joi, 23 aprilie 2015

Insula Mainau - Ora mesei


Plecati de la ora sapte si jumatate de acasa si dupa câteva ora de mers pe jos în superbul parc al Insulei Mainau, am si uitat de foame. Când am ajuns însa la castel, mirosul îmbietor de carne prajita la gratar ne-a amintit ca este cazul sa facem o pauza. Curtea castelului adaposteste câteva terase-restaurant, cofetarii si magazine de suveniruri, asa ca nu ne-a fost deloc greu sa alegem tot ce am poftit.


Dupa ce ne-am ospatat împarateste, am vizitat expozitia de orhidee (voi publica fotografii într-un articol viitor),  am mai facut  tura prin curtea castelului, mi-am cumparat o pereche de cercei - frunza de iedera (simbolul iederii - la Catrim) si când mâncarea s-a mai asezat, am intrat la cofetaria regala...  Nu ca ar fi fost nevoie, dar am vrut neaparat sa fac cinste cu câte o cafea si o prajitura, sa "ud" cerceii ☺

Inima insulei o repreznta cladirea istorica, ridicata în anul 1856 de strabunicul contelui Lennart Bernadotte - ducele de Baden Frederic I si soția sa, printesa Louise a Prusiei, spre a le servi ca resedinta de vara.
Castelul este proiectul arhitectului Johann Caspar Bagnato si constructia a durat sapte ani. Având trei aripi, castelul baroc închide între laturile lui o frumoasa curte. Pe partea stânga, a fost amenajata o treasa-gradina.

Partea superioara a fațadei principale a castelului contine stemele principelui Clemens August von Bayern. Castelul este astazi resedinta familiei contelui Lennart Bernadotte si camerele private sunt situate în aripa de nord, astfel încât curtea din stânga castelului este inaccesibila turistilor.



Centrul castelului este fosta sala de audiență, decorata în alb și auriu, așa-numitul "Salon alb" în care astazi  au loc concerte publice sau evenimente speciale. În secțiunea de mijloc a castelului sunt organizate diferite expoziții de arta, cu vânzare. În aripa de sud se întinde sera, care astazi adaposteste cofetaria regala. O ambinata deosebita între palmieri, unii având înaltimi de pâna la 15 metri. Exista aproximativ 20 de specii de palmier, cel mai mându fiind  Curmalul din  Insulele Canare, plantat în anul 1888.
Pe partea de sud-est a insulei, în imediata apropiere a castelului, se ridica turnul bisericii. (va urma)

18 comentarii:

  1. Imi plac cerceii! :)
    Oh, de-ar fi sa ma asez la masa pentru a manca dupa o astfel de zi... greu de tot as fi in stare sa ma ridic! :) Atunci cand am ceva de facut evit sa mananc mai mult de o prajitura / inghetata pentru ca ma cuprinde lenea si daca n-am terminat de lucru - sau de plimbat - o taraganez sau ma grabesc...
    Frumoasa (fosta) resedinta! Sunt convinsa ca rafinamentul e "la el acasa". :)
    Ziua minunata sa iti fie! Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cerceii - din argint aurit, sunt relativ mari însa deosebit de fini si subtirei. Un afis, informeaza ca modelele sunt lucrate manual si reprezinta unicate - pentru fiecare cercel in parte a fost folosita ca model o frunza naturala.
      Când esti in compania prietenilor, chiar daca nu ti-e foamen te lasi atras si... pofta vine mâncând ☺
      Cât despre moleseala care ne cuprinde pe fiecare dupa servirea mesei, frumusetile ramase nevazute sunt un stimulant puternic pentru a continua plimbarea :) Am renuntat însa la sera cu fluturi exotici - am vazut de curând în Augsburg o astfel de expozitie-vie si... la ceva trebuie sa renunti, timpul este relativ scurt. La ora 17 pleaca ultimul vaporas de pe insula.
      {pupici si îmbratisari} ³ ♥♥♥

      Ștergere
  2. Wow, ce norocoasa e familia contelui! Si el desigur! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. el a decedat în decembre 2004, dar copiii, nurorile si ginerii, plus nepotii... toti profita de acesta minunata mostenire.

      Ștergere
  3. Sa-i porti sanatoasa, cerceii! Nici nu ma gandeam sa nu ne tratezi cu cateva delicatese chiar si numai virtuale, minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum o fi sa locuiesti in Paradis? Cerceii sunt deosebiti,la fel ca tine,sa-i poti sanatoasa!.Mancarea ma cam necajeste,ca-mi face cu ochiul,dar rabd.Admir florile cu mare placere.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tja... sa locuiesti in acest Paradis al Florilor, doar familia printului poate sa stie. De invidiat sunt însa chiar si angajatii care locuiesc prin forta împrejurarilor pe aceasta insula...
      Multumesc, Floarea draga. Pup. Noapte buna!

      Ștergere
  5. cum as putea sa nu-ti admir cerceii?!
    sunt deosebit de frumosi, mai ales ca sunt din argint aurit vor ramane mereu frumosi :)
    cred ca e minunat sa locuiesti acolo, inconjuart, invaluit de natura, departe de nebunia oraselor...cred ca ar fi minunat macar cateva saptamani pe an :)
    mi-a placut castelul cu liniile lui simple si austere, cat despre rasfatul culinar, mai bine ma abtin :))
    te pupacesc, draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este într-adevar minunat, nu exista sosele, nu autoturisme, doar natura pura! Lacul imens de jur împrejur si vârfurile muntilor încarcate de zapada, zarindu-se la orizont.
      La anumite ore se organizeaza si tururi insoite de ghid prin castel, poate cu ocazia aletei vizite voi reusi sa-mi sincronizez timpul cu programul oferit de "castelani". Pe data de 14 mai - in Germania mare sarbatoare "Vatertag & Christi Himmelfahrt" - Înălțarea Domnului, incep Serbarile Insulei, la care vor participa membrii familiei princiare. Cred ca este feeric - insa va fi foarte aglomerat, fiind zile libere si weekend prelungit.
      Multumesc, pup draga mea draga. Noapte buna :-*

      Ștergere
  6. Un rasfat total de culoare,liniste,bun gust!
    Cum sa nu-ti para rau ca timpul nu e suficient?:)
    Zilele trecute ma gandeam ca tare mi-ar place sa aiba o zi macar 40 de ore:))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe când fetele mele aveau vreo 10-12 anisori, nu stiu cum a venit întrebarea "ce am face daca am câstiga bani multi la Loto?" ... Fiecare a fabulat: imi cumpar câte o casa în fiecare localitate iubita în Europa, un avion si bla-bla-bla... Când a venit rândul Adelei sa-si exprime visul, ea a spus ca si-ar cumpara TIMP! Mamaruta ne-a lasat pe toti cu gura cascata! Ne-a dat peste nas, spunându-ne : "la ce v-ar folosi sa aveti atâtea vile si masini si avioane, daca ziua ar avea tot 24 de ore?! când sa mergeti peste tot?!"
      pup si eu, Angi draga. Noapte buna!

      Ștergere
  7. Așa deci! Nimeni nu o sa mai aiba cercei ca ai tai...:)
    Sunt tare frumosi! Sa-i porti cu drag! Prăjiturelele! Vai mama mea! Eu sunt la dieta. Și ce pofta mi-ai făcut! Mare lucru sa nu le visez la noapte!:))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) frunzele seamana, insa cica fiecare are ceva special - pentru ca a fost copiat exact modelul unei frunze adevarate si natura este unica! O sa verific, când mai merg la castel! ☺
      Geanina draga, te admir pentru ambitie! Noi de la Paste am luat-o razna de tot! Gata, de mâine mâncam ce mai este prin frigider si de saptamâna viitoare trecem si noi la dieta - noi facem o saptamâna - doua regim cu proteine. Tu ce regim faci? hai ca-s curioasa tare de tot! pupici

      Ștergere
    2. Cam proteinele sunt baza și la mine. Doar ca eu combin: 1 zi proteine, 3 zile proteine legume. Și tot așa pana dau 2 -3 kile jos....Atât am de dat! Iar ăsta se întâmplă în preajma sărbătorilor de iarna și a Pastelui! In rest nu am probleme. :) Fără zahar și fără ulei și fără porc. Și fac și sport. Exerciții pentru tonifiere cu gantere ca doar vine vreme de plaja....!;))
      Cam asta!
      Pup!

      Ștergere
    3. aha, nu cunosc regimul acesta, si mi se pare interesant, alternând carbohidranti cu proteine. Dieta pe care o stim noi este exclusiv proteine (oua fierte si carne). Fara nicio abatere... e monoton!
      Plaja?! eu deja fac plaja de o saptamâna - dar bineinteles ca "figura" nu-mi permite decat sa stau ascunsa in gradina ☺☺☺
      pup draga mea. O zi faina!

      Ștergere
    4. Doar oua și carne? Mai poți și brânzeturi slabe, iaurt cu puține grăsimi, perluțe de brânză (e ca o branza cu smântână, slaba) ricotta. Poți sa faci și pizza. Și tarta de ton! :)))

      Ștergere
  8. Sa porti sanatoasa cerceii! Insula este absolut minunata, ma incanta inca o data imaginile cu florile asa frumos colorate, arata magnific. Castelul are un aer aparte, pare invaluit in mister.

    RăspundețiȘtergere