luni, 20 aprilie 2015

Insula Mainau - Insula florilor (1)


Când la mijlocul lunii aprilie meteorologii prezic vreme de vara, ocazia trebuie neaparat folosita pentru o calatorie recreativa în mijlocul naturii! Noi am planificat o excursie pe Insula Mainau, insula supranumita "Gradina plutitoare de pe (lacul) Bodensee", aflata undeva la granita Germaniei cu Elvetia si Austria.

Pâna în localitatea Meersburg (200 km de la noi) am calatorit aproximativ doua ore, dupa care am parcat masina si ne-am urcat pe vaporasul care ne-a dus pe insula (celor interesaţi - un link cu fotografii si informatii despre "Pilonul Magic" din Meersburg).

Pe insula, aleile serpuiesc între rondourile cu flori si în sezonul de primavara nu prea exista umbra. A fost cald (25°C) dar a fost placut pentru ca soarele s-a ascuns din când în când în spatele norisorilor albi. Ne-am plimbat mai mult de opt ore fara sa facem pauza decât pentru masa de prânz. Frumusetea florilor este atât de ispititoare, încât nu te poti opri, vrei sa vezi tot-tot, însa insula are 45 hectare!

Este cea mai mare insula din Bodensee si în anul 1974 a devenit proprietatea privata a grafului Lennart Bernadotte si a urmasilor acestuia. Familia Bernadotte se trage dintr-o familie de conti suedezi, Lennart fiind fiul prințului Wilhelm de Suedia și a Mariei Pavlovna, Marea Ducesă a Rusiei. Urmas de drept la tronul Suediei, printul Lennart a fost dezmostenit pentru ca s-a casatorit din dragoste cu fiica unui industrias fara titlu de noblete. Ca despagubire pentru pierderea titlului, graful Lennart a capatat din averea mamei, Insula Mainau. (va urma)

24 de comentarii:

  1. Ce loc minunat! Sper sa il vizitez cat de curand. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in fiecare luna exista cel putin o atractie - insula merita vizitata!

      Ștergere
  2. Ce destinație de călătorie minunată! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Locuiti intr-o regiune foarte ofertanta, citesc despre o multime de locuri faine in apropiere de orasul vostru, ceea ce este cat se poate de bine. Sunt tare placute excursiile acestea de o zi sau de weekend. Mai scad din dorul vacantelor lungi :))
    O saptamana excelenta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca da! Bavaria are multe orase medievale, are izvoare termale - si deci bai superbe, are lacuri de agrement multe si are mult mult spatiu verde. In plus relieful este foarte variat, de la lacuri cu maluri nisipoase ca la mare, la munti cu varfuri de pana la 3000 de metri - si astea toate de ajuns intr-o ora cu masina! În plus, in doua trei ore poti fi in Austria, Elvetia, Italia. Pâna la Lacul Garda facem 5 ore. Practic posibilitatile de iesiri pentru weekend sunt nelimitate! Sanatosi sa fim :))
      O saptamâna minunata si tie, Larisa draga!

      Ștergere
  4. Tate mi-ar placea sa vad locul acesta!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigura ca ti-ar placea, tie care iubesti aât de mult natura.

      Ștergere
  5. Insula de frumusete si romantism!
    Cand vad astfel de locuri am un fel de reflex: ma gandesc ca de-ar fi aici imediat ar pune stapanire pe loc vreun martafoi proaspat imbogatit si pace buna de a se mai bucura cineva de frumusete; sa nu mai zic ca si de-ar fi in proprietatea publica a statului martafoii ar pune ceva gresie si termopane pe unde s-ar putea, plus borduri multe si inalte... Dar sa las cele "cenusii" si sa ma bucur de priveliste si liniste! :)
    Seara linistita sa va fie si saptamana minunata! :)
    Imbratisari si pupici cu drag! <3

    A sosit felicitarea. Multumim pentru gandurile voastre! Inmiit sa ajunga la voi binele! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu stiu, sa râd (ca este simpatic tare stilul in care ai povestit) sau sa plâng (pentru ca e foarte trist ceea ce ai povestit)... Tja!
      O saptamâna cât mai placuta sa aveti, dragele mele! pupici si îmbratisari.
      PS: imi pare rau ca abia acum a sosit felicitarea, pentru ca eu am trimis-o sa ajunga inainte de sarbatorile de Paste. Ma bucur insa ca surpriza a fost placuta ♥

      Ștergere
  6. Am căutat pe net insula asta imediat ce mi-ai trimis imaginile! O incantare aceste hectare...;)))
    Ai avut și noroc de o zi superba!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi am avut din nou o zi de vara... Fara palarie de soare as fi facut insolatie! :)
      mâine vom pleca in excursie la Bamberg ;) iti trimit foto ♥ pupici

      Ștergere
    2. l-am vazut pe google evident! superb! :))
      sa te bucuri de frumos!:P

      Ștergere
    3. scurta ziua si in plus, ni s-au tocit picioarele de la atâta umblat - dar a fost superb! pupici

      Ștergere
  7. Colt de rai pe pamant!...ce loc imbietor!...un balsam pentru suflet sa poti sa-ti plimbi pasii prin astfel de locuri...
    Azi ne-au surprins frigul, vantul, norii negri...
    O saptamana excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O Gina draga, imi pare rau ca vremea nu e placuta la voi. Si ieri si azi aici a fost ca vara! Mâine vremea va ramâne la fel de frumoasa insa de miercuri este posibil sa ploua un pic. Adevarul este ca pamântul este uscat - noi trebuie sa udam gradina in fiecare zi, inclusiv gazonul - ca a inceput sa aiba pete arse de soare!
      Te pup. O saptamâna cât mai placuta! :-*

      Ștergere
  8. cu asemenea destinatii turistice pline de farmec, parca-ti vine sa o tii intr-un concediu prelungit...
    noapte buna!...calatorie placuta!...pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merita vizitata neaparat, Gina draga. Noi avem noroc, pana la Mainau nu facem decat doua ore si ceva :) Pupici si imbratisari ♥

      Ștergere
  9. Ce locuri minunate şi ce flori superbe. Un adevărat loc de popas şi relaxare.
    O săptămânăfrumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, Alex draga! sunt sigura ca Sara ar fi foarte incântata sa vada florile astea uriase :)
      O saptamâna cât mai placuta va doresc, asemenea!

      Ștergere
  10. Un loc ideal pentru o evadare in mijlocul naturii! Superbe poze ai facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anul acesta am de gand sa merg in fiecare luna, sa vad toate florile, pe sezoane.
      pupici si îmbratisari :-*

      Ștergere
  11. Super frumos! Peste 10 zile ajung acolo, dar din pacate am doar vreo 3-4 ore pentru vizita. Spune-mi te rog castelul se viziteaza? Pentru sera de palmieri si sera de fluturi se plateste separat sau este inclus in pret?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. într-adevar mare pacat, pentru ca 3-4 ore trec ca în vânt! Daca urci pe vaporas din Meersburg, atunci sa cumperi bilet combinat (pentru tura cu vaprul dus-întors si pentru intrarea pe insula).
      Pe insula tot ce este de vazut, este inclus în pretul biletului de intrare. Castelul nu are multe sali deschise publicului. Insa... 3 ore nu ajung nici macar sa vezi sera de palmieri si sera de fluturi! Daca nu poti sa te plimbi printre flori, macar cascada în scari sa mergi sa o vezi!
      La mine va veni în vizita o prietena, la sfârsitu lunii august si am de gând sa petrecem o zi pe insula - acum este parada trandafirilor :)

      Iti doresc o cât mai placuta excursie!

      Ștergere