vineri, 15 decembrie 2023

Bradulet, bradut dragut 🌲

Ca în fiecare an, ne-am facut timp si am vizitat piata de brazi normandieni, taiati din pepiniera Padurii Bavareze si pusi în vânzare în curtea bisericii St. Ulrich.
"Vânatoarea" a fost destul de palpitanta, deoarece în ziua în care am fost noi nu erau prea multi brazi peste 2,5 metri înaltime. Cumva, nu am gasit nici unul care sa împlineasca criteriile noastre de frumusete: sa fie bogat, conic, echilibrat si masiv. Dupa lungi cautari, am descoperit unul pe care îl admira deja o familie. Ea isi tinea mâna pe acest brad si el tinea mâna pe un altul - cam jumatate de metru mai înalt. Cel înalt era si el frumos, însa la noi în casa nu ar fi avut loc. Asa ca m-am rugat în gând ca familia sa se hotarasca pentru cel înalt. Am întrebat daca s-au decis si... ea mi-a zis ca îi vor cumpara pe amândoi! Paf! Wow, lovitura sub centura! Helmut a continuat sa caute, eu am ramas încapatânata lânga brad. Cred ca un sfert de ora nu m-am miscat de acolo, Helmut si Leo dadusera deja trei ture de piata si... Victorie! Cei doi s-au decis pentru cel înalt si l-au cumparat doar pe acela! L-am chemat rapid pe vânzator, l-a carat la aparatul care leaga brazii în plasa, am platit (64€ ca de 4 euro am luat si o legatura de crengi) si ne-am dus bucurosi la masina. 
Acum bradul nostru asteapta în curte sub geam. Pe 24 decembrie, pe la orele amiezii, Helmut o sa-l fixeze în suport si îl vom lasa câteva ore înca afara, sa-si îndrepte coroana. Apoi îl vom introduce în casa pe usa glisanta si vom începe sa-l împodobim. Înca nu am decis care va fi culoarea predominanta a globurilor... Dar deja stiu ca va fi un brad de Craciun ca în povesti - cum altfel?! Toti brazii împodobiti sunt frumosi si împrastie parfumul specific, magic! 🎄
Când se va lasa înserarea, vom aprinde luminitele si vom aranja cadourile sub brad. Asa vor începe la noi Sarbatorile Craciunului. 🎁❄️🎅

15 comentarii:

  1. Ce inseamna puterea gandului - weee. Ma bucur ca bradutul a venit la voi. Si este minunat!!! Abia astept sa il vad si impodobit!
    Am si eu bradut (si nu ma refer la fantoma celui de anul trecut) - Tati l-a luat din curte de la bunici (e un varf, abia a ajuns la el, asa mari s-au facut bradutii.. si cand ma gandesc ca erau cat noi, acum ..„cativa„ ani :))). Cand au trecut toti acei ani? :))

    Pupici cu drag!! Bun venit bradutului :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, am avut noroc🤗😘 Vaiii nu a fost periculos sa urce sa taie vârful?!
      Bine ca totul a decurs bine! Abia astept sa vedem pozele cu brazii împodobiti. Inca noua zile !
      Pupici si imbratisari 🎁❄️🎅

      Ștergere
  2. Am luat și noi unul, de la Hornbach.🙃 Este danez, deci nu afectează pădurile traco-geto-dacice altoite de romani.😀 Am dat 59 de lei, mari-mici, era un singur preț.🙂 Oricum, nu conta prea mult dacă luam unul băștinaș, era doar unul mai puțin de furat. Sau era gata furat?😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unghiul din care prezinti situatiile este mereu unul critic-haios-sarcastic-simpatic.

      Ștergere
    2. 😀😀😀 Vă mulțumesc.

      Ștergere
  3. Îmi place tare mult soiul acesta de brazi, sunt atât de stufoși. Dar tot îmi pare rău de ei, doar că mie îmi pare rău și de florile tăiate. Abia aștept să văd cum îl împodobești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai spus bine, sunt ca milioanele de flori care se vând in florarii... Brazii sunt "florile"de sezon. Eu am mereu in casa flori... le iubesc.
      Am si flori in curte, primavara pâna toamna si mi se rupe sufletul sa tai pentru vaza :-) Dar de la florarie cumparam mereu si eu si Helmut. Fara flori in casa parca lipseste ceva...
      Te pup. Un start bun in weekend! 🎄🌲

      Ștergere
  4. E tare drăgălaş! Se vede că e bogat şi are coroana aşa frumoasă!
    Daaaa! De când mă ştiu eu, în 24 apărea bradul împodobit. Îl făcea Moşul. Apoi, când am crescut, pentru că Moşul mergea la copiii mai mici, îl făceam noi. Şi acum, tot aşa îl fac. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. timpul zboara... si în mintea mea se amesteca in prezent multe amintiri, din copilaria mea, din vremurile când erau fetele mici.
      Te pup, Potecuta draga. Îmbratisari 🤗😘

      Ștergere
  5. E frumos bradul vostru! Parfumul de brad in casa - mai ales in primele zile - imi cam lipseste de cand am cumparat un bradut sintetic (brazii mari nu mai avem unde sa-i asezam de cand a fost amplasat "zidul" care a micsorat sufrageria (am ales intre intimitate si spatiu) iar mici nu prea gasim. 😊 Mdeh, aveam nevoie ca toate camerele sa fie "decomandate".
    Am vazut si aici brazi foarte frumosi! Bogati in crengi - noh... habar nu am cat costa (daca nu mai cumparam...)
    Si la noi a ramas traditia de a impodobi bradul in 24 decembrie - din pacate, participa tot mai putini dragi, de la an la an. Viata face cum vrea ea: ne rareste, ne imprastie prin tara/lume. 😊
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! ❤ 😘 💞 💖 🐾 🤗

    Imi place ca Leo e mereu prezent la evenimente importante! 😊 💕 Si-a spus si el "cuvantul" pentru un brad anume? 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh daaa... anul acesta va fi primul când vom fi singuri. fetele au alt program... e o noua etapa in viata. Trebuie sa invatam si asa... Când ma gândesc la Mama, saraca de peste 20 de ani petrece Craciunul fara noi, copiii...Viata ne împrastie, ai dreptate...
      Leo este peste tot cu noi, daca nu exista interdictii pentru patrupezi.
      Oh, acum imi amintesc ca nu mai e mult pâna la Revelion si majoritatea patrupezilor sufera asa mult când se aud pocnete si bubuituri... Saracutii!
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro 😘 💞 💖 🐾 🤗

      Ștergere
  6. Pana la urma norocul si insistenta ta a ales un brad cel mai din cei expusi...si anul asta am gasit fara prea multe cautari , pomul potrivit ca dimensiune si foarte ramificat...impodobirea lui firesc in 24 decembrie. Ai capturat cateva imagini reprezentative ale momentului achizitiei.
    Seara minunata, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am avut noroc ☺ Multumesc Gina draga 😘 💖 🤗
      Pupici si îmbratisari. O seara placuta draga mea! 😘 💞

      Ștergere
  7. Magnific bradul ales. Mă bucur că s-au așezat planetele să găsiți exact ce căutati și să îl și achiziționați. Nu știu cât sunt brazii pe la noi, dar prețul cred că este destul de piperat și aici.
    Sarbători cu bine, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, am avut noroc si anul acesta.
      Mai sunt 5 zile si... îl vom împodobi ♥
      Numai bine, Niko draga, multumesc asemenea!

      Ștergere