vineri, 17 noiembrie 2023

S-a deschis Târgul de Craciun din Sibiu

Mi-am propus inca de dimineata ca orice ar fi, oricat de urata va fi vremea, eu - daca tot s-a nimerit sa fiu aici, ma voi duce la deschiderea Târgului de Craciun! Si am reusit sa ii conving sa ma insoteasca si pe mama, care s-a obisnuit sa stea mai mult in casa si paraseste greu confortul celor patru pereti, dar si pe fratele meu, caruia nu-i plac ploaia, vântul si temperaturile sub plus 20°C (☺️✌️). Contraargumentele lor au fost rapid dizolvate de buna mea dispozitie. Le-am pus fiecaruia o umbrela in mâna si am pornit spre centrul orasului 😊 
Mi-a fost atât de dor de bulevardul Balcescu 💗 cât de frumos luminau vitrinele magazinelor, ce frumos sclipeau trotuarele udate de ploaia care ca prin farmec, la aparitia noastra a incetat! Mirosea a porumb-fiert si covrigi cu susan si la fiecare colt de strada, se vindeau baloane cu licurici. 
Am ajuns in Piata Mare, impodobita cu ghirlande care clipoceau. Tarabele pentru vânzarea ornamentelor pentru Pomul de Iarna se insirau ordonat, de-o parte si de cealalta a aleilor, integrând ici si colo tarabele cu dulciuri, vin fiert, sandwichuri, pop-corn si sucuri. In spate, spre strada Gh.Lazar (a fostului meu liceu 💗) sclipea roata uriasa in culorile curcubeului. M-a atras ca un magnet si am propus familiei sa facem o tura. Mama a zis, "vai nu, eu am ameteli si cand merg pe trotuar" iar fratele a zâmbit in colt de gura, usor ironic, ca asa ceva e doar pentru copii. Am reusit din nou sa ma impun si exact cand am urcat toti trei intr-o gondola, in târg a inceput numaratoarea inversa si cupola de ghirlande a fost aprinsa fix la ora 19! Cât de frumos a fost! 🎡
De sus, de la inaltimea rotii, am putut admira grandiosul Pom de Iarna incarcat cu globuri multicolore si luminite, dar si spoturile luminoase sub forma unor fulgi enormi de zapada, proiectati pe acoperisutile cladirilor din jurul pietii. Am vazut patinoarul din fata Turnului Sfatului inconjurat de luminite si tunelul din ghirlande alb-albastrui. Mamei i-a placut foarte mult si chiar si fratele meu s-a aratat incantat de panorama. 
Dupa doua ture complete, am coborat de pe roata si ne-am plimbat printre tarabe. Am baut câte un vin fiert si in târg, difuzoarele transmiteau cel mai frumos album cu muzica pentru Advent realizat de Sia, in anul 2017 "Everyday Is Christmas". Cât de mult imi plac fiecare din aceste melodii! 
Si pentru ca nimic pe lumea asta nu este intamplator, am intâlnit si o foarte iubita fosta colega de liceu, pe Lucica 💝 Ce ne-am mai bucurat! 🤗 
Anul acesta este prima data cand târgul de Craciun se prelungeste in curtea Muzeului Brukenthal. Am intrat curiosi... Muzica si proiectoare, luminite si un cerb auriu-urias umpleau spatiul cuprins intre cladirile celui mai vechi muzeu din Romania. Atmosfera vesela, ca a unei discoteci in aer liber, ne-a facut sa ignoram pentru o vreme, picurii mari de ploaie ce au inceput sa se scuture din intunericul adânc al cerului. Am facut o multime de poze, apoi ne-am indreptat spre fostul meu liceu si ne-am grabit spre statia de taxi. Eu nu mi-am deschis umbrela si nici macar gluga jachetei nu am folosit-o... ca doar nu ma topesc de la un pic de apa! 😜 Nu sunt din zahar! 
Am ajuns acasa foarte incântati si multumiti de norocul pe care l-am avut, in aceasta superba seara de 17 noiembrie 💞🍀💕
 

17 comentarii:

  1. Ce frumos s-a potrivit vizita ta cu deschiderea targului. Se pare că ploia a fost chiar un discofort minor si v=ati distrat frumos toti trei.
    Weekend plăcut in cotinuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut într-adevar noroc. Pentru ca anul acesta nu mai pot sa vin, deci am vizitat si Targul. Si ce fruuuuumoooos a fost!

      Ștergere
  2. Ma bucur sa va vad reuniti cu aceasta ocazie aniversara - care e maine, in fapt. ❤ 😘 La multi ani cu sanatate pentru mami a voastra! (din partea noastra!) 💕 Bucurii o mie (pe an, cel putin)! 😊 🍀

    Imi place cum arata Targul! L-am vazut si de sus 😊 si-am "ascultat" larma!
    Sa fiti sanatosi si mereu voiosi!
    In Bv se deschide in 30 noiembrie Targul de Craciun. In Sibiu inteleg ca arata foarte fain (imi place si ca e cu multi sclipici!) 😊 - sper sa fie la fel si la noi, doar ca Piata Sfatului pare ca devine mica atunci cand inghesuie "casutele"...

    Distractie frumoasa in continuare, Carmen draga! 💕 Imbratisari speciale, de data aceasta! 😊 Ganduri bune catre voi, de la noi! 💞 Pupici cu drag! 💖 🐾 ☕ 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi Târgul se deschide pe 27.11 Este o zi de luni dar duminica va fi Prima zi de Advent, banuiesc ca de aceea...
      Târgul din Sibiu a fost foarte frumos - este prima data când îl vad asa luminos dar, ce m-a dezamagit a fost ca nu am auzit nicio colinda! Muzica americana în târg, însa de sarbatori si de foarte buna calitate (Sia) iar în Bruckenthal muzica de club, de disco! Asta mi s-a parut total deplasata! Dar mai au timp sa repare ;-) Pâna de sarbatori ;-)
      Pupici si îmbratisari, de la trio (Helmut, Leo si subsemnata) pentru Quattro ♥♥🐾

      Ștergere
  3. Foarte frumos, mulțumesc pentru vizita în târg 😄. O seară frumoasă în familie, se vede bucuria pe chipurile voastre. Tu ești, vorba românului, "bucățică ruptă" din mama ta. La vârsta ta cred că arăta exact ca tine.
    Târgul din Sibiu are reputația de a fi cel mai frumos din țară, nu știu dacă nu cumva nu a fost și primul. Eu am ajuns doar vara în Sibiu, așa că nu l-am văzut, dar l-am vizitat acum împreună cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Pompilia ♥ Ma bucur mult ca te-ai prins cu noi la plimbare. Pupici ❤️😘

      Ștergere
  4. Pare sa se fi aliniat planetele! Targul este tare frumos si sunt convinsa ca a-ti petrecut minunat. Asa se vede din atmosfera imaginilor.
    Sa va bucurati pe mai departe de vacanta!
    Pupici si zile minunate, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da chiar ca da! Daca ar mai fi si nins... dadeam lovitura! ☺
      A trecut vacanta... nu au fost decât 3 zile si jumatate. Insa pentru Mama au însemnat mult ♥
      Pupici si îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  5. Cufundati in feeria magica a atmosferei Targului de Craciun din Sibiu...esti un excelent lider de grup. Iti multumesc pentru actualizarea evenimentului completata cu un noian de imagini semnificative, care imi alina dorul de acest loc in care anul acesta nu am speranta sa ajung.
    Superba panorama vazuta din roata.
    Zi fabuloasa si ''La multi ani'' mamei voastre cu sanatate si bucurii!
    Te pup si imbratisez, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, Gina draga! Esti o dulce, multumim pentru frumoasele cuvinte si caldele urari . Pupici si îmbratisari ❤️😘
      PS: ieri la ora 8:30 am aterizat pe aeroportul Memmingen. Astazi mi-am reintrat in rutina zilnica: serviciu, sport, ca azi e marti...

      Ștergere
  6. Si la Craiova s-a deschis Tragul de Craciun vineri, dar nu am mers, eram obosita de la serviciu si se pusese si ploaia. Voi merge astazi! Distractie placuta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut la televizor. Si chiar s-au laudat ca au cea mai mare roata din tara!
      Sa va distrati frumos. La noi a fost superb! Pupici

      Ștergere
  7. Fain târg, frumoase poze!
    Zile frumoase - în continuare - în cuibul părintesc, dragă Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  8. Vaaaai ce frumos!! Targul ca targul, dar momentele petrecute impreuna, magice. Radiati bucurie!
    Ce momente magice - ma bucur tare mult pentru ca ati reusit sa va vedeti si pentru ca a fost atat de frumos si la Targ!!
    Pupici cu maaaaare drag :*

    ps: porumbul acela arata tare apetisant :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne-am simtit tare bine, intr-adevar! Porumb fiert am mancat la mama acasa, ca a pus si ea la congelator, asa cum fac si astia in târg... dar in conditii mai sigure ;-) ma intelegi. Am avut pofta, ca la noi in Germania nu se obisnuieste... Exista porumb fiert, insa un soi dulceag, care se prajeste pe gratar. Si boabe, pentru salate, mancaruri si alte chestii... Dar asa, fiert si cu sare muscat de pe cocean, nu exista!
      Pupici si îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  9. Am fost si eu la Sibiu acum cativa ani in perioada sarbatorilor si este un oras superb. Imi place foarte mult acest oras. Vad ca a fost un prilej foarte bun sa va reuniti ca sa petreceti momente de neuitat impreuna. Este minunat sa petreci cateva ore alaturi de persoanele tale dragi. Te imbratisez si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere