joi, 21 decembrie 2023

La zapada

La începutul lunii decembrie, a nins masiv, meteorologii spun a cazut atâta zapada cât ar fi cazut în media in toata iarna. Am avut peste noapte o patura de 50-70 cm în oras. 
Cu toate neplacerile - cai ferate si aeroporturi închise, transporturi în comun trecute în program de forta majora, sosele alunecoase, acoperisuri încarcate la limita de siguranta, etc, etc... eu totusi iubesc iarna. 
Din pacate nu m-am putut bucura de zapada asa cum as fi vrut, pentru ca programul meu de lucru ma scoate din casa când se mijeste de zi si ma aduce abia când afara este bezna. La sfârsit de saptamâna am avut propuse atât de multe activitati, încât nu am ajuns sa merg la sanius pe dealul din parc si nici macar un om-de-zapada nu am reusit sa fac. Dupa 6 zile cu ger si zapada, temperaturile au trecut din nou în zona cu plus. Patura de nea a început sa se subtieze vazând cu ochii... In toate orasele strabatute de râuri s-a instalat panica, albiile s-au umflat pâna la limita maxima.... A trecut si pericolul de inundatii. 
Mai sunt doar 4 zile pâna la Ajunul de Craciun si afara este totul verde... este clar ca anul acesta nu vom avea Craciun alb. 
Am facut însa o lunga si frumoasa plimbare cu baietii mei, înainte ca zapada sa dispara de tot. Acestea vor ramâne amintirile cu zapada din iarna 2023...

6 comentarii:

  1. Suuuuperba plimbare! Zapada, soare si voi trei bucurandu-va impreuna.
    Si cine stie... poate ca va ninge de Craciun.. macar asa un pic... cate un fulg doi - si vom fi pe faza sa ii vedem :))).
    Frumoase amintiri 🧡
    Pupici cu draaag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri a trecut uraganul peste Germania, azinoapte a atins apogeul... Iar au fost blocati calatorii! Multi au dormit in masini, in trenuri... Au fost smulsi copaci si s au blocat sosele sau cai ferate... Dar acest vant puternic nu va aduce zapada ci ploaie... In mod sigur de Craciun anul acesta nu vom avea zapada. Dar ... acceptam, ca nu avem cum sa schimbam situatia.
      Mi as fi dorit sa avem zapada mare acum, cat sunt in vacanta. Astazi este prima mea zi de concediu. Pana pe 8 ianuarie... Dar probabil ca abia atunci va incepe sa ninga 😐
      Pupici si imbratisari 🤗😘🐾

      Ștergere
  2. E frumos acolo, la voi, cu atâta zăpadă!
    Să fiţi mereu la fel de voioşi cum arătaţi în poze!
    😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fist o saptamana cu multa zapada, din pacate am lucrat si nu am putut sa petrec timp in natura...
      Pup. Multumesc Vero draga 😘🤗

      Ștergere
  3. Ce frumos! La noi a dat 2-3 fulgi rătăciți! Macar o admir la tine in imagini! Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, a trecut 😐 Astazi zici ca asteptam inceputul primaverii! 😯
      Pupici. Un sfarsit de an cat mai placut ! 🤗😘💞

      Ștergere