sâmbătă, 20 decembrie 2014

Clubul rock, pizzeria si beraria "Dresden Green"

Traversarea în pas vioi a etajul cinci al vaporului, a durat aproximativ doua ore si a fost o experienta senzationala! Impresionant este ca aici pe Costa Diadema se gaseste orice, pentru fiecare gust!
Fiecare încapere a aratat altfel si fiecare restaurant sau club are un specific aparte.
Clubul Rock, cu scena de marime medie, mesele negre cu imprimeuri luminoase formate din modele de ghitare stralucind vesele, mocheta reprezentând discuri si scaunele de bar tapițate cu buzunare de pantaloni jeans, a reprezentat una din atractiile serilor.

Pizzeria, conceputa pentru a creea o atmosfera cât mai placuta, lejera, tipic italieneasca, fetele de mese în carouri, setul de ulei virgin de masline si aceto balsamico pus la discretie pe fiecare masa, decorul cu cipolla (ceapa), peperoni, pomodoro (rosii) si basilicum (busuioc), nelipsite în bucataria traditionala italiana, a reprezentat un advarat succes - dat fiind faptul ca cei mai multi turisti aflati la bord, au fost italieni.

Beraria traditionala germana, a prezentat un cazan de cupru pentru distilarea "zemurilor de hamei", câteva butoaie asteptând parca sa li se dea cep si o expozitie de panouri reclama pentru diversele tipuri de bere. Pe scena a evoluat o formatie purtând costume populare, conferind experienţei o nota mai interesantă şi mai distractivă - atât pentru novici cât si pentru cunoascatori.
În legatura cu numele acestei berarii am facut doar speculatii si iata, concediul s-a terminat si eu înca nu stiu daca numele a fost ales sugestiv datorita grandiosului muzeu-colectie de arta din Dresda "Grünes Gewölbe/ Green Vault/ Bolta verde" sau datorita celui mai mare diamant verde din lume "Dresden Green Diamond"?...

19 comentarii:

  1. Toate denota atentia la detalii ! Mi-au placut mesele si pardoseala rock, suportul/vaza pentru busuioc :) si colectia de sticle si afise de bere !
    Senzational!
    Iti doresc un weekend minunat!
    P.S. Multumesc pentru felicitare ! A sosit ! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. constructia acestui vas de croaziera a durat doar doi ani... 19 etaje, 306 metri lungime si 37 metri latime amenajat modern si cu bun gust... Impresionant într-adevar!
      Ma bucur mult ca a sosit felicitarea :-* pup

      Ștergere
  2. ce fain arata. :D la noi nu-s locuri asa faine :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca am avea în fiecare zi asemenea locuri faine, probabil ca nu ne-am mai bucura la fel de zilele de concediu :)

      Ștergere
  3. Pizzeria arată foarte bine, dacă și pizza a fost bună, totul a fost la superlativ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. au fost zile în acest concediu când am sarit masa de prânz, pentru ca ori micul dejun a fost prea consistent, ori am servit la cefea o prajiturica si stiam ca masa de seara va fi un festin; din aceasta cauza nu am servit nicio pizza la acest restaurant, nu am servit masa în restaurantul japonez si nici steak sau mai stiu eu ce specialitati tentante ;) Le-am rezistat cu greu si ne-am satisfacut doar curiozitatea prin a le vizita.

      Ștergere
  4. Am mai parcurs o parte din acest impresionant vapor.Multumesc pentru lamuriri. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu de ce, dar am sentimentul ca anul viitor tu iti vei lua cele doua fete si vei petrece un concediu pe un vas de croaziera - recomand Costa si MSC. Abia astept sa-mi confirmi ;) te pup

      Ștergere
  5. Cat de mare e acest vas? Ma uimeste cu fiecare postare de-a ta.Pizzeria arata grozav, sunt fana pizza.Week-end frumos iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai eu am tot scris ca vasul are 19 etaje - din care "doar" 14 sunt pentru turisti, masoara 306 metri lungime si 37 metri latime ☺ Într-osaptamâna cât am stat acolo nu am apucat sa vad totul! :))
      Un weekend minunat iti doresc deasemenea!

      Ștergere
  6. Pentru toate gusturile, varstele, natiile, la toate s-au gandit! O bere tot as fi servit!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Turistii din toata Europa, personalul de pe vapor din toata lumea si atractiile de la bord pentru toate gusturile si dorintele... Un fel de Arca lui Noe moderna :)))
      Bere am servit si noi si tare gustoasa a fost! Mie cel mai mult îmi place Dunkles Weizen ;-)

      Ștergere
  7. Ce frumos loc! Mi-au plăcut mult butoaiele de bere şi afişele vechi cu reclame de epocă la bere. Cred că v-aţi relaxat bine la o bere bună, în acest loc. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca peste tot, si aici în berarie era totul aranjat în cele mai mici detalii. Reclamele de epoca la bere erau reproduceri în sticla copsita... o expozitie în adevaratul sens al cuvântului!
      Asa este, ne-am simtit foarte bine, pe vapor au fost reprezentata cumva fiecare din marile traditii ale lumii.

      Ștergere
  8. In Clubul Rock m-as fi postat si dusa nu m-as mai fi lasat! Sau poate in berarie?! :)
    Foarte frumos! De toate pentru toti!
    Ziua minunata sa va fie! Pupici cu drag!

    **
    Am primit felicitarea de la voi. Multumim! Zile fericite va dorim!
    Oh... O dau pe mama de gol dar... a trimis felicitare catre voi si (din nou!!) n-a trimis-o "prioritar"... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La berarie am fost o singura data, pret de o bere, însa în clubul rock ne-am petrecut câteva seri. Muzica live, dans si antren!
      Ma bucur mult ca a sosit felicitarea de la noi. Mamica ta este o dulce, sa îi spui te rog. Greu am dat jos fata de masa - doar pentru ca acum "trebuie" sa folosesc cele cu decor pentru Craciun. Dar... de la jumatatea lui ianuarie încolo, isi va relua locul de cinste! pupici ♥

      Ștergere
  9. eu cred ca nu a fost vreun turist nemultumit pe acest vas....:))
    adica totul pare sa fie perfect!
    daca beraria s -ar fi chemat Bolta rece as fi stiut ca au imprumutat denumirea restaorantului celebru din Iasi....:))
    dar despre Bolta verde chiar nu stiu....:)))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cred si eu, ca toata lumea s-a simtit bine în concediul acesta :)
      Beraria avea deja in nume Dresden, deci bolta verde nu avea voie sa fie decât din acest oras german ;) Daca stau bine sa ma gândesc, si Sibiul meu are o gradina de vara numita "Bolta rece" în Parcul Sub Arini. Aici am baut ultima data o bere impreuna cu Aniela, sotul el si înca doi prieteni :))
      te pup si eu. O zi minunata! ♥

      Ștergere
  10. Discover how THOUSAND of people like YOU are making a LIVING from home and are fulfilling their dreams right NOW.
    GET FREE ACCESS TODAY

    RăspundețiȘtergere