marți, 23 decembrie 2014

Va invit la dans!

Una din cele mai noi atractiile ale sarbatorilor de Advent în orasul meu, este Globul Disco montat în parcul din Königsplatz - kilometrul zero al orasului, locul în care se intersecteaza toate autobuzele si tramvaiele din oras. Imediat ce se însereaza, câteva spoturi învaluie parcul în lumini albastre, mov si verzi, globul învelit în oglinzi  se învârte si arunca de jur împrejur pete de lumina ce seamana cu fulgii de nea. Copiii se arata cei mai încântati, pentru ca sunt sinceri. Cei mai multi adulti încearca sa sa desimuleze emotia care-i cuprinde, însa sunt destui asa ca mine, care nu se mai satura privind globul magic.


Duminica seara, în acest parc s-a mai petrecut ceva special! ☺ Câteva perechi de trecatori au început sa danseze, imaginându-si ca sunt într-o sala de bal. Cei aflati la fata locului au zâmbit si si-au vazut de drum. Dintr-odata în parc a început sa rasune muzica de vals si zeci de perechi au început sa valseze ☺ Confuzi, neîntelegând ce se întâmpla dar cu senzatia ca asista la ceva frumos, spectatorii au filmat si au facut fotografii. Asistau la unul din cele mai frumoase actiuni Flashmob! ☺

Se zvoneste ca în continuare pâna la Craciun, în fiecare zi la ora 19, oricine va vrea sa valseze este invitat la KÖ (Königasplatz /Piata regelui, în limbaj colocvial doar Kö) ☺

22 de comentarii:

  1. Guten Morgen liebe Carmen, das ist ja eine suuuuper tolle Idee mit dem Tanzen am Kö!!!
    Ich wünsche Dir ein wunderschönes Weihnachtsfest und schicke Dir ganz liebe Grüße
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frohe Weihnachten und besinnliche Feiertage, liebe Crissi! LG ♥

      Ștergere
  2. Ce minunăţie de glob, nu am mai văzut aşa ceva. Iar să valseze oamenii în parc, nici atât.
    Frumos, special, inedit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt acasă şi am putut vedea filmuleţul. M-a impresionat şi mi-au plăcut tare mult oamenii ce dansau cu copilaşii. Şi baloanele de săpun, aşa muuuulte Am citit şi ce este despre acel Flashmob, nici de asta nu ştiam nimic. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atmosfera este deosebita... m-as duce în fiecare zi la Kö :))

      Ștergere
  4. :)...parcul arata incantator in luminile globului! De Flashmob ce sa zic: ma impresioneaza de fiecare data cand vad lumea dansand la unison !
    Sa ai o zi minunata ! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. când ati fost voi, pe acolo era înca santier, acum totul arata frumos, doar gara este înfioratoare! Totul e blocat si santierul cica va dura pâna în 2017 nu doar 2016 cum se stabilise initial. Cine stie când va fi gata?! :) Dar cu noul Kö ne mândrim :) Si dansul în parc este absolut minunat!
      pupici :-*

      Ștergere
    2. deci trebuie sa revenim! :)

      Ștergere
    3. Clar! va asteptam cu mare drag ♥

      Ștergere
  5. ce emoionant, ce frumos, ce frumosa este bucuria spontana si armonioasa a oamenilor...m-a emotonat tare mult filmuletul :)
    despre parc ce sa spun...arata ca in povestile cu zane! pup draga mea draga, buna dimineata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este :) ca balul de la nunta Cenuseresei cu printul ei :))
      pup si eu draga mea draga :-*

      Ștergere
  6. Dansul in parc e emotionant! :) Si nu orice dans, ci vals! Super faina ideea! Cu valsul si cu globul - care face din parc unul ca din povestile cu spiridusi - in fiecare zi la ora 19 cine vrea poate trai un basm, macar pentru cateva minute! :) Excelent!
    Zile fericite va dorim, cu drag!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o idee superba, cine a organizat este OM MARE! suntem fericiti, tot orasul nu mai vorbeste decât despre valsul de la ora 19 :))
      Pupici si îmbratisari, dragele noastre brasovence :-*

      Ștergere
  7. Imi plac tare mult flashmoburile, am participat si eu la unul cu mamici si bebelusi. Parca se transmite asa frumos emotia si energia, incat dansul ar putea molipsi pe toata lumea.
    Globul este fascinant, ce frumos ar fi sa avem unul la fel in Bucuresti! Cred ca as merge zilnic sa-l admir. :)
    O zi frumoasa, mai este tare putin pana in Ajun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu flashmobul acela cu mamici si bebelusi - l-am vazut la tine pe blog, tare fain a fost!
      astazi am fost prin oras, dar am treminat de rezolvat ce aveam de rezolvat pe la ora 17 si mi-a parut rau :)) tare as fi vrut sa apuc ora 19 la Kö! Si eu m-as duce în fiecare zi :)))
      pupici. Sarbatori fericite!

      Ștergere
  8. Emotionant ,super frumos!
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa imi inchipui eu normalitatea! Minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce fain ar fi sa merga toate în viata, asa, ca în pasi de vals! :-*

      Ștergere
  10. Mi-a placut atat de mult,ca mi-au dat lacrimile.Parca am valsat alaturi de oamenii din acel parc.Nu ma gandeam sa ma emotioneze asa. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toata lumea în oras vorbeste despre valsul din parc :) la coafor, la cumparaturi, în vecini... toata lumea se bucura pentru initiativa pe care a avut-o Augsburgul :) Te pup

      Ștergere