joi, 20 noiembrie 2014

Croaziera - Primele ore la bord


Curiosi nevoie mare, am pornit sa descoperim tainele vaporului. Stiam din turul virtual ca la parter este dispensarul medical, farmacia si depozitele. La etajul unu si doi sunt doar cabine, la fel ca si la sase, sapte si opt. În segmentul inferior interesant de vizitat erau doar etajele trei, patru si cinci. Etajul nostru - zece, stiam ca jumatate are cabine si pe cealalta jumatate se întinde piscina acoperita si câteva restaurante. Etajul unsprezece are cabinele de lux (suitele cu veranda), etajul doisprezece are cabinete cosmetice si prima sectiune SPA în corespondență cu etajul paisprezece (pentru ca etajul al treisprezecelea lipseste ca peste tot la marile hoteluri - sa nu aduca ghinion nimanui☺☺☺). Etajul cinsprezece este rezervat clubului fitness.

În primul rând am dorit sa vedem portul de sus, deci am început cu etajele superioare. Am luat liftul pâna la ultimul etaj. Holul central - atriumul, deschis fiind între etajele trei si doisprezece, are forma dreptunghiulara si un perete complet din sticla. Pe acest perete circula sase lifturi ca în filmele SF! (vezi fotografiile prezentate la Miercurea fara Cuvinte - 47/2014). Pe latura opusa, se desfasoara scarile, iar pe fiecare din laturile mici sunt dispuse câte trei lifturi - lifturi obisnuite ;-)
(La prora si pupa, mai erau în fiecare parte înca sase lifturi. Pentru cinci mii de pasageri,  au circulat non-stop! ☺)
Am ajuns pe platforma superioara. Am constatat ca în clubul fitness era destul de multa lume - cred ca era personal de pe vapor, pentru ca nu pot sa cred ca vre-un turist, imediat dupa îmbarcare si-a îmbracat echipamentul si s-a aruncat pe bicicleta sau pe banda de alergare!
Pe când ne minunam cât de frumos se vede portul Savona de la aceasta înaltime, în difuzoare s-a facut un anunt (în câteva limbi de circulatie internationala: italiana, engleza, germana, franceza, chineza) prin care turistii erau invitati la un excercitiu de salvare în caz de avarie. (va urma)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PINGBACK: Adelina, Anastasia, Domnu Io, Steliana si participantilor la MfC: Daurel, Poteci de dor, CălinH, 13angi, Dan, Kadia, Cris-Mary, Nima, Pauza de ceai , Iulisa, Sorin, allflorentin, Raluca - Suflet de mamica, Blog�nduri , CRISTI, Fairytale, Vulpita, lichiresti, Lucian Branea, Maria, Ileana, Romania, ViatoriumConsulting, Dan, oana, ♥ E LENA ♥, Floarea, Mihaela Dămăceanu, Gigi Țepuș, Zina, Pui de camila, pandhora, Printre Nori, Liviu, Foto de inginer, Lumea lui Alexandru, Just Words, geanina, Tudor Enea.

28 de comentarii:

  1. Urmaresc cu interes povestirea ta,pentru mine e fabulos totul.Ce pot sa comentez?Casc gura si ma minunez. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pentru mine a fost fabulos, câteodata seara la bar - în atrium, priveam totul împrejur si ma gândeam câta perfectiune si ma întrebam cum poate ceva atât de fantastic sa existe în realitate?!
      te pup. O zi frumoasa îti doresc!
      PS: Ai primit vederea?

      Ștergere
  2. totul este fascinant, parca urmaresc un film :)
    voi doi aratati ca intotdeauna, superb!
    inteleg de ce te-ai simtit ca in paradis, eu am senzatia ca cineva imi povesteste un vis...oricum lifturile si atmosfera aceea albastra m-au fascinat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oo, noi doi eram treziti la ora 2 noaptea! aveam doar bagajul de mâna - geamantanele le-am primit abia dupa ora 17 :) Prima zi am fost ca în transa... priveam cu ochii mariti totul si nu mai stiam daca doar ni se pare sau este chiar realitate! :))
      Fiecare secunda petrecuta la bord a fost senzationala :)

      Ștergere
    2. si inca mai e, pentru ca, povestind, retraiesti totul :)

      nu ti-am multumit pentru pingback, multumesc! :)

      Ștergere
    3. asa este, draga mea draga. Eu petrec toate concediile de trei ori :))) Prima data, când 1incep sa adun date despre locurile unde ni se vor indrepta pasii, apoi la fata locului - concediul propriu-zis, si a treia oara, aranjând fotografiile facute si iata povestind pe blog despre cele vazute si traite :)
      :-* :-* :-*

      Ștergere
  3. Cred ca de-abia asteptati urmatoarea croaziera. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, însa trebuie sa lucrez macar un an sa adun bani pentru urmatoarea croaziera ;))

      Ștergere
  4. Un adevarat hotel plutitor! Sa nu zici ca erau si magazine pe acolo! Cand ma uit la poze si citesc comentariile tale, parca ai fi pe "USS Enterprise Star Trek" ! :)
    Voi sunteti frumosi si relaxati ! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) întrebi de magazine?! Pe doua etaje, promenade strajuite de buticuri stralucitoare, magazine luxoase, produse care-ti luau ochii si preturi în regim duty-free!
      Ca sa vezi ghinion, a doua zi de concediu mi s-a defectat obiectivul aparatului de fotografiat si am fost nevoita sa îmi cumpar aici o noua camera foto! Am facut însa o achizitie buna, un Canon la pret mai mult decat acceptabil! Ah, si sa nu uit - vânzatorul si de fapt seful raionului electronice-foto era un român! :)

      Ștergere
    2. Hahaha...incredibil - vanzator roman! Sa nu-ti para rau pentru Canon- este o marca foarte buna! Sa-l folosesti sanatoasa! Am un prieten care a aplicat acum pentru un post de fotograf pe un vas de croaziera- daca are noroc de un vas ca al vostru pot sa-l consider norocos !

      Ștergere
    3. dada :)) Dupa cum am spus, noi am fost pentru prima data în croaziera, însa vecinii nostri au testat toate marile companii ce ofera concedii pe mare, aici in Germania. Costa si MSC zic ei, sunt cele mai serioase, moderne si luxoase. Aida lasa mult de dorit!
      Bineîntels ca si faptul ca noi am facut o tura de mare linistita, are mare influenta asupra celor ce am trait eu aici. Mediatreana între Franta, Spania si Italia este relativ calma.
      Când însa iti oferi serviciile unei flote, esti la dispozitia lor, indiferent unde te trimit. Cum ai norocul :)) Sper sa aiba noroc prietenul tau. Costa Diadema este cel mai nou si cel mai luxos vas al flotei Costa Crociere.

      Ștergere
  5. Bună CARMEN!
    Pozele tale m-au lăsat fără cuvinte,mă bucur pentru voi frumoșilor că ați petrecut clipe de neuitat!
    Zile senine și fericite vă doresc!
    Cu mare drag te îmbrățișez,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Elena draga. Sper ca postarile mele sa deschida pofta tuturor pentru acest gen mai putin cunoscut de petrecere a vacantei. pupici si îmbratisari calde :-*

      Ștergere
  6. Sărut mâna, dragă Carmen! Este incredibil acest "oraş plutitor" cu care v-aţi plimbat. Ameţesc numai când încerc să-mi imaginez înălţimea lui, la câte etaje ne-ai zis că are. Iar imaginile de acolo ne lasă fără cuvinte. Mulţumim că ne povesteşti "odiseea" voastră. O faci atât de frumos.
    O seară bună la toată familia voastră! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ma însotesti, Alex draga! recomand cu multa caldura petrecerea unui astfel de concediu, eu sunt deosebit de încântata!
      numai gânduri bune trimit si eu, catre voi :-)

      Ștergere
  7. Parca vad ce ochi mari ai facut,desi ai vazut multe in "plimbarile" tale.Eu cred ca lesinam de emotie.:))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, Angi draga,. Cu toate ca am petrecut multe concedii frumoase pâna acum, asa ceva nu mi-am putut închipui! este imposibil sa îti poti închipui asa ceva... este absolut senzational, totul! :)
      pup si eu ♥

      Ștergere
  8. Imi place, merg cu voi mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu toata placerea, draga mea. Ia-ma de brat si spune-mi tu ;))) pupici

      Ștergere
  9. Surprinzator!! Azi, pot spune ca sunt sunt in vacanta prin intermediul postarilor tale si voiajez, fara intrerupere, mai ales. Atriumul mi-a placut si chiar aducea a SF, "fara cuvinte" sa vezi cum totul functioneaza perfect... Totul este fantastic surprins in imagini, incat ma gandesc ca pare ca si cum "te-ai plimba cu hotelul" prin lume, o parte din ea... Imbratisari si o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost un concediu superb! vasul este o capodopera într-adevar. E drept ca noi am fost pentru prima data la bordul unui vas de croaziera, insa parerea specialistilor este ca Diadema este "Giuvaierul Mediteranei" :) pupici. O duminica minunata si tie! ♥

      Ștergere
  10. Ce frumos! Nu am fost niciodata intr-o croaziera :). Dar am avut ocazia sa mi se povesteasca despre cateva si chiar sa vad fotografii din cea in care au fost parintii :D.
    Cu ambarcatiunea, cea mai de lunga durata calatorie a fost de vreo 12 ore intre Suedia si Finlanda... :D. Mi-a placut (mai putin cand a dat in marsarier de am crezut ca ne scufundam, hahah - in cateva secunde eram pe punte, pregatita - singura mea problema ramasese ce facem cu masina ... hahaha - eram trezita brusc dintr-un somn venit dupa vreo zi jumatate de nesomn).

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, simpatica amintire 🤭🤗
      Aceasta a fost prima mea croaziera si a fost cel mai frumos concediu din viata mea, a fost ca un basm 🥰😍

      Ștergere