joi, 18 decembrie 2014

Croaziera - Paradisul SPA

(continuare la "A cincea zi la bord")

Nu ne-am suparat ca ploua, ne-am mutat doar un etaj mai jos, în zona cu saune si piscina acoperita. Faptul ca accesul în acest sector wellness este limitat, a facut sa zona sa fie degajata. Am trecut tihnit prin circuitul saunelor, de la cea bio, la cea umeda si cea uscata, de la Tepidarium si Laconium, la baile cu aburi, bazinele jacuzi si cele cu cu jet de apă pentru masaj, bucurându-ne de efectele benefice ale aromelor, ale cremelor de gomaj si ale uleiurilor esenţiale.
Scopul centrelor SPA (Sanitas Per Aquam – Sanatate prin Apa) este de a restabili armonia trupului si a spiritului, de a realiza relaxarea, detoxificarea si fortificarea corpului, mintii si a sufletului.
Atmosfera creata de lumina ambientala, decor si muzica de relaxare, trezeste simturile si accelerează metabolismul, tonifica sanatatea si induce starea de bine.
Traim într-o lume pestrita si bogata în evenimente, suntem bombardati zilnic cu informatii si imagini... Tot ce ne înconjoara ne influenteaza, ne încarca si ne modifica starea de spirit.

Metoda cea mai buna de a mentine si restabili sanatatea, este combinatia dintre sauna, apa, lumina si muzica, parfumuri, uleiuri esențiale si masaj. Combinatia cea mai armonioasa a acestora este oferita doar de centrele SPA.
Mergem de ani de zile în mod regulat în asemenea centre, ne-am asteptat sa gasim asemenea oferta pe vasul de croaziera si ne-am bucurat ca gama serviciilor este atât de variata si de înalta calitate.
Ceea ce însa nu ne-am asteptat, a fost sa descoperim ca vasul, pe lânga acest complex eclusiv şi de lux, mai are si câteva compartimente SPA concepute doar pentru doua persoane!

Favorul de a intra cu sotul meu într-un astfel de séparé îl datoram simpatiei româno-româna☺Seful sectorului cosmetica-masaje din centrul wellness al vasului este Bogdan, tânarul bucurestean cu care am facut cunostinta înca în prima zi dupa îmbarcare.
Aflându-ne în salonul pentru servirea ceaiului, l-am întâlnit pe Bogdan cu care am schimbat amabilităţi la modul general. Printre altele ne-a spus ca unul din compartimentele SPA-private este liber pentru urmatoarele ore si ne-a întrebat daca nu dorim sa intram. Cum era sa refuzam asa ceva?! ☺
Închei acest articol prin a spune ca pe lânga luxul general al centrului wellness, aceast separeu este cinci clase mai sus!
La ultima ceasca de ceai, nori se risipisera, cerul era din nou albastru si soarele stralucea cu putere. (va urma)

27 de comentarii:

  1. Uneori glumesc cu colegele mele "reproşându-le" că vremea se shimbă după starea lor de spirit. :) La voi chiar s-a schimbat :)
    Ai dreptate, chiar face foarte bine. Din păcate, eu nu reuşesc să ajung atât dedes cât mi-aş dori :( ...nici măcar la masaj :(
    pupici, o seară frumosaă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi avem sauna acasa, în pivnita - este una mica, pentru doua-trei persoane. O folosim toata iarna. In plus, la clubul fitness avem deasemenea sauna si nu exista antrenament in finalul caruia sa nu mergem doua ture în sauna. La 10 minute de casa noastra este unul din cele mai mari complexe piscina-sauna-cosmetica-masaj si avem un card pe care platim o taxa anuala pausal, dar beneficiem de reduceri de cate ori intram aici si vreau sa zic ca mergem macar de 10 ori pe an. Lux ca pe vapor însa nu am vazut nicaieri!
      te pup draga mea :-*

      Ștergere
  2. Parca ma dor toate oasele ,dupa ce am citit aici la tine,ce rasfat a fost pe voi.Acum nu sunt acasa ,dar voi recupera.Deocamdata imi fac un ceai.Multumesc,nu ne uiti si nu omiti sa ne arati si noua.O seara buna si multe imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga de tine, ai ajuns acasa? frumoase zile ai avut lânga fetele tale - multumim pentru fotografiile de la serbarea de Craciun!
      Pune de ceai, ca vin si eu :)) Stam la povesti pe aici :) O seara faina. Te pup

      Ștergere
  3. ideea cu separeul imi pare foarte faina! nici eu nu as fi ratat pentru nimic in lume....
    imi suna mie intr-un fel tare fain la urechiuse ideea de " doar doi"...:P
    in rest...oamenilor faini li se arata din nou soarele cat ai zice sauna...:)))
    pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca daca nu ar fi plouat nu ar fi fost asa de fain :))) zau!
      Separeul pentru doi a fost un lux neobisnuit! :))
      pup si eu, draga mea :-*

      Ștergere
  4. Ce mod placut de a visa...al meu vis.:))
    Pentru voi a fost o realitate "cruda",asa ca de ce sa nu profitati din plin de ea.
    Acum ai trecut in cealalta barca,langa mine,langa visul meu.:))
    Pupici,si cand ploua dai drumul la visari.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) astazi a fost prima zi dupa mai bine de patru luni, când am dat drumul la sauna din pivnita. Asa m-a apucat brusc un dor :) Afara bate un vânt nebun, e umed însa e cald, sunt 12 grade plus...
      De obicei la sauna ascultam muzica instrumentala de relaxare, asta seara însa ne-am pus cd-uri cu colinde :)))) Am facut abur stropind pietrele cu apa si ulei natural de portocale si menta... Delicios!
      Acum m-am cremuit si stau învelita în patura mea pufoasa... motai la televizor, în curând mi se ror închide ochii. Te pup. Noapte buna draga mea :-*

      Ștergere
  5. Mi-am inchipuit eu ca nu va plictisiti daca ploua ! Ai fost in paradis, draga mea ! :) Meritati un asa rasfat si relaxare !
    Intr-o poza esti fotografiata de sus- aveai oglinda in tavan ?
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost ca în paradis, într-adevar!
      în setul de fotografii verzi, am doua fotografii Selfie ☺ a treia de sus si a doua de jos. Cea la care te referi cred ca e a treia de sus :) Imaginea fotografiata este oglindita în patratul de inox de pe tavan - asa numitul "dus ploaie tropicala" .
      pup si eu. Noapte buna draga mea :-*

      Ștergere
    2. .. "dus ploaie tropicala"- ce denumire plastica ! Fain dus ! Da, la poza asta ma refeream.

      Ștergere
    3. Mozaicurile si fainata, formau adevarate tablouri tridimensionale! Aromele, aburul si dusul... PARADIS! :))

      Ștergere
  6. No, zilele de vacanță la superlativ au adunat încă o nouă experiență! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. m-am destins pana si eu citind ce ai scris...mai aveam nevoie de aromo-terapie si ziua de azi ar fi fost mult mai usoara :)
    arati foarte sexi infasurata in prosop sa stii, se vede ca plutesti in aburi parfumati :)
    ma bucur ca intalnirea cu Bogdan v-a facilitat un rasfat in plus! :)
    pup draga mea draga, zilele astea am fost mai mult absenta, am fost aglomerata la job, in seara asta avem petrecerea de Craciun si de saptamana viitoare se apropie vacanta :)
    te pupacesc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în perioadele aglomerate, merita sa te rupi de cotidian si sa petreci macar doua ore la wellness. Vei capata din nou puteri si te vei simti mai sigura pe decizii.
      dankeschön ;) într-adevar a fost Paradis în Paradis!
      Pe Bogdan l-am auzit vorbind româneste cu o cosmeticiana, când ne aflam în centrul SPA pentru înscriere. A fost deosebit de amabil din prima clipa.
      Pup si eu draga mea draga, iti doresc distractie faina la petrecere! O seara magica! ♥

      Ștergere
  8. Asadar, ploaia a fost cu deosebit folos! A adus cu ea vizita la separeu! :) Excelent!
    Toate descrierile pe care le faci aproape ca m-ar convinge sa merg la SPA! Macar de curiozitate! :) N-am rabdare sa stau linistita! :)) Cand simt ca nu mai suport "tumultul cotidian" mai fug in munti, pentru cateva ore... La un fel de SPA mergeam candva in Poiana BV, unde un verisor al unui verisor avea doua "vagoane" in care mai stateau cand duceau oile la pasunat (aveau pasune acolo, departe de lumea galagioasa) Eu aveam un vagon la dispozitie... dormeam pe pat din blanuri, incalzeam cu lemne etc si cand deschideam usa, in noptile senine navaleau stelel peste mine! Mirosea puternic a brad... Aerul era deosebit de pur! Din pacate, au vandut pasunea si acum merg mai rar in zone pustii de munte...
    Zile fericte sa aveti! Imbratisari si pupici cu drag de la trio!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu ar exista norii si ploile, nu ne-am bucura la fel de mult de soare si zilele senine ;-))
      întreab-o pe mamica ta, cum a fost la piscina..Îmi pare rau ca atunci nu am avut timp sa intram si în paradisul saunelor... E grozav!
      Dar la munte, e cel putin la fel de grozav - ai perfecta dreptate! O saptamâna petrecuta în salbaticie, undeva rupt de lume, în creierul muntilor, este o binefacere pentru suflet si spirit.
      Zile fericite sa aveti si voi! pupici de la duo pentru trio :-*

      Ștergere
  9. Bună CARMEN!
    Frumos...un vis devenit realitate!
    Zile fericite vă doresc!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, bine punctat :)) te pup Elena draga. Un weekend minunat sa ai! ♥

      Ștergere
  10. Buna, Carmen, te citesc de putin timp, dar chiar ma bucur ca te-am descoperit
    Relatarea ta despre croaziera este superba, dar mi-ai starnit o curiozitate
    Te rog sa imi confirmi/infirmi ce am auzit de la alti pasageri care au facut asemenea calatorii
    Este adevarat ca pe vapor la SPA esti aproape agasat de campaniile de promovare (spre vanzare) a produselor cosmetice?
    Chiar sunt curioasa daca ce am auzit este conform cu realitatea :)

    Iti doresc sarbatori frumoase si multa sanatate,
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria,
      ma bucura mult mesajul tau, multumesc pentru atentia pe care mi-o acorzi.
      Cât priveste întrebarea ta, raspunsul este NU! nu am trait asemenea situatii, nici pe vas si nici alt undeva în concediu în toata lumea asta mare în care am umblat - exceptie Turcia si Egipt.
      Trebuie sa iti spun ca în ultimii 14 ani merg în mod regulat în centre SPA si nicaieri nu mi s-a întâmplat ca cineva sa încerce sa-mi vânda produse, facându-si vadit propaganda.
      Pe vasul Costa Diadema atmosfera a fost exact asa cum am descris-o de relaxare si lux, un adevarat PARADIS! Cine ti-a pvestit tie ca a fost agasat de campaniile de promovare a produselor MINTE!

      Sarbatori fericite iti doresc! Sper sa mai treci pe aici :)

      Ștergere
  11. Multumesc pt raspuns si pt promptitudine, Carmen
    Ma gandeam eu ca nu poate fi chiar asa :)

    Dar, de curiozitate, exista pe vapor la SPA posibilitatea sa achizitionezi produse de ingrijire, de detoxifiere, anticelulitice etc de lux?

    Seara buna,
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria,
      cu multa placere îti raspund. În holul de la intrarea în complexul SPA exista o masa lunga, pe care erau aranjate mai multe produse cosmetice spre proba. Era câte o mostra si câte o brosurica pentru fiecare din produse. Am probat odata o crema hidratanta de corp, dar nu m-a interesat sa o cumpar. La standul acesta nu era nicio persoana, fiecare trecator putea proba si daca avea interes sa cumpere ceva, se adresa personalului de pa pupitrul receptiei SPA, aflat la aproximativ 5 metri de aceasta masa. La standul acesta nu te privea nimeni, ma refer ca nici macar priviri care sa te intimideze si sa simti ca trebuie sa cumperi ceva, daca tot ai probat :) Nu, nici vorba!
      Niciodata nu m-a întrebat nimeni din personal daca doresc sa cumpar ceva. La sauna am avut pus la dispozitie crema gomaj si balsam pentru corp. Uleiurile esentiale cu care erau parfumate încaperile faceau parte deasemenea din dotarea complexului.
      Nici pe timpul masajelor nu mi s-a facut propunerea de a cumpara vreun produs.
      O seara frumoasa! ☺

      Ștergere
    2. Multumesc mult, Carmen, iti transmit multe urari de bine din Ro :)

      Ștergere