine începânt am concediuuuuu, juhuuuu!

8 comentarii:

  1. Am senzatia ca fac atat de putine lucruri si ca timpul se scurge atat de repede...
    Sunt sigura ca aceasta plimbare cu adela si Raluca in targ a fost fantastic de frumoasa! Pozele vorbesc de la sine. Cand sunteti impreuna straluciti mai mult ca oricand. Ce minunat!! 🧡
    Preparatele arata atat de bine incat pe cuvant ca imi fac cu ochiul - de fapt, imi placea cand am fost prin Germania sa ma bucur de mancare (nu ca as fi fost foarte des, imi ajung si mai raman degetele de la o mana, dar sunt amintiri dragi, cu oameni dragi, din care o parte sunt doar.. amintiri). :)
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, orice intalnire cu fetele mele este minunata. Orice facem impreuna este deosebit de placut.
      Vor veni doar pe 24, anul acesta vom petrece impreuna doar Ajunul de Craciun. Asa e viata... Copiii isi iau zborul din cuibul parintesc, trebuie sa invat sa accept 🤗🍀🎄🎅💗
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  2. Concediu frumos, draga mea! Şi să-ţi fie Sărbătorile pline de bucurii! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumes Potecuta draga 😘💞🤗 Si tie vacanta de iarna cat mai frumoasa! 😘🐾💞

      Ștergere
  3. Să-ţi fie concediul aşa cum ţi-l doreşti!!!
    😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero draga 🤗💞 Un sfarsit de decembrie frumos si pentru tine!

      Ștergere
  4. Ce frumos este la Târgul Christkindlesmarkt din Augsburg! Mulțumesc pentru imagini! Concediu plăcut, Carmen. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asemenea targuri, culisele fac mult! Cu cat orasul e mai impozant, cu atat este si targul mai reusit.Dar si targurile mici au farmeculblor. Cu colegii de birou am fost intr un targ mic, o senzatie de poveste, de intoarcere in timp... Foarte frumos a fost si in Landsberg am Lech.
      Te pup. Numai bine 😘🥰🤗

      Ștergere