marți, 12 decembrie 2023

Din nou pe patine

Ca în fiecare an, si anul acesta compartimentul in care lucrez a organizat o iesire la patinoar. În fiecare an, patinoarul a fost închiriat pentru noi timp de doua ore, apoi s-a deschis pentru publicul larg. 
Anul acesta am fost înscrisi pe lista în jur de 50 persoane însa vineri, în ziua rezervata acestei activitati, nu au reusit sa participe nici macar jumatate. Motivul?! Greva la caile ferate. Majoritatea colegilor fac naveta cu trenul, legaturile sunt foarte bune, dar... Saptamâna trecuta, în Bavaria, trenurile nu au circulat nici macar o zi! Primele zile, pe motiv de "cadere abundenta de zapada si inghetul retelei electice", iar de joi noaptea, angajatii nemultumiti de salarii si conditiile de lucru, au intrat în greva generala. Colegii mei afectati, care au putut, au lucrat de acasa, cei care nu, au sacrificat câteva zile din concediu. Este tare neplacut însa... traim intr-o societate democrata. Punct. 
În aceste conditii, nu s-a mai putut rezerva întreaga arena doar pentru noi. Însa nu ne-am suparat ☺ Am gasit un loc în tribuna unde ne-am retras din când în când sa ne refacem fortele cu câte un suc, o turta dulce, un biscuitel, o poveste ...
Pentru mine a fost prima data la patinoar în ultimele 11 luni. În vara am fost de câteva ori cu rolele, însa pe gheata este cu totul si cu totul altfel. La început mai cu genunchii tremurând, apoi cu tot mai multa încredere. Mersul pe patine este ca mersul pe bicicleta, o data învatat, nu se mai uita niciodata! A fost tare frumos, nu am tras nicio trânta dar nici nu am alergat sa-mi iasa sufletul!  
Ziua de vineri a fost o zi rece (au fost -3°C) si umeda. Însa daca esti îmbracat bine si alergi pe gheata, nu simti frigul. Dupa doua ore, eu mi-am luat la revedere de la cei care au mai ramas. 
M-am dezechipat si m-am întors cu masina la firma, pentru ca am promis celor doi colegi pe care i-am adus de dimineata la serviciu, sa îi si duc înapoi. Nu lucram în acelasi compartiment, însa ne cunoastem. Sarmanii, când au aflat de greva de la feroviari, m-au rugat sa îi iau cu masina. Pentru ca nu suntem vecini, ei au venit cu tramvaiul pâna la cea mai apropiata statie de casa mea si de acolo i-am picked up. 
Strazile au fost relativ curate, însa vineri a început uraganul. Mi-a parut bine sa am tovarasi de calatorie, pentru ca masina mea sa aiba mai multa stabilitate ;-) 
Abia acasa, când m-a învaluit aerul cald si m-am relaxat, am început sa simt ca ma dor muschi despre existenta carora nici nu am fost constienta. Febra musculara a durat câteva zile...
Ca în fiecare an, îmi promit ca iarna aceasta sa mai merg de câteva ori la patinoar, dar... cunoscându-ma, nu îmi fac mari iluzii ☺ Însa chiar si o singura data pe an pe patine, tot este ceva!
PS: nu mai gasesc postarea de anul trecut... aici este doar un colaj ☺

15 comentarii:

  1. Vai, ce frumoase activități aveti voi, mai ales organizate de firmă. Și nu e o firmă tocmai mică din cțte am tot văzut în postările tale. Cred că au un intreg departament care se ocupă cu organizarea acestor activităti și un buget alocat anual fix pentru asta. Mă găndesc la patronii de pe la noi care abia dacă e dau angajaților o felicitare de sărbatori,, majoritatea nici pe aceea.
    Am o prietenă care lucrează la un depozit în care se ambalează pachete de la comenzi online. Au ceva angajați, ea are în echipa ei 60 de persoane. Au organizat în toamnă un targ, mai bine zis un festival. Cum? cu sponzorizare din buzunarul stafului. Prietena mea a luat de la mine niște nuci și borcane de dulceață ( poate reușesc și să-ți vând mi-a spus), plus niște coșuri de nuiele. Ce vânzare că până să se termine totul, a dispărut de pe mese tot, dulceturi, murturi, și tot ce se mai adusese. Le-a luat care a putut care a nimerit. Nu și le-au luat oamneii înapoi, majorotatea le duseseră doar pentr decor.
    Iar acum, de Sf Nicolae, le-a făcut ea din buzunarul ei câte un globuleț la fiecare, nu firma. Firma nu contribuie cu nimic la aceste lucruri, totul este din partea personalului, din banii proprii.
    Sunt rare firmele despre care am auzit că organizează fetivități pentru angajați.
    Se cunoaste mentalitate diferită care există la noi și care e în afară. Și totuși mă surprinde la câti români plecați în afara a avut tara asta ( si care s-au intors), cum de copiem numai ce nu e bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Firma la care lucrez face parte dintr-un mare concern. În campusul firmei lucreaza peste 2000 de angajati, însa suntem 4 firme surori. A mea are cca. 600 angajati. Mâine este anuntata serbarea de sfarsit de an. Anul trecut s-a organizat in pargul firmei. Anul acesta va avea loc in incaperile restaurantului-cantina. Pentru ca ploua... Dar loc este suficient, deci cu siguranta va fi excelent! Vom primi si cadouri de la Mos Craciun ☺☺☺ Anul trecut am primit un rucksak´usor, pentru echipament de sport, o rola pentru masaj, si o multime de dulciuri.
      Compartimentul meu are vre-o 60-70 angajati, iar în biroul in care lucrez sunt 15 colegi (avem si studenti - Working Student, avem si practicanti). Saptamâna viitoare luni, (alegerea zilei s-a votat) vom merge noi colegii de birou în Târgul de Advent, firma plateste toate consumatiile: vom bea câte o serie sau doua de vin-fiert sau punch fara alcool (eu voi bea punch pentru ca voi fi cu masina) vom manca fiecare o chifla cu carnat sau steak, o tepusa cartof-turbo, cate o crep sau Colac secuiesc (Kürtőskalács)... Cred ca va costa in jur de 200 - 250 de euro! Acum la sfarsit de an se organizeaza foarte multe activitati.
      In ianuarie, vom avea o masa la un restaurant in oras, ca bun venit in anul 2024. Iar in luna februarie, se va merge cu autocarele intr-o statiune de munte la schi sau sanius... Este foarte foaret foarte fain! Eu sunt deosebit de multumita si recunoscatoare pentru norocul pe care il am lucrand la o asemenea firma.
      Mult noroc sa aveti, sa se schimba mentalitatea si sa puteti profita si voi de bonitati, nu doar investorii!

      Ștergere
  2. Foarte frumoase activitatile organizate de firma. Atat de frumos ai scris, incat mi s-a facut dor de patinaj. Poate reusesc sa ajung si eu in week-end. Insa, asa cum bine ai spus si tu, e foarte posibil sa raman doar cu dorinta.😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, neaparat sa iti faci timp ⛸️🤗 si da ne povestest si noua experienta ta 😘💞 pup

      Ștergere
  3. Nu am mai fost la patinaj din liceu, îmi tot promit de câțiva ani că o să merg dar numai nu ajung.
    Legat de ce zice Mihaela, la mine, instituție de stat mare, primesc cadou de Crăciun doar angajații cu copii minori, de la sindicat. Cei fără copii sau cu copii majori pas, chiar dacă cotizează. Ca angajat, o felicitare care de ani buni este virtuală, adică un mail pe mailul de serviciu, și atât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asa ceva...
      ⛸️ Cat despre patinaj, e timpul sa iti facu curaj si sa te avanti pe luciul ghetii. E tare placut!
      Te pup 😘🤗

      Ștergere
  4. Cât de frumos că vă organizați așa și petreceți timp de calitate împreună. Nu am mai patinat din copilărie, nu știu dacă m-aș mai descurca, mă cam tentează să încerc.
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patinajul nu se uita. Neaparat sa incerci!
      Eu si Helmut ne am cumparat in urma cu cativa ani patine de gheata si role. Helmut nu se mai da cu rolele,dar eu am avut curaj vara ce a trecut.
      La patinoar am mai fost noi doi, insotiti sau nu de nepotei... Dar in ultimi ani , cu pandemia, ne am iesit total din ritm.
      Pup Potecuta 😘🤗

      Ștergere
  5. Ce frumos va jucati acolo! Este singurul mod in care se pot incarca bateriile!
    La cat mai multe astfel de activitati!
    Pupici, draga Carmen ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai multe moduri 😜 astazi am fost la dans sportiv. Duminica am fost in targ,sambata am fost la plimbare in zapada... Mereu gasesc ceva dragut, sa scap de stressul cotidian
      Pup Suzana draga. Noapte buna 🤗😘

      Ștergere
  6. E minunat că vi se oferă astfel de distracţii. 🙂
    La cât mai multe altfel de zile frumoase!
    🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  7. Suuuperb la patinoar! Hahaha! Stiu ca nu-i de râs febra musculara, da-mi aminteste ce febra musculara am avut in vara lui 2022 (sau 2021?) cand m-am dat cu rolele dupa muuulti ani! 😊 In copilarie am invatat pe role cu patru roti - doua si doua/fatza-spate - in 2022 (?) am avut din cele cu rotile "insirate" - mi s-a parut mai complicat. Da-i buna febra musculara produsa de o activitate atat de faina! Frigul pe patinoar nu l-am mai simtit de ceva timp.

    La noi, uneori, si cad nu fac feroviarii greva se ajunge greu la destinatie (nu e regula, dar se intampla destul de des). E fain cand cineva poate "repara" ce strica unii-altii. Totusi, ii inteleg si pe feroviari, si pe toti cei care mai fac cate o greva... Of.

    Ati petrecut impreuna timp minunat! Mare lucru cand organizeaza firmele astfel de intalniri intre colaboratorii angajati - fara cei care duc greul... sefii ar fi inutili, "patronii" ar da faliment. Un colectiv in care oamenii se apropie prin activitati in afara serviciului este in beneficiul tuturor!
    Foarte fain!

    Zile senine iti doresc, Carmen draga! 💕 Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! ❤ 😘 🍀 💞 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu rolele cu 4 roti 😜 Primele mele role erau cu rulmenti! Grele si zgomotoase. Apoi cu roti de guma, iar in ultimii 15 ani cu roti in linie. Helmut nu le a mai folosit vrevo 4 ani si... Rotile s au transformat in rumegus! 😕 Eu am fost vara asta cu Greta de cateva ori.
      Dar cu patinele de gheata am fost in ianuarie ultima data. Noi avem aici la 10 minute cu masina o arena mare, care are gheata si vara!

      Da... Trenul este foarte scump si nu se mai renteaza decat daca esti in delegatie sau daca poti sa folosesti oferte. Pretirile normale sunt foarte exagerate.mai rentabil e cu masina, chit ca benzina e cca 2€/litru
      Cei care fac naveta au primit o reducere de pret, ei pot sa mearga cu 49 euro o luna intreaga, cu orice mijloc de transport. Este insa abonament lunar, nu poti sa cumperi cartela diar pentru o luna. Deci penzru mine nu renteaza.
      Pup Diana draga 😘 ganduri bune si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾🤗💞

      Ștergere
  8. Ahhhhhh ce faaaain!!! Patinoar! Ce mult imi place! Inca nu am ajuns la patinele mele :)))). Au ghetute albe.. da, trebuie musai macar sa le pun putin in picioare.
    Patinoarul facut la noi este din ceva artificial asa ca oricum nu le-as putea folosi pe el (ale mele sunt de patinaj artistic - au chestiile alea in varf, care agata... culmea e ca am avut un noroc fenomenal: le-am purtat o singura data si a mai fost si gheata proasta 😅. nu e corect)

    Eu tin pumnii sa mai ajungi macar o data la patinoar anul acesta :). Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere