marți, 2 decembrie 2014

Croaziera - A treia zi


Conform "Jurnalului de bord" urma sa ancoram în portul Barcelona în jurul orei 9 si un sfert de ora mai târziu era programata plecarea nostra în excursie. Pentru ca vremea promisa era cu cer senin si temperatura maxima 17°C, am scos umbrela din rucksac ;-)
Pentru micul dejun ne-am prezentat la restaurantul Fiorentino unde am comandat o omleta simpla si de la bufet am "cules" pe o farfurie tot ce mi-a facut cu ochiul: o felie de sunca, una de cascaval, o felie de pepene rosu, una de grapfruit, doua smochine si doua curmale ☺ Exact ca într-un concediu mediteranean! Helmut a fost mai practic, el si-a comandat o omleta cu de toate: oua, ardei, ceapa, masline, rosii, patrunjel, sare si piper!

La a doua cafea, am simtit ca vaporul sta, asa ca ne-am grabit în teatrul Emerald - unde era punctul de întâlnire pentru plecarea în excursie. În Barcelona, oras pe care asa cum am mai scris noi îl cunoastem foarte bine, am ales sa revedem capodoperele lui Gaudi într-o plimbare alaturi de un ghid local, licentiat în istoria artei. Turul cultural urma sa dureze patru ore si jumatate.
Am primit ca si în ziua precedenta un autocolant cu numarul autocarului si am pornit încolonati spre iesire - de data aceasta podetul a fost aplicat chiar la etajul 3. Buchete mari de trandafiri albi marcau în port drumul spre autocar.
Trupa Costa a pornit sa viziteze Barcelona cu sase autocare! Din pacate geamurile autocarului erau acoperite cu un filtru solar care a schimbat tonul culorilor fotografiilor mele!

În fata autoritatii portuare m-am mirat sa vad parcate masini ale politiei spaniole, italiene si franceze. Departându-ne de port, am observat în rada vasul Costa Luminosa - "fratele" mai vârstnic a vasului nostru.

Soseaua a traversat santierul naval spre intersectia Paseo de Colón cu La Rambla - cel mai renumit bulevard al Barcelonei. M-am bucurat sa-l vad pe Columbus aratând spre America si am zarit grifonii de pe acoperisul cladirii vamii - Aduana del Puerto. Un sentiment special crestea în mine... parca ma întorceam acasa, atât ma bucuram sa revad strazile Barcelonei.

Am lasat în spate World Trade Cente. Peste tot pe unde am trecut, la geamurile si balcoanele locuintelor atârnau atât steagul Cataloniei cât si "estelada", cu o stea albă - simboluri ale referendumului pentru autodeterminare. Emotionant!
Am Trecut pe lânga turnurile gemene Mapfre Tower si Hotel Arts, am traversat Plaça de Catalunya, am lasat în dreapta La Monumental si am ajuns în Parcul Güel, primul nostru punct de vizita.
Înca nu stralucea soarele pe cer, însa nu era nici macar zece dimineata...

(va urma)

20 de comentarii:

  1. Vizita virtuală (a cititorului, firește!) continuă azi întro altă țară! Mulțumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta este minunea pe care o ofera o croaziera :) Cu toate ca ai aceeasi camera si locuiesti în acelasi "hotel", totusi te trezesti în fiecare dimineata în alta tara, în alt oras :) Am pornit din Italia, a urmat Franta, apoi din nou Italia. Tare mult mi-a placut :)

      Ștergere
  2. Presimt că v-a prins totuşi şi o ploicică, dacă tot aţi scos umbrelele. Te voi însoţi prin Barcelona, un oraş pe care de multă vreme visez să-l văd. O săptămână frumoasă, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu ne-a plouat, ci asa cum a spus buletinul meteo, a iesit sorele.
      Barcelona este dupa Paris, cel mai iubit oras al nostru. Cele doua metropole sunt locuri unde am vrea sa petrecem concedii unul dupa altul... nu exista sansa de a te plictisi! pup

      Ștergere
  3. Frumos, doar atat de putin mananci? De aceea arati asa bine!Pupici si sa ai o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dimineata de obicei (acasa) nu manânc decat... o cafea :)) Abia pe la ora 10-11 manânc un fruct (mar în general). La ora 13 manânc un sandwich si mancare calda abia la ora 17. Seara, pe la ora 20 eventual, o salata de rosii cu brâza. Cam asta este. Aici pe vas, am exagerat cu mancarea! Dulciuri rafinate a avut in fiecare zi in meniu :) Dar de aceea sunt concediile, ca sa ne rasfatam un pic, nu-i asa? pup si eu.O saptamâna placuta sa ai!

      Ștergere
  4. Grija pentru aranjamentele florale pe vas e evidenta!
    Barcelona!!! Ce mi-a mai placut si mie orasul! Vom intra in parc, da?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vasele cu trandafirii albi au fost pregatite de Portul Barcelona, ca întâmpinare a oaspetilor.
      Intram imediat în parc ;))

      Ștergere
  5. Ma impresioneaza maretia vaselor de croaziera.Sunt niste colosi.Tot ce ne povestesti prezinta interes.De la micul dejun pana la plimbarile si vizitele in marile orase.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orase plutitoare! Costa Diadema are 306 metri lungime si 37 latime, 19 nivele din care 14 deasupra liniei de plutire! Intr-adevar uluitoare constructie!
      O seara faina! :)

      Ștergere
  6. si mie mi-e dor de Barcelona! o zi jumate am stat acolo. am vizitat foarte putin. parcul l-am vizitat...:)
    abia astept sa-l revad!:P
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am stat de 6x cate 8 zile si tot nu ma satur! De data aceasta am petrecut doar 4 ore si jumatate :)
      te pup. O seara faina! ♥

      Ștergere
  7. Draga mea Carmen, mi-ai facut o bucurie cand am citit ca ai scris despre Barcelona. Pentru mine este un oras tare drag, pentru ca ma leaga amintiri frumoase din plimbarile lungi pe La Rambla. Abia astept continuarea, sa vad pe unde v-ati mai plimbat prin oras!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este prima data când suntem în Barcelona în luna noiembrie :) Pâna acum am fost doar în august, câd se topeste trotuarul sub pasi daca iesi la ora amiezii :)) De data aceasta a fost o temperatura deosebit de placuta, am umblat încaltata cu balerini, am avut tricou si un pantalon subtire de vara si de dimineata un sfeter lung si labartat :)) Plimbarea a fost de necomparat cu verile sufocante :))
      te pup O seara faina! :-*

      Ștergere
  8. un oras pe care nu l-am vazut dar pe care iata, acum, am ocazia sa-l vad prin "ochii" tai :)
    trandafirii albi, superbi, elegant gest din partea gazdelor din Barcelona :)
    pup draga mea draga, astept sa "vad" urmarea :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca imi esti alaturi - sunt sigura ca ai fi vazut tot ce am vazut eu - pentru ca semanam atât de bine si gândim atât de asemanator! :)) te pup draga mea draga! ♥

      Ștergere
  9. M-am uitat atenta la fotografiile "lipite"ale vaporului: chiar ai reusit sa imi dai sentimentul de "imens"! Frumoasa primire si aici !
    hihihi...ce frumos sunt colorate autocarele!
    frumoase cladirile din ultimul set! Fug la urmatoarea postare ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu iubesc Barcelona vara :)) pentru ca iubesc marea si deci îmi petrec ziua de dimineata pâna dupa-amiaza la plaja, apoi fac dus si ma urc în tren spre Barcelona. Ajung numai bine când cuptorul nu mai e încins ;)) Seara se lasa abia pe la ora 20:30-21... Spectacolu Fântânii Magice este doar vara si este SUPER-MEGA-GRANDIOS! daca îl pierzi e pacat! Deci, cu alte cuvinte, Barcelona este frumoasa vara, toamna si cu siguranta primavara si chiar iarna :))) Barcelona este un muzeu cu sute de muzee, Barcelona are atractii la fiecare pas. Daca spunca mie nu imi plac concediile toamna este doar pentru ca se întuneca repede...
      te pup :-*

      Ștergere