vineri, 22 decembrie 2023

Decembrie vine, decembrie pleaca...

Anul acesta luna decembrie a zburat. Am reusit sa fac aproape tot ce mi-am propus si... nu mi-am propus puntin! ☺☺☺ Ceea ce nu am reust anul acesta - pentru prima data în ultimii 25 de ani - nu am facut fursecuri! Cumva am intrat în criza de timp dar m-a salvat fiica mea, care mi-a daruit o cutie mare, plina cu toate sorturile pe care le-a facut ea. Asa ca am bifat si aceasta activitate, pe lânga toate celalate.  
Vineri a fost prima mea zi din ultimul concediu pe anul 2023. 
De dimineata am fost invitati de vecinii nostri la brunch. Este o traditie-de-decembrie la noi pe strada, sa ne întâlnim prin rotatie la unul din vecini, la o cana cu vin fiert si un platou cu turta dulce si fursecuri. In fiecare an în Advent, am reusit chiar si sa iesim împreuna la restaurant. Anul acesta însa, asa a fost sa fie ca în fiecare familie a fost ori unul bolnav - racit, gripat, ori unul sau altul a avut un alt program / obligatie... Nu am reusit sa ne punem nicicum de acord asupra unei întâlniri comune si Adventul are doar 4 saptamâni! Brunchul a fost singura întâlnire din acest Advent si am fost doar trei din cinci familii. Însa speram ca din 2024 sa revenim la frumosul nostru obicei ♥ 
   
Vineri dupa-amiaza m-am întâlnit cu o fosta colega de serviciu. Nu mai lucram împreuna de peste 3 ani însa, prietenia noastra ne-a legat si ne bucuram sa ne revedem macar o data, în perioada de Advent. Vorbim si ne scriem mult si pe telefon, însa sa stam la povesti, la o cana cu ceai, este cu totul altceva.
Ne-am dat întâlnire la intrarea în Târgul de Advent (si asa am ajuns - fara sa vreau pentru a patra oara, în Augsburger Christkindlesmarkt ☺). De cinci zile este uragan la noi în Bayern ( vântul are viteza de pâna la 100-120km/h), iar vineri a si plouat. Dar o ploaie din aceea care bicuieste si împotriva careia nu te ajuta nicio umbrela! Si cu toate acestea, nu am contramandat întâlnirea cu Sabrina. 
Am intrat întuna din cafetariile din centrul orasului si pentru câteva ore, am depanat amintiri si ne-am pus la curent cu ultimele noutati din viata fiecareia si cu planurile de viitor. A fost ca întotdeauna, o întâlnire foarte placuta!
   
Mâine e sâmbata... am ocazia sa mai cumpar în fuga mare, ce lipseste din lista pentru meniurile pentru Ajun si cele doua zile de Craciun. Si voi începe sa bucataresc. Pentru ca anul acesta am hoarât ca pentru Ajunul de Craciun vom servi mâncare româneasca. Vom fi doar noi doi si fetele mele. Voi face salata de vinete, salata de boeuf, zacusca, chiftelute, supa cu galuste si sarmalute in varza murata. Pentru decorarea salatelor am cateva idei dragute, sper sa-mi reuseasca ☺ 
Pentru Prima zi si A-II-a zi de Craciun, va gati Helmut, traditional bavarez. Eu va trebui sa ma ocup doar sa asez masa - vom avea o familie prietena invitati la masa. 🎄
Voi ce planuri aveti? Cum planificati mesele de Craciun? Cum va organizati? 
Va doresc un sfârsit de saptamâna PERFECT!

4 comentarii:

  1. Vai ce frumos!!! Ma bucur tare mult ca ai reusit sa bifezi toata lista (si Raluca mea a facut bunataturi, de la cornulete la sarmale :P).
    Ma bucur si ca ati reusit totusi sa va vedeti la brunch si ca uraganul nu a stat in fata intalnirii cu fosta colega de servici.
    Eu am pentru prima zi de Craciun in meniu fasole cu ciolan fara ciolan (hahahahahahaha). Serios vorbind insa, e ultima portie de fasole din aeea din ardeal, pestrita) si o voi savura cel mai probabil intr-o mancarica pregatita de mami, cu suc de rosii facut de mine si cu ceva biscuitei din aluat de pizza:D.
    Ceilalti sunt asa, mai pe traditional :)))
    Pupici cu drag si Craciun Fericit!!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu ma bucur ca am incheiat cu succes activitatile de decembrie. Totul a iesit bine 👍🥰
      Iti doresc sarbatori fericite, alaturi de cei dragi. Mancare pe placul tau si clipe fericite cu familia 💗💞🤗🥰 pupici

      Ștergere
  2. E un obicei foarte fain acesta de a intalni vecinii, in tihna, langa tavi cu fursecuri 😊 cu ocazii festive! Candva, in adolescenta, era si pe scara la noi obiceiul de a merge unii la altii la colindat - in seara de Craciun, in noaptea de revelion (cu tot cu musafirii personali!). 😂 Acum... cei mai multi sunt varstnici, altii, dintre cei apropiati, s-au mutat...

    Altfel spus, cunosti "secretele targului de Advent" de cate ori ai fost. 😊

    Am uitat sa scriu la postarea in care ai scris de chiftelute (inca inghit in sec!) 😊 ca e super-extra-fain bradul din fructe! E uau! si bun de mancat! 😊 'Ca si bradul din livingul vostru e fain, dar nu-i indicat de mancat! 😊

    Imbratisari si ganduri bune de la quattro pentru trio! 😊 🍀 💞 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este frumos si sper sa ramâna aceasta traditie... Si la noi pe strada suntem tot mai batrâni... eu la 60 împliniti, sunt cea mai tânara! La prima casa, vecinul are Alzheimer, a doua casa, au fost nevoiti sa o dea pe una din fete (amandoua sunt cu handicap, una cu multiple deficiente fizice si psihice) la o locuita cu 24h/24/7 zile din saptamâna asistenta sociala. Au îmbatrânit si ei si nu mai aveau putere... acum o au acasa doar pe cea cu sindrom Down. La casa de lânga noi, vecinei i-a fost implantat la începutul lunii decembrie, un stent la inima! La ultima casa, vecina care este vaduva, înca lucreaza, cu toate ca are 75 de ani!
      Asa... doar sa intelegi tabloul întreg... Nimic nu e mai de pret ca sanatatea! Doamne ajuta-ne, sa ne mentinem asa cum suntem, cât mai mult timp! Si sa putem sa ne bucuram de fiecare zi, asa cum vine... Sa savuram fiecare ocazie, cu voie buna si recunostinta!

      La Mama pe scara, la fel! majoritatea vaduvi, singuri, peste 80 de ani! Chiar ne-am amintit la telefon, ce frumos era pe vremuri, fiecare vecina era specialista in ceva bun si de cate ori gatea, impartea la vecini - ca erau gogosi de lasarea secului, fursecuri, piftie sau ciorba de burta, gem de capsuni sau clatite... Acum, unii sunt la azil sau în ceruri...
      Se zice ca in zilele de Craciun este foarte frumos sa ne amintim de cei dusi pe Lumea Cealalta...

      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru quattro, cu drag si dor. Craciun fericit! 🍀 💞 🐾 🤗 🎄

      Ștergere