vineri, 8 decembrie 2023

Târgul de Advent

Weekendul ce a trecut (mai exact vineri, pe 1 decembrie), am reusit sa-l motivez pe Helmut si am fost împreuna în Târgul de Advent din orasul nostru. Am plecat pe la ora 13, pentru ca l-am luat si pe Leo cu noi (daca se însereaza, este foarte greu cu catelul în aglomeratie). 
Tocmai începuse sa ninga când ne-am urcat în tramvai. 
Am facut câteva ture printre tarabe, mi-am cumparat doua saluri tricotate, enorme si pufoase (unul alb si unul negru) si bineînteles am baut câte un vin fiert si am mâncat fiecare câte un corn cu cârnacior prajit. Eu am luat Bosna, Helmut si-a dorit cârnaciori de Nürnberg.  Deliciosi!
Leo a fost foarte cuminte si spre norocul nostru, nu ne-a iesit în cale niciun alt mascul feroce ☺ Leo este jucaus, prietenos cu oricine, se lasa tras de coada de orice copil, dar daca întâlneste un alt mascul (ne-castrat) atunci, deja cu 3 minute înainte ca noi sa observam câinele, Leo al nostru se aseaza în pozitie de lupta! Se încordeaza, coada-i sta ca o sulita în prelungirea corpului, îsi ascute urechile si începe sa mârâie, aratându-si dintii si gingiile! ☺☺☺ Fiorosul lu' mama! Daca i-am da drumul, ar sari la lupta ca un leo-paraleu! Nu avem cum sa-i schimbam meteahna, este un instinc specific rasei (foxterrier). 
Leo este câine de vânatoare, dar saracul, habar nu are cum se vâneaza un soricel. Ba chiar nici mâtele nu întelege ce fel de fiinte sunt... Nu a fugarit în viata vreo pisica. Tolereaza toate pasarile care poposesc la noi în curte, doar le observa, indulgent. Dar daca suna cineva la usa sau daca trece cineva pe aleea de lâna curtea noastra, atunci sare si din cel mai adânc somn! Latra si îsi apara teritoriul, este sigur ca asta este datoria lui. ☺  
Dar revenind la târg... nu a fost niciun incident cu copilul nostru blanos si patruped. ♥
 
Ne-am plimbat linistiti si am privit fulgii de nea, încântati de peisajul care-si schimba aspectul sub ochii nostri. La una din tarabele care vindeau presepio, am hotarât brusc si de comun acord sa cumparam o noua casuta pentru figurinele noastre din portelan. Casuta de acasa, sau mai exact ieslea din sceneta Nasterii Domnului, a suferit de-a lungul anilor câteva tamponari la manevrele de depozitare. Am gasit aici în târg o iesle de marime potrivita si ne-am bucurat sa o cumparam. 
Intr-un articol viitor, voi arata cum am aranjat totul pe pervazul geamului din sufragerie ♥
 
În drum spre casa, stratul de zapada a devenit tot mai înlat. Privind din tramvai orasul (strazile si parcurile), peisajul parea desprins dintr-un basm! Ne-am bucurat de ninsoare ca niste copii. 
Ceea ce nu am stiut atunci, este ca ninsoarea nu s-a mai oprit pâna a doua zi dimineata. Sâmbata dimineata, stratul de nea a fost între 50 si 70 centimetri! Dar asta e alta poveste...

26 de comentarii:

  1. Ah, iar am văzut miniaturi :D Ce frumos e totul.
    Deci aşa face viteazul vostru? Că latră tare când e cineva pe lângă curte, ştiam, ai mai povestit de cât de bun apărător e, dar acum am aflat cum procedează când simte miros de alt mascul. Bravo lui! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce imi plac aceste miniaturi! asa mici si lucrate perfect in lemn ♥
      Leo este un mic luptator ☺ Dar pe tine te-ar iubi din prima clipa.
      Te pup. Noapte buna! Un weekend frumos draga mea ♥

      Ștergere
  2. La ora prânzului vizita târgului e mult mai lejeră, până și Leo poate adulmeca și studia tot ce îi iese în cale...îți colorează zilele libere aceste târguri, te atrag cu tentațiile lor de sezon, funcționează ca un miraj al destinațiilor unde se organizează 😍🎄🎅☃️🐕
    Iar ninsoarea încununează evenimentul...❄️❄️❄️❄️
    Weekend tihnit, Carmen dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa, asa este Gina draga. Ne-am plimbat impreuna cu Leo mult mai lejer la primele ore ale dupa-amiezii. Am avut chiar timp sa sa facem cumparaturi... Seara, daca este inghesuiala, nu poti sa cauti, sa verificisi sa hotarasti ce ar fi mai potrivit...
      Zapada am avut prea multa. Astazi s-a incalzit un pic si a chiar ploat, asa ca patura de zapada s-a injumatatit.
      Este inca totul alb, iarna este placut sa ai zapada. Maine vom merge sa cumparam brad 😍🎄 abia astept!
      Te pup si iti doresc un start perfect in weekend 😍💞

      Ștergere
  3. Ce frumos! Carnatii aia sunt asa lungi? Asa se servesc? Mi se par uriasi...
    Cred ca a fost minunat. Mi-e dor si mie de vin fiert. Inca nu am ajuns prin nici un targ.
    Un weekend vesel sa aveti! Pupici, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa, aia sunt Bosna. Au 20 cm ☺☺☺ Sunt cam lungi, insa daca foamea este mare, atunci nimic nu este prea mult!
      Eu o sa mai merg o data cu colegii de birou la târg, dar in altul, nu in marele Augsburg. Cred ca vom merge la Landsberg am Lech.
      Mâine vom alege bradul, sper sa avem noroc si sa gasim unul asa cum dorim ♥
      Pupici. Un weekend minunat Suzana draga ❤️😘

      Ștergere
  4. M-am plimbat cu voi prin Targ pana mi-am dat seama ca mai sunt zile in care n-am fost pe langa tine, asa ca am inceput de unde ramasesem. 😊 Avantaj eu: acum m-am mai plimbat o data.
    Imi place hainuta de cosmonaut a lui Leo! Si ma amuza cat de putin pret pune pe suportul acela rosu al unui brad. 😃 Vrea sa fie sigur ca alti patrupezi masculi care vor trece pe acolo stiu cine-i seful. 😊
    Mi-ai facut pofta de carnaciori! 😊
    Sa fiti la fel de veseli mereu, e ceea ce va doresc, Carmen draga! 💕
    Imbratisari, pupici si ganduri bune de la quattro pentru trio! 😘 💗 🍀 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, ai vazut ce face Leo?! daaa, marcheaza totul. O data am stat de povesti cu o vecina si cateii nostri au marcat de patru ori, unul peste celalalt un loc anume ☺☺☺ Ce ne-am mai amuzat privind scena! Stateau la rând efectiv! ☺☺☺
      Haina argintie a lui Leo, e o achizitie noua. Am cumparat si pentru Chico, poate ca o sa treaca Raluca duminica pe la noi,, sunt curioasa daca hainuta este mult prea mare sau se poate modifica rapid.
      Gasesc tare greu pentru Leo... hainutele in general sunt facute pentru fetite. Leo nu poarta de obicei, insa daca ninge sau e lapovita, atunci ii prinde bine. La intoarcere acasa, calatoria cu tramvaiul dureaza 20-25 minute si Leo ud, a inceput sa tremure, de aceea l-am invelit cu salul meu cel nou. In plus, asta micu habar nu are ca e catel... el vrea mereu sa sada pe scaune, pe canapele... daca nu se poate, atunci macar la mine in poala ☺
      Si voua zile vesele, dragele mele!
      Pupici, îmbratisari si ganduri bune de la trio pentru quattro! 😘 💗 🍀 🐾 🤗

      Ștergere
  5. Vaaaai dar ce frumos (sa stii ca uneori mi se face o pofta de carnaciori ... hahahaha - ma tot gandesc la pregatirile facute odinioara...).
    Vai cat am putut sa rad cand am vazut gestul lui Leo... mi-a adus instant aminte de o plimbare cu Ralu si Dodo - culmea e ca am si filmulet de atunci: era zapada si frumos si la un moment dat m-a chinuit talentul si am facut o inimioara. Dl Cret a apreciat cu piciorul ridicat opera mea de arta.. ahahahaha.

    Chiar arata de poveste peisajul din tramvai. Dar cred ca din cauza voastra :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acasa nu mananc niciodata carnaciori, nici macar facuti in curte, pe foc, la gratar Dar in targ este alta atmosfera 🤗 cumva... Se potrivesc decorului.
      Da... Leo e un "copil" nevinovat. Imi inchipui ca dragalas era Dodo. Dar si Kouki este un scump. Va pupam 😘🤗🐾

      Ștergere
  6. Desi la noi nu e zapada, traditia e minunata!
    https://www.youtube.com/watch?v=lLq5qhLwN4I
    Indiferent de anotimp, împrejurari sau vremuri,
    De tot ce se întâmpla-n lume la exterior,
    Atunci când doi sau trei, traiesc în trenduri,
    Viata este o superba aventura pe potecile de dor!
    https://www.youtube.com/watch?v=V7gz1tfecJw
    🌹👈💔🎅🌲
    Binecuvântari supreme, eterne, perene, în orice anotimp, împrejurari ori vreme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Locuiesti in Strasbourg?! 😯 La mijlocul lui august am facut o saptamana de vacanta in Elsass, doua zile am fost in Strasbourg.
      Orasul arata colosal, asa impodobit!
      Toate cele bune! Numai ganduri bune si urari de bine trimit si eu, din inima Bavariei. 🎄🎅🎠🎡🎊⛄❄️

      Ștergere
  7. Chiar e de poveste totul. Ce bine că ați reușit să mergeți și cu Leo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu am fi fost vineri, sambata sau duminica nu am mai fi putut circula, zapaba a blocat orasul. Apoi in saptamana de lucru este imposibil si iata-ne iar la sfarsit de saptamâna, cu alt program, cu alte activitati...
      Tu ai reusit sa mergi in târgul din orasul tau? abia astept sa ne povesteti 😍💞😘

      Ștergere
    2. Sper că săptămâna asta, eu profit de faptul că lucrez in centru și o să merg într-o zi când ies de la muncă, numai bine este întuneric și se aprind luminițele.

      Ștergere
    3. abia astept sa ne plimbi si pe noi în targ.
      eu astazi am mai fost o tura ☺ m-au luat fetele mele în plimbare. A fost tare frumos!
      Te pup. Noapte buna! 💞😘

      Ștergere
  8. Și am uitat să zic că bradul împodobit cu sori mi-a atras atenția, mi-a amintit că Crăciunul a fost suprapus peste sărbătoarea Soarelui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatoarea Soarelui... este Ziua de Sânzine... sau? Nu prea inteleg ... Dar da, bradul este impodobit cu ghirlande cu stele sau sori cum bine ai observat tu. Stelele suntem obisnuiti sa le desenam cu 5 colturi, nu-i asa?
      Te pup. Un weekend minunat sa ai! 😍💞😘

      Ștergere
    2. Nu, este exact ziua de Crăciun. Zeul Mithra era zeul soarelui și se sărbătorea ziua lui de naștere la 25 decembrie. Este ziua soarelui biruitor, Sol invictus, pentru că de aici încolo ziua incepe să crească și lumina, implicit Soarele, învinge întunericul. De origine orientală, cultul lui Mithra a fost adoptat de romani și a fost sărbătorit până când Constantin a interzis toate religiile vechi.

      Ștergere
    3. wow, uite ca aceasta legenda nu am cunoscut-o! Foarte interesant! iti multumesc din suflet 😍💞😘 Pupici si noapte buna! pe saptamâna viitore ♥

      Ștergere
  9. Aveţi un căţel viteaz! Leo, neînfricat ca un leu! Bravo lui, dragul de el! 🧡
    Pozele sunt superbe şi păreţi cu toţii în culmea încântării. 🙂
    Să aveţi parte de un decembrie care să vă ofere multe alte amintiri frumoase! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, Vero draga.
      Asemenea, iti doresc sa ai parte de un decembrie magic!
      Pupici si imbratisari 😍💞😘

      Ștergere
  10. Attending the Advent Fair with Helmut and Leo sounds like a delightful experience!
    Your collages are beautiful, Carmen.

    Hugs and blessings

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dear Veronica, you are too kind to me, thank you very much for the nice words! Kisses and hugs 😍💞😘

      Ștergere
  11. Într-adevăr parcă este dintr-o poveste! Cate figurine ❤️si ce frumoase sunt! Abia aștept să văd ornamentul tău din sufragerie!
    Și Uzzi la fel ca Leo face și nici măcar nu e câine de vânătoare, mai mult de sperietoare🤣😂la câtă galagie face! Instinctul lor de masculi să arate care sunt mai tari!😂
    Mi-ar plăcea și mie să ningă, dar.... Macar admir zăpada la tine in poze.
    O duminică frumoasă să ai Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa deci, si Uzzi?! multumesc, ma faci sa ma simt mai bine ♥ Am cunostinte care au pisici acasa si de cate ori vin la noi in vizita, ne dau de inteles ca "ar trebui sa-l educam pe Leo sa nu mai latre asa!" tja... nu mi-ar place sa am catel care sa execute comenzi, sa doarma afara si sa manance resturile de la masa noastra. Noi îl tratam pe Leo ca pe un copilut, l-am adoptat si ne bucuram de el asa cum este el.
      Astazi la noi a batut un vânt cumplit, si s-a încalzit vremea. Au mai ramas doar pete de zapada. Probabil ca de Craciun nu vom avea zapada... nu cred sa mai ninga.
      Te pup Mihaela, noapte buna! 😍💞😘

      Ștergere