duminică, 14 decembrie 2014

A treia duminica de Advent


Am aprins a treia lumânare si petrecem o duminica linistita.
Tocmai au plecat copiii. Casa miroase înca a fursecuri cu nuci, cuisoare si multa scortisoara. Ieri, întreaga dupa-amiaza, am copt împreuna cu Raluca - Adela a lucrat pâna târziu, asa ca anul acesta a lipsit de la traditionala zi de facut fursecuri pentru sarbatorile de Craciun.
Acum scriu felicitari pentru sarbatorile de iarna si beau un ceai de gimbir. Muzica vesela cu zurgalai si clinchete de clopotei se aude din boxele combinei muzicale, ma inspira si-mi dezmiarda simturile.

Tuturor, o duminica placuta!☺

24 de comentarii:

  1. Ca intotdeauna, exemplara aranjarea mesei si un meniu deosebit (dupa ce vad ! )
    Ador mesele in familie. Noi ne intalnim la masa de doua ori pe luna: odata la ei si odata la mine. Dupa ce pleaca, am un sentiment de liniste si multumire sufleteasca.
    Te pup draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte frumos ca ati reusit sa mentineti asa un program. La noi totul este mai haotic, pentru ca fetele fiind înca studente, lucreaza la sfârsit de saptamâna (pentru tarif neimpozitabil - 12 ore pe saptamâna, câteva ore vineri dupaamiaza si o sâmbata întreaga) si in perioada asta au multe referate de predat, dupa sarbatorile de iarna încep sesiunea... Asa ca ma bucur ca pâna acum în decembrie am reusit sa ne adunam macar o data toti. Pe 24 vor veni iar si apoi, 25 si 26 va trebui sa ma multumesc cu o data la noi, o data la parintii baiatului. ☺ Ai mare dreptate, sentimentul de multumire sufleteasca si liniste îl am si eu.
      Te pup draga mea. Un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  2. Eu nu mai zic că la tine e frumos (și tu ești o frumoasă ), că mă repet. Dar am o nelămurire, ce sunt chestiile alea mov din farfurie, ca nici tableta nici ochelarii nu ma ajuta sa dezleg misterul ☺.
    Îți doresc să-ți fie toate sărbătorile asa, cu casa plina de lume draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) danke, danke! Feliutele alea mov sunt cartofi-albastrii. Gina a spus corect :)
      Sanatosi sa fim, asta e important, Ina draga! toate cele bune si voua, te pup.

      Ștergere
  3. Esti privilegiata cu asemenea fiice si ajutoare pe masura...eu ma voi confrunta cu fursecurile de una singura, dar la framantatul cozonacilor voi fi sustinuta de talentul si muschii feciorului...peste o saptamana cand va veni in vacanta.
    ...cartofi viole(n)ti?...:)
    O saptamana cu ganduri bune si forte proaspete, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tiramisu botezat cu Cointreau?...

      Ștergere
    2. baietii aduc fete, fetele aduc baieti în casa parinteasca :) asa ca, pâna la urma avem fiecare si fete si baieti :)
      O saptamâna cu bucurii draga mea Gina! pregatirile pentru Craciun sunt în toi, asa ca îti doresc putere multa si sanatate! pup draga mea :-*

      Ștergere
    3. Meniul a fost:
      I ) salata verde (Rucola si Salatica de câmp), cartofi-albastri si pastrav afumat.
      II ) rulada din carne de vita cu fasole verde pastai si cartofi natur cu sos de vin rosu.
      III ) Tiramisu cu un plus de Amaretto-Disaronno
      câte un pahar de Chardonnay la primul fel si câte unul de Bordeaux pentru felul II.

      Pupici draga mea ♥ Un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  4. tu esti o maestra cand vine vorba de a crea o ambianta placuta, poate si pentru ca mereu esti pozitiva :)
    prin ultimele tale postari cred ca ne faci pe toti sa simtim ca intram in linie dreapta in ceea ce priveste Craciunul, deci...sa tinem pasul si sa ne apropiem cu bine de finish! :)
    pup draga mea draga, somn usor! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc draga mea draga ♥ Adevarul este ca aici - pentru ca Adventul este sarbatorit si duminicile fastuos punctate - pregatirile pentru Craciun sunt mai clar împartite. Aici toata lumea face curatenie îsi împodobeste casa la începutul lui decembrie (nu sunt decat maximal 5 saptamâni sa te bucuri de beculete - si aici nimeni nu împodobeste bradul înainte de Ajun), apoi în saptamâna a doua si-a treia face fursecuri; eu si Raluca am muncit 4 ore si nu am reusit decat doua feluri de fursecuri (Stelute cu scortisoara si Cornulete cu nuca si migdale) si covrigei cu brânza. Saptamâna asta trebuie sa ma mobilizez sa mai fac doua trei feluri de fursecuri. Cozonac nu facem, cumparam Christstollen - cozonacul german si Panettone -cozonacul italienesc.
      Mai ramâne sa facem lista cu meniul pentru zilele de Craciun, ca sa stim ce cumparam, ca sa evitam stressul în magazin, pe data de 24 decembrie :))
      Pup si eu draga mea draga. O saptamâna de lucru cât mai usoara! :-*

      Ștergere
  5. Şi noi am avut o duminică superbă, Cred că dacă ne propuneam nu ne ieşea atât de bine.
    La biserică am fost colindaţi de corurile a trei şcoli; pentru că este dezlegare la peşte am avut în meniu numai peşte; am dormit două ore şi apoi am fost la teatru. După, am mai trecut prin târgul de Crăciun de la Universitate... doar cât să ne luăm porumb copt :)
    Acum sunt deja în pat şimi se închid ochii. Cred că după ce termin comentariul acesta închid şi mă culc.
    Pupicei, noapte bună! :)

    anaaanei@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu am reusit sa tin Post întreg niciodata... iar de când sotul meu ia zilnic medicamente, nici nu mai încercam. Peste mâncam si noi cu multa placere si în general, ne place carnea slaba.
      Ce zi frumoasa ati avut! ma bucur mult pentru voi si va doresc în continuare asemenea clipe vesele, cu multumire si pace în suflet.
      Îti doresc sa ai un start bun în noua saptamâna! pupici :-*

      Ștergere
  6. Ce frumos petreceţi în familie nu doar Sărbătorile, ci şi aceste zile premergătoare Crăciunului, cu faine obiceiuri ale casei, în căldura căminului. Sunteţi o familie tare frumoasă!
    Numai bine tuturor şi o nouă săptămână cu bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adventul ne introduce în atmosfera sarbatorilor de Craciun treptat, acum imbinam cu munca, întâlnirile cu membrii familiei, prieteni si vecini. Este cea mai frumoasa luna a anului!
      Multumim mult, Alex draga, si transmitem gânduri bune si urari de bine pentru familia ta frumoasa.
      Un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  7. Armonie si frumusete! :)
    Ce frumos ca mai coaceti impreuna una-alta! :) Tare-s curioasa daca mama mai coace anul acesta cozonaci! Mi-ar placea s-o faca, desi eu n-as contribui pentru ca... nu m-ar lasa, oricum! :))
    Multe bucurii sa aveti!
    Imbratisari cu drag, de la noi, si ganduri de bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi nu facem cozonaci, doar fursecuri si covrigei. Anul trecut am fost toate trei, anul acesta doar Raluca a putut sa vina. Însa e foarte important sa cocăim împreuna, pentru ca doar asa se transmit retetele mai departe :) Când voi fi batrâna si fetele vor coace împreuna cu copiii lor, precis vor spune "Mama facea asa, si totdeauna îi reusea reteta" ;))
      Te pup draga mea. Imbratisari si gânduri bune pentru trio brasovean :-*

      Ștergere
  8. Mămică fericită, frumoasă şi dragă ce-mi eşti!
    De cartofii aceştia am citit pe undeva, dar nu i-am încercat încă.
    O săptămână minunată, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. heeei, Mihaela draga, cât ma bucur ca ai reusit sa intri si tu pe blog! Sanatos Mihnea? sunteti toti bine?
      Noi luam din când în când, asa pentru salate - pentru ca sunt mai interesanti; la gust însa nu se deosebesc cu nimic de cartofii obisnuiti. Astia de acum au fost cam fainosi.
      Te pup draga mea. Un start bun în noua saptamâna! :-*

      Ștergere
  9. Te admir mult ca pastrezi aceste traditii frumoase de familie, cu mase festive alaturi de fetele tale, cu gatit impreuna. Cred ca astea sunt momentele care pastreaza o familie unita si care ne apropie si mai mult de toti cei dragi. Iar ideea cu biscuitii mi se pare delicioasa! :)
    Ce repede trece timpul, mai este tare putin pana la Craciun. O zi frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Raluca draga! Sunt sigura ca si în familia ta este la fel si traditiile le vei transmite mai departe, cu Bebe al tau si cine stie - unul sau înca doi fratiori ;)
      Da, mai sunt doar 10 zile pâna la Craciun... timpul zboara! :)
      te pup draga mea si iti doresc deasemenea o zi minunata. Sa fie un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  10. La noi e perioada de post, dar ma intreb de ce oare? Avem asa de putine momente sa ne bucuram cu totii din familie, mi se pare frumos si util asa ca la voi, cu Adventul. M-am minunat de cartofii albastri-mov, dar ce pata de culoare in farfurie! Mi-ai facut pofta de copt fursecuri, ma apuc de spart nuci! O saptamana extraordinara va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la catolici, post este doar înainte de Paste. Eu sunt botezata ortodox, însa sincera sa fiu, nu am reusit niciodata sa tin un Post întreg, doar câteva zile... Fetele mele manânca la Mensa - cantina studenteasca, tot timpul anului, asa ca le rasfat de câte ori pot... mâncare buna ca acasa nu e nicaieri! Ideea de post este sa faci o cura înainte de ospetele de Craciun sau Paste, însa noi nu gatim grasimi si nici nu facem abuzuri, mâncam echilibrat, legume, peste si carne slaba.
      Cartofii-albastrii sunt de fapt mai mult decorativi :) au acelasi gust cu cei normali, dar de trei ori mai scumpi :))
      Pup. O saptamâna minunata îti doresc, draga mea ♥

      Ștergere
  11. Faine ornamente! Steluta luminoasa e number one! :)

    RăspundețiȘtergere