marți, 16 decembrie 2014

Croaziera - A patra seara

Pentru ca tematica zilei a fost "White Party", în barul din atrium - peste scena si ringul de dans, au fost agatate lungi fâșii de mătase alba. Prin intermediul publicatiei "Diario di bordo" a fost propus ca fiecare turist sa poarte ceva alb.
Surprinzator de bine a aratat cântaretul brazilian în dupa-amiaza zilei, costumatia alba conferindu-i o nota de șarm în plus. Grupul nostru l-a aplaudat frenetic ;) În pauza a venit la masa noastra sa multumeasca pentru galeria pe care i-o facem.
Deasemenea, simpatia noastra fata de chelnerita vietnameza Huang s-a aratat a fi reciproca :) Am devenit imediat prietene.

Helmut si Laura nu s-au conformat tematicii zilei - au facut o gluma si s-au îmbracat în negru. Eu am fost toleranta si în timpul zilei am fost îmbracata complet în alb. Pentru masa de seara m-am schimbat, am pastrat însa nota asortând la "little black dress" o jacheta alb-negru.
Dineul a fost o noua sarbatoare a aromelor, o noua experienta gastronomica, o dovada a îndemânarii si talentului celor mai buni bucătari.

Parada farfuriilor pe masa noastra a început cu carpaccio di tonno, gogosari cu crema de brânza, scoici în sos tomat si macaroane, a continuat cu supa-crema de cartofi, colţunaşi cu ciupercute (Maultaschen), Dorade Royal, muschi de mânzat cu spanac, medalion de curcan cu legume la cuptor, mini-platou cu fructe (pepene, mango, strugure alb) si s-a încheiat cu tort de înghetata. Pentru servirea tortului, în restaurant s-au stins luminile si în timp ce în sala rasuna cea mai cunoscuta arie din "Nunta lui Figaro", chelnerii au intrat purtând într-o mâna artificii si în cealalta platourile cu torturi uriase.

Am dedus ca "white party" este o traditie pe vasele de croaziera Costa si cunoascatorii au întâmpinat festivitatea servirii tortului prin învârtirea servetului de masa, deasupra capului. Scena a fost impresionanta!
Imediat dupa masa de seara, pe scenat teatrului a evoluat tenorul Stefano Milani. Acesta a intrepretat cele mai frumoase si cunoascute arii de opera (inclusiv Carmen -aria Torreadora), într-un spectacol în care a fost sustinut de efecte luminoase deosebite. Spectacolul a fost o adevarata desfatare pentru urechi si suflet!

"La notte bianca" s-a încheiat în discoteca... Distractia a tinut pâna la ora 3 dimineata, noi însa ne-am retras imediat dupa miezul noptii si pentru prima data în acest concediu, am dormit fara grija desteptatorului. Ne gaseam în mijlocul Marii Mediterane, pe cea mai lunga bucata de drum a croazierei, între Spania si Italia.
Urma sa petrecem urmatoarea zi în întregime pe mare.

(va urma)

22 de comentarii:

  1. Citesc si privesc totul cu atentie.Una, pentru ca-mi place ce ne povestesti,a doua ,sa fiu mai documentata daca voi face si eu o croazirea?Esti minunata cu sau fara tematica.Mancarea e de gura casca,pentru mine,care n-am stiut decat supa, pestele si fructele.Multe evenimente culturale si mult rasfat.Sunt convinsa ca la anul nu vei rata o bucatica de concediu in felul asta.Cred ca e un vis pentru orice muritor.Sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai de aceea si povestesc, pentru ca precis acum veti vrea sa petreceti un astfel de concediu - daca pâna acum înca nu ati avut curaj. In cazul în care optati pentru acest tur pe Mediterana, veti sti deja cum functioneaza :) Mâncarurile... un rasfat extrem! Este drept ca listele de meniu erau scrise în italiana si germana pentru grupul nostru, însa te asigur ca nu este deloc complicat sa alegi ce doresti :)) si ca sa-ti spun un secret - indiferent ce alegi, este DELICIOS! :)))
      Nu stiu cât de curând vom face urmatoarea croaziera, pentru ca preturile nu sunt tocmai mici, si noi suntem genul de familie care doreste sa petreaca 3-4 concedii pe an :) asa ca... sa vedem. Dar tare m-as bucura sa aud ca unul din cititorii mei a fost convins si pleaca în croaziera.
      Sanatosi sa fim! te pup

      Ștergere
  2. Un adevărat festin gastronomic! :) Și discoteca .... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut! discoteca :)) ca pe vremea studentiei :)) excelente momente!

      Ștergere
  3. Bună CARMEN!
    Îți admir pozele cu multă plăcere,sunteți drăguți.....serialul continuă..!
    Zile senine și fericite vă doresc,draga mea!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. serialul continua, mai am o multime de momente minunate de povestit... timpul este prea scurt, dar încerc :))
      te pup si-ti multumesc. Iti transmit aceleasi urari, draga mea!

      Ștergere
  4. :) ... Ce fain arata cocktailurile; nu m-ai zic de dineu si spectacol!!!... Extraordinara seara !
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atâtea spectacole erau of... când ai atâtea posibilitati, tare greu este sa alegi! :))) pupici

      Ștergere
  5. Vai de mine, ce m-a amuzat Flori, cu mâncarea de "gură-cască", mai ales că aşa m-am simţit şi eu. Adevărat festin aţi avut acolo şi din câte am prins aşa a fost fiecare masă. Dar uite că deja simt că am lipsit, nu ştiu unde ai scris despre chelneriţa vietnameză. Superb şi copleşitor a fost concediul acesta, nu pot să spun altceva!
    Te pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ce crezi ca eu cum eram? :)) cu atâta rasfat nici eu nu-s obisnuita!
      despre Huang am mai scris si voi mai scrie, nu stiu însa daca i-m pomenit numele :) Postarile sunt aici, oricând când ai timp, te asteapta ;)) te pup draga mea. O saptamâna cu mult spor îti doresc!

      Ștergere
  6. inca o seara despre care nu pot spune decat, ce mai seara!! :)
    totul e de asa un desavarsit bun gust incat cuvintele chiar nu mai au...gust!
    tortul de inghetata...noroc ca nu-mi pot imagina acest maxim deliciu :))
    pup draga mea draga, faina sa-ti fie ziua! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincera sa fiu, stau si acum câteodata si ma gândesc, oare cum este posibil sa functioneze totul atât de perfect pe un vas de croaziera unde exista 5000 de turisti?!?! este o minune! cinste si respect organizatorilor! eu nu pot decât sa spun ca am fost extrem de rasfatata!
      te pup draga mea draga :-* O dupaamiaza cât mai placuta!

      Ștergere
  7. Draga Carmen, inca odata iti multumesc ca ne impartasesti jurnalul calatoriei, cu explicatii si poze atat de frumoase. Distractie nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bucuria este mai mare când o împartasesti si, aceasta croaziera a fost cel mai frumos concediu pe care l-am petrecut pâna acum... ma bucur ca te intereseaza povestile mele, iti multumesc :)

      Ștergere
  8. discoteca!!:))
    cat de fain! meniul din nou delicios! as zice ca a fost o seara, ce mai seara!:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ca citesc din nou publicatia de pe vapor "Jurnlul de bord", vad cat de multe activitati au fost organizate si noi... poate ca am participat la 20-20 % :)))))) Vaaaaai, în fiecare ora se petrecea ceva extraordinar, acolo pe vapor! fantastica organizare! noi eram 5000 si organizatorii 1200... oare cum au reusit sa faca totul atât de perfect?! pup si eu

      Ștergere
  9. E de admirat cum s-au organizat, de la mancare, decoruri si toate detaliile de care au tinut cont, sigur si experienta isi are cuvantul nefiind la prima tura, nu?
    Is curioasa, stiati de dress code-ul din seara respectiva inainte de a urca la bord? Unul din motivele pentru care am emotie pentru o astfel de calatorie e vestimentatia.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am fost primii la bord, însa compania Costa are multe vase de croaziera (unul este cel cu nenorocirea - Costa Concordia)...
      înainte sa urcam la bord nu am stiut ca se va organiza o "White party" insa stiam ca fiecare seara este dineu - nu o cina obisnuita si mai stiam ca va fi organizata o Galla-dinner care se poate compara cu un banchet sau revelion, sau... :)) Sotul meu a avut Smoking pregatit pentru seara de gala iar eu, am avut pentru fiecare seara o alta toaleta :) Insa, trebuie sa-ti spun ca cine nu avea chef sa se puna la 4 ace, putea sa serveasca cina la restaurantul unde era de obicei organizat prânzul - în sistem bufet. Fara pretentii de garderoba, puteai merge în pantaloni scurti :)) Noi însa am optat pentru varianta eleganta. De câte ori am asemenea ocazie? .)) a fost prima noastra croaziera.

      Ștergere
    2. Acum pot spune ca am si eu un sacou alb si as fi fost ok, cred ca orice om care ofera importanta momentului si doreste sa se rasfete - nu gasesc un cuvant mai potrivit acum - alege stilul elegant cel putin pentru mesele de pranz si seara, insa cum am o garderoba colorata mi-as face griji. De felul meu. Ai dreptate in tot ce spui, poate sa fie si a doua, a noua, dar fiecare calatorie poate sa aiba un fond - o aniversare, relaxare - dar oricum sa fie memorabile.
      Multumesc pentru raspuns. xoxo

      Ștergere
    3. Noi am optat si pentru servirea micului dejun în restaurant à-la-carte ☺ Pentru ca în fiecare port noi am luat parte la excursie organizata, am preferat sa ne îmbracam gata pentru excursie, sa servim micul dejun linistiti la masa (nu în mica-agitatie a restaurantelor bufet). Masa de prânz am servit-o imediat ce ne-am intors din excursie, si întotdeauna am mâncat foarte putin, pentru ca la ora 19 stiam ca urmeaza sa servim 6-7 feluri de mâncare ☺
      Cât priveste garderoba, am observat multi turisti foarte eleganti dar si multi destul de neîngrijiti, chiar șleampeți! La dineuri însa fiecare a avut respect fata de comeseni si s-a îmbracat adecvat.
      Cât despre "white party" a fost doar recomandat (nu a fost obligatie) sa purtam "ceva" alb, deci formularea a fost extrem de lejera. Cu siguranta orice turist are în geamantan o batista alba, daca nu un tricou sau o jacheta alba. Mie îmi place albul si întâmplator am avut pantaloni, bluza si balerini albi, asa ca eu m-am conformat întrutotul :))
      Te pup. Abia astept sa îmi dai de veste ca v-ati înscris într-o croaziera! :-*

      Ștergere
  10. Ce idee frumoasă: seară tematică. Încă un răsfăţ: culoarea! (mie-mi place albul)
    ... şi noi suntem genul care preferăm mai multe concedii pe an, de aceea nu ne prea planificăm plecările. E adevărat că uneori ne dăm seama că ar fi fost mai ieftin dacă ne-am fi luat măcar biletele de avion din timp, dar... poate la bătrâneţe :)
    Foarte faină seară aţi avut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi planificam concediile, pentru ca asa este impus de firmele la care lucram - tabelul se întocmeste pâna la sfârsitul lunii martie.
      La început mi-a fost greu sa fac planuri asa în avans, însa am constatat ca, prin reducerile obtinute la rezervarile timpurii, câstigam înca un concediu pe an! :)) Reducerile sunt între 30 si 15 la suta din peturile percepute normal!
      Si daca planific atent, lipesc zilelor de concedii zile de sarbatoare - religioase sau nationale (care sunt libere). Asta îmi da satisfactie si mai mare :))
      Multumesc, te pup Anastasia draga :-* Noapte buna!

      Ștergere