joi, 7 decembrie 2023

A trecut Mos Nicolae

În Ajun de Mos Nicolae am împachetat micile cadouri pentru cele câteva persoane care anul acesta, reprezinta ceva deosebit în viata mea. Un pachet l-am dus chiar atunci seara, fetitei din vecini. Nu stiu cum s-a bucurat, dar stiu ca ea crede înca în miracolul cadourilor primite în ghetute... Cu siguranta a facut ochii mari de dimineata. 
[Aseara când am ajuns acasa (ca de obicei, dupa ora 18), pe masa erau un saculet cu mandarine si o farfurie cu fursecuri de casa, facute de mama ei. Helmut a foat foarte miscat de gestul vecinei si a multumit în numele nostru.]
 
Tot în ajunn, mi-am rupt câteva ore si am facut la masina-de-cusut câteva reparaturi la pantalonasii de gradinita al baietelului unei prietene si colege de serviciu. Micutul cade sau se târase în genunchi si are gauri în toti pantalonii! Îi plac animalele si tricoul lui preferat, cel cu leu pe piept i-a ramas mic, însa spre disperarea mamei lui, se încapatâneaza sa îl poarte, doar pentru model! Asa ca am decupat capul de leu si l-am aplicat pe o bluza care i se potriveste. Pantalonasii i-am peticit cu decupaje cu catei - resturi de pânza ce am avut eu prin casa. M-am cam chinuit, ca tare înguste sunt hainutele pentru 4 anisori! Am uitat de când au fost fetele mele asa de mici! Dar a iesit totul dragut. Am fost multumita. Sper ca si micutul Antony ♥ 
Ziua de Mos Nicolae am serbat-o foarte dragut! Am daruit colegilor de birou câte o punguta cu ciocolata si un mini-spargator-de-nuci. Iar prietenelor mele, câte ceva ce am crezut eu ca le va face bucurie. 
Andrea este mare fan Snoopy si prietenul ei fan Manga. Pentru ei am cumparat tricouri. Si o sticla termica. Pentru Jinnu, care în curând o sa fie pentru a doua oara mamica, un Dumbo-Disney din pluș. Pentru Claudia, o carte simpatica cu retete de cupcakes. Bineînteles ca si eu am primit dulciuri, crema de mâni, un parfumel de poseta, etc. A fost o atmosfera foarte placuta!  
Seara acasa, am savurat un vin-fiert (facut de Helmut dupa reteta lui "secreta") în fata semineului. Am ascultat colinde si am rontait covrigei si fursecuri de la vecina.

12 comentarii:

  1. Ce gesturi frumoase peste tot! M-a impresionat şi pe mine gestul vecinei, doar citind ce ai scris. Cam ăsta e spiritul de sărbătoare.
    Uşiţel,e alea două sunt parte dintr-un aranjament? Sunt topită după miniaturi şi tare curioasă sunt, arată bine, pe mine m-au dus deja-n poveste.
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut o zi frumasa ♥ MosNicolae ne-a adus tuturor bucurie. Sper ca si la voi, atmosfera a fost magica 😍💞
      Da, usitele acelea stau pe pojghita de sub oglinda din hlul de la intrare ☺ Sunt doua "apartamente" care si-au pregatit pantofii in fata usii, in seara de Mos Nicolae ♥ Le-am achizitionat acum doi ani, m-au fermecat la prima vedere si de atunci, reprezinta decorul holului pentru sarbatorile din Advent.
      Te pup, Potecuta draga 😍💞 Sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  2. Ce frumos la voi, mă bucur să aud de așa atmosfera frumoasă la locul de muncă! Iar acasă la tine din crâmpeiele care apar pe blog este exact cum îmi place și mie, spațios și clasic. Și o atmosferă tihnită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avem un Team foarte unit si ma bucur ca s-a marit grupul fetelor. Pana acum 3 ani am fost doar doua femei in departamentul proiectari.inovatii. Acum suntem 4fete (eu sunt cea mai in vârsta, Andrea si Jinnu abia ce au implinit 30 de ani!)
      Ma bucur ca iti place la mine, multumesc 😍💞 Te pup draga Pompilia. Un start bun in Weekend!

      Ștergere
  3. Surprize și daruri din suflet, daruri din timpul propriu liber pentru a ferici un suflețel 🫠❤️, momente cu surprize și bucurii🍬🍫🎁. E atât de ușor sa cucerești inima unui copil! Sunteți ca o familie la servici...
    Seara minunată, dragă Carmen! Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, ai perfecta dreptate. Un gest frumos este acela care vine din inima. Bucuria cea mare este cand un dar face bucurie 😍💞
      Atmosfera la serviciu este foarte placuta - este perfect, pentru ca daca nu vii cu placere la munca, nici randamentul ´nu e maxim.
      Te pup. Un weekend minunat si pentru voi, Gina draga 😍💞

      Ștergere
  4. Aproape ca nu am cuvinte sa exprim simpatia, aprecierea pentru toate aceste gesturi minunate pe care le faci pentru cei apropiati (si nu numai, sunt sigura, atunci cand ai ocazia) 💕 Oamenii ca tine sunt de apreciat - fac lumea mai buna. (stiu cateva fete si numai "in virtual") 😊 ❤
    Imi imaginez migala de a modifica/repara hainutele micului A! 😊
    Ai incheiat seara in cel mai placut mod: alaturi de baietii dragi de langa tine.
    Sanatate multa iti doresc, Carmen draga! 💕 🍀
    Pupici si ganduri bune de la quattro pentru trio! 🤗 😘 💞 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut noroc cu Andrea ca anul acesta mi-a sprijinit actiunea si asa am introdus speram o noua traditie in birou. Multi colegi au fost surpinsi (dar la modul placut), neobisnuiti sa li se acorde asa o atentie. Fiecare a primit o cutie sub forma de bradut plina cu ciocolatele sub forma de globuri si o minuatura, ori un Mos Nicolae cu magnet sau un Spargatori de Nuci.
      Baietii mei, daaaa, sunt cea mai buna companie! Toamna obisnuiesc sa beau cu Helmt ceai. Dar asa cu tot ritualul, cu serviciul special de ceai, cu lumânari, cu ceai adevarat, cu zahar brun candel. Iubesc aceste momente ♥ Iar iarna, obisnuim sa bem vin-fiert. Vin de buna calitate, cu un pic de zahar, cu anason, scortisoara, cuisoare, felii de portocala... Nu stiu daca este vinul atât de gustos, sau atmosfera tihnita il face atât de delicios.
      Pupici, imbratisari si gânduri bune pentru quattro de la trio 🤗 😘 💞 🐾

      Ștergere
  5. Si, poate cel mai pretios, un puuuupic de la Leo.
    Sa stii ca si eu inca cred si simt bucuria sarbatorilor. Si ma bucur enorm cand gasesc ceva in ghetute / papuci.. incaltari :))).

    Si baietii au avut o bluzita cu leu - avea franjuri in jurul capului. Ii zisesem lui Ralu sa pastreze din hainutele preferate ca sa le transform in.. diverse .. :))). Eu i-am zis.

    Ce frumos ti-au iesit proiectele. Sigur cei mici s-au bucurat de cadouri. Dar si cei mari -ti-am mai zis, la tine se simte acea mare bucurie :) - care e molipsitoare. Si de asa ceva sa ne tot molipsim.
    Imbratisari cu drag si pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu imi mai amintesc exact, dar cred ca fetele mele nu mi-au facut niciodata mofturi nici la imbracaminte, nici la mancare... Ce le dadeam, cu asta erau multumite. In ziua de azi insa copiii au atâtea pretentii ☺ Eu am cusut la masina multe hainute pentru fetitele mele, am peticit pantaloni si am tricotat puloverase. Dar de atunci au trecut parca 100 de ani ☺
      Ma bucur ca ti-a placut povestea mea de Mos Nicolae. Pupici si imbratisari 😍💞😘

      Ștergere
  6. Ce frumos! Și eu cred în magia sărbătorilor de iarnă! Hainutele pentru copilul colegei tale au ieșit super...sunt sigură că s-a bucurat tare!
    Numai bine, Carmen! Imbrățișări și pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa imi povesteasca. Antony este un copil tare dragalas, a fost si la ziua mea ♥ apare in videoclipul de atunci.
      Te pup Mihaela. Un start bun in noua saptamâna!💞😘

      Ștergere