marți, 9 decembrie 2014

Croaziera - Am ancorat în Palma


Exact cum a fost trecut în "Jurnalul de bord", vasul a ancorat în Palma de Mallorca, la ora 9. Era cald (17-18°C) si soarele lupta sa-si faca loc dintre norii ce nu aratau de loc a nori de ploaie.
La ora 9:15 ne aflam deja în autocar, dupa ce am urmat aceeasi procedura ca în fiecare zi: întâlnirea în sala teatrului, aplicarea autocolantului pe pulover si încolonarea spre podul de coborâre de pe vapor.

În fiecare zi, vorbitorii de limba germana au împartit pe jumatate autocarul cu italieni, francezi sau englezi (ne-am despartit pe grupe doar pentru vizitarea monumentelor - fiecare grup având ghid în limba aleasa). De data aceasta în autocar cu noi a urcat un grup numeros de koreeni. Mândru tare, unul dintre ei a fluturat permanent un stegulet al Koreei. La fiecare excursie am avut ca ghid/ghida persoane tinere si tare dragute, de data aceasta am avut un ghid vârsnic si mic de înaltime, dar simpatic cât toti ceilalti la un loc! :) Printre altele, ne-a povestit ca sotia lui - cu care este casatorit de 43 de ani, însoteste grupul de francezi de pe vasul nostru, în acelasi tur prin oras :)
Palma de Mallorca (sau Ciutat de Mallorca) este capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare din Spania. Palma (de Mallorca) este cel mai mare oraș din Mallorca si jumătate din populația insulei locuieste aici.
Prima oprire am facut-o la "El Castell de Bellver" Cum am coborât din autocar, un toreador catalan-palmanez [m-am documentat - locuitorii orasului se numesc "Palmesanos"] m-a luat imediat sub "aripa lui protectoare" - pentru o poza ☺

(continuare aici si aici)

12 comentarii:

  1. hahaha...simpatic toreadorul (catalan-palmanez !). Tu radiezi- esti relaxata - se vede cat de mult savurezi fiecare clipa!
    Astept continuarea !
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) simpatic! Slab si lung, cu tenisii prafuiti si decolorati, cu un ciorap rupt, dar gata sa înveseleasca turistii pentru un banut :)
      te pup si eu :-*

      Ștergere
  2. si tocmai aici te-ai oprit cand catalanul te-a luat sub protectia lui :))
    asteptam sa vedem ce va urma, te pupacesc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)) Helmut a fost cu ochii lui, plus ochiul aparatului foto pe Toreador :)) Si mai mul, Helmut e nascut în zodia Taurului - asa ca nu mi-am facut griji, toreadorul nu ar fi avut nicio sansa :))))
      pup draga mea draga!

      Ștergere
  3. Si ce "aripa" hotarata are!Doar a luptat cu taurii!;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Palpitant! Astept continuarea cu toreadorul fioros cu firul dus la ciorap :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)))))) i-a dat Helmut un euro si toreadorul a renuntat sa lupte pentru mine ;)))))) asta mi-a fost pretul ☺☺☺

      Ștergere
  5. Așa, de departe, arăta bine costumul toreadorului ! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si atitudinea, poziția corpului a fost bine studiata :)) Dârz, curajos si mândru! ;)

      Ștergere
  6. super poza cu toreadorul :)...si cald...offf...

    RăspundețiȘtergere